Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βρες γυναίκα: Θα σου τα σπάει φουλ time και θα αναπολείς τις μέρες που ένιωθες ότι βαριέσαι και δεν έχεις κίνητρο

Κάνε παιδιά: Όπως είπε συμφορουμήτης αν τα ανατρέφεις με μοντέρνα πρότυπα θα είσαι πτώμα. Δε θα έχεις χρόνο για προβηλματισμούς

Γυναίκες-ποτά-ναρκωτικά: Αν έχεις αυτά θα έχεις και πολλούς φίλους, οπότε θα τους αλλάζεις όταν τους βαριέσαι. Θα γεμίσεις και ωραία και ΜΗ δημιουργικά το χρόνο σου

Ηρωίνη: Πάντα έχεις motivation, την επόμενη δόση. (choose life? μπαααα)

Κάνε χειρονακτικό επάγγελμα: Είχε πει γνωστός μας οικοδόμος: Έχεις δει ποτέ χτίστη με αυπνίες;

(πάντως κατάθλιψη δεν έχεις, αν είχες δε θα έκανες τίποτα από όσα κάνεις)

• Like 1
Δημοσ.

Το γνωστό πρόβλημα μετά από κάποια ηλικία. Ότι κάνεις όλα άδεια. Σου λείπει ταίρι, όλα αυτά που κάνεις θες να τα μοιραστείς με κάποια. Είσαι βολεμένος από άποψη δουλειάς, έχεις άπειρες ασχολίες που κάνεις και παρόλα αυτά δεν αισθάνεσαι γεμάτος (εξ' ου και το λουκ βαρεμάρας). 

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Κάνε κάτι άλλο από το αυτό που κάνεις πάντα. Ασχολήσου με κάτι δημιουργικό/καλλιτεχνικό. Χορό, ζωγραφική, ότι άλλο θες. Οι δραστηριότητες σου είναι "λογικές". Βάλε λίγο "αλάτι" στο φαγητό σου. 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Τα παιδιά του τις υπόλοιπες 23 ώρες και 45 λεπτά που δεν έχουν τον γονέα τους, τα ρώτησαν πως νιώθουν; Δεν είναι εφημερίδα τα παιδιά να τα διαβάσεις σε ένα τεταρτακι.

Επίσης 15 λεπτά δεν φτάνουν ούτε για να τα κάνεις μπάνιο ή να φάνε ένα πιάτο φαγητό.

Από το στόμα μου το πήρες. Μην επεκταθώ άλλο γιατί είναι τεράστιο θέμα και θα γίνω πολύ κακός. 

• Thanks 2
Δημοσ.

Στον/στην ψυχολόγο για διερεύνηση ενδεχόμενου κατάθλιψης. Τα περιστατικά έχουν ανέβει στο θεό λόγω "δυτικού" τρόπου ζωής.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ok είδα πολλές απαντήσεις

Ναι πράγματι κάνω αρκετά πράγματα.

Αλλά σχέση, παιδιά, να μοιραστώ όσα έχω καταφέρει;

Αποκλείεται. 

Ναι από παρέες, έχει τύχει να βρω κοπέλα που να θέλει να "επενδύσει" πάνω μου, αλλά δυστυχώς ξεκινούσαν τα νιαούρισματα. 

Γράψατε τι κάνει νιάου νιάου;

Θα σας πω εγώ από νιάου νιάου:

- Έχω να σε δω μια βδομάδα, για πεζοπορίες έχεις χρόνο για εμένα δεν έχεις.

- Πάλι δεν μπορείς, έχεις διάβασμα για το μεταπτυχιακό ή για τον προγραμματισμό σου.

- Το γουρούνι δεν με σκέφτεται.

- Ούτε μια αναπάντητη.

Σχέσεις; Κορασίδες;

Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Μόνο να μπλέκονται στα πόδια μου ξέρουν και να διασπανε την προσοχή μου.

Μερικοί ρωτήσατε τι θα ήθελα να καταφέρω. Να έχω την ενέργεια συνεχώς να κάνω τα διαβάσματα μου, τις εξελίξεις μου και να είμαι απικο στις υποχρεώσεις μου.

Αλλά δυστυχώς  δεν είναι εύκολο. Δεν έχω την ενέργεια και την όρεξη που είχα πιο μικρός. Λογικό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MariosX είπε

Ok είδα πολλές απαντήσεις

Ναι πράγματι κάνω αρκετά πράγματα.

Αλλά σχέση, παιδιά, να μοιραστώ όσα έχω καταφέρει;

Αποκλείεται. 

Ναι από παρέες, έχει τύχει να βρω κοπέλα που να θέλει να "επενδύσει" πάνω μου, αλλά δυστυχώς ξεκινούσαν τα νιαούρισματα. 

Γράψατε τι κάνει νιάου νιάου;

Θα σας πω εγώ από νιάου νιάου:

- Έχω να σε δω μια βδομάδα, για πεζοπορίες έχεις χρόνο για εμένα δεν έχεις.

- Πάλι δεν μπορείς, έχεις διάβασμα για το μεταπτυχιακό ή για τον προγραμματισμό σου.

- Το γουρούνι δεν με σκέφτεται.

- Ούτε μια αναπάντητη.

Σχέσεις; Κορασίδες;

Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Μόνο να μπλέκονται στα πόδια μου ξέρουν και να διασπανε την προσοχή μου.

Μερικοί ρωτήσατε τι θα ήθελα να καταφέρω. Να έχω την ενέργεια συνεχώς να κάνω τα διαβάσματα μου, τις εξελίξεις μου και να είμαι απικο στις υποχρεώσεις μου.

Αλλά δυστυχώς  δεν είναι εύκολο. Δεν έχω την ενέργεια και την όρεξη που είχα πιο μικρός. Λογικό.

Αυτο το ποστ λέει πιο πολλά για εσένα παρά το πρώτο.

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ναι κάθεται τόσος κόσμος κι απαντάει σοβαρά σε έναν καμμένο από τον ατομοκεντρισμό και το νεοφιλελευθερισμό τύπο που βλέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ αγοραία, ακόμα και τη ζωή του. Δυστυχώς τέτοιοι τύποι έχουν αυξηθεί από την κρίση και ύστερα και την επιβολή του καταναλωτισμού και της ΤΙΝΑ ως μόνων τρόπων διαβίωσης (και όχι ζωής). Και τα youtube και τα ινσταγκραμ έχουν γεμίσει από το "δε χρειάζεσαι φίλους, αλλά μέντορες".

Συνήθως η πρώτη μου συμβουλή σε αυτούς είναι τρολιά: Ζεις μια χαρά με ένα νεφρό, δες μήπως πουλήσεις ένα και επενδύσεις το ποσό. Έχεις τόσα λεφτά μέσα σου και αντί να τα αβγατίζεις, τα κρατάς να πληθωρίζονται = γερνάς και πέφτει η αξία του νεφρού.

Η δεύτερη που ακολουθεί, είναι σοβαρή: Θες ψυχΑΝΑΛΥΣΗ για να αποφύγεις τον δρόμο κατάθλιψης και/ή δυστυχίας στον οποίο βρίσκεσαι.

Αν το άτομο έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κατάθλιψης και/ή δυστυχίας, η συμβουλή είναι θες ψυχοΘΕΡΑΠΕΙΑ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά θα σου πω τι έχω καταλάβει για την ανθρώπινη ευτυχία. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να δέχεται και να δίνει αγάπη. Είναι γενετικά προγραμματισμένος για αυτό, τίποτε άλλο. Μόνο όταν δέχεσαι ή δίνεις αγάπη αισθάνεσαι ευτυχισμένος και γεμάτος. Κάποια στιγμή στην ζωή τους νομίζω πως το καταλαβαίνουν αυτό όλοι οι άνθρωποι. Do the math. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν εισαι μονος σου,ολη γενεια σου ετσι ειναι.δυστυχως θα ειστε οι καλυτεροι πελατες των Ψ, το εχω ξαναγραψει....το γιατι?Γιατι εχετε χασει το νοημα της ζωης που ειναι ο ερωτας,η φιλια,η αγαπη,η οικογενεια.Παγιδευμενοι σε ηλιθια ναρκισιστικα προτυπα του Instagram. Δεν εχετε σωστες αξιες κ προτυπα,δυστυχως...οποτε η βαρεμαρα σου,πιστευω,ειναι η ελλειψη νοηματος

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Μου φάνηκε πολύ βαριεστημένος ο τίτλος του θέματος, αλλά όταν μπήκα και διάβασα το ποστ, δεν είναι καθόλου.

Εισαι πολύ καλά δομημένος και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βάζεις το μυαλό σου σε ακρότητες *"αν δεν το φτιάξω, σαφέστατα έχω αποτύχει."

Ολα μέσα στο παιχνίδι είναι, εσυ απλά συγκεντρώσου στην κατεύθυνση που θέλεις να πας, δίνοντας έμφαση στο τι σε γεμίζει και σε κάνει ευτυχισμένο.

Εκτιμώ πάρα πολύ τη φράση που γράφεις "μου έχουν αναφέρει πως η στάση του σώματος μου και το eye contact μου, βγάζουν το συναίσθημα πως "βαριέμαι πολύ" "

Είναι πολύ σημαντικό ότι συναναστρέφεσαι με φίλους που συζητάτε τέτοια πράγματα, δεν είναι κάτι που το έχουν όλοι. Άλλοι μπορεί να μην τα λενε, άλλοι να αρκούνται στη διασκέδαση, άλλοι να το πουν με άγαρμπο τρόπο που να παρεξηγηθεί και απλα να απομακρύνει.

Από την άλλη μην τα παίρνεις και της μετρητής, τροφή για σκέψη είναι όλα.

Δημοσ.

το ότι γράφεις λίστα με ενδιαφέροντα και μετά τρόπο να βρεις κίνητρο για αυτά με ξεπερνάει

προφανώς δεν τα γουστάρεις να τα κάνεις και άπλα είσαι ψυχαναγκαστικός

και στο σημείο που αναφέρθηκε η γυναικά, είτε καζουαλ ειτε νορμαλ σχέση, τσουβάλιασες καταστάσεις από

πιεσμένες σχέσεις,

κίνητρο θα βρεις όταν κάνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά

είτε είναι για να μάθεις κάτι, είτε για διασκέδαση είτε για σειρές και ταινίες που επίσης κατέκρινες

γούστο σου καπέλο σου σε ότι καμενια θες να έχεις κίνητρο

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ακούγεσαι κάπως μοναχικός και η παρέα σου κάπως απόμακρη. Δεν είναι κακό, αρκεί να το έχεις αντιληφθεί αυτό. Το περπάτημα επίσης το βρίσκω βαρετό και κάπως γεροντίστικο (δική μου γνώμη, για κάποιους μπορεί να μην είναι). Για γυμναστική κάνε ένα πράγμα και βγάλε τα άλλα. Γενικά απέφυγε όλα τα "άχρηστα" τύπου 2 ώρες γυμναστήριο όπου η 1 είναι να ψάχνεις χώρο στον πάγκο επειδή είναι φίσκα ή να περπατάς ατέλειωτα χωρίς λόγο. Κάνε κάτι πιο αποδοτικό χρονικά (κυκλική προπόνηση) ή και κάποιο άθλημα όπου μπορεί να γνωρίσεις ανθρώπους (πχ το μποξ σε πολλά μέρη -οχι από τα γυμναστήρια του κιλού- έχει δώσει κάπως έμαση στο κομμάτι της γυμναστικής και δεν το χουν δει ρόκι και θα γνωρίσειςάστομα).

Επίσης καταλαβαίνω πως σου λείπει ένας/μια σύντροφος οπότε ίσως να θέλεις να ψαχτείς κάπως εκεί.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...