Προς το περιεχόμενο

Πατσάρισμα καλωδίου.

.::NikoS::.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, .::NikoS::. είπε

Ναι αυτό το κατάλαβα εκ των υστέρων και εγώ. Πως είναι δυνατόν όμως να μην αναφέρεται πουθενά στα χαρακτηριστικά του; Το θεωρώ μέγιστη απάτη/παραπλάνηση. 

Υπάρχει κάποιο powerline που επιβεβαιωμένα να έχει θύρα για πάνω από 100; 

Eγώ έχω μέινει ευχαριστημένος από τα tp link 8630. Βέβαια σε αυτήν την τιμή αρχίζεις και να κοιτάς τα deco...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ναι η αλήθεια είναι ότι πάνω από 50€ δεν θα ήθελα να δώσω. Είναι και το ρίσκο για το αν και πόσο καλά θα δουλέψει στην εγκατάσταση/απόσταση που θες... 

Στις 25/9/2022 στις 8:12 ΠΜ, gorge18 είπε

Με ενα απλο tester βαζεις απο ενα σε καθε ακρη και στελνει σημα σε ενα ενα καλωδιακι αν στειλει στο 1 και αναψει στην αλλη μερια το 1 ειναι οκ μετα παει στο 2,3,4 κλπ κλπ αν στο τελος εχουν αναψει ολα ειναι 1000 αν αναψει το 1,2,3,6 ειναι 100

Ωραία.. και όλο λέω να πάρω ένα τέτοιο τέστερ και όλο το αφήνω για αργότερα. 

Να πάρω αυτό που πρότεινες ή να κοιτάξω το uni-t?

1 ώρα πριν, pavloa είπε

Ωραία.. και όλο λέω να πάρω ένα τέτοιο τέστερ και όλο το αφήνω για αργότερα. 

Να πάρω αυτό που πρότεινες ή να κοιτάξω το uni-t?

Η μονη διαφορά περα απο την εμφάνιση ειναι οτι αυτο που λες μπορει να τσεκαρει και καλωδια καμερας. 
Ειναι τι χρηματα θες να δωσεις και ποσο θα το χρησιμοποιείς. 

Εγω πχ που το εχω ολη μερα στο χερι ακομα (και στο κρεβατι αγγαλια κοιμόμαστε). Εχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/28635236/Noyafa-NF-8209-Tester-Καλωδίων-Δικτύου.html

14 ώρες πριν, .::NikoS::. είπε

Ναι αυτό το κατάλαβα εκ των υστέρων και εγώ. Πως είναι δυνατόν όμως να μην αναφέρεται πουθενά στα χαρακτηριστικά του; Το θεωρώ μέγιστη απάτη/παραπλάνηση.

Δεν είναι ούτε απάτη ούτε παραπλάνηση. Άλλο πράγμα πόσο γρήγορα (ονομαστική ταχύτητα) μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και εντελώς διαφορετικό πόσο όγκο δεδομένων (πραγματική ταχύτητα) μπορούν να μεταφέρουν στην ίδια μονάδα του χρόνου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις ασύρματες συνδέσεις. Είναι ο τρόπος λειτουργίας αυτών των τεχνολογιών, σε αντίθεση με την ενσύρματη και δουλεύει με διαφορετικό τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου κολλάει πολύ άσχημα που πουθενά δεν αναφέρει την ταχύτητα της θύρας τους. Όταν παίρνεις ένα ρούτερ, ένα switch ένα οτιδήποτε, ξέρεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του περαιτέρω εξοπλισμού ή του δικτύου που θα κουμπώσεις εσύ. 

Με την ίδια λογική δεν έπρεπε να σου λένε την ιπποδύναμη και την ροπή ενός αυτοκινήτου γιατί εντάξει όλα πιάνουν τα επιτρεπτά όρια ταχύτητας στους δρόμους άρα καλύπτουν τις προδιαγραφές...

Επεξ/σία από .::NikoS::.

Σε όλες τις συσκευές υπάρχει αναφορά. Πάντα στην επίσημη ιστοσελίδα κι επίσης είτε στο κουτί είτε στις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν την συσκευή. Τι ίδιο ισχύει και για τα Router που ανέφερες.

Για παράδειγμα ένα παλαιότερο  PLC της εταιρείας 

https://www.tp-link.com/gr/home-networking/powerline/tl-pa4020p-kit/

Στις 26/9/2022 στις 7:32 ΜΜ, jkoukos είπε

Σε όλες τις συσκευές υπάρχει αναφορά. Πάντα στην επίσημη ιστοσελίδα κι επίσης είτε στο κουτί είτε στις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν την συσκευή. Τι ίδιο ισχύει και για τα Router που ανέφερες.

Για παράδειγμα ένα παλαιότερο  PLC της εταιρείας 

https://www.tp-link.com/gr/home-networking/powerline/tl-pa4020p-kit/

Επιμένω ότι ούτε στο κουτί, ούτε στο εγχειρίδιο γράφει το οτιδήποτε σχετικά με την ethernet θύρα του. Και επιμένω διότι τα έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή και στο κουτί φαίνεται φάτσα φόρα το 600Mbps και στο πλάι που γράφει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά, μάντεψε τι λείπει από αυτά... Αν αυτό δεν το θεωρείς παραπλάνηση, συνέχισε να προσπαθείς να με πείσεις ότι ήμουν υποχρεωμένος καθώς είδα την συσκευή στο ράφι ενός καταστήματος να μπω στην σελίδα τους να το ψάξω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποια PLC αναφέρουν έως 600Mbps έχουν Fast Ethernet θύρες. Από 1000Mbps και πάνω έχουν Gigabit θύρες.

Από το συνοδευτικό εγχειρίδιο σε παλαιότερο δικό μου και μια εικόνα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

TL-PA4020P.png

TL-PA4020P1.png

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, πες μου σε παρακαλώ που να σου στείλω την συσκευασία με τα εγχειρίδια που έχω στα χέρια μου να μου βρεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγραφε το δικό σου. Κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους για τις χαζές μηνύσεις που κάνουν σε εταιρίες κλπ, αλλά μου φαίνεται δίκιο έχουν.

Το ξανακοιτάω κάθε 5 λεπτά μηπως και δουν τα μάτια μου κάτι διαφορετικό σε περίπτωση που είμαι επιλεκτικά στραβός και αγνοώ το συγκεκριμένο τεχνικό χαρακτηριστικό. Μα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Μα εσύ μου δείχνεις πάλι από την σελίδα της εταιρίας. Και σου λέω είναι δυνατόν να είμαι υποχρεωμένος ενώ κρατάω το κουτί στα χέρια μου που βρήκα σε ράφι μαγαζιού, να επισκεπτώ τη σελίδα τους; Αφού γράφει τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά σκόπιμα παραλείπουν την θύρα. Έστω να το βάλουν με αστερίσκο και με γράμματα που θέλουν μικροσκόπιο για να τα διαβάσεις. Μα ούτε αυτό έχουν κάνει!

Επεξ/σία από .::NikoS::.

Σε αυτο στην φωτο γράφει 1 ethernet port 1 gigabit κανονικα φατσα καρτα.. 

Αυτο στο link οχι.. 

Plc

Αρα δεν θα ειναι υποχρεωτικό, που θα έπρεπε, γιατι ετσι ειναι μπέρδεμα. 

Αλλα και παλι αυτο στο λινκ λεει powerline line speed 600mbps.. 

Ε... πόσο να κοστίζει να έγραφαν και ethernet speed να το ξεκαθαρίζει. 

TL-PA7017P-KIT-V4.0_L6.jpg

42 λεπτά πριν, .::NikoS::. είπε

Μα εσύ μου δείχνεις πάλι από την σελίδα της εταιρίας

Η πρώτη εικόνα είναι από το εγχειρίδιο της συσκευασίας. Η δεύτερη είναι από την ιστοσελίδα.

42 λεπτά πριν, .::NikoS::. είπε

Και σου λέω είναι δυνατόν να είμαι υποχρεωμένος ενώ κρατάω το κουτί στα χέρια μου που βρήκα σε ράφι μαγαζιού, να επισκεπτώ τη σελίδα τους; Αφού γράφει τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά σκόπιμα παραλείπουν την θύρα.

Και σου λέω ότι έως 600Mbps αναφέρονται ως Fast (ή σκέτο) Ethernet σε αντίθεση με τα άλλα που γράφουν Gigabit Ethernet (με πρόλαβε ο φίλος από πάνω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...