alxnt Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ιδανικά ψάχνω της xiaomi, αν υπάρχει, μιας και έχω ήδη το οικοσύστημα της με σκούπα και λάμπες. Αν δεν υπάρχει τι προτείνετε ; Να έχει όμως δικο του app. Δε θέλω να βάλω smart hub/switch. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2022 από alxnt
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, alxnt είπε Ιδανικά ψάχνω της xiaomi, αν υπάρχει, μιας και έχω ήδη το οικοσύστημα της με σκούπα και λάμπες. Αν δεν υπάρχει τι προτείνετε ; Να έχει όμως δικο του app. Δε θέλω να βάλω smart hub/switch. Sonoff με βαση ραγας
ReBeLoS Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 εγω εχω βαλει στον πινακα sonoff basic μαζι με βαση ραγας για να μην ειναι χυμα. Το μονο κακο ειναι οτι δεν ερχετε προσωπο με τους αλλους διακοπτες ραγας και ειναι αρκετα πιο μεσα με αποτελεσμα να φαινεται σαν να εχει κενο στον πινακα.
alxnt Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ReBeLoS είπε εγω εχω βαλει στον πινακα sonoff basic μαζι με βαση ραγας για να μην ειναι χυμα. Το μονο κακο ειναι οτι δεν ερχετε προσωπο με τους αλλους διακοπτες ραγας και ειναι αρκετα πιο μεσα με αποτελεσμα να φαινεται σαν να εχει κενο στον πινακα. Το ανοιγοκλείνεις από την εφαρμογή που είδα στο playstore; Schedule έχει; Είδα ένα βίντεο αλλά χρησιμοποιεί και χρονικό; Είναι απαραίτητο αυτό; Μπορώ να το συνδέσω χωρίς χρονικό(το οποίο δεν κατάλαβα γιατί το έχει εφόσον το ανοιγοκλείνεις από την εφαρμογή ή με schedule); Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από alxnt
ReBeLoS Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, alxnt είπε Το ανοιγοκλείνεις από την εφαρμογή που είδα στο playstore; Schedule έχει; Είδα ένα βίντεο αλλά χρησιμοποιεί και χρονικό; Είναι απαραίτητο αυτό; Μπορώ να το συνδέσω χωρίς χρονικό(το οποίο δεν κατάλαβα γιατί το έχει εφόσον το ανοιγοκλείνεις από την εφαρμογή ή με schedule); εγω εχω το sonoff συνδεδεμενο σε ενα ρελε ισχυος για να μην τρωει μεγαλα φορτια το sonoff και απο κει στην ασφαλεια του θερμοσιφωνου και παιζει απροβληματιστα. Εχω κανει και schedule να ανοιγει με το νυκτερινο το βραδυ και να κλεινει μετα απο 15 λεπτα. Επισης εχω ορισει και το itching mode να κλεινει οταν τον ανοιγω μεσω της εφαρμογης μετα απο 15 λεπτα μονο του οποτε δεν εχεις θεμα να το ξεχασεις ανοικτο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από ReBeLoS 1 1
babisa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γινεται και με Sonoff MINIR2 και ρελε ισχύος φυσικά Μικρο ,κομψό και κρύβεται παντού Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από babisa
nkarama Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 24/9/2022 στις 1:23 ΜΜ, alxnt είπε Είδα ένα βίντεο αλλά χρησιμοποιεί και χρονικό; Είναι απαραίτητο αυτό; Μπορώ να το συνδέσω χωρίς χρονικό Προφανώς δεν είναι χρονικό, αλλά ρελέ ισχύος. Δες την συζήτηση που υπάρχει στο άλλο θέμασχετικά με το smart home. Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις, καλύτερα να στο κάνει κάποιος ηλεκτρολόγος. Δεν παίζουμε με το ρεύμα και κυρίως με τα μεγάλα φορτία όπως ο θερμοσίφωνας... και δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα ηλεκτροπληξίας μόνο... Ανετα μπορεί να βρεις το σπίτι λαμπάδα.... 1
alxnt Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nkarama είπε Προφανώς δεν είναι χρονικό, αλλά ρελέ ισχύος. Δες την συζήτηση που υπάρχει στο άλλο θέμασχετικά με το smart home. Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις, καλύτερα να στο κάνει κάποιος ηλεκτρολόγος. Δεν παίζουμε με το ρεύμα και κυρίως με τα μεγάλα φορτία όπως ο θερμοσίφωνας... και δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα ηλεκτροπληξίας μόνο... Ανετα μπορεί να βρεις το σπίτι λαμπάδα.... Θα το κοιτάξω, αλλα αν ξέρεις μπορείς να μου πεις περίπου σε ποιές σελίδες να ψάξω γιατί ειναι μεγάλο το thread; Ελπίζω να καταλάβω, έχω τελειώσει και τει ηλεκτρολογίας αν κ δεν το εξασκώ το επάγγελμα κάτι θα μου χει μείνει, δεν μπορεί. Αμα βρω τα σκούρα θα φωνάξω καποιον που το εξασκεί. 😁
filip123go Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ έχω αυτό https://www.skroutz.gr/s/21598920/Woox-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Λευκό-Χρώμα-R4967-R.html?from=manufacturer εδώ και 3 χρόνια. Δεν έχω αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα. Μια φορα το σύνδεσα και απο τότε παίζει άριστα.
nkarama Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ξεκίνα απο εδώ: Στις παρακάτω σελίδες θα βρεις και διαγράμματα. Πρόσεχε μόνο τα εξής: α) πρέπει να προστατέψεις ΚΑΙ την παροχή του sonoff με ασφάλεια. Γενικά, δεν πρέπει να υπάρχει καλώδιο φάσης (Live) μέσα στον πίνακα που να μην είναι προστατεμένο b) To ρελέ ισχύος μπορείς να το βάλεις σε σειρά με τον υπάρχοντα χειροκίνητο διακόπτη ή παράλληλα απο αυτόν. Δεν καταργείς την υπάρχουσα ασφάλεια και ΔΕΝ την παρακάμπτεις. Αν ο πίνακάς σου δεν έχει διακόπτη και χρησιμοποιείς την ασφάλεια για να ανοιγοκλείνεις τον θερμοσίφωνα, τότε το ρελέ θα πρέπει να μπει σε σειρά.. είτε πριν είτε μετά. Υπενθυμίζω το παραπάνω. Δεν πρέπει να υπάρχει απροστάτευτο καλώσιο μέσα στον πίνακα. 2 ώρες πριν, filip123go είπε Εγώ έχω αυτό https://www.skroutz.gr/s/21598920/Woox-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Λευκό-Χρώμα-R4967-R.html?from=manufacturer εδώ και 3 χρόνια. Δεν έχω αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα. Μια φορα το σύνδεσα και απο τότε παίζει άριστα. Πρακτικά αυτό είναι το sonoff και ένα ρελέ ισχύος. Που αν τα αγοράσεις μόνος σου κοστίζουν 25 ευρώ. Τώρα γιατί το πουλάνε 48.... τι να πω... Και αυτό το κιτ να πάρεις, τα ίδια θα πρέπει να προσέξεις, αφου πρόκειτε για το ίδιο πράγμα...
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, nkarama είπε Πρακτικά αυτό είναι το sonoff και ένα ρελέ ισχύος. Που αν τα αγοράσεις μόνος σου κοστίζουν 25 ευρώ. Τώρα γιατί το πουλάνε 48.... τι να πω... Και αυτό το κιτ να πάρεις, τα ίδια θα πρέπει να προσέξεις, αφου πρόκειτε για το ίδιο πράγμα... Ναι, υπάρχει και μια τύπου "ερώτηση" στα σχόλια του skroutz, με σχεδόν ίδια με τη δική σας διατύπωση....
nkarama Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Ναι, υπάρχει και μια τύπου "ερώτηση" στα σχόλια του skroutz, με σχεδόν ίδια με τη δική σας διατύπωση.... 😀 Μα, λογικό δεν είναι? Δεν πουλάει καμμιά υπηρεσία... Μια μεταπώληση προιόντων κάνει. Τι εξηγεί το αυξημένο κόστος? Να έλεγε ότι μου δίνει και την υπηρεσία εγκατάστασης κτλ να το καταλάβω.... Πάντως, για να απαντήσω και στο υπονοούμενο, δεν είναι δικά μου τα σχόλια στο skroutz.
alxnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είδα το παρακάτω βίντεο. Όταν τραβάει φάση και ουδέτερο από την κεντρική παροχή, εννοεί από το διπλό διακόπτη του θερμ/να; https://www.youtube.com/watch?v=o41DSbnGGL8 Spoiler Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από alxnt
nkarama Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2022 στις 11:51 ΠΜ, alxnt είπε Όταν τραβάει φάση και ουδέτερο από την κεντρική παροχή, εννοεί από το διπλό διακόπτη του θερμ/να; Ετσι όπως το κάνει στο video είναι λίγο επικίνδυνο. Λέει ας πούμε... "τραβάμε 1μισάρι καλώδιο για την τροφοδοσία του SONOFF" και το δείχνει απο την κεντρική παροχή... Κάτσε ρε φίλος, και το 1μισάρι πως το έχεις προστατέψει? με τις 32άρες ασφάλειες της κεντρικής παροχής? αν κάτι γίνει και περάσει πχ ρεύμα 20Α απο το 1μισάρι, η ασφάλεια δεν θα καταλάβει τίποτα, αλλά το καλώδιο θα λιώσει... Τι να πω... Λοιπόν, πάρε ένα καλώδιο 1μισάρι απο κάποια απο τις 10άρες ασφάλειες της πάνω σειράς (λογικά υπάρχουν. Αν όχι, πάρε 2μισάρι απο τις 16άρες). Με αυτό τροφοδότησε το SONOFF. Επίσης με 1μισάρη πας απο την έξοδο του SONOFF στις επαφές του ρελέ Α1 και Α2. Με ένα καλώδιο τουλάχιστον 4άρι (εφόσον έχεις 20άρα ασφάλεια στον θερμοσίφωνα) συνδέεις ΜΕΤΑ την ασφάλεια (την 20άρα) τις κύριες επαφές του ρελέ. Εκεί έχεις δύο επιλογές. βάζεις το ρελέ παράλληλα με τον διακόπτη (διακόπτης είναι αυτός ο διπλός ο 40άρης). Με αυτό τον τρόπο, αν πάθει τίποτε το ρελέ ή το SONOFF ανοίγοντας τον διακόπτη με το χέρι, ανάβει και ο θερμοσίφωνας. βάζεις το ρελέ σε σειρά με τον διακόπτη. Με αυτό τον τρόπο δεν έχεις κάποιο τρόπο να ανάψεις τον θερμοσίφωνα αν πάθει κάτ το ρελέ ή το sONOFF αλλά έχεις μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας ώστε να κόψεις το ρεύμα στον θερμοσίφωνα αν γίνει κάτι. Πχ είσαι εκτός σπιτιού, οι γονείς έχουν καλέσει ηλεκτρολόγο, εσύ δεν το ξέρεις και ανάβεις μακρόθεν τον θερμοσίφωνα... Υπάρχουν και λύσεις σαν και αυτή... Δεν ξέρω όμως αν προσωπικά, μπορώ να εμπιστευτώ τέτοιες κατασκευές στον πίνακά μου... Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από nkarama 1
alxnt Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα στο Sonoff Basic R2 και R3 ή παίρνω όποιο να ναι; Ρελε 20αρι ή 25αρι; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από alxnt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα