Προς το περιεχόμενο

Vodafone VDSL2 100/10 & γνώμη για Fritz!box

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και καλό σ/κ εύχομαι. Έπειτα από υπαναχώρηση στη NOVA με καινούρια προσφορά από τη Vodafone, ξαναγύρισα σε αυτούς με πακέτο 100/10. Ενώ μου στείλανε καινούριο modem, το H268Q παρόμοιο με αυτό της NOVA εξωτερικά, συγχρόνιζε χαμηλά γύρω στα 80-85. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο 13840, μου πρότεινε ένας υπάλληλος, να δοκιμάσω να βάλω πάνω το Sercomm H300s, καθώς αυτό ίσως συγχρονίζει καλύτερα, και πραγματικά το Η300, κατάφερε να συγχρονίσει μέχρι τα 94-95 χωρίς σφάλματα. Τα CRC errors είναι 0/0. Παρόλα αυτά, η καμπίνα που είμαι σε απόσταση είναι γύρω στα 50-60 μέτρα(είμαι από τους τυχερούς), αλλά δε μου αρέσει που δεν τερματίζει τη γραμμή. Έχω τραβηγμένο UTP μέχρι το Modem πάνω. Θεωρούν οι φίλοι, πως με ένα Fritzbox 7530 θα καταφέρει να τερματίσει τη γραμμή στο 100/10 η θα είναι τσάμπα χρήματα; Ευχαριστώ για όποιον καθίσει να το διαβάσει. 

Παραθέτω screenshots από σελίδα modem, speedtest & καλώδιο utp πάνω στο modem

Modem line stats.png

Speedtest.png

UTP.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω κοσμοτε 100αρα κ τερματιζε με το speedport router του οτε. Αγορασα fritzbox μονο κ μονο για την σταθεροτητα . Ενω κ παλι τερματιζει βλεπω οτι πιανει 4-5mbps λιγοτερα αρα νομιζω δεν θα παει παραπανω φιλε μου.

βλεπω στο ρουτερ σου το μαξ ειναι 103 αρα κ πιανεις πχ τα 94.

Εισαι σιγουρος οτι εχεις κατευθειαν το καλωδιο στην πρωτη πριζα η κ οτι δεν κανει τιποτα παρεμβολες καποιο αλλο παραληλο καλωδιο; Εγω ειμαι 90μ απο την καμπινα κ πιανω 126mbps μαξιμουμ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, malias4 είπε

Ενω κ παλι τερματιζει βλεπω οτι πιανει 4-5mbps λιγοτερα αρα νομιζω δεν θα παει παραπανω φιλε μου.

Παντα θα γινεται αυτο... υπολογιζεις ~7 mbps λιγοτερα απο την ταχυτητα που συγχρονιζει το μοντεμ.
@AngelOfDeath7_GR 
Με εξασθενηση 13 και με δεδομενο οτι η καμπινα ειναι πολυ κοντα , τοτε κατι παιζει με την εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου. Δεν ειναι ασχημη η ταχυτητα που συγχρονιζει βεβαια , αλλα παρολα αυτα με την καμπινα τοσο κοντα θα επρεπε να τερματιζει αν ολα ηταν σωστα.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

43 λεπτά πριν, mphxths είπε

Παντα θα γινεται αυτο... υπολογιζεις ~7 mbps λιγοτερα απο την ταχυτητα που συγχρονιζει το μοντεμ.
@AngelOfDeath7_GR 
Με εξασθενηση 13 και με δεδομενο οτι η καμπινα ειναι πολυ κοντα , τοτε κατι παιζει με την εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου. Δεν ειναι ασχημη η ταχυτητα που συγχρονιζει βεβαια , αλλα παρολα αυτα με την καμπινα τοσο κοντα θα επρεπε να τερματιζει αν ολα ηταν σωστα.

Εννοω οτι το fritz πιανει 4-5 λιγοτερα σε σχεση με το speedport. Αρα να μην περιμενει αυξηση λογω του οτι θα βαλει το fritz

• Like 1

4 λεπτά πριν, malias4 είπε

Εννοω οτι το fritz πιανει 4-5 λιγοτερα σε σχεση με το speedport. Αρα να μην περιμενει αυξηση λογω του οτι θα βαλει το fritz

Αν η γραμμη εχει οποιοδηποτε προβλημα , οπουδηποτε , ναι δεν θα δει βελτιωση. Δεν κανει μαγικα το fritz. Αλλα συγκριτικα με αλλα μοντεμς περα απο σταθεροτητα , γενικοτερα συγχρονιζει καλυτερα... Βεβαια υπεισερχονται και αλλοι παραγοντες , οπως ας πουμε το φριτζ να μην συνεργαζεται καλα με την καμπινα που τρεχει συγκεκριμενο hardware... παιζουν και τετοια σεναρια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Angel, μιας και τα ειχαμε ξαναπει, σιγουρεψες οτι η καμπινα στα 50-60μ (η οποια μας ειχες πει οτι ηταν παλαιου τυπου που σημαινει οτι δε δινει VDSL) ειναι οντως η καμπινα που συνδεεσαι;

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1

1 ώρα πριν, geoavlonitis είπε

Angel, μιας και τα ειχαμε ξαναπει, σιγουρεψες οτι η καμπινα στα 50-60μ (η οποια μας ειχες πει οτι ηταν παλαιου τυπου που σημαινει οτι δε δινει VDSL) ειναι οντως η καμπινα που συνδεεσαι;

Τις προάλλες που μίλαγα στο 13840 μου είπαν τον κωδικό της καμπίνας που παίρνω, κι που είναι πήγα την είδα και είναι καινούριου τύπου, όχι εκείνη που έπαιρνα την 50αρα. Άρα υποθέτω θα κάνανε σκάντζα λόγω αλλαγής ταχύτητας από 50 σε 100. Σιγούρεψα ναι, μετρημένα με εφαρμογή 64 μέτρα απόσταση περπατητός, τώρα δε ξέρω αν ο χαλκός είναι τόσο η αν παίρνει στροφές μέχρι το σπίτι, που ούτε αυτό το νομίζω γιατί φαίνεται σκαμμένο στην άκρη του δρόμου σαν "δρομάκι" που περνάνε καλώδια. 

2 ώρες πριν, mphxths είπε

@AngelOfDeath7_GR 

Καινούριο καλώδιο UTP Cat5e, ξεκινάει από την είσοδο της πολυκατοικίας στον κατανεμητή κι έρχεται εξωτερικά μέσα στον κατανεμητή στον 2ο όροφο, κι από εκεί τραβηγμένο UTP μέσα στην πρίζα που έρχεται σε μένα στο modem πάνω. Μίλησα με τον ηλεκτρολόγο, μου λέει "δεν έχω να σου κάνω κάτι άλλο το τραβήξαμε μέχρι τέρμα πάνω στο modem το καλώδιο και επίτηδες γυμνό στο τέλος όπως στη φωτογραφία, χωρίς splitter επάνω για να δίνει VoIP κατευθείαν χωρισμένα καλώδια από το ίδιο καλώδιο. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο, οποιαδήποτε άλλη απώλεια είναι λόγω χαλκού. Εντάξει, νομίζω πως μέχρι εκεί πάει αφού ο κατανεμητής στην είσοδο φέρνει 96-97 και όχι 100 στο μέγιστο. Απλά ρώτησα αν τυχόν λέμε, εάν έβαζα Fritzbox θεωρητικά θα τερμάτιζε την γραμμή, καθώς έχω δει σε αρκετούς πως τους έλυσε τα προβλήματα. Πέρα από την γραμμή, το fritz είναι modem που αξίζει γενικά με πολλές δυνατότητες. 

3 ώρες πριν, malias4 είπε

Εγω εχω κοσμοτε 100αρα κ τερματιζε με το speedport router του οτε. Αγορασα fritzbox μονο κ μονο για την σταθεροτητα . Ενω κ παλι τερματιζει βλεπω οτι πιανει 4-5mbps λιγοτερα αρα νομιζω δεν θα παει παραπανω φιλε μου.

βλεπω στο ρουτερ σου το μαξ ειναι 103 αρα κ πιανεις πχ τα 94.

Εισαι σιγουρος οτι εχεις κατευθειαν το καλωδιο στην πρωτη πριζα η κ οτι δεν κανει τιποτα παρεμβολες καποιο αλλο παραληλο καλωδιο; Εγω ειμαι 90μ απο την καμπινα κ πιανω 126mbps μαξιμουμ

Ναι τα τσέκαρε ο ηλεκτρολόγος, που κιόλας είναι ο ίδιος που πέρναγε τα καλώδια όταν φτιάχτηκε το σπίτι άρα ξέρει που καταλήγει το κάθε καλώδιο χωρίς να χρειάζεται σχεδιάγραμμα του κτηρίου. Η πρώτη πρίζα είναι σε μένα αυτή που έρχεται πάνω στο modem. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε

Τις προάλλες που μίλαγα στο 13840 μου είπαν τον κωδικό της καμπίνας που παίρνω, κι που είναι πήγα την είδα και είναι καινούριου τύπου, όχι εκείνη που έπαιρνα την 50αρα. Άρα υποθέτω θα κάνανε σκάντζα λόγω αλλαγής ταχύτητας από 50 σε 100. Σιγούρεψα ναι, μετρημένα με εφαρμογή 64 μέτρα απόσταση περπατητός, τώρα δε ξέρω αν ο χαλκός είναι τόσο η αν παίρνει στροφές μέχρι το σπίτι, που ούτε αυτό το νομίζω γιατί φαίνεται σκαμμένο στην άκρη του δρόμου σαν "δρομάκι" που περνάνε καλώδια. 

Καμια αλλαγη δε σου κανανε, το καθε κτιριο συνδεεται μονο με μια καμπινα απο την αρχη της κατασκευης του. Αλλα εισαι πολυ κοντα και δεν τερματιζεις. Απο τη μερια σου σιγουρα ειναι ολα καλα, αλλα και 100-200μ να ειναι το καλωδιο παλι θα επρεπε να το τερματιζεις το 100αρι. Δεν ξερω και αν θα καταφερεις κατι καλυτερο με απανωτες ενοχλησεις στην εξυπηρετηση. Πολυ πιθανο να φταιει το καλωδιο που ειναι θαμμενο στη γη. Αντε βρες ακρη για μερικα παραπανω Mbps

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1

10 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε

Εντάξει, νομίζω πως μέχρι εκεί πάει αφού ο κατανεμητής στην είσοδο φέρνει 96-97 και όχι 100 στο μέγιστο. Απλά ρώτησα αν τυχόν λέμε, εάν έβαζα Fritzbox θεωρητικά θα τερμάτιζε την γραμμή, καθώς έχω δει σε αρκετούς πως τους έλυσε τα προβλήματα.

Aν στον κατανεμητη ερχονται 96-97 , δεν νομιζω οτι το φριτζ μπορει να κανει κατι. Εχω φριτζ μαζι με το μοντεμ του παροχου και οταν ειχα προβλημα στην γραμμη , δεν εκανε κατι το φριτζ. Ηταν πιο σταθερο , εγραφε λιγοτερα errors , αλλα απο θεμα συγχρονισμου εκανε ο,τι καλυτερο μπορουσε και μεχρι εκει. Δεν υπηρχε τραγικη διαφορα με το μοντεμ του παροχου.

Απο κει και περα , ενας πιθανος λογος που δεν τερματιζει η ταχυτητα αν και η καμπινα ειναι κοντα , ισως να ειναι οι παρεμβολες/crosstalk στην καμπινα. Στην δικη μου περιπτωση , η καμπινα ειναι στα 100-150 μετρα , το φριτζ αναφερει 200-210 μετρα , αρα ο χαλκος κανει μερικες στροφες και θεωρητικα στον κατανεμητη ερχονται 100.
Συγχρονιζω σταθερα στα 85-86. Αν γινει διακοπη ρευματος στο τετραγωνο και επανελθει , συγχρονιζω στα 100 για 2-3-4 μερες και μετα ξανα στα 85-86.
Ολο το καλοκαιρι , δηλ 3 μηνες , ημουν καρφωμενος στα 100 και τωρα που μπηκε ο Σεπτεμβριος επεσα παλι στα 85-86. Με λιγα λογια , μετα απο διακοπη ρευματος που δεν προλαβαινουν να παρουν σειρα οι αλλες συσκευες των γειτονων , και το καλοκαιρι που ο κοσμος ειχε παει διακοπες και ειχε κλεισει συσκευες , μειωνεται ο θορυβος/παρεμβολες/crosstalk και τερματιζει η ταχυτητα μου. Ολο τον υπολοιπο καιρο , @@ ... 

• Like 1

21 λεπτά πριν, mphxths είπε

Aν στον κατανεμητη ερχονται 96-97 , δεν νομιζω οτι το φριτζ μπορει να κανει κατι. Εχω φριτζ μαζι με το μοντεμ του παροχου και οταν ειχα προβλημα στην γραμμη , δεν εκανε κατι το φριτζ. Ηταν πιο σταθερο , εγραφε λιγοτερα errors , αλλα απο θεμα συγχρονισμου εκανε ο,τι καλυτερο μπορουσε και μεχρι εκει. Δεν υπηρχε τραγικη διαφορα με το μοντεμ του παροχου.

Απο κει και περα , ενας πιθανος λογος που δεν τερματιζει η ταχυτητα αν και η καμπινα ειναι κοντα , ισως να ειναι οι παρεμβολες/crosstalk στην καμπινα. Στην δικη μου περιπτωση , η καμπινα ειναι στα 100-150 μετρα , το φριτζ αναφερει 200-210 μετρα , αρα ο χαλκος κανει μερικες στροφες και θεωρητικα στον κατανεμητη ερχονται 100.
Συγχρονιζω σταθερα στα 85-86. Αν γινει διακοπη ρευματος στο τετραγωνο και επανελθει , συγχρονιζω στα 100 για 2-3-4 μερες και μετα ξανα στα 85-86.
Ολο το καλοκαιρι , δηλ 3 μηνες , ημουν καρφωμενος στα 100 και τωρα που μπηκε ο Σεπτεμβριος επεσα παλι στα 85-86. Με λιγα λογια , μετα απο διακοπη ρευματος που δεν προλαβαινουν να παρουν σειρα οι αλλες συσκευες των γειτονων , και το καλοκαιρι που ο κοσμος ειχε παει διακοπες και ειχε κλεισει συσκευες , μειωνεται ο θορυβος/παρεμβολες/crosstalk και τερματιζει η ταχυτητα μου. Ολο τον υπολοιπο καιρο , @@ ... 

Συμφωνώ, δεν είναι μόνο η απόσταση από την καμπίνα, αλλά και το πόσα μέτρα χαλκός είναι που έρχεται γιατί όπως είπες πιθανόν να παίρνει στροφές το καλώδιο μέχρι να φτάσει στην είσοδο του κτηρίου ή στη δική μου περίπτωση, πρώτα φτάνει στην είσοδο στάθμευσης, και μετά έρχεται εναέρια ένα άσπρο καλώδιο χαλκού στο κεντρικό κατανεμητή κι από εκεί φεύγουν τα καλώδια για την κεντρική είσοδο του κτηρίου, άρα όλο μαζί σαν απόσταση μέχρι το modem επάνω θα είναι καμιά 80αρια με 100 μέτρα χαλκού. Τώρα που το είδα, έχει πιάσει 95,4 συγχρονισμό, με τρέχοάρα μέχρι εκεί μπορεί να πάει λόγω περιορισμό από τον χαλκό. Μια χαρά να λέμε πάλι καλά γιατί όταν πάω στο χωριό, η ADSL 24αρα με τα χίλια ζόρια πιάνει 14-15 στις καλές μέρες. 

1 ώρα πριν, geoavlonitis είπε

Καμια αλλαγη δε σου κανανε, το καθε κτιριο συνδεεται μονο με μια καμπινα απο την αρχη της κατασκευης του. Αλλα εισαι πολυ κοντα και δεν τερματιζεις. Απο τη μερια σου σιγουρα ειναι ολα καλα, αλλα και 100-200μ να ειναι το καλωδιο παλι θα επρεπε να το τερματιζεις το 100αρι. Δεν ξερω και αν θα καταφερεις κατι καλυτερο με απανωτες ενοχλησεις στην εξυπηρετηση. Πολυ πιθανο να φταιει το καλωδιο που ειναι θαμμενο στη γη. Αντε βρες ακρη για μερικα παραπανω Mbps

Με συγχρονισμό στα 94-95 νομίζω αυτό είναι το μέγιστο λόγω χαλκού που γίνεται. Δεν υπάρχει κάτι άλλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...