Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Είπα να ενημερώσω για κάτι που μου έτυχε τελευταία και θεωρώ ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατί είναι πιθανό να πρόκειται για μια νέα (ίσως) μορφή απάτης.

Συγκεκριμένα, έλαβα στο κινητό μου μια ειδοποίηση περί λήξης προθεσμίας πληρωμής λογαριασμού από την ΔΕΗ το οποίο αφού το έλεγξα προσωπικά κατάλαβα ότι είναι legit και αυτό ήταν και το περίεργο αφού εγώ δεν έχω πλέον παροχή στο όνομα μου, μάλιστα είχα κάνει διακοπή μέσα στο καλοκαίρι.

Πάμε τώρα στο καλό. Το μήνυμα (όπως και όλα τα παρόμοια από την ΔΕΗ) περιέχει μέσα μόνο το ποσό και έναν κωδικό πληρωμής-καμία άλλη πληροφορία. Γνωρίζοντας ότι ο κωδικός πληρωμής για κάθε παροχή είναι μοναδικός έκανα αντιπαραβολή με τον κωδικό πληρωμής που είχα στην μέχρι πρότινος παροχή μου και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν διαφορετικός. Μάλιστα ήξερα ότι δεν είχα κάποιο χρέος αφού ο τελευταίος λογαριασμός που είχα λάβει ήταν πιστωτικός (πήρα επιτέλους την εκδίκηση μου😁).

Παίρνοντας τηλέφωνο στη ΔΕΗ και μετά από έλεγχο που έκανε η τηλεφωνήτρια τους, είδε ότι το κινητό μου έχει δηλωθεί σε μια άλλη παροχή ρεύματος στις Αχαρνές (;;;), που καμία σχέση δεν είχε με την παλιά δικιά μου! Με λίγα λόγια, μπορεί προφανώς ο οποιοσδήποτε να δηλώσει ένα άλλο κινητό στην παροχή του και τα σχετικά μηνύματα πληρωμών να πηγαίνουν εκεί.

Τώρα τα τινά είναι δύο:

1) Όντως έγινε λάθος από αυτόν που δήλωσε το κινητό ή τον υπάλληλο που το πέρασε στο σύστημα.

2) Τρίτοι δηλώνουν άλλα νούμερα παρ' ελπίδα οι πληρωμές να γίνουν απ' άλλους γιατί αλήθεια, πόσοι ελέγχουν ότι ο κωδικός πληρωμής που έχει έρθει στο μήνυμα είναι ο δικός τους.

Το 2ο μου φαίνεται ναι μεν τραβηγμένο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον οι περισσότεροι έρχονται μόνο online στο e-mail και την περιοχή (🙄) που δηλώθηκε το κινητό, θεωρώ ότι πρέπει να σας ενημερώσω.

Προσοχή σε ότι μήνυμα σας έρχεται ακόμα και αν είναι legit, ελέγχεται αν όντως απευθύνεται σε εσάς και μην κάνετε πληρωμές στα τυφλά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπαδοί της Ρόμα/"υπάλληλοί" ΔΕΗ άραγε από πίσω; Αχαρνές... φυτώριο.

Επεξ/σία από rodosf1
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν ειναι σαν αυτό, η δεη πάντα στελνει τετοια μηνύματα 

IMG_20220924_121549.jpg.3e4cc6d9790b20c9acfb1992088dd176.jpg

Ναι τέτοιο ήταν το μήνυμα. Το πρόβλημα ήταν ότι εγώ δεν είχα τέτοια παροχή στο όνομα μου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αν ειναι σαν αυτό, η δεη πάντα στελνει τετοια μηνύματα 

IMG_20220924_121549.jpg.3e4cc6d9790b20c9acfb1992088dd176.jpg

Το ίδιο μου ήρθε και εμένα σήμερα ,σωστό ποσό και rfκωδικο,για λογαριασμό που πλήρωσα χθες το βράδυ.

Ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη και το κινητό μου το βάζω μονο όταν πληρώνω ηλεκτρονικά με κάρτα και όταν δίνω ένδειξη στον ΔΕΔΗΕ .

Ακόμα και να ακολουθήσεις το λινκ πρέπει να βάλεις κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως όταν είναι να πληρώσω το κάνω μέσα από το e-bill που συμπληρώνει μόνο του τον κωδικό πληρωμής, έτσι είναι πιο εύκολο και χωρίς πιθανότητα λάθους.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάντως όταν είναι να πληρώσω το κάνω μέσα από το e-bill που συμπληρώνει μόνο του τον κωδικό πληρωμής, έτσι είναι πιο εύκολο και χωρίς πιθανότητα λάθους.

Και απο εδω που γραφουμε το RF

https://epos.dias.com.gr/emerchant/dei-paybill/input.html 

Χωρις προμηθεια με ολες τις καρτες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Το ίδιο μου ήρθε και εμένα σήμερα ,σωστό ποσό και rfκωδικο,για λογαριασμό που πλήρωσα χθες το βράδυ.

Ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη και το κινητό μου το βάζω μονο όταν πληρώνω ηλεκτρονικά με κάρτα και όταν δίνω ένδειξη στον ΔΕΔΗΕ .

Ακόμα και να ακολουθήσεις το λινκ πρέπει να βάλεις κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμης.

Καποιος ειχε πει μου χακαραν το ebilling της δεη και μου πλήρωσαν τον λογαριασμό.

Και μια λεμε για το ebilling της δεη τους εχω στειλει άπειρα μνμ, φταξτετο λιγο να ξέρουμε πληρωσαμε δεν πληρώσαμε, τι χρωστάμε, τι δεν χρωσταμε, τιποτα αυτοί ένα ξερό λογαριασμό και τα έλυσαν τα προβλήματα τους.

Χειρότερο απο της δεη δεν νομιζω να υπαρχει στην ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.

Και σε εμένα έχει έρθει παρόμοιο μήνυμα ενώ έχω κόψει την παροχή και πήρα και το πιστωτικό από τον τελευταίο λογαριασμό. Δυο φορές μου ήρθε κιόλας για 2 διαφορετικά ποσά μέσα σε 3 μήνες. Θα πάρω κι εγώ τη ΔΕΗ από Δευτέρα να δω τι θα μου πούνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...