Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω γύρω στα 200.000 αρχεία σε txt και 1 αρχείο excel με άλλες τόσες καταχωρημένες τιμές. Θέλω απ' τα txt να βρω τις ίδιες εγγραφές (ημερομηνία, ποσό κτλ) αν υπάρχουν στο excel. Υπάρχει εύκολος τρόπος; Ένα-ένα είναι αδύνατο να ελεγχθούν, είναι δουλειά μηνών.

Δημοσ.

εισαγωγή στο excel δε δοκίμασες; είτε tabbed, είτε συνεχόμενα, είτε όπως θες κ μετα εκεί να κάνεις αναζήτηση; 

Δεν είναι πολλές τόσες τιμές. Σίγουρα δουλεύει στην τάξη μεγέθους εκατομμυριων άνετα. 

Για πιο advanced συγκρίσεις κ φίλτρα νομίζω PowerBΙ της Microsoft θα σε βοηθήσει. Αλλά θέλει υπομονή κ εκπαίδευση. Οχι μήνες πάντως :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rodosf1 είπε

εισαγωγή στο excel δε δοκίμασες; είτε tabbed, είτε συνεχόμενα, είτε όπως θες κ μετα εκεί να κάνεις αναζήτηση; 

Δεν είναι πολλές τόσες τιμές. Σίγουρα δουλεύει στην τάξη μεγέθους εκατομμυριων άνετα. 

Για πιο advanced συγκρίσεις κ φίλτρα νομίζω PowerBΙ της Microsoft θα σε βοηθήσει. Αλλά θέλει υπομονή κ εκπαίδευση. Οχι μήνες πάντως :)

Να κάνω import όλα τα txt σε 1 φύλλο γίνεται; Και μετά να ψάξω για διπλές τιμές; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Στο Data tab tou excel έχει επιλογή για εισαγωγή από διαφορετικές πήγες όπως txt. 

Τα εισάγεις και τα φορμάρεις κατά την προτίμηση σου. 

Μπορείς να δοκιμάσεις και το power query (free addin) αν έχεις παλιότερες εκδόσεις Office 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Να κάνω import όλα τα txt σε 1 φύλλο γίνεται; Και μετά να ψάξω για διπλές τιμές; 

έχεις ενα txt με 200.000 εγγραφες; αν ναι οπως είπε παραπάνω ο @Helionar. Αν έχεις 200.000 ξεχωριστά txt απλά κάνε τα merge σε ένα, είναι απλό αρχείο. Κ μετά όπως είπε ο φίλος παραπάνω. 

Επεξ/σία από rodosf1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Helionar είπε

Στο Data tab tou excel έχει επιλογή για εισαγωγή από διαφορετικές πήγες όπως txt. 

Τα εισάγεις και τα φορμάρεις κατά την προτίμηση σου. 

Μπορείς να δοκιμάσεις και το power query (free addin) αν έχεις παλιότερες εκδόσεις Office 

Με LibreOffice γίνεται, γιατί δεν έχω εγκατεστημένο της MS ή να αγοράσω από κάνα κλειδάδικο;

Μόλις τώρα, rodosf1 είπε

έχεις ενα txt με 200.000 εγγραφες; αν ναι οπως είπε παραπάνω ο @Helionar. Αν έχεις 200.000 ξεχωριστά txt απλά κάνε τα merge σε ένα, είναι απλό αρχείο. Κ μετά όπως είπε ο φίλος παραπάνω. 

Έχω 200.000 ξεχωριστά txt (γαμώ τα απαρχαιωμένα συστήματα). Merge σε ένα πως;

Δημοσ.

σε τερματικό linux/unix δωσε ενώ είσαι στο φάκελο με τα 200.000 txts:

cat *.txt > final.data 

το αρχείο final.data μετά κάνε το import και ΝΑΙ αγόρασε κανένα κλειδί με 2-3€ να κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

το αρχείο final.data μετά κάνε το import και ΝΑΙ αγόρασε κανένα κλειδί με 2-3€ να κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος :)

πεταμένα λεφτά

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

με κονσόλα και python έχεις ξεμπερδέψει σε 1-2 ώρες 

Μερικές οδηγίες παραπάνω θα ήταν ευπρόσδεκτες.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Spoiler

Dont worry, θα σου στείλει pm. Με το ανάλογο κόστος φυσικά. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, p4n0s86 είπε

Δεν είναι κάτι που είναι τυφλοσούρτης για να σου δώσει κάποιος οδηγίες. Αν δεν έχεις γνώσεις προγραμματισμού, δυστυχώς θα πρέπει να ζητήσεις από κάποιον να στο φτιάξει 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, rodosf1 είπε

...

cat *.txt > final.data 

...

Μετά

grep 'τιμη' final.data 

(στο τιμή βάζεις αυτό που ψάχνεις)

Δες για Windows Subsystem for Linux (windows 10 και άνω) ή cygwin

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλεις να ξέρεις πιο τχτ έχει τις εγγραφές; Αλλιώς τα mergaρεις όπως σου είπαν. Είναι μια καλή αρχή. Θα υπάρχει tool για windows η με command πχ. copy *.txt souma.txt Σε Linux είναι απλό όπως σου είπαν.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...