Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, pcos είπε

δεν εχουν μεινει απο μπαταρια αυτα?

γιατι μη μου πει κανεις οτι πηγε και την αλλαξε :P

Γιατί, είναι επιστημονική φαντασία να αλλάξεις μπαταρία στο κινητό;

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που θα γραψω δεν μπορω να το αποδειξω, ομως με τα στοιχεια που εχω βρει, εχει μια βαση

Μπραβο στην samsung, που διορθωνει λειτουργικα προβληματα software μετα απο 7 χρονια σε εκαντονταδες εκατομμυρια καταναλωτες σε ολο τον κοσμο. Ως γνωστο, η πλοηγηση ειναι βασικη αναγκη για πολυ κοσμο και με αυτη την αναβαθμιση τους βοηθαει να γλιτωσουν την αγορα νεας συσκευης σε μια εποχη που υπαρχουν οικονομικα προβληματα πανω απο 2 χρονια και συνεχιζουμε. Και πριν περασω στην αναφορα της βλαβης, ας δουμε τι εχουν κανει οι αλλες εταιρεις που και αυτες εχουν το ιδιο προβλημα σε μαζικη κλιμακα. Νομιζω πως δεν υπαρχει λυση. Ισως σε μοντελα με ηλικια 2-3 χρονια και τιμης flagship να εχουν δωσει λυση.

ποιο ειναι το προβλημα - GPS week number rollover
https://en.wikipedia.org/wiki/GPS_week_number_rollover

εαν διαβασουμε την σελιδα στο wikipedia θα δουμε οτι οι συσκευες κατασκευης απο τις 9/4/2019 και πριν εχουν σημαντικο προβλημα στον δεκτη πλοηγησης GNSS. Κατι που μπορει να λυθει μονο με αναβαθμιση λογισμικου σε επιπεδο firmware. Αυτο ειναι κατι γνωστο στο χωρο της πλοηγησης απο τις επαγγελματικες συσκευες, εως και τις απλες - φθηνες συσκευες με γνωστα ονοματα οπως η tomtom + garmin

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ChownTuen είπε

Γιατί; Μια χαρά κινητό είναι και η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει πότε τόσο πολύ.

Ειλικρινά αν κάποιος μπορεί να λειτουργεί το s6 ακόμα και σήμερα, τότε μάλλον και ένα απλό feature phone με πλήκτρα θα του ήταν μια χαρά.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει παρά πολύ αλλά για να μην το βλέπεις οι χρήσεις που του κάνεις είναι πολύ βασικές. Και ελπίζω να μένεις μόνο στις σούπερ βασικές διότι αναβαθμίσεις ασφαλείας δεν παίρνει εδώ και καιρό. Εάν το χρησιμοποιείς για web banking θα σου έλεγα να το αποσύρεις και να πάρεις καινούργιο.

Στις χρήσεις που εγώ κάνω τα κινητά άρχισαν να είναι αξιοπρεπή από το 2018/2019 και μετά. S9 το λιγότερο.

υ.γ. Θυμάμαι μια android αναβάθμιση που το είχε γονατίσει το s6 σε επιδοσεις. Λάθος κάνω;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περα απο την αθλιότητα του android ψηφίζω samsung τουλαχιστον σαν συσκευή και ντιζαιν θεωρώ ότι πολύ ανώτερη 'η καλύτερα προχωρημένη  απο την αθλιότητα της apple image.gif.8c50aba9a8ac1b93c49a58b9ffb24dec.gifimage.gif.8c50aba9a8ac1b93c49a58b9ffb24dec.gif,εγω  θα ρωτήσω κάτι άλλο , έχει κανείς ,κάνει την απόπειρα να βάλει  linux σε αυτη την συσκευή? ,θα ήθελα την εμπειρία του ...!!!search1.gif.06dbdfe9e9afc99e94e988e0ace4687a.gif

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ.

λογικο..το καλυτερο μαζι με το s7. και μια για το s7 παρακαλω..το εξαετιας κινητο μου που παταει στα αυτια τα ακομα και τωρα τα περισσοτερα νεα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dstilio είπε

Ειλικρινά αν κάποιος μπορεί να λειτουργεί το s6 ακόμα και σήμερα, τότε μάλλον και ένα απλό feature phone με πλήκτρα θα του ήταν μια χαρά.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει παρά πολύ αλλά για να μην το βλέπεις οι χρήσεις που του κάνεις είναι πολύ βασικές. Και ελπίζω να μένεις μόνο στις σούπερ βασικές διότι αναβαθμίσεις ασφαλείας δεν παίρνει εδώ και καιρό. Εάν το χρησιμοποιείς για web banking θα σου έλεγα να το αποσύρεις και να πάρεις καινούργιο.

Στις χρήσεις που εγώ κάνω τα κινητά άρχισαν να είναι αξιοπρεπή από το 2018/2019 και μετά. S9 το λιγότερο.

υ.γ. Θυμάμαι μια android αναβάθμιση που το είχε γονατίσει το s6 σε επιδοσεις. Λάθος κάνω;

ενα feature phone και ενα smartphone ειναι δυο διαφορετικα προιοντα. Γι 'αυτο και εχουν αλλο ονομα που τα προσδιοριζει. Εαν λοιπον απο ενα feature phone απουσιαζουν τουλαχιστον η μεγαλη οθονη και η τεχνολογια "χρηση αφης" , τοτε πως προσπαθουμε σε μια (μικρη) ομαδα καταναλωτων να τους πεισουμε να κανει χρηση σε αυτα ( feature phone).

Ναι, ειναι αποδεδειγμενο πως στο περασμα του χρονου τα νεα προιοντα θα γινονται καλυτερα. Αυτο ομως δεν ειναι υποχρεωτικο να πρεπει ολοι οι πελατες να το ασπαστουν, αλλαζοντας συσκευες συχνα. Υπαρχουν καταναλωτες που τεχνολογικα μπορουν να κανουν την δουλεια τους μεχρι να χαλασει μια συσκευη χαμηλου κοστους. Ακομα και εαν ειναι απο 100-200 € στην κατηγορια ενος smartphone.

οσο για την αποψη που λεει "μετα απο αναβαθμιση ... σερνεται", νομιζω πως ειναι σπανιο φαινομενο και οχι ο κανονας ωστε να αποφευγουμε την αγορα και χρηση παλιων ή νεων συσκευων. Ατυχιες παντα θα υπαρχουν

• Like 4
Δημοσ.

Από το πιο ουσιατικά πράγματα σήμερα σε ένα κινητό είν αι οι ενημερώσεις ασφαλείας. Ειδικά σε όσους χρησιμοποιούν το κινητό για ebanking. Το να δώσει μία ενημέρωση για να βελτιώσει το GPS, χωρίς καμία ενημέρωση ασφαλείας, μοιάζει πιο πολύ υποκριτικό παρά ουσιαστικό.

Δεν θα πω "μπράβο στη Samsung", γιατί αυτό που κάνει δεν αλλάζει την ουσία. Το hardware "πεθαίνει" όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο software. Ένα κινητό 7 ετών δεν χρειάζεται βελτίωση στη λειτουργία του GPS περισσότερο από μία ενημέρωση ασφαλείας.

9 ώρες πριν, AtiX είπε

Τουλάχιστον βάλανε κανένα πρόσφατο security update ή το αφήσανε με του 2017?

Αφήσανε του 2017. Το κινητό είναι πρακτικά άχρηστο με τόσο ξεπερασμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

7 ώρες πριν, pcos είπε

δεν εχουν μεινει απο μπαταρια αυτα?

γιατι μη μου πει κανεις οτι πηγε και την αλλαξε :P

Αν την αλλάξεις πρέπει να δεις και από που θα αγοράσεις την καινούρια μπαταρία. Μου έχει τύχει να αγοράσω καινούρια μπαταρία (για PSP) και να μου έρθει τελείως αφόρτιστη... Αυτό σημαίνει ότι το κατάστημα την είχε πολλά χρόνια στην αποθήκη... Το αποτέλεσμα ήταν ότι απέδιδε χειρότερα από αυτήν που ήθελα να αλλάξω...

4 ώρες πριν, lneam είπε

αυτο που θα γραψω δεν μπορω να το αποδειξω, ομως με τα στοιχεια που εχω βρει, εχει μια βαση

Μπραβο στην samsung, που διορθωνει λειτουργικα προβληματα software μετα απο 7 χρονια σε εκαντονταδες εκατομμυρια καταναλωτες σε ολο τον κοσμο. Ως γνωστο, η πλοηγηση ειναι βασικη αναγκη για πολυ κοσμο και με αυτη την αναβαθμιση τους βοηθαει να γλιτωσουν την αγορα νεας συσκευης σε μια εποχη που υπαρχουν οικονομικα προβληματα πανω απο 2 χρονια και συνεχιζουμε. Και πριν περασω στην αναφορα της βλαβης, ας δουμε τι εχουν κανει οι αλλες εταιρεις που και αυτες εχουν το ιδιο προβλημα σε μαζικη κλιμακα. Νομιζω πως δεν υπαρχει λυση. Ισως σε μοντελα με ηλικια 2-3 χρονια και τιμης flagship να εχουν δωσει λυση.

ποιο ειναι το προβλημα - GPS week number rollover
https://en.wikipedia.org/wiki/GPS_week_number_rollover

εαν διαβασουμε την σελιδα στο wikipedia θα δουμε οτι οι συσκευες κατασκευης απο τις 9/4/2019 και πριν εχουν σημαντικο προβλημα στον δεκτη πλοηγησης GNSS. Κατι που μπορει να λυθει μονο με αναβαθμιση λογισμικου σε επιπεδο firmware. Αυτο ειναι κατι γνωστο στο χωρο της πλοηγησης απο τις επαγγελματικες συσκευες, εως και τις απλες - φθηνες συσκευες με γνωστα ονοματα οπως η tomtom + garmin

Άρα βγάζεις μία αναβάθμιση για να πεις ότι την έβγαλες (... και να γλυτώσεις και καμιά μήνυση από κανένα "περίεργο"...) και το κινητό παραμένει πρακτικά μη χρηστικό, όπως και πριν... Μπράβο της λοιπόν...

1 ώρα πριν, optimerious είπε

περα απο την αθλιότητα του android ψηφίζω samsung τουλαχιστον σαν συσκευή και ντιζαιν θεωρώ ότι πολύ ανώτερη 'η καλύτερα προχωρημένη  απο την αθλιότητα της apple image.gif.8c50aba9a8ac1b93c49a58b9ffb24dec.gifimage.gif.8c50aba9a8ac1b93c49a58b9ffb24dec.gif,εγω  θα ρωτήσω κάτι άλλο , έχει κανείς ,κάνει την απόπειρα να βάλει  linux σε αυτη την συσκευή? ,θα ήθελα την εμπειρία του ...!!!search1.gif.06dbdfe9e9afc99e94e988e0ace4687a.gif

Ποιο Linux; Ubuntu touch και Sailfish υπάρχουν. Στο πρώτο είναι beta:

https://devices.ubuntu-touch.io/device/herolte/

Με το Sailfish δε νομίζω να είναι συμβατό το S6. Στο S7 υπάρχει, αλλά έχει σοβαρά θέματα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lneam είπε

Ναι, ειναι αποδεδειγμενο πως στο περασμα του χρονου τα νεα προιοντα θα γινονται καλυτερα. Αυτο ομως δεν ειναι υποχρεωτικο να πρεπει ολοι οι πελατες να το ασπαστουν, αλλαζοντας συσκευες συχνα. Υπαρχουν καταναλωτες που τεχνολογικα μπορουν να κανουν την δουλεια τους μεχρι να χαλασει μια συσκευη χαμηλου κοστους. Ακομα και εαν ειναι απο 100-200 € στην κατηγορια ενος smartphone.

Μάλλον δεν πρόσεξες πλήρως τι έγραψα και εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.

Ειναι υποχρεωτικό να πάρεις νεότερη συσκευή. Η συσκευή s6 ΔΕΝ έχει πάρει ενημερώσεις ασφαλείας εδώ και χρόνια. Είσαι εκτεθειμένος εάν χρησιμοποιείς passwords ή ebanking.

πεταξε το και πάρε ένα νέο κινητό ακόμα και εάν είναι 159€ κόστος, αλλά με φρέσκο android. 
Δεν είμαι αντικαπιταλιστική μαγκιά το να μην αλλάζεις κινητό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Είναι ρωσική ρουλέτα να πέσεις σε κακόβουλο λογισμικό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dstilio είπε

Για πες μου λίγο , σε ένα καημένο s7 exynos ( το εχω για να παπαριαζομαι)  που του έχω περασμένο android 12 , pixel experience ,τελευταία έκδοση , σε τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θα υστερεί σε σχέση με ένα πιο καινούριο με android 10 ή 11 ; Εκτός κάμερα , και το κινητό πάει σφαίρα .

Μου θυμίζεις κάποιους δικούς μου που παίρνουν κινηταρες και το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν φωτογραφίες στο αυτόματο και να μπαίνουν fb,inst κλπ. Δηλαδή αυτοί χρησιμοποιούν όλες τις νέες καινοτομίες που τους προσφέρουν τα πανάκριβα κινητά;;;

Απλά σαν καταναλωτικά θύματα έχουμε μάθει να θέλουμε ότι πιο καινούριο υπάρχει και ας χρησιμοποιούμε το 30 βαριά 40% των δυνατοτήτων τους.

Επεξ/σία από lost2
  • Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kotronas είπε

Ωραία βάζεις την αναβάθμιση και σε  μήνα το τηλέφωνο κρασάρει και αγοράζεις καινούριο και φυσικά samsung τόσα χρόνια μου κράτησε το s6, επιστημονική φαντασία πιστεύετε; 

Πούλια στον αέρα πιάνετε ρε μπαγάσες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dstilio είπε

Μάλλον δεν πρόσεξες πλήρως τι έγραψα και εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.

Ειναι υποχρεωτικό να πάρεις νεότερη συσκευή. Η συσκευή s6 ΔΕΝ έχει πάρει ενημερώσεις ασφαλείας εδώ και χρόνια. Είσαι εκτεθειμένος εάν χρησιμοποιείς passwords ή ebanking.

πεταξε το και πάρε ένα νέο κινητό ακόμα και εάν είναι 159€ κόστος, αλλά με φρέσκο android. 
Δεν είμαι αντικαπιταλιστική μαγκιά το να μην αλλάζεις κινητό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Είναι ρωσική ρουλέτα να πέσεις σε κακόβουλο λογισμικό.

μια χαρα μπορω να σε καταλαβω πως εχεις εμμονη με την ασφαλεια και οτι δεν πληρει αυτες τις προδιαγραφες πρεπει να το πεταμε. Με αυτη την λογικη που εχεις, ενας τεραστιος αριθμος φτωχων ανθρωπων με παραδειγμα τις 2 χωρες, Κινα και Ινδια με πληθυσμο 2,5 δις ανθρωπων με χαμηλο βιοτικο επιπεδο γυρω στα 250$ τον μηνα (και πολλα ειναι) τι θα κανει ? Αυτοι λοιπον αγοραζουν συσκευες αντε λιγο πανω απο το κατοσταρικο, που ολοι γνωριζουμε πως ειναι απιθανο να εχουν αναβαθμισεις ακομα και μετα την αγορα τους. Ποσο μαλλον μετα απο 2 χρονια. Σε αυτες τις χωρες δεν υπαρχει web banking ? ή μηπως ειναι χαζοι ?

Εκτος απο αυτο το παραδειγμα εχω και αυτο. Υπαρχουν πχ στην χωρα μας επαγγελματιες δημοσιογραφοι, ασφαλιστες, κτλ. που εχουν ενα δευτερο smartphone για ηχογραφιση, βιντεο/φωτο. σε περιπτωσεις ατυχηματων, φωτιας. κτλ...... Γιατι να εχουν προβλημα με την ασφαλεια ? Αυτοι ουτε καρτα sim δεν εχουν μεσα. Αυτο ειναι κατι που το εχω δει προσωπικα.

Να πω και ενα τριτο παραδειγμα. Εγω, απο το 2012 εφυγα απο τα PND και πηγα σε πλοηγηση μεσα απο το android χωρις καρτα sim. Εχω ακομα την πρωτη μου συσκευη με android 4.0.3 να λειτουργει χωρις κανενα προβλημα (εκτος της παλιας μπαταριας). Σε αλλο ενα λοιπον παραδειγμα, η ασφαλεια δεν νοιαζει τον κατοχο της συσκευης.

Σιγουρα υπαρχουν και αλλοι κατοχοι συσκευων, με αλλες αναγκες, που κανουν μια χαρα την δουλεια τους. Και αυτη δεν εχει καμια σχεση με τις δικες σου αναγκες

νεο μηνυμα

Στην περιπτωση που θελεις να μπεις στην τραπεζα, μια χαρα καταβαζεις απο το playstore την εφαρμογη της τραπεζας σου και κανεις ολες τις συναλλαγες σου, εκτος σελιαδας chrome. Δεν γνωριζω να υπαρχει προβλημα ασφαλειας, εαν χρησιμοποιεις το παλιο σου smartphone MONO με εφαρμογες επισημες ειτε για το δημοσιο ή τραπεζες. Και με το NFC εχεις και τις αστικες συγκοινωνιες. Οσο κανεις χρηση σε apk - εφαρμογες μεσα απο το playstore για συνδεση με την δικη τους σελιδα, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα.

Επεξ/σία από lneam
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...