Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

15-20 λεπτά είναι αρκετά για πρακτικούς λόγους: Το παιδί δεν θα πρέπει να ΘΕΛΕΙ μετά τα 20 να μένει με τους γονείς τους, θα πρέπει να θέλει να φύγει μακριά, να ζήσει την ζωή του, να κάνει τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του. 

Όταν ασχολησε παραπάνω του περνάς το μήνυμα ότι θα είμαι πάντα εδώ για εσένα (που δεν θα είσαι αφού θα πεθάνεις) και ότι χρειαστείς θα στο φτιάξω εγώ (που είναι λάθος γιατί το ευνουχίζεις). 

Καλώς η κακώς, οι ΗΠΑ θέλουν να παράξουν εργατικούς και αποδοτικούς ανθρώπους, μηχανήματα. Εγώ συμφωνώ με αυτή την λογική. 

Επίσης, βαριέσαι γιατί μάλλον δεν είσαι ικανοποιημένος με την δουλειά σου. 

• Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Βρες σύντροφο και αυτομάτως θα σταματήσεις να σκέφτεσαι όλα αυτά που σκέφτεσαι.

Όλα τα άλλα είναι τέλεια: Έχεις την υγεία σου, έχεις καλή δουλειά, έχεις χόμπι, έχεις παρέες, αναπτύσσεις τον εαυτό σου. Το μόνο που λείπει είναι σύντροφος.

ΥΓ: Μπορείς να πηγαίνεις κάποιες μέρες στη δουλειά; Να μην είσαι αποκλειστικά τηλεργασία; Εγώ πχ δεν την παλεύω αν δεν πάω στο γραφείο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

15-20 λεπτά είναι αρκετά για πρακτικούς λόγους: Το παιδί δεν θα πρέπει να ΘΕΛΕΙ μετά τα 20 να μένει με τους γονείς τους, θα πρέπει να θέλει να φύγει μακριά, να ζήσει την ζωή του, να κάνει τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του. 

Όταν ασχολησε παραπάνω του περνάς το μήνυμα ότι θα είμαι πάντα εδώ για εσένα (που δεν θα είσαι αφού θα πεθάνεις) και ότι χρειαστείς θα στο φτιάξω εγώ (που είναι λάθος γιατί το ευνουχίζεις). 

Καλώς η κακώς, οι ΗΠΑ θέλουν να παράξουν εργατικούς και αποδοτικούς ανθρώπους, μηχανήματα. Εγώ συμφωνώ με αυτή την λογική. 

Εξαρταται τη περιπτωση. Αν ειναι πχ 3 χρονων θελει επιβλεψη. Αν δεν εχεις ατομο ή κουβερναντες δε γινεται.

Δημοσ.

Άλλο kids, άλλο toddler, αλλο baby. 

19 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε

Βρες σύντροφο και αυτομάτως θα σταματήσεις να σκέφτεσαι όλα αυτά που σκέφτεσαι.

Όλα τα άλλα είναι τέλεια: Έχεις την υγεία σου, έχεις καλή δουλειά, έχεις χόμπι, έχεις παρέες, αναπτύσσεις τον εαυτό σου. Το μόνο που λείπει είναι σύντροφος.

ΥΓ: Μπορείς να πηγαίνεις κάποιες μέρες στη δουλειά; Να μην είσαι αποκλειστικά τηλεργασία; Εγώ πχ δεν την παλεύω αν δεν πάω στο γραφείο.

Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει καλή δουλειά. Δεν έχει δουλειά που τον γεμίζει ως προσωπικότητα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Που βασίζονται όλες αυτές οι ασυναρτησίες; Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει πάνω από τα 20 λεπτά το παιδί μπαστακώνεται για πάντα στο πατρικό του;

Αυτά που λέει ο coach τα διαβάζετε τσάμπα, γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος όπου κάπου αρχίζεις να πληρώνεις για να σου λέει αυτές τις υπερπίπ@ς.

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kostas4. είπε

Πολυ συγκινητικη ιστορια! Λογικα πρεπει να βγηκατε με κλαματα και οι δυο απο τα σταθμο Λαρισης. "απροσδιόριστη Ευρωπαϊκού τύπου μποέμικη ζωή". μαλιστα!

Λοιπον στα σοβαροτερα τωρα,βρες καμια γυναικα να κανεις οτι κανεις(γαμο με οικογενεια κ παιδια ή και οχι) κι ασε τα κυτταρα,διαφορετικα θα μεινεις με το μυαλο γεματο φιλοσοφικες αναζητησεις αλλα και κρατωντας κατι και αλλο στο χερι.

Αδερφε,οσο για τη 2η παραγραφο ειναι σα να βαζεις προσωπικη αγγελια κι αν οικονομικα εισαι "ψιλοενταξει" βαζεις υποψηφιοτητα για ενα ακομα απολυτο θυμα out there (πεταξα και μια αμερικανιά οπως λες,σχώρα με).

Θα σε απογοητεύσω φίλε, αλλά και η ιστορία ήταν έτσι ακριβώς, και εγώ ήμουν μικρότερος (22).

Τώρα στα 27 μου είμαι από τους ελάχιστους στο φόρουμ, θα σε απογοητεύσω πάλι, που έχω ό,τι έχει ο TS (εισόδημα, μόρφωση, ελεύθερο χρόνο, διαρκή μόρφωση) , αλλά  ΚΑΙ  αγαπητική σχέση χρόνων, οπότε δεν έχω ανάγκη καμία επιβεβαίωση και/ή αγγελία.

Πρότεινα κάτι από την προσωπική μου εμπειρία ως αντικειμενικά πετυχημένος (ως τώρα). Άμα θέλετε ακούτε, άμα δε θέλετε συνεχίζετε τα τσάκρα, τα μάντρα και τα Πάτρα για "αυτοπραγματώσεις", "άλλες, μη τοξικές παρέες" και λοιπή Σούπα, με αποτέλεσμα να μείνετε δυστυχισμένοι (και χωρίς καν αμερικάνικο διαβατήριο: αυτό που λέμε και κερατάδες και δαρμένοι).

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Όπως μου είχε πει ένας συμπαθέστατος Αλβανός στο τρένο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, με μία κομψότατη σύζυγο και το παιδί τους "Φίλε ξέχνα τους φίλους μετά τα 25-27. Από εκεί και μετά το μόνο που έχεις είναι αυτή *δείχνει γυναίκα* και αυτή *δείχνει κορούλα*. Οι φίλοι θα είναι για μια μπύρα κι ένα ποδόσφαιρο 1-2 φορές το μήνα".

Το έχω κρατήσει πολύ γερά αυτό. Η φυσική συνέχεια του ανθρώπου που είναι οικονομικά ψιλοεντάξει, δεν είναι ούτε οι αμερικανιές περί self-fulfillment, ούτε μια απροσδιόριστη Ευρωπαϊκού τύπου μποέμικη ζωή. Είναι η οικογένεια, το σπιτικό, το κύτταρο της ανθρωπότητας από τη δημιουργία της.

και όταν φύγουν τα παιδιά από το σπίτι τι θα κάνεις;  Νομίζεις ότι θα έρχονται να σε βλέπουν ή θα είναι εξαφανισμένα;

αν χωρίσεις ;

Ολα μέσα στο παιχνίδι είναι. Χρειάζονται και οι φίλοι και η οικογένεια. Λογικό βέβαια να λιγοστεύουν οι φίλοι καθώς μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το αναφέρατε... Η κατάσταση σου λέγετε burn out και είναι εξαιρετικά συνηθισμένο σε άτομα με πολλές υποχρεώσεις και ασχολίες.. Είναι απο τις "καινούργιες" ψυχοσωματικές ασθένειες που εμφανίστηκαν με την αλλαγή του τρόπου ζωής μας. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, armagedwnn είπε

Που βασίζονται όλες αυτές οι ασυναρτησίες; Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει πάνω από τα 20 λεπτά το παιδί μπαστακώνεται για πάντα στο πατρικό του;

Αυτά που λέει ο coach τα διαβάζετε τσάμπα, γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος όπου κάπου αρχίζεις να πληρώνεις για να σου λέει αυτές τις υπερπίπ@ς.

As you like it

Δημοσ.
15 ώρες πριν, MariosX είπε

Καλησπέρα

Είμαι σίγουρος πως θα φανεί κάπως γελοίο το post και υπερβολικό αλλά anyway κουβέντα να γίνεται.

Η ερώτηση είναι αν υπάρχει θεραπεία στην βαρεμάρα και στο κινήτρο και δεν μπορώ να καταλάβω αν παίζει πλέον ρόλο η ηλικία μου, που είμαι 34 χρόνων.

Εννοείται πως δεν θα βρω λύση γράφοντας εδώ και σίγουρα δεν αντικαθιστά την άποψη από κάποιον ειδικό. Απλά ζητάω γνώμες

Έχω hobbies και κάνω πράγματα για τον εαυτό μου, υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα που αισθάνομαι unmotivated και προτιμώ απλά να κάθομαι στο κινητό και να χαζεύω στο κρεβάτι και να τρώω τις ώρες μου.

Θα σπάσω την ζωή που κάνω σε σοβαρές ασχολίες και σε ενδιαφέροντα και στο τέλος θα σας αναφέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω 

Επισημάνω πως μένω μόνος μου και κάνω καθημερινά τα βιοποριστικά όπως μαγείρεμα, καθαριότητα κτλ.

Σοβαρές Ασχολίες:

Εργάζομαι ως Μηχανικός Λογισμικού (Software Engineer στο Front End & Java Selenium Automation Testing SCRUM Master) με μπλοκακι, ατομικής επιχείρηση B2B και εργάζομαι αποκλειστικά από το σπίτι. 

Λόγω της αγάπης μου που έχω για την Πληροφορική, Φιλοσοφία και Νευροεπιστήμη, κάνω μεταπτυχιακό  (απομακρυσμένα) στην Γνωσιακή Επιστήμη στο ΕΚΠΑ. 

http://cogsci.phs.uoa.gr/

Παράλληλα με τα παραπάνω συμμετέχω σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας όπου λαμβάνεις εκπαίδευση για το πώς να στήσεις δική σου επιχείρηση 

https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el

Ενδιαφέροντα 

Πηγαίνω για περπάτημα κάθε μέρα τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα και γυμναστήριο ή τρέξιμο 2-4 φορές την εβδομάδα. Δεν κάνω κάποια ειδική διατροφή ή παίρνω κάποιο συμπλήρωμα. Απλά το κάνω για λόγους υγείας και συντήρησης βάρους.

Βγαίνω έξω για Διασκέδαση για καφέ ή καμία μπύρα. Είμαι σε μια παρέα όπου παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Επιπρόσθετα, κάνω πεζοπορίες, κανονίζω και πηγαίνω σε μονοήμερες εκδρομές, κυνηγάω την φύση της Ελλάδος και μου αρέσει να πετάω το drone και να βιντεοσκοπώ με αυτό διάφορα χωριά της Ελλάδος.

Δεν κάνω ξενύχτια ούτε βγαίνω με μεγάλες παρέες. Δεν βλέπω ταινίες ούτε σειρές και αυτό γίνεται γιατί είμαι ούτως η άλλως μπροστά σε ένα λάπτοπ και θεωρώ πως χάνω πολύτιμο χρόνο από την ζωή.

Προβλήματα:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι πως όταν βρίσκομαι έξω με φίλους, μου έχουν αναφέρει πως η στάση του σώματος μου και το eye contact μου, βγάζουν το συναίσθημα πως "βαριέμαι πολύ" και είναι ένας από τους κύριους λόγους ότι οι φίλοι μου αποφεύγουν να με "ενοχλούν". Απλά έχουν την εντύπωση πως βαριέμαι μαζί τους. 

Επίσης, όλες οι σοβαρές ασχολίες που αναφέρα πιο πάνω απαιτούν διάβασμα, παρακολούθηση σεμιναρίων και δυστυχώς προτιμώ να αράζω στο κινητό ή στο κρεβάτι.

Προφανώς, το πρόβλημα μου είναι το κίνητρο. Το θέμα είναι πως ακριβώς φτιάχνεται αυτό;

Διότι αν δεν το φτιάξω, σαφέστατα έχω αποτύχει. 

Φαντάζομαι δεν θα είμαι και ο πρώτος που μπορεί να αντιμετωπίσε όμοια κατάσταση.

Το πρόβλημα που είναι? Και δεν μας είπες τι είναι αυτό που ζητάς?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Σε φόρουμ είσαι, μόνο βλακείες θα ακούσεις. Εγώ το χω κόψει το μπλα-μπλα στο ινσόμνια γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζεις τέτοιες γελοιότητες. Τέτοιους κανόνες "εφαρμόζουν" αυτοί που δεν έχουν ιδέα πως να μεγαλώσουν ένα παιδί , γιατί νιώθουν ασφάλεια να πηγαίνουν by the book με ότι παπαρ*** ακούσουν/δουν.

• Like 1
Δημοσ.

Τάνες και aderall.

(έρχεται η γυναίκα)

εννοώ μια υγιή σχέση με άτομο όποιου φύλου σε ενδιαφέρει και μια μικρή αύξηση στην πρόσληψη καφεΐνης

Δημοσ.

Ειναι απλο.

Get out of your comfort zone!!

Εχεις "βολευτει" και κανεις τα ιδια και τα ιδια.

Φυγε. 

Εχεις καλο μισθο?

Τραβα δουλεψε ενα μηνα απο ταιλανδη. Μετα φυγε για μαλαισια. Γυρνα σπιτι και επεστρεψε για λιγο στη ρουτινα και ξαναβρες καποιο αλλο μερος να ανακαλυψεις.

Λυση ν2. Βρες γυναικα/ες. Ισως τελικα αυτο να σου λειπει παραπανω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...