Προς το περιεχόμενο

Τύπος και Hz οθόνης για Gaming

Evangelos_GR
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω την παρακάτω οθόνη:

https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-lu28e590ds-28-ultra-hd-black-p-PER.155882

Το λάθος μου ήταν που πήρα οθόνη τα 4Κ (με 60Hz) καθώς μου είναι άχρηστο, οπότε σκέφτομαι να την κάνω αλλαγή. Ψάχνω ανάλυση γύρω στα 1080-1440(1080 για πιο οικονομικά) αλλά με μεγαλύτερα Hz. Στα 144 θα ήταν καλή επιλογή; Όσον αφορά τον τύπο( TN, IPS κλπ) ποιον θα προτιμούσατε για gaming; Την κάρτα την έχω και στην υπογραφή, 3070ti. Budget γύρω στο 200ρι.
Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα τα 144hz δίνουν το κάτι παραπάνω, σε μερικά παιχνίδια όπως fps θεωρούνται must.

Νομίζω ότι το Tn έχει ξεπεραστεί, εγώ αμφιταλαντεύομαι σε va και ips, με το πρώτο να είναι πιο βατό σε τιμή.

Καλύτερη άποψη από την προσωπική, δεν υπάρχει. Διάβασε 2 πράγματα για τις βασικές διαφορές τύπων μόνιτορ και πήγαινε δες από κοντά τι σου κάνει καλύτερα.

Στο όριο που θέτεις, δύσκολα θα βρεις 1440p/144hz

• Like 1

Λίγα μου φαίνονται τα 200ε για αυτό που θες.

Βρίσκεις βέβαια οθόνες και σε αυτές τις τιμές αλλά όπως σου πε ο nickol πρέπει να ανέβεις στα χρήματα για τέτοια ανάλυση/hz + ότι πρέπει να κρατήσεις και μια χρηματική ισορροπία μεταξύ κάρτας και οθόνης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πάντα τα 144hz δίνουν το κάτι παραπάνω, σε μερικά παιχνίδια όπως fps θεωρούνται must.

Νομίζω ότι το Tn έχει ξεπεραστεί, εγώ αμφιταλαντεύομαι σε va και ips, με το πρώτο να είναι πιο βατό σε τιμή.

Καλύτερη άποψη από την προσωπική, δεν υπάρχει. Διάβασε 2 πράγματα για τις βασικές διαφορές τύπων μόνιτορ και πήγαινε δες από κοντά τι σου κάνει καλύτερα.

Στο όριο που θέτεις, δύσκολα θα βρεις 1440p/144h

Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω αυτά που μου είπες, ίσως πάω και σε 1080 καθώς η ανάλυση δεν με ενοχλεί να είναι πιο μικρή.

10 λεπτά πριν, Millennium είπε

Λίγα μου φαίνονται τα 200ε για αυτό που θες.

Βρίσκεις βέβαια οθόνες και σε αυτές τις τιμές αλλά όπως σου πε ο nickol πρέπει να ανέβεις στα χρήματα για τέτοια ανάλυση/hz + ότι πρέπει να κρατήσεις και μια χρηματική ισορροπία μεταξύ κάρτας και οθόνης.

Πιστεύω και μια με 1080 θα με βόλευε, καθώς με ενδιαφέρουν πιο πολύ τα Hz παρά η ανάλυση. Σε budget μπορώ να ανέβω και μέχρι 250-260 αλλά νομίζω μπορω να βρω κάτι αξιόλογο σε αυτή την τιμή 

Επεξ/σία από Evangelos_GR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Millennium είπε

Downgrade θα κάνεις άμα πας σε μικρότερη και 1080p τι να σου πω...

Πάρε και άλλες γνώμες.

Εντάξει ναι κατάλαβα. Δεν αξίζει να πέσω σε 1080p, οπότε θα ψάξω κάτι σε 144hz με 1440p.

https://www.skroutz.gr/s/30058351/Samsung-Odyssey-G5-VA-HDR-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-με-χρόνο-απόκρισης-1ms-GTG.html

Κάτι σαν αυτό είναι καλή επιλογή; Δεν ξέρω τώρα αν πρίζω και συγνώμη, δεν είμαι πολύ ψαγμενος όσον αφορά τις οθόνες και για αυτό άνοιξα το άρθρο να ακούσω γνώμες.

VA 8bit panel έχει η AOC, σχετικά vfm φαίνεται αλλά εγώ θα κοιτούσα για αυτήν και πάνω https://www.skroutz.gr/s/29903770/LG-27GP850-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-με-χρόνο-απόκρισης-1ms-GTG.html

42 λεπτά πριν, Millennium είπε

VA 8bit panel έχει η AOC, σχετικά vfm φαίνεται αλλά εγώ θα κοιτούσα για αυτήν και πάνω https://www.skroutz.gr/s/29903770/LG-27GP850-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-με-χρόνο-απόκρισης-1ms-GTG.html

Καλή φαίνεται αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή της. Είπα να κάνω μια υπέρβαση αλλά όχι και στα. 450-500.

AOC βρήκα αυτήν εδώ απλά δεν υποστηρίζει HDR.

https://www.skroutz.gr/s/21850734/AOC-Q27G2U-VA-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Millennium είπε

370 έχει στο you.gr αυτή που πρότεινα. Διάβασε και reviews για αυτήν.

Τα VA δε τα προτιμώ για μόνιτορ.

Δλδ από ότι κτλβα το θέμα με την samsung είναι ο τύπος;
Μόλις έχω τον χρόνο θα αποφασίσω για αυτό, όπως μου είπε και ο Νικόλας θα πάω να δω ο ίδιος. Αν πάω προς IPS θα κοιτάξω κάτι τέτοιο.

Επειδή δεν βλέπω να λέει κανείς άλλος την γνώμη του, αν παραμείνει έτσι μέχρι αύριο,θα θεωρήσω το άρθρο μου ως λύση

γνωμη μου περιμενε να  πεσουν οι τιμες και να πας στις καλες gb m27qx ή προ,αλλα κοστιζουν πανω απο 550ε

μιλαμε για οθονη που θα την κρατησεις μεχρι να γινει mainstream το oled.

47 λεπτά πριν, dsi44 είπε

γνωμη μου περιμενε να  πεσουν οι τιμες και να πας στις καλες gb m27qx ή προ,αλλα κοστιζουν πανω απο 550ε

μιλαμε για οθονη που θα την κρατησεις μεχρι να γινει mainstream το oled.

Μπορεί η 3070ti να πάει σε 240Hz? Μαζί με 1440p;

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Evangelos_GR είπε

Nαι αν μιλάμε για csgo :)

Αν και παλιό review, δίνει μια εικόνα των δυνατοτήτων

https://www.techspot.com/review/2270-geforce-rtx-3070-ti/

Τα 240hz δεν νομίζω οτι έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μέχρι 144hz αρκούν, από εκεί και πάνω μιλάμε για υπερβολή, επίσης τα περισσότερα παιχνίδια(πέραν των fps) παίζουν πολύ καλά σε high/60fps

Παίζουν πολλές τίμιες οθόνες στο budget που θέτεις. Αν δεν ανέβεις σε ιντσες, 24"/1080p δίνει άριστο αποτέλεσμα, οριακά είσαι στις 27" όπου θεωρείται και το σημείο αλλαγής σε 1440p. Αν στοχεύεις για εκεί θα πρέπει να ανέβεις λίγο πάνω από τα 200€.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να επισκεφτείς μαγαζιά και να κρίνεις μόνος σου. Πάντα και μερικά review μπορούν να βοηθήσου. Προσωπικά χρησιμοποιώ va και είμαι ευτυχισμένος, γνωρίζοντας γιατί το διάλεξα (κόστος, μαύρα κτλ)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1

9 ώρες πριν, Evangelos_GR είπε

μια χαρα θα ειναι και τα 144

αργοτερα η νεα γενια καρτων ισως ανεβει στα 165 και μετα 200,η οθονη εκει θα ειναι μεχρι να αλλαχτει σε oled.

• Like 1

3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Nαι αν μιλάμε για csgo :)

Αν και παλιό review, δίνει μια εικόνα των δυνατοτήτων

https://www.techspot.com/review/2270-geforce-rtx-3070-ti/

Τα 240hz δεν νομίζω οτι έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μέχρι 144hz αρκούν, από εκεί και πάνω μιλάμε για υπερβολή, επίσης τα περισσότερα παιχνίδια(πέραν των fps) παίζουν πολύ καλά σε high/60fps

Παίζουν πολλές τίμιες οθόνες στο budget που θέτεις. Αν δεν ανέβεις σε ιντσες, 24"/1080p δίνει άριστο αποτέλεσμα, οριακά είσαι στις 27" όπου θεωρείται και το σημείο αλλαγής σε 1440p. Αν στοχεύεις για εκεί θα πρέπει να ανέβεις λίγο πάνω από τα 200€.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να επισκευτείς μαγαζιά και να κρίνεις μόνος σου. Πάντα και μερικά review μπορούν να βοηθήσου. Προσωπικά χρησιμοποιώ va και είμαι ευτυχισμένος, γνωρίζοντας γιατί το διάλεξα (κόστος, μαύρα κτλ)

Ναι, συμφωνώ απόλυτα, εγώ απλά το ρώτησα μιας και αναφέρθηκε. Εντάξει με κάλυψες. Ευχαριστώ

1 ώρα πριν, dsi44 είπε

μια χαρα θα ειναι και τα 144

αργοτερα η νεα γενια καρτων ισως ανεβει στα 165 και μετα 200,η οθονη εκει θα ειναι μεχρι να αλλαχτει σε oled.

Ναι συμφωνώ, δεν χρειάζεται η υπερβολή, απλά το ρώτησα μιας και αναφέρθηκε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...