Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι σίγουρος πως θα φανεί κάπως γελοίο το post και υπερβολικό αλλά anyway κουβέντα να γίνεται.

Η ερώτηση είναι αν υπάρχει θεραπεία στην βαρεμάρα και στο κινήτρο και δεν μπορώ να καταλάβω αν παίζει πλέον ρόλο η ηλικία μου, που είμαι 34 χρόνων.

Εννοείται πως δεν θα βρω λύση γράφοντας εδώ και σίγουρα δεν αντικαθιστά την άποψη από κάποιον ειδικό. Απλά ζητάω γνώμες

Έχω hobbies και κάνω πράγματα για τον εαυτό μου, υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα που αισθάνομαι unmotivated και προτιμώ απλά να κάθομαι στο κινητό και να χαζεύω στο κρεβάτι και να τρώω τις ώρες μου.

Θα σπάσω την ζωή που κάνω σε σοβαρές ασχολίες και σε ενδιαφέροντα και στο τέλος θα σας αναφέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω 

Επισημάνω πως μένω μόνος μου και κάνω καθημερινά τα βιοποριστικά όπως μαγείρεμα, καθαριότητα κτλ.

Σοβαρές Ασχολίες:

Εργάζομαι ως Μηχανικός Λογισμικού (Software Engineer στο Front End & Java Selenium Automation Testing SCRUM Master) με μπλοκακι, ατομικής επιχείρηση B2B και εργάζομαι αποκλειστικά από το σπίτι. 

Λόγω της αγάπης μου που έχω για την Πληροφορική, Φιλοσοφία και Νευροεπιστήμη, κάνω μεταπτυχιακό  (απομακρυσμένα) στην Γνωσιακή Επιστήμη στο ΕΚΠΑ. 

http://cogsci.phs.uoa.gr/

Παράλληλα με τα παραπάνω συμμετέχω σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας όπου λαμβάνεις εκπαίδευση για το πώς να στήσεις δική σου επιχείρηση 

https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el

Ενδιαφέροντα 

Πηγαίνω για περπάτημα κάθε μέρα τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα και γυμναστήριο ή τρέξιμο 2-4 φορές την εβδομάδα. Δεν κάνω κάποια ειδική διατροφή ή παίρνω κάποιο συμπλήρωμα. Απλά το κάνω για λόγους υγείας και συντήρησης βάρους.

Βγαίνω έξω για Διασκέδαση για καφέ ή καμία μπύρα. Είμαι σε μια παρέα όπου παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Επιπρόσθετα, κάνω πεζοπορίες, κανονίζω και πηγαίνω σε μονοήμερες εκδρομές, κυνηγάω την φύση της Ελλάδος και μου αρέσει να πετάω το drone και να βιντεοσκοπώ με αυτό διάφορα χωριά της Ελλάδος.

Δεν κάνω ξενύχτια ούτε βγαίνω με μεγάλες παρέες. Δεν βλέπω ταινίες ούτε σειρές και αυτό γίνεται γιατί είμαι ούτως η άλλως μπροστά σε ένα λάπτοπ και θεωρώ πως χάνω πολύτιμο χρόνο από την ζωή.

Προβλήματα:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι πως όταν βρίσκομαι έξω με φίλους, μου έχουν αναφέρει πως η στάση του σώματος μου και το eye contact μου, βγάζουν το συναίσθημα πως "βαριέμαι πολύ" και είναι ένας από τους κύριους λόγους ότι οι φίλοι μου αποφεύγουν να με "ενοχλούν". Απλά έχουν την εντύπωση πως βαριέμαι μαζί τους. 

Επίσης, όλες οι σοβαρές ασχολίες που αναφέρα πιο πάνω απαιτούν διάβασμα, παρακολούθηση σεμιναρίων και δυστυχώς προτιμώ να αράζω στο κινητό ή στο κρεβάτι.

Προφανώς, το πρόβλημα μου είναι το κίνητρο. Το θέμα είναι πως ακριβώς φτιάχνεται αυτό;

Διότι αν δεν το φτιάξω, σαφέστατα έχω αποτύχει. 

Φαντάζομαι δεν θα είμαι και ο πρώτος που μπορεί να αντιμετωπίσε όμοια κατάσταση.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σύμφωνα με αυτά που γράφεις έχεις υπερβολικα πολλές ασχολίες.

Εργασία, μεταπτυχιακό, χόμπι, γυμναστική +όλες τις δουλειές του σπιτιού. 

λογικό είναι να φαίνεσαι κουρασμενος όταν βγαίνεις έξω...

Εγω όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου δεν είχα χρόνο για άλλες ασχολίες (δεν ήταν όμως εξ αποστάσεως είχε παρακολούθηση 3 φορές την εβδομάδα)

Ίσως να μην σου αρέσουν οι πολύωρες έξοδοι για καφέ ποτό.

Προσωπικά μου αρέσει να βγαίνω έξω αλλά με κουράζει όταν τραβάει πολύ το πράγμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη φύση της δουλειάς σου και χαρακτήρα είναι λογικό να έχεις τέτοια ζητήματα.

Πιστεύω δε μας λες το πραγματικό σου προβλημα. Εγώ δε κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα απλα περιγράφεις τη καθημερινότητα σου ας πουμε. Πολλοί κάνουν πολύ λιγότερα.

Τι θα ήθελες να κάνεις δηλαδή;

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.

Εγώ έκανα δύο παιδιά και έλυσα το πρόβλημα της βαρεμάρας για τα υπόλοιπα μου χρόνια.

Ίσως είναι το κίνητρο που σου λείπει και εσένα.

Δεν έχω χρόνο, ούτε το κουράγιο για τις μισές σου ασχολίες.

• Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MariosX είπε

Προβλήματα:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι πως όταν βρίσκομαι έξω με φίλους, μου έχουν αναφέρει πως η στάση του σώματος μου και το eye contact μου, βγάζουν το συναίσθημα πως "βαριέμαι πολύ" και είναι ένας από τους κύριους λόγους ότι οι φίλοι μου αποφεύγουν να με "ενοχλούν". Απλά έχουν την εντύπωση πως βαριέμαι μαζί τους. 

Επίσης, όλες οι σοβαρές ασχολίες που αναφέρα πιο πάνω απαιτούν διάβασμα, παρακολούθηση σεμιναρίων και δυστυχώς προτιμώ να αράζω στο κινητό ή στο κρεβάτι.

Προφανώς, το πρόβλημα μου είναι το κίνητρο. Το θέμα είναι πως ακριβώς φτιάχνεται αυτό;

Φαντάζομαι δεν θα είμαι και ο πρώτος που μπορεί να αντιμετωπίσε όμοια κατάσταση.

Σαφέστατα και δεν εχεις καταλαβει το προβλημα σου!
Δεν εχεις προβλημα κινητρου , εχεις προβλημα φιλων. 

Stop hanging around with people that don't want you to win/level up.
Μολις βρεις τους καταλληλους θα νιωσεις ξαφνικα οτι σε τραβανε πάνω.

Επισης το πολυ remote σκοτωνει (μιλαω εκ πειρας ως tech lead με 6 ατομα ομάδα). Χρειαζεται το real social life. Just with the correct persons.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mια χαρά είσαι. Πήγαινε μίλα της.. Δε ξέρω σε ποια αλλά ξεκίνα λίγο το "κυνήγι" να έχεις κάτι άλλο να ασχοληθείς πέραν των μοναχικών δραστηριοτήτων που ναι μεν σου γεμίζουν μεγάλο μέρος του χρόνου σου αλλά στο τέλος της ημέρας,σε οδηγούν σε ένα άδειο σπίτι/κρεβάτι με αποτέλεσμα να κάνεις τέτοιες σκέψεις σαν αυτές που γράφεις..

Επεξ/σία από bbbb
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Εγώ έκανα δύο παιδιά και έλυσα το πρόβλημα της βαρεμάρας για τα υπόλοιπα μου χρόνια.

Ίσως είναι το κίνητρο που σου λείπει και εσένα.

Δεν έχω χρόνο, ούτε το κουράγιο για τις μισές σου ασχολίες.

Καλά αυτό είναι σχετικό για χρονο.  Μερικοί coach πχ Cardone λένε πως 15 λεπτά τη μέρα με τα παιδιά είναι αρκετό. Πολλά αφεντικά που ξέρω κάτι τέτοιο κάνουν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε

Καλά αυτό είναι σχετικό για χρονο.  Μερικοί coach πχ Cardone λένε πως 15 λεπτά τη μέρα με τα παιδιά είναι αρκετό. Πολλά αφεντικά που ξέρω κάτι τέτοιο κάνουν.

ενταξει.. αν είσαι φραγκατος μπορείς να αφήνεις τα παιδιά σου στην γυναίκα ή σε τρίτους. Αυτοί όμως δουλεύουν όλη μέρα και γι αυτό δεν έχουν χρόνο.

ο μέσος άνθρωπος δεν έχει χρήματα για νταντά, μπειμπισιτερ κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, The_Judas είπε

ενταξει.. αν είσαι φραγκατος μπορείς να αφήνεις τα παιδιά σου στην γυναίκα ή σε τρίτους. Αυτοί όμως δουλεύουν όλη μέρα και γι αυτό δεν έχουν χρόνο.

ο μέσος άνθρωπος δεν έχει χρήματα για νταντά, μπειμπισιτερ κλπ.

Γενικά ναι δουλεύουν ασταμάτητα αλλά κάνουν διαφορετικά πράγματα και bussiness. Δε θα κάτσουν πχ να γράψουν  java όπως ο TS.

Για το χρόνο πάντως μας λένε στο coaching ότι δεν έχεις χρόνο γιατί δε το θες αρκετά, ότι είναι excuse.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Μερικοί coach πχ Cardone λένε πως 15 λεπτά τη μέρα με τα παιδιά είναι αρκετό.

Τα παιδιά του τις υπόλοιπες 23 ώρες και 45 λεπτά που δεν έχουν τον γονέα τους, τα ρώτησαν πως νιώθουν; Δεν είναι εφημερίδα τα παιδιά να τα διαβάσεις σε ένα τεταρτακι.

Επίσης 15 λεπτά δεν φτάνουν ούτε για να τα κάνεις μπάνιο ή να φάνε ένα πιάτο φαγητό.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 15
  • Thanks 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Τα παιδιά του τις υπόλοιπες 23 ώρες και 45 λεπτά που δεν έχουν τον γονέα τους, τα ρώτησαν πως νιώθουν; Δεν είναι εφημερίδα τα παιδιά να τα διαβάσεις σε ένα τεταρτακι.

Επίσης 15 λεπτά δεν φτάνουν ούτε για να τα κάνεις μπάνιο ή να φάνε ένα πιάτο φαγητό.

Τι ξέρεις εσύ εγώ βρε κακομοίρη από παιδιά,αφού δεν το λέει ο coach,δεν κάνεις...;-)))))

Δημοσ.

Πραγματικα ακους τετοιες smug αμερικανιες και σου γυριζουν τα αντερα ... 15 λεπτά δε σου φτανουν να φροντισεις σκυλί / γατί οχι παιδί ....

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

Τι ξέρεις εσύ εγώ βρε κακομοίρη από παιδιά,αφού δεν το λέει ο coach,δεν κάνεις...;-)))))

16 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Πολλοί επιχειρηματίες και καριεριστες έτσι είναι δε γίνεται αλλιώς να κάνουν x million company αν δεν είναι 100% εκεί. Ακόμα και σε διακοπές αφήνουν παιδιά στη γυναίκα και είναι με το laptop και τηλέφωνα όλη μέρα.

Για το προλεταριάτο όπως εγώ δεν έχουν νόημα τα παραπάνω

One way I optimize time with my wife is to spend time together while building our business. For example, we typically don’t go out to dinner, just the two of us. Instead, we invite employees or customers to join us, so we optimize that time too. I don’t see a point in spending money on a nice dinner for just the two of us. I’d rather spend four times the amount on a dinner that will produce more opportunities for us and our business. And honestly, a date night once or twice a week won’t build a strong marriage. We have a strong marriage because we’re on the same page 100 percent of the time, including how we view time.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MariosX είπε

Είσαι στο σωστό δρόμο,σύντροφε.

Σαφέστατα.

spacer.png

Επεξ/σία από momotis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...