.::NikoS::. Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Επειδή βρίσκομαι σε μία απελπιστική κατάσταση από το πρωί προσπαθώντας να τερματίσω ένα καλώδιο σχεδόν 10 μέτρα, με μεγάλη αποτυχία, θα ήθελα να ακούσω αν έχετε κάτι να μου προτείνετε ή αν μου διαφεύγει κάτι και το κάνω λάθος. Ρίχνω χύμα ένα έτοιμο καλώδιο cat5e από το ρούτερ στον υπολογιστή και κλειδώνει μια χαρά στο 1Gbit. Κόβω την μία του μεριά ώστε να την περάσω από τρύπα σε τοίχο και το τερματίζω εγώ βάζοντας τα σύρματα στην ίδια ακριβώς σειρά που ήταν στο εργοστασιακό φις. Πλέον κλειδώνει στα 100Mbps. Ξαναπροσπαθώ πάλι το ίδιο. Παίρνω άλλο καλώδιο έτοιμο cat6 και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και ενώ πλέον έχω χαλάσει ήδη 4-5 rj45 και κοντεύω να ξεμείνω, ρίχνω cat6 με το μέτρο και το τερματίζω μόνος μου και από τις 2 πλευρές. Πάλι 100mbps... Τι κάνω λάθος; Τα φισάκια παίζουν τόσο ρόλο; Η πρέσα μου; Είμαι έτοιμος να ανοίξω τρύπα με 18άρι τρυπάνι να περάσω έτοιμο καλώδιο μαζί με το φις του... Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Το πιθανότερο είναι ότι δεν βάζεις καλά το καλώδιο στο κλιπ. Υπάρχουν βιντεάκια στο YouTube, δες ένα-δύο και δοκίμασε πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 H μπορει την πρωτη φορα να εκανες λάθος και να μην ηταν 1Gbit η το βαζεις καπου αλλου που δεν υποστηρηζει 1Gbit αλλα 100, παντως αν πραγματι ειδες 1Gbit το καλωδιο δεν πρεπει να φταιει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, .::NikoS::. είπε Καλησπέρα. Επειδή βρίσκομαι σε μία απελπιστική κατάσταση από το πρωί προσπαθώντας να τερματίσω ένα καλώδιο σχεδόν 10 μέτρα, με μεγάλη αποτυχία, θα ήθελα να ακούσω αν έχετε κάτι να μου προτείνετε ή αν μου διαφεύγει κάτι και το κάνω λάθος. Ρίχνω χύμα ένα έτοιμο καλώδιο cat5e από το ρούτερ στον υπολογιστή και κλειδώνει μια χαρά στο 1Gbit. Κόβω την μία του μεριά ώστε να την περάσω από τρύπα σε τοίχο και το τερματίζω εγώ βάζοντας τα σύρματα στην ίδια ακριβώς σειρά που ήταν στο εργοστασιακό φις. Πλέον κλειδώνει στα 100Mbps. Ξαναπροσπαθώ πάλι το ίδιο. Παίρνω άλλο καλώδιο έτοιμο cat6 και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και ενώ πλέον έχω χαλάσει ήδη 4-5 rj45 και κοντεύω να ξεμείνω, ρίχνω cat6 με το μέτρο και το τερματίζω μόνος μου και από τις 2 πλευρές. Πάλι 100mbps... Τι κάνω λάθος; Τα φισάκια παίζουν τόσο ρόλο; Η πρέσα μου; Είμαι έτοιμος να ανοίξω τρύπα με 18άρι τρυπάνι να περάσω έτοιμο καλώδιο μαζί με το φις του... Ευχαριστώ. Κανε μια και βαλε βγαλε ενα ετοιμο καλωδιο μερικες φορες μπας και τρωει κολλήματα η συσκευη και σου λεει μια 100 και μια 1000. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lion2486 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν θα εχει τερματισει σωστα καποιος αγωγος, ως αποτελεσμα δουλευει με 2 ζευγαρια στα 100m. Οταν πρεσσαρεις το φις να σπρωχνεις καλα τα καλωδια μεσα και να ειναι ισια κομμενα. Ιδανικα να εχεις και ενα απλο tester για να επαληθευεις οτι ειναι σωστος τερματισμός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 να κάνω μια χαζή ερώτηση.. Πως μπορώ να δω και εγώ αν το καλώδιο που έχω μπορεί να σηκώσει 1gbit ή 100mbps? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, pavloa είπε να κάνω μια χαζή ερώτηση.. Πως μπορώ να δω και εγώ αν το καλώδιο που έχω μπορεί να σηκώσει 1gbit ή 100mbps? Με ενα απλο tester βαζεις απο ενα σε καθε ακρη και στελνει σημα σε ενα ενα καλωδιακι αν στειλει στο 1 και αναψει στην αλλη μερια το 1 ειναι οκ μετα παει στο 2,3,4 κλπ κλπ αν στο τελος εχουν αναψει ολα ειναι 1000 αν αναψει το 1,2,3,6 ειναι 100 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik187 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Η αν έχεις ένα πολύμετρο μπορείς να ελέγξεις ένα ένα τα καλώδια αν είναι σωστά τοποθετημένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, nik187 είπε Η αν έχεις ένα πολύμετρο μπορείς να ελέγξεις ένα ένα τα καλώδια αν είναι σωστά τοποθετημένα. Μονο που αν το καλώδιο ειναι τοποθετημένο οπως στην περίπτωση μας πρεπει να εχει 10μ ακροδέκτες και να πας απο την μια μεριά στην άλλη το λιγότερο 8 φορες😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik187 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μονο που αν το καλώδιο ειναι τοποθετημένο οπως στην περίπτωση μας πρεπει να εχει 10μ ακροδέκτες και να πας απο την μια μεριά στην άλλη το λιγότερο 8 φορες😂 Σωστά τα λες. Χα χα Με λίγη βοήθεια όλα γίνονται. Εξάλλου σήμερα Κυριακή που να βρεις να αγοράσεις tester καλωδίων. Ενώ ένα πολυμετρο ίσως να υπάρχει στο σπίτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, nik187 είπε Σωστά τα λες. Χα χα Με λίγη βοήθεια όλα γίνονται. Εξάλλου σήμερα Κυριακή που να βρεις να αγοράσεις tester καλωδίων. Ενώ ένα πολυμετρο ίσως να υπάρχει στο σπίτι. Δεν χρειάζεται ουτε πολυμετρα, ουτε τεστερ, τα καλωδια πατσαρωνται με ενα συγκεκριμένο τροπο και ειναι πανευκολο. Και εγω πριν πολλα χρονια ειχα παρει ενα τεστερ το οποίο μετα τα 5-10 καλώδια το έβαλα στην αποθήκη, λάθος μηδέν τόσα χρόνια. Το μονο που μπορει να συμβει ειναι κακη ποιοτητα στα φυσακια και καποιο πιν να μην πατάει καλά. Σε λειτουργικά δικτυα κόβεις και ξανα πατσαρεις και τελος. Τωρα σε αρχικες εγκαταστάσεις υπο μελλοντική λειτουργία καλο ειναι να τις περασεις με τεστερ μην τραβαει ο αλλος που θα παει τα μαλλια του και σε καταραστεί 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Ουάου δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω τέστερ αλλά χτες το βράδυ με πολύμετρο τσέκαρα τις δύο άκρες μου (βόλευε να περάσω το καλώδιο από την τρύπα και να το ξαναφέρω στον ίδιο χώρο με την άλλη άκρη) και όλες οι επαφές χτυπούσαν κανονικά. Το θέμα ήταν άλλο και το βρήκα εν τέλει... Εγώ είχα κάνει βλακεία και δεν έβλεπα καλά το εργοστασιακό φις που είχα κόψει, οπότε σαν αποτέλεσμα είχα μπερδέψει τη θέση ανάμεσα σε 2 σύρματα. (μπλε/ασπρο με πράσινο/άσπρο που με το ζόρι φαινόταν η πράσινη και η μπλε λωρίδα μέσα στο φισάκι οπότε τα έβαζα ανάποδα...) Και όταν πάτσαρα εντελώς δικό μου καλώδιο και στις 2 άκρες έκανα το ίδιο λάθος γιατί νόμιζα ότι το έκανα ίδιο με το εργοστασιακό που είχα κόψει ήδη ενώ στην πραγματικότητα δεν θυμόμουν σωστά με ποια σειρά έπρεπε να μπουν τα σύρματα. Να ρωτήσω κάτι άλλο για να μην ανοίγω άλλο θέμα σε περίπτωση που κάποιος το γνωρίζει. Είχα πάρει ένα κιτ powerline της tp-link παλαιότερα το οποίο ισχυριζόταν ότι φτάνει μέχρι 600Mbps. Μέσω της εφαρμογής λοιπόν είχα δει ότι μεταξύ τους επικοινωνούσαν περίπου στα 250-300mbps το οποίο με κάλυπτε για την χρήση που τα ήθελα οπότε δεν είχα δώσει σημασία. Διαπίστωσα εκ των υστέρων όμως ότι η θύρα δικτύου πάνω στα powerline έχει 4 σύρματα από τα 8 του καλωδίου.... Άρα φτάνει μέχρι 100mbps. Πως είναι δυνατόν να πουλάνε κάτι τέτοιο; Και ποιος ο λόγος να λένε ότι φτάνει μέχρι 600mbps αν η θύρα του είναι 100; Δεν το θεωρείτε απάτη; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Η επικοινωνία μεταξύ των δυο powerline θεωρητικά φτάνει μέχρι τα 600, οι θύρες lan που έχει είναι 100 mbps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Η επικοινωνία μεταξύ των δυο powerline θεωρητικά φτάνει μέχρι τα 600, οι θύρες lan που έχει είναι 100 mbps. Ναι αυτό το κατάλαβα εκ των υστέρων και εγώ. Πως είναι δυνατόν όμως να μην αναφέρεται πουθενά στα χαρακτηριστικά του; Το θεωρώ μέγιστη απάτη/παραπλάνηση. Υπάρχει κάποιο powerline που επιβεβαιωμένα να έχει θύρα για πάνω από 100; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, .::NikoS::. είπε Υπάρχει κάποιο powerline που επιβεβαιωμένα να έχει θύρα για πάνω από 100; https://www.skroutz.gr/s/22955225/TP-LINK-TL-PA7017P-KIT-v4-Powerline-Διπλό-για-Ενσύρματη-Σύνδεση-με-Passthrough-Πρίζα-και-Θύρα-Gigabit-Ethernet.html#description 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα