Προς το περιεχόμενο

Αδύνατη εγκατάσταση linux σε lenovo

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από dkmaster,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους,

Προσπαθώ να εγκαταστήσω το linux σε ένα ideapad s145-15ast. Πρώτα δοκίμασα dual boot αλλά τo usb δεν μπορούσε να εντοπίσει τον δίσκο(nvme).
Κάνω λοιπόν φορμάτ τον δίσκο να είναι κενός και μετά ξεκινάω να bootαρω σε linux από το usb.Ανοίγει λοιπόν κανονικά.Πουθενα ο σκληρός.Κατεβάζω άλλο disto σε περίπτωση που έχει ασυμβατότητα.Εχω δοκιμάσει Mint,fedora kde,fedora workstation,manjaro kde,kubuntu,fyde os,zorin os.Κανένα δεν εντοπίζει τον δισκο.Εχω κλείσει secure boot και μια επιλογή AMD SVM technology και το amd platform security processor.Έχω κάνει δοκιμές με πιθανούς συνδυασμούς σε αυτά στο bios.Ωστόσο δεν εμφανίζετε πουθενά ο σκληρός ,όχι μόνο σαν επιλογή αλλά ούτε απο partitions manager η από command στην κονσόλα σε κανένα από τα λογισμικά αυτά.Αν παω να σετάρω windows τον διαβάζει κανονικά και τον κανει setup.
Κάποια ιδέα;
Δημοσ.

Ο sda δε φαίνεται να είναι ο nvme δίσκος. Τα μεγέθη των sda1,2,3 είναι πολύ μικρά. Ίσως είναι νέο μοντέλο και δεν υποστηρίζεται ακόμη απ' τον kernel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις επιλογη για legacy boot αντι για uefi???

Εισαι στο τελευταιο bios???

ο controller  ειναι σε AHCI mode

Συμφωνα με αυτο εισαι οκ απλα καποια ρυθμιση στο bios ειναι  https://linux-hardware.org/?probe=bc4c776682&upgrade

Επεξ/σία από darkthan
Δημοσ.

O sda είναι το στικακι για το boot  ο σκληρος ειναι 238 gb nvme.

Δεν φαινεται μεσα στο live environment.

Εχω δοκιμασει και legacy mode δεν.sata settings δεν υπαρχουν στα bios πουθενα φαντάζομαι επειδη ο δισκος ειναι Nvme.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vasilissioros18 είπε

O sda είναι το στικακι για το boot  ο σκληρος ειναι 238 gb nvme.

Δεν φαινεται μεσα στο live environment.

Εχω δοκιμασει και legacy mode δεν.sata settings δεν υπαρχουν στα bios πουθενα φαντάζομαι επειδη ο δισκος ειναι Nvme.

H εντολη "lspci -k" τι δινει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, mphxths είπε

H εντολη "lspci -k" τι δινει ?

Μου κάνει reboot 😂 το δοκιμασα 3 φορες σε 3 διαφορετικες θυρες usb.Μηπως επειδη ειναι στο live environment και δεν ειναι εγκατεστημενα.Μηπως επειδη ειναι fedora.Δεν ξερω.

Σαν να φριζαρει ολο το environment και κλεινει και ξεκιναει παλι απο την αρχή

Επεξ/σία από vasilissioros18
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vasilissioros18 είπε

Μου κάνει reboot 😂 το δοκιμασα 3 φορες σε 3 διαφορετικες θυρες usb.Μηπως επειδη ειναι στο live environment και δεν ειναι εγκατεστημενα.Μηπως επειδη ειναι fedora.Δεν ξερω.

Σαν να φριζαρει ολο το environment και κλεινει και ξεκιναει παλι απο την αρχή

Η εντολη ειναι πληροφοριακου περιεχομενου ... δεν ειναι φυσιολογικο να σου φριζαρει οτιδηποτε ακομα και σε live enviroment. Μηπως υπαρχει κανα hardware προβλημα ?

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται λογικό να υπάρχει hardware θεμα γιατι δουλευε κανονικα μεχρι προχθες σε windows και στα bios φαινονται ολες οι συσκευές κανονικά.Εκανα δοκιμή να εγκαταστήσω πάλι windows και τα δέχεται κανονικά οπότε δεν βλέπω πως μπορεί να είναι θέμα hardware μονο στα linux.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkmaster είπε

Εχω φαει το  google 3 μερες ,εχω λιωσει το reddit.Δεν ξερω που το βρηκες αλλα εισαι θεός το περασα και τον βρισκει κανονικα!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vasilissioros18 είπε

Εχω φαει το  google 3 μερες ,εχω λιωσει το reddit.Δεν ξερω που το βρηκες αλλα εισαι θεός το περασα και τον βρισκει κανονικα!

Είχα συναντήσει τέτοιο πρόβλημα παλαιότερα και μετά από ψάξιμο είχα βρει αυτό και κράτησα τη διαδικασία, δεν ξέρεις ποτέ :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...