Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα!

μια πολύ γρήγορη ερώτηση ασφαλείας για όσους γνωρίζουν.

αν μπω εγώ σε έναν άλλον υπολογιστή μέσω anydesk με full access, εγώ μπορώ να του στείλω και να λάβω αρχεία. Ο ίδιος όμως ενω βλέπω την οθόνη του κανονικά μπορεί να πάρει αρχεία από εμένα;  

φανταζομαι πως όχι για λόγους ασφαλείας, όμως θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος. 

Αν γίνεται φαντάζομαι θα δω το απομακρυσμένο ποντικι να μπαίνει σε κάποιο μενού για να τραβήξει αρχεία. Συνεπώς θα τερμάτιζα την σύνδεση αμέσως. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, taslikos είπε

Χαιρετώ την κοινότητα!

μια πολύ γρήγορη ερώτηση ασφαλείας για όσους γνωρίζουν.

αν μπω εγώ σε έναν άλλον υπολογιστή μέσω anydesk με full access, εγώ μπορώ να του στείλω και να λάβω αρχεία. Ο ίδιος όμως ενω βλέπω την οθόνη του κανονικά μπορεί να πάρει αρχεία από εμένα;  

φανταζομαι πως όχι για λόγους ασφαλείας, όμως θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος. 

Αν γίνεται φαντάζομαι θα δω το απομακρυσμένο ποντικι να μπαίνει σε κάποιο μενού για να τραβήξει αρχεία. Συνεπώς θα τερμάτιζα την σύνδεση αμέσως. 

Αν κάνει τη σύνδεση και αυτός ναι, ακόμα και χωρίς να βλέπεις κάποιο mouse σε κίνηση.

Μπορεί να τραβήξει αρχεία αν θέλει...

Αν όμως έχεις ενδοιασμούς για αυτόν που έχεις δώσει πρόσβαση ή έχεις μεταξύ σας σύνδεση απλά μην δίνεις :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kormos είπε

Αν κάνει τη σύνδεση και αυτός ναι, ακόμα και χωρίς να βλέπεις κάποιο mouse σε κίνηση.

Μπορεί να τραβήξει αρχεία αν θέλει...

Αν όμως έχεις ενδοιασμούς για αυτόν που έχεις δώσει πρόσβαση ή έχεις μεταξύ σας σύνδεση απλά μην δίνεις :)

Τι εννοείς αν κάνει και την σύνδεση αυτός; 

για να γίνω πιο συγκεκριμένος εγώ μπήκα σε άλλον υπολογιστή και με δέχτηκαν. Εμένα δεν μου έκαναν αιτημα πίσω δηλαδή αλλά όσο ήμουν εγώ μέσα στον άλλον υπολογιστή ήμουν ασφαλής εγώ; Η είναι αμφίδρομη η πρόσβαση και μπορεί κ αυτός να τραβήξει;

Αυτός δηλαδή δεν μου έκανε αίτημα για σύνδεση. Μόνο εγώ έκανα αίτημα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, taslikos είπε

Τι εννοείς αν κάνει και την σύνδεση αυτός; 

για να γίνω πιο συγκεκριμένος εγώ μπήκα σε άλλον υπολογιστή και με δέχτηκαν. Εμένα δεν μου έκαναν αιτημα πίσω δηλαδή αλλά όσο ήμουν εγώ μέσα στον άλλον υπολογιστή ήμουν ασφαλής εγώ; Η είναι αμφίδρομη η πρόσβαση και μπορεί κ αυτός να τραβήξει;

Εσύ έχεις την πρόσβαση αυτός δεν παίρνει από εσένα.

Συνεπώς, δεν βλέπει κάτι από εσένα,.

Γενικά αν υπάρχει ενδοιασμός για τέτοιες ενέργειες καλό είναι να μην τις κάνουμε :)

Το σωστό φυσικά είναι να γνωρίζει και ο αποδέκτης ότι μεταφέρεις αρχεία κλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...