Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εδω και μια βδομαδα εχω θεμα με το download speed σε NOVA fiber 100 VDSL.

Ηρθε τεχνικος και μου ειπε οτι ειναι το πριζακι η αν δεν ειναι αυτο, οτι ειναι η καλωδιωση. Αυτο εγινε ξαφνικα χωρις καμια παρεμβαση.

Αν ειναι θεμα καλωδιωσης ειναι δυνατον να εχει επιρεασει μονο το download και οχι το Upload?

image.png.65414a0ff188834c2b61b727b9ac0975.png

Δημοσ.

Στην είσοδο του σπιτιού μέτρησε ο τεχνικός πόσο έρχεται; αν στην είσοδο έρχεται 100/10 τότε το θέμα είναι 99% στην εσωτερική καλωδίωση. Αν δεν έχεις περάσει UTP, φώναξε ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει καλώδιο. Το ίδιο μου έκανε κι εμένα, κι μόλις τράβηξα UTP η γραμμή έφτασε στο μέγιστο της. Επίσης περίπου, πόσα μέτρα είσαι από την καμπίνα εάν γνωρίζεις....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το upload γενικα αντεχει περισσοτερο απο το Down γιατι πολυ απλα δε δουλευει στο οριο του προφιλ 17a, οπως ισχυει με το Download.

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AngelOfDeath7_GR είπε

Στην είσοδο του σπιτιού μέτρησε ο τεχνικός πόσο έρχεται; αν στην είσοδο έρχεται 100/10 τότε το θέμα είναι 99% στην εσωτερική καλωδίωση. Αν δεν έχεις περάσει UTP, φώναξε ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει καλώδιο. Το ίδιο μου έκανε κι εμένα, κι μόλις τράβηξα UTP η γραμμή έφτασε στο μέγιστο της. Επίσης περίπου, πόσα μέτρα είσαι από την καμπίνα εάν γνωρίζεις....

Στη πρίζα το μέτρησε. Μπορώ με κάποιο τρόπο να το μετρήσω εγώ έξω;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/9/2022 στις 7:49 ΜΜ, paulchro είπε

Στη πρίζα το μέτρησε. Μπορώ με κάποιο τρόπο να το μετρήσω εγώ έξω;

Ο τεχνικός δε μέτρησε στο Χ/Κ δηλαδή στην είσοδο της πολυκατοικίας; αν στην είσοδο έρχεται 110/10; αν στο Χ/Κ έρχεται 100-110/10 τότε είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης. Αν στο Χ/Κ δεν έρχεται 100-110 τότε είναι θέμα απ'έξω οπότε πας σε συνδυαστικό ραντεβού με τεχνικό ΟΤΕ/NOVA. Μετά έπειτα θα πάει στην πρώτη κολώνα που έρχεται το καλώδιο. Αν στο πρώτο κουτί έρχεται 100-110 τότε είναι καλωδιακό και θέλει αλλαγή το ΡΕΤ. Αν και στο κουτί του ΟΤΕ έρχεται χαμηλά, τότε έχει πρόβλημα το dslam της καμπίνας που παίρνεις. 

Μπορείς να το μετρήσεις πηγαίνοντας στην είσοδο του σπιτιού σου βρίσκοντας το ζευγάρι σου, και παίρνοντας το ρουτερ σου με το καλώδιο ρεύματος και ένα τηλεφωνικό καλώδιο rj11(dsl), από τη μια με ακροδέκτη κι από την άλλη γυμνό ώστε ο χαλκός να είναι εκτεθειμένος για να κάνει επαφή με τα ζευγάρια. Εκεί θα δεις τι πραγματικά συγχρονίζει.  

Δημοσ.

Σημερα ηρθε ξανα τεχνικος. Τελικα λεει ηταν δικο τους προβλημα και το εχουν δωσει βλαβη. Οτι να ναι ειναι οι τυποι. ο 1ος δεν μπηκε καν στον κοπο να μετρησει τι ερχεται στον κατανεμητη και απλα μου λεει παρε ηλεκτρολογο. Να δωσω δηλ ενα 50ρι ετσι, επειδη βαριοταν.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 4/10/2022 στις 7:30 ΜΜ, paulchro είπε

Σημερα ηρθε ξανα τεχνικος. Τελικα λεει ηταν δικο τους προβλημα και το εχουν δωσει βλαβη. Οτι να ναι ειναι οι τυποι. ο 1ος δεν μπηκε καν στον κοπο να μετρησει τι ερχεται στον κατανεμητη και απλα μου λεει παρε ηλεκτρολογο. Να δωσω δηλ ενα 50ρι ετσι, επειδη βαριοταν.

Στους ενοικιαστές απέναντι τα ίδια οι της NOVA, απλά ήρθαν στον κατανεμητή του ορόφου και απλά έβαλε το μηχάνημα που κάνει θόρυβο, ούτε καν πήγαν στην εισαγωγή να δουν τι φέρνει απλά τους πετάνε το γνωστό "κακή εσωτερική καλωδίωση". Πραγματικά ότι να ναι

Δημοσ.

Update 10/10:

Μετά από έλεγχο από συνεργείο του δημόσιου διαχειριστή δικτύου διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης στην υπάρχουσα υπηρεσία και έχουμε τεχνική αδυναμία για το ζήτημα. Θα σας καλέσει συνάδελφος να σας ενημερώσει για τις επλογές που έχετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...