Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έπειτα από πολύ και συνεχές ψάξιμο κατέληξα στην σχολή που θέλω να περάσω που είναι ακριβώς ότι θέλω. Αυτήν εδώ https://avarts.ionio.gr/

Όλα καλά μέχρι εδώ , γύρω στα 9.5κ μόρια είχε πέρσυ οπότε υπολογίζω πάνω από 10.5κ να μην πάει , εξάλλου τα πιάνω θεωρώ χωρίς ιδιαίτερο άγχος. 

Και φτάνουμε στο κύριο πρόβλημα τα χρήματα. 

Οι γονείς πάνω από 100€ τον μήνα εκτός τα καλοκαίρια δεν θα μπορούν να μου δίνουν οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να πάω στην σχολή και παράλληλα να δουλεύω ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω στα οικονομικά καθήκοντα. Με τις τιμές να αυξάνονται συνεχώς μοιάζει δύσκολο έως απίθανο αν δεν βρω κάποια δουλειά με ωράριο που να μην είναι μαζί με την σχολή και να μου μένει και λίγος χρόνος για διάβασμα (για ξεκούραση δεν το συζητάω). 

Μπορώ να μαζέψω γύρω στα 2500 ευρώ για να βγάλω το πρώτο τετράμηνο (μέχρι να γίνω 18 και να μπορώ να δουλέψω κανονικά) αν αποφασίσω ότι θέλω την συγκεκριμένη σχολή και σταματήσω το φροντιστήριο για εξοικονόμηση χρημάτων + δουλειά το καλοκαίρι. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με επιδόματα , φοιτητικές εστίες κλπ θα εκτιμούσα μια βοήθεια και εδώ .

Μπορώ θεωρώ και χωρίς φροντιστήριο να βγάλω 10-12 χιλιάδες μόρια οπότε δεν το θεωρώ θεμα. 

Σημείωση ότι υπάρχει φίλος ένα χρόνο μεγαλύτερος από εμένα που πέρασε φέτος στην συγκεκριμένη σχολή και πολύ πιθανό να συμφωνησει σε συγκατοίκηση=λιγότερα έξοδα για εμένα 

Για πείτε γνώμες είναι εφικτό να βγάλω την σχολή δουλεύοντας παράλληλα; Υπάρχουν δουλειές στην Κέρκυρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από Nik1239
  • Like 1
Δημοσ.

Κατ'αρχάς μπράβο για την ωριμότητα σκέψης που έχεις.

Δεύτερον εφόσον υπάρχει το οικονομικό στην μέση και πρόκειται για μία "τεχνική σχολή" (άσχετα που πλεον όλα έγιναν πανεπιστήμια), και δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει με επαγγελματικά δικαιώματα κτλ, μήπως θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξεις σε μία σχολή στην πόλη σου ή σε κάποια ιδιωτική εικόνας και ήχου;

Εφόσον υπάρχει το οικονομικό ζήτημα τότε θα δικαιόυσαι δωρέαν σίτηση,  δεν γνωρίζω βέβαια την κατάσταση των φοιτητικών εστιών ούτε αν διαθέτει η Κέρκυρα.

Το θέμα του σπιτιού είναι μεγάλο ζήτημα, αφού ειδικά στα νησιά έχουν γίνει airbnb και ότι έχει μείνει δεν είναι αξιοπρεπές και ζητάνε τα κερατιάτικά τους από ενοίκιο (Ηράκλειο δυσκολεύτηκα να βρω και πριν καταλήξω σε κάτι ψιλοαξιοπρεπές νόμιζα μου κάνουν πλάκα).

Το ότι υπάρχει δυνατότητα να μοιράζεσαι το ενοίκιο με τον φίλο σου είναι ένα συν αλλά και πάλι αν βάλεις το μισό ενοίκιο, ρεύμα, ίντερνετ (πάγια έξοδα γενικότερα), σουπερμάρκετ, εισιτήρια λεοφωρείου κτλ τότε βλέπεις σιγά σιγά πως μαζέυεται ένα σεβαστό ποσό μόνο για τα έξοδά σου και όχι διασκέδαση κτλ.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

Κατ'αρχάς μπράβο για την ωριμότητα σκέψης που έχεις.

Δεύτερον εφόσον υπάρχει το οικονομικό στην μέση και πρόκειται για μία "τεχνική σχολή" (άσχετα που πλεον όλα έγιναν πανεπιστήμια), και δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει με επαγγελματικά δικαιώματα κτλ, μήπως θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξεις σε μία σχολή στην πόλη σου ή σε κάποια ιδιωτική εικόνας και ήχου;

Εφόσον υπάρχει το οικονομικό ζήτημα τότε θα δικαιόυσαι δωρέαν σίτηση,  δεν γνωρίζω βέβαια την κατάσταση των φοιτητικών εστιών ούτε αν διαθέτει η Κέρκυρα.

Το θέμα του σπιτιού είναι μεγάλο ζήτημα, αφού ειδικά στα νησιά έχουν γίνει airbnb και ότι έχει μείνει δεν είναι αξιοπρεπές και ζητάνε τα κερατιάτικά τους από ενοίκιο (Ηράκλειο δυσκολεύτηκα να βρω και πριν καταλήξω σε κάτι ψιλοαξιοπρεπές νόμιζα μου κάνουν πλάκα).

Το ότι υπάρχει δυνατότητα να μοιράζεσαι το ενοίκιο με τον φίλο σου είναι ένα συν αλλά και πάλι αν βάλεις το μισό ενοίκιο, ρεύμα, ίντερνετ (πάγια έξοδα γενικότερα), σουπερμάρκετ, εισιτήρια λεοφωρείου κτλ τότε βλέπεις σιγά σιγά πως μαζέυεται ένα σεβαστό ποσό μόνο για τα έξοδά σου και όχι διασκέδαση κτλ.

Σε ευχαριστώ πολύ

Ηράκλειο Κρήτης μένω , δεν έχω δει κάποια σχολή με παρόμοια χαρακτηριστικά να υπάρχει εδώ. Ιδιωτική εάν είναι να πληρώσω πολλά χρήματα μηνιαία δεν νομίζω να γίνεται εκτός αν δέχονται να πληρωθούν μετα που θα βγάλω την σχολή. Δημόσια ΙΕΚ κλπ δεν ξέρω τι ποιότητας είναι και πως αναγνωρίζονται , θα το κοιτάξω παντως. Εάν η δωρεάν σίτιση πάει ανάλογα το εισόδημα των γονιών δεν γνωρίζω κατά πόσο θα δικαιούμαι διότι είμαστε τρία αδέρφια και δουλεύει μόνο ένας γονιός και με τα φροντιστήρια ίσα ίσα βγαίνει ο μήνας. 

Θα ρωτήσω τον φίλο για λεπτομέρειες σχετικά με το σπίτι που έχει βρει και αυτά που θα πληρώνει μηπως και υπάρχει ελπίδα. 

38 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε

1) διαβαζεις περνας με το καλο

2) πας δουλευεις σεζον καλοκαιρι και διακοπτεις αναβολη για στρατο

3) κανεις εγγραφη σχολη διακοπτεις και πας στρατο με τα λεφτα της σεζον

4) γυρνας και αν ειναι καλοκαιρι πας παλι σεζον και μαζευεις οτι μπορεις για να πας στην σχολη σου

αλλαξε την σειρα στρατος δουλεια σχολη αφου ειναι αναγκη στο τελος θα καταληξεις στην ιδια ηλικια και να τα εχεις ξεμπλεξει αυτα

ιδανικα σεζον στο νησι  που ειναι και η σχολη σου

για να μαθεις και τα κατατοπια τιμες ενοικια να κανεις γνωριμιες να βρεις φοιτητες της σχολης που θες να τα μαθεις εκ των εσω

1) οκ 

2) μπορώ να πάω σεζόν εφόσον είμαι 17; (18 θα γίνω τον Δεκέμβριο μετά τις πανελλήνιες) 

3) στρατό θα μπορώ να πάω από αρχές 24 , θα έχω δώσει μέχρι τότε εκτός αν γίνεται να αργήσω τόσο την σχολή 

4) μεγάλο μπέρδεμα ακούγεται 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ

Ηράκλειο Κρήτης μένω , δεν έχω δει κάποια σχολή με παρόμοια χαρακτηριστικά να υπάρχει εδώ.

Γιατί όχι csd τότε;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

Γιατί όχι csd τότε;

Δεν βλέπω να έχει παρόμοια ή ίδια μαθήματα με της Κέρκυρας που τα θεωρώ της αρεσκείας μου σε σχέση με πολλά μαθηματικά φυσική κλπ ( δεν θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό αλλά καταλαβαίνω πως και τι , απλώς δεν μου αρέσει τον θεωρώ μονότονο)

Δημοσ.

Αφού βρήκες την σχολή που θες πάνε εκεί και μόνο εκεί! Στα διαδικαστικά τώρα, αν μπορείτε να συγκατοικήσετε η ζωή σου έγινε κατά 50% πιο εύκολη. Η λύση είναι σεζον κάθε καλοκαίρι, να περνάς >50% των μαθημάτων του έτους ώστε να τσεπώνεις τα 1500 του κούλη μας του ευεργέτη, και μια δουλίτσα 4ωρη σε κανένα καφέ ή οτιδήποτε, τα λεφτα της σεζον(αν πεις 2κ ειναι τα νοίκια σου, αν συγκατοικείς σου μένει κανένα φράγκο,αν δεν θέλει άλλο τρόπο),100 των γονέων, 100~ το επίδομα στέγασης των φοιτητών, έχεις εξασφαλίσει στέγη και 200 ευρώ το μήνα για λογαριασμούς και ένα πολύ πολύ βασικό σούπερ μαρκετ. Η δουλίτσα είναι για το φαί σου και τα γούστα σου. Αν καπνίζεις, κόψτο. 5λίτρη ρακί ανα 3μήνο από Κρήτη και θα περάσεις ζάαααχαρη. Όλα γίνονται αν δεν είσαι φυγόπονος και έχεις όρεξη και διάθεση να τα καταφέρεις. Σχολάρα είναι

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vaggos231 είπε

να περνάς >50% των μαθημάτων του έτους ώστε να τσεπώνεις τα 1500 του κούλη μας του ευεργέτη

Το εξηγείς λίγο αυτό; Πρώτη φορά το ακούω 

10 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Αφού βρήκες την σχολή που θες πάνε εκεί και μόνο εκεί! Στα διαδικαστικά τώρα, αν μπορείτε να συγκατοικήσετε η ζωή σου έγινε κατά 50% πιο εύκολη. Η λύση είναι σεζον κάθε καλοκαίρι, να περνάς >50% των μαθημάτων του έτους ώστε να τσεπώνεις τα 1500 του κούλη μας του ευεργέτη, και μια δουλίτσα 4ωρη σε κανένα καφέ ή οτιδήποτε, τα λεφτα της σεζον(αν πεις 2κ ειναι τα νοίκια σου, αν συγκατοικείς σου μένει κανένα φράγκο,αν δεν θέλει άλλο τρόπο),100 των γονέων, 100~ το επίδομα στέγασης των φοιτητών, έχεις εξασφαλίσει στέγη και 200 ευρώ το μήνα για λογαριασμούς και ένα πολύ πολύ βασικό σούπερ μαρκετ. Η δουλίτσα είναι για το φαί σου και τα γούστα σου. Αν καπνίζεις, κόψτο. 5λίτρη ρακί ανα 3μήνο από Κρήτη και θα περάσεις ζάαααχαρη. Όλα γίνονται αν δεν είσαι φυγόπονος και έχεις όρεξη και διάθεση να τα καταφέρεις. Σχολάρα είναι

Όρεξη και διάθεση έχω μπόλικη , δεν καπνίζω , ούτε πίνω τακτικά και δεν κάνω άσκοπα εξοδα. Εφόσον λες ότι είναι καλή σχολή θα το παλέψω μέχρι τέλους ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια !

Δημοσ.

το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι ένα επίδομα που πλέον είναι 1500 ευρώ και δίνεται σε κάθε φοιτητή ο οποίος ενοικιάζει εκτός πόλεως καταγωγής και περνάει το 50 % των μαθημάτων του έτους που βρίσκεται. Έχει και κάποιες άλλες προυποθέσεις αλλά ψάξ'τες εσύ καλύτερα

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...