hiteshjain Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είμαι εξαιρετικά μπερδεμένος με τη διάκριση μεταξύ μοναδικού κλειδιού και πρωτεύοντος κλειδιού, και περιορισμού μοναδικού κλειδιού και περιορισμού πρωτεύοντος κλειδιού στον SQL Server. Θα μπορούσα σε οποιοδήποτε σημείο να χαρακτηρίσω περισσότερα από 1 πρωτεύοντα κλειδί στον πίνακά μου; Η Πηγή που διάβαζα πριν δοκιμάσω όλα αυτά είναι Here ,Αλλά τότε επίσης μπερδεύτηκα και δεν κατάλαβα πώς να βάλω ένα μοναδικό κλειδί στο τραπέζι μου και ποια είναι η πρακτική χρήση της χρήσης. Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2022 από hiteshjain Language
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω ένα table που είναι αρχείο πελατών. Ένα πεδίο είναι το e-mail του πελάτη και το χρησιμοποιώ ως primary key. Παράλληλα έχω ένα δεύτερο πεδίο που είναι unique και το λέω id το οποίο χρησιμεύει απλά για να βλέπω τον αύξων αριθμό των records χωρίς να χρειάζεται να τα μετράω. Ή αν ξέρω ότι το τελευταίο id ήταν το 45.000 και μετά πρόσθεσα 200 records μπορώ πιο εύκολα να τα διαγράψω λέγοντας σβήσε ότι έχει id πάνω από 45.000. Ενώ με το e-mail δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν γνωρίζω ποιο ήταν το τελευταίο. Και τα δύο πεδία είναι μοναδικά. Αλλά το ένα είναι primary key και το άλλο απλά ένα μοναδικό. Λέγονται και secondary keys αυτά. Μπορώ να έχω κι άλλα secondary keys στο table. Αλλά ως primary δεν μπορείς να έχεις πάνω από ένα. Αν γράψεις κώδικα όλα αυτά θα τα καταλάβεις πολύ καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα