Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, kitsoklis είπε

https://www.asrock.com/mb/amd/fatal1ty b450 gaming k4/index.asp    Εχει στην κατοχη μου τη παραπανω μητρικη και θελω να ρωτησω τωρα, μπορω να ενεργοποιησω και τα 2 slots M2; εχω 2 nvme ssd και θελω να τους εχω και τους 2 πανω στο συστημα.

Με βάση τα specs μπορείς αλλά δεν θα κουμπώσεις τίποτα στις sata ports 3 και 4. Επίσης αναφέρει ότι αν βάλεις m.2 στην 1η θέση χάνεις το pcie4.Επίσης ο nvme στη 2η θέση θα έχει ταχύτητα Χ2 και όχι Χ4.

image.png.f39f75cf6ef9ebbefc8645c6360821d9.png

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 2
Δημοσ.

Θα το δοκιμασω με τις θυρες 3 και 4 να δω εαν δουλεψει. Βασικα ομως δεν θυμαμαι να εχω πιασμενες αυτες τις θυρες με ssd & cd

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kitsoklis είπε

Θα το δοκιμασω με τις θυρες 3 και 4 να δω εαν δουλεψει. Βασικα ομως δεν θυμαμαι να εχω πιασμενες αυτες τις θυρες με ssd & cd

Μήπως κάπου τα μπερδεύεις; Οι δίσκοι που κουμπώνουν σε θύρα Μ.2 είναι δύο ειδών.

Όταν στην θύρα Μ2_2 βάλεις SATA δίσκο (= δίσκος με σύνδεση Μ.2 με λειτουργία SATA) απενεργοποιούνται οι θύρες SATA3 και SATA4.

Όταν στην θύρα M2_2 βάλεις δίσκο nvme (= δίσκος με σύνδεση Μ.2 με λειτουργία nvme/pci-express) απενεργοποιείται η θύρα PCIE4.

Εσύ ανέφερες ότι έχεις δίσκους nvme. Μήπως εννοείς δίσκους Μ.2 (που μπορεί να είναι και SATA);.

• Confused 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Μήπως κάπου τα μπερδεύεις; Οι δίσκοι που κουμπώνουν σε θύρα Μ.2 είναι δύο ειδών.

Όταν στην θύρα Μ2_2 βάλεις SATA δίσκο (= δίσκος με σύνδεση Μ.2 με λειτουργία SATA) απενεργοποιούνται οι θύρες SATA3 και SATA4.

Όταν στην θύρα M2_2 βάλεις δίσκο nvme (= δίσκος με σύνδεση Μ.2 με λειτουργία nvme/pci-express) απενεργοποιείται η θύρα PCIE4.

Εσύ ανέφερες ότι έχεις δίσκους nvme. Μήπως εννοείς δίσκους Μ.2 (που μπορεί να είναι και SATA);.

oi M2 ειναι NVME και οι 2. ο 1ος που τον εχω στη M2 ultra ειναι ο s11 gamix adata 2280 και ο 2ος ειναι patriot p300 2280. οι θυρες sata3_3 & sata3_4 δεν τις χρησιμοποιουσα και ηταν αδειες.  αυτη τη στιγμη εχω κουμπωσει τον 2ο Μ2 στη Μ2_2 και δεν φαινεται ουτε στο ΒΙΟS ΟΥΤΕ στο disk management. Ισως τοτε η μητρικη δεν υποστηριζει 2 M2 ταυτοχρονα;

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ένα λάθος στο προηγούμενο μου ποστ:

Η θύρα PCIE4 απενεργοποιείται όταν τοποθετείται δίσκος στην θύρα M2_1 και όχι στην M2_2 όπως έγραψα πριν.

Κάνε μια τελευταία δοκιμή. Ελευθέρωσε τις SATA3_3, SATA3_4 και τις διπλανές SATA3_A1, SATA3_A2 (αν έχεις συνδεδεμένο κάτι σε αυτές) και δοκίμασε με τους 2 nvme μαζί.

Δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο (το πιο πιθανό) και να μην λειτουργούν 2 nvme ταυτόχρονα πάνω στην μητρική.

Δημοσ.

θα το δοκιμασω αυριο και θα επανελθω. στο SATA3_A1 ή SATA3_A2 εχω το cd/dvd. θα το αποσυνδεσω και θα ενημερωσω για οποια εξελιξη ή οχι. στο SATA3_1 και SATA3_2 εχω 2 ssd

Δημοσ.

να πιασω το σεναριο οτι εχει προβλημα ο M2 o patriot;  εβγαλα ολους τους δισκους και το dvd που εχω στις θυρες. εβγαλα τον adata apo  th M2 ultra θυρα και εβαλα στη θεση του τον patriot αλλα παλι τιποτα. στο bios δεν εβλεπε τιποτα.

Δημοσ.

προς ενημερωση ολων, ο Μ2 τελικα δεν ειναι συμβατος με την μητρικη που εχω στον υπολογιστη. δοκιμαστηκε απο το καταστημα που αγοραστηκε και δουλευει κανονικοτατα.

Δημοσ.

Δυο slot m2 έχει η μητρική στην θύρα όπου γράφει ultra m.2 παίρνει nvme, ενώ η άλλη μόνο sata m.2 το γράφει στο manual και θα σου έπαιρνε ελάχιστο χρόνο να το διαβάσεις από το να ανοίγεις θέμα σε δημόσιο φόρουμ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, itanium είπε

Δυο slot m2 έχει η μητρική στην θύρα όπου γράφει ultra m.2 παίρνει nvme, ενώ η άλλη μόνο sata m.2 το γράφει στο manual και θα σου έπαιρνε ελάχιστο χρόνο να το διαβάσεις από το να ανοίγεις θέμα σε δημόσιο φόρουμ

εισαι σιγουρος οτι διαβασες ολα τα παραπανω πριν γραψεις; εγω εγραψα για ασυμβατοτητα του δισκου με την μητρικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου απαντώ ότι ΔΕΝ μπορείς σε αυτή την μητρική να έχεις 2 nvme δίσκους ταυτόχρονα αλλά ένα m2 nvme και ένα sata m2 απλά ο ένας και μοναδικός nvme μπαίνει στην θυρα που αναγράφει m2 ultra

Επεξ/σία από itanium

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...