Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η DJI ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο gimbal που έρχεται με μεγαλύτερο σφιγκτήρα για να μπορεί να δεχτεί ακόμα μεγαλύτερου μεγέθους κινητά τηλέφωνα ή κινητά με ογκώδη θήκη.

Το νέο, τριών αξόνων, gimbal της DJI με την ονομασία Osmo Mobile 6 έρχεται επίσης με ανασχεδιασμένη λαβή για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στο κράτημα ενώ παράλληλα διατηρεί τη ράβδο επέκτασης που γνωρίσαμε από τον προκάτοχό του, Osmo Mobile 5,η οποία επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το gimbal ως ένα selfie stick.

Το Osmo Mobile 6 διαθέτει τη βελτιωμένη έκδοση της λειτουργίας ActiveTrack της DJI που επιτρέπει τη σταθερή παρακολούθηση για μεγαλύτερες αποστάσεις και παρέχει στην εμπρόσθια κάμερα του κινητού τη δυνατότητα να «ακολουθεί» θέματα που περιστρέφονται ή γυρίζουν στο πλάι.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι η «Γρήγορη Εκκίνηση» (Quick Launch) για συσκευές iPhone. Μόλις ένας χρήστης προσαρμόσει ένα iPhone για τη καταγραφή βίντεο στο gimbal, εκκινεί άμεσα η εφαρμογή Mimo, η οποία εισέρχεται άμεσα σε προβολή κάμερας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το χαρακτηριστικό «Quick Launch» μπορεί να μειώσει δραματικά τους χρόνους προετοιμασίας και να καταστήσει το iPhone έτοιμο για τη λήψη φωτογραφιών τρεις φορές ταχύτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα Osmo Mobile.

Το Osmo Mobile 6 ενσωματώνει επίσης μία μικρή «οθόνη» με ενδείξεις, που επιτρέπουν στον χρήστη να ελέγχει άμεσα τα επίπεδα της μπαταρίας ενώ ενσωματώνει και ένα πλήκτρο με την ονομασία Mode που επιτρέπει τη εναλλαγή των λειτουργιών εύκολα και άμεσα. Υποστηρίζεται η λειτουργία Follow (η κάμερα παραμένει «κλειδωμένη» κατά τη περιστροφή αλλά παραμένει σταθερή κατά τις κλίσεις ή την οριζόντια περιστροφή του gimbal), η λειτουργία Tilt Lock (η κάμερα ακολουθεί τη κίνηση της πανοραμικής λήψης του gimbal και παραμένει σταθερή κατά τη κλίση ή την περιστροφή), η λειτουργία FPV που είναι ιδανική για περισσότερο δυναμικές λήψεις (η κάμερα παραμένει «κλειδωμένη» σε όλες τις κινήσεις του gimbal στους τρεις άξονες) καθώς και η λειτουργία SpinShot (έλεγχος της προβολής της κάμερας με τη χρήση του joystick).  

21016c20-3a41-11ed-b7d9-adbddb6fe3e4.webp

To Osmo Mobile 6 διατηρεί όλα τα ωραία χαρακτηριστικά του προκατόχου του, και έτσι ο χρήστης έχει στη διάθεση του τα Timelapse (και Motionlapse ή Hyperlapse), DynamicZoom, Gesture Control, Panorama και Story Mode ενώ ενσωματώνει και έναν πλευρικό τροχό που σας επιτρέπει να ελέγχετε και να ρυθμίζετε την εστιακή απόσταση και να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Το DJI Osmo Mobile 6 είναι ήδη διαθέσιμο σε διάφορα καταστήματα με τιμή €169. Στη συσκευασία του θα βρείτε τον μαγνητικό σφιγκτήρα, ένα καλώδιο τροφοδοσίας, ένα τρίποδο, έναν ιμάντα για τον καρπό και μία θήκη προστασίας. 

DJI-Osmo-Mobile-6-Full-Accessories-Hero-1280w-720h.jpg.webp

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Πολλά τα 170.Φαίνεται καλό αλλά έχοντας δοκιμάσει μερικά mobile gimbal έχω καταλήξει πως δεν χρειάζεσαι κάποιο τόσο ακριβό αρκεί το τηλέφωνο να έχει ois.

Ακόμα και iphone 11 πάνω σε οποιοδήποτε gimbal 3 αξόνων έχει τέτοια σταθερότητα που μοιάζει σαν να τραβάει drone.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Πολλά τα 170.Φαίνεται καλό αλλά έχοντας δοκιμάσει μερικά mobile gimbal έχω καταλήξει πως δεν χρειάζεσαι κάποιο τόσο ακριβό αρκεί το τηλέφωνο να έχει ois.

Ακόμα και iphone 11 πάνω σε οποιοδήποτε gimbal 3 αξόνων έχει τέτοια σταθερότητα που μοιάζει σαν να τραβάει drone.

Τί προτείνεις από gimbal ; Με ενδιαφέρει και εμένα προσωπικά και δεν θέλω να δώσω τόσα πολλά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheoAlex50 είπε

Τί προτείνεις από gimbal ; Με ενδιαφέρει και εμένα προσωπικά και δεν θέλω να δώσω τόσα πολλά. 

Μακροχρόνια δεν έχω χρησημοποιήσει κανένα.Περισσότερο απο όλα πάντως έχω δουλέψει ένα Zhiyun Smooth 4.Έχω δουλέψει και Osmo4 , Osmo pocket(αν μπορεί να μπεί στη λίστα) , Moza Mini Mi και Moza Mini s , ένα Feiyutech που δεν θυμάμαι τώρα μοντέλο.

Γενικά μια απο τα ίδια είναι όλα.Την κύρια δουλειά που είναι η σταθεροποίηση κινητού την κάνουν όλα.

Βέβαια ανάλογα το τι κουβαλάει το κινητό καλύτερα να τσεκάρεις τι δύναμη έχει το καθένα.Για παράδειγμα το Zhiyun Smooth αν έβαζα φακό στο κινητό(πέρασε απο τα χέρια μου ένας αναμορφικός κινέζικος ulanzi) πέραν ότι δεν είχε την δύναμη να το κρατήσει κατέληγε να φαίνεται και στην κάμερα κομμάτι του gimbal (όπως και στον ultrawide φακό).Με τα κτάλληλα αντίβαρα βέβαια την πάλευε στις περισσότερες περιπτώσεις...Άλλα gimbals είχαν τον τελευταίο άξονα πιο έξω και δεν υπήρχε πρόβλημα με ultrawide φακό.

Για σκέτο κινητό πάντως όλα τα 3axis είναι κομπλέ.

Οι εφαρμογές αν θυμάμαι καλά όλων προσφέρουν tracking και άλλα καλούδια iso,shutter speed , zebras κλπ αλλά σε γενικές γραμμές είναι κακοφτιαγμένες και περίπλοκες.

Πάντως Zhiyun q3 και Osmo 4 παιζουν 80-100 ευρώ και μεταχειρησμένα μπορεί να τα βρείς και μισοτιμή.Για μένα και το 80ρι πολλά είναι.Τα σημερινά κινητά έχουν πολύ δυνατή σταθεροποίηση.Οκ αν δεν έχει ois κάνει digital crop αλλά και πάλι είναι δωρεάν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, TheoAlex50 είπε

Δυστυχως για mobile gimbal ειναι μονοδρομος η dji.

Εχω δουλεψει ακομη και  σε επαγγελματικο επιπεδο διαφορα gimbals και κατεληξα στο osmo mobile 5.

Να δουμε τα πρωτα reviews και θα αποφασισω αν θα κανω την αλλαγη.

Οι διαφορες στις τιμες ειναι μικρες σχετικα.

Δημοσ.

Πολύ ωραία γκατζετιά το Dji ΑΛΛΑ! Όσων αφορά τα όρια περιστροφής του gimbal είναι πολύ περιοριστικά. Επίσης το βάρος διαχείρισης είναι οριακό για μεγάλα κινητά. Όσοι παίζουν με μεγέθη pro max θα έχουν πρόβλημα. Ως πρώην χρήστης om 5 με 12 pro max χωρίς κάποιο φίλτρο, απογοητεύτηκα πολύ διότι το gimbal πάσχιζε να λειτουργήσει. Η λύση ήταν το smooth 5 που κάνει παπάδες. Δουλεύει πολύ καλά με το βάρος μεγάλων τηλεφώνων και έχει ατελείωτη μπαταρία. Το εύρος κινήσεων καμμία σχέση με το om. 
Ας πούμε και τα θετικά του Dji. Χωράει ακόμα και σε τσέπη όποτε σε ένα ταξίδι είναι πολύ πρακτικό. Έχει αρκετά καλό app. Πολύ γρήγορη τοποθέτηση κινητού με το μαγνητικό clamp. Ιδανικό για μικρά κινητά. 

• Like 1
Δημοσ.

Με το OM 5 πέρυσι, δεν είχαν προσθέσει το iPh 13 PM αρχικά στις συμβατές συσκευές. Το έβλεπες και καταλάβαινες πως ζοριζόταν με τόσο βάρος.

Αργότερα όταν και άρχισε γκρίνια και κράξιμο, το έβαλαν επίσημα, αυτό φυσικά δεν αλλάξε το γεγονός πως υπήρχε πρόβλημα.

Με το 6 τώρα έχουν προσθέσει αλλάξει το μέγιστο δυνατό βάρο συσκευής (290g), παρόλα αυτά και πάλι μου φαίνεται οριακό.

• Like 1
Δημοσ.

Ήμουν σε αναζήτηση πρόσφατα, και πριν 2 εβδομάδες αγόρασα το Zhiyun Smooth Q3 Combo, ο λόγος που δεν πήγα σε DJi είναι γιατί: Δεν σου δείχνει το mode, ΔΕΝ σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις εκτός της εφαρμογής που σου δίνει (μπορεί να είμαι και λάθος εδώ..) + οτι σαν αξεσουάρ δεν θα έδινα με τίποτα παραπάνω από 100Ε για ερασιτεχνική χρήση που θέλω. Άσχετο που είχα και κουπόνι και μου βγήκε και σχεδόν τζάμπα το συγκεκριμένο.

Ένα πράγμα με έχει ξενερώσει αρκετά με σχέση με το Osmo 6 που βλέπω εδώ στην παρουσίαση, το γεγονός ότι ο σχεδιασμός στο Zhiyun δεν αποφεύγει το μπράτσο του Gimbal, κάτι που βλέπω ότι η DJi το έχει προσέξει πολύ καλά με τον τωρινό σχεδιασμό. Εγώ 3 φορές το έχω χρησιμοποιήσει το δικό μου, αλλά πάντα με τον φόβο μην κάνω καμία κίνηση που δεν πρέπει και χάσει το track επειδή πετάγεται το μπράτσο στο πλάνο. Πταίσμα θα πει κάποιος, αλλα οκ. Φαίνεται τρομερά καλό, αλλά ακριβό το DJi, για όποιον ψάξει να αγοράσει Gimbal γενικά, να πάρετε συσκευή με Ring για αυτόματο calibrate, και εγώ έλεγα εντάξει σιγά το case. Εμ δεν είναι έτσι. Λίγο να κουνηθεί η συσκευή από το μπράτσο θέλει ξανά calibrate. Και δεύτερο θέμα που σπάει νεύρα άπειρα, το έχει προβλέψει καί αυτό η DJi με το Ring ομως, πατιέται εύκολα το Lock button χωρίς να το καταλάβεις και τα restart την ώρα που θέλεις όντως να βγάλεις πλάνα, είναι ενοχλητικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...