Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα παιδες οδηγω στην δουλεια ενα σπριντερ που παιρνει καρτα ταχογραφου,σημερα εβγαλε μια αστοχια/σφαλμα στο κατω μερος του αποδεικτικου της καρτας ταχογραφου που βγαζω στο τελος καθε βαρδιας,η ερωτησh μου ειναι αν πχ σε αυριο η σε δεκα μερες με σταματησει για ελεγχο αστυνομια και που παντα ζηταει εκτυπωση κατευθειαν το βλεπει αλλα θα ειναι απο δεκα μερες πισω η αστοχια,μπορει παρολαυτα να με γραψει??Tο σφαλμα ειναι οτι δεν διαβαζε την καρτα αρχικα και επειδη ημουν στο δρομο και βιαζομουν την εβαλα/εβγαλα εν κινηση

Επεξ/σία από di maria kun
Δημοσ.

για τις τελευταιες 28 ημερες σε γραφουν ανετα.συναδελφο τον εγραψαν επειδη δεν επελεγε στον ταχογραφο οταν εβαζε την καρτα την επιλογη "με επιπροσθετα".

ειναι στην διακριτικη ευχερεια εκεινου που θα σε ελεγξει.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, astrea966 είπε

για τις τελευταιες 28 ημερες σε γραφουν ανετα.συναδελφο τον εγραψαν επειδη δεν επελεγε στον ταχογραφο οταν εβαζε την καρτα την επιλογη "με επιπροσθετα".

ειναι στην διακριτικη ευχερεια εκεινου που θα σε ελεγξει.

καταλαβα...αλλα δεν ειναι αστειο να με γραψουν για αυτο τον λογο,ουσιαστικα εβαλα καρτα και μετα απο λιγο εβγαζε ενδειξη δεν υπαρχει καρτα,δεν την διαβαζε ο ταχογραφος,την εβαλα-εβγαλα δυο φορες και μετα την αναγνωρισε,τοσο εγκλημα ειναι....τον δικο σου ποσο τον εγραψαν??Εκοψαν και ποντους??

Δημοσ.

Κοιτάζουν τις τελευταίες 28 μέρες. Όταν βάζεις την κάρτα και μολις φτάσεις στην αρχική οθόνη που βλέπεις τα χιλιόμετρα, πρέπει να περιμένεις λίγο. Στην κάτω αριστερά γωνία της οθόνης έχει ένα κρεββατακι/σφυριά ανάλογα την κατάσταση και δεξιά απ αυτό έχει ένα σύμβολο που μοιάζει με κινητό. Αυτό το σύμβολο λοιπόν, πρέπει να το βλέπεις όλο, όχι μόνο τη βάση του. Αν είναι μόνο η βάση τότε η κάρτα δεν έχει διαβαστεί και αν ξεκινήσεις την οδήγηση θα σου βγάλει πως οδηγησες χωρίς κάρτα. 

Επειδή είναι κάτι που το ξέρουν στον έλεγχο ότι προκύπτει από λάθος χειρισμό και είναι σύνηθες, ειδικά όταν κάποιος βιάζεται, θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν πάλι πέσεις σε κάποιον που ψάχνει να γράψει, εξήγησε του όσο μπορείς ότι βιαζόσουν και φρόντισε, στο μετρό του εφικτου να είσαι εντάξει από ωράρια. 

Για ότι άλλο χρειαστείς, ρώτα ελεύθερα! 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, di maria kun είπε

καταλαβα...αλλα δεν ειναι αστειο να με γραψουν για αυτο τον λογο,ουσιαστικα εβαλα καρτα και μετα απο λιγο εβγαζε ενδειξη δεν υπαρχει καρτα,δεν την διαβαζε ο ταχογραφος,την εβαλα-εβγαλα δυο φορες και μετα την αναγνωρισε,τοσο εγκλημα ειναι....τον δικο σου ποσο τον εγραψαν??Εκοψαν και ποντους??

ποντους οχι.αν θυμαμαι καλα ηταν γυρω στα 80 ευρω

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gazp είπε

Κοιτάζουν τις τελευταίες 28 μέρες. Όταν βάζεις την κάρτα και μολις φτάσεις στην αρχική οθόνη που βλέπεις τα χιλιόμετρα, πρέπει να περιμένεις λίγο. Στην κάτω αριστερά γωνία της οθόνης έχει ένα κρεββατακι/σφυριά ανάλογα την κατάσταση και δεξιά απ αυτό έχει ένα σύμβολο που μοιάζει με κινητό. Αυτό το σύμβολο λοιπόν, πρέπει να το βλέπεις όλο, όχι μόνο τη βάση του. Αν είναι μόνο η βάση τότε η κάρτα δεν έχει διαβαστεί και αν ξεκινήσεις την οδήγηση θα σου βγάλει πως οδηγησες χωρίς κάρτα. 

Επειδή είναι κάτι που το ξέρουν στον έλεγχο ότι προκύπτει από λάθος χειρισμό και είναι σύνηθες, ειδικά όταν κάποιος βιάζεται, θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν πάλι πέσεις σε κάποιον που ψάχνει να γράψει, εξήγησε του όσο μπορείς ότι βιαζόσουν και φρόντισε, στο μετρό του εφικτου να είσαι εντάξει από ωράρια. 

Για ότι άλλο χρειαστείς, ρώτα ελεύθερα! 

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Εγώ είμαι σε ένα σχολικό με ενδιάμεσο κενό. Ρώτησα έναν παλιό οδηγό και μου είπε όταν βγάζεις το κλειδί και σβήνει το αυτοκίνητο ακόμα και όταν είναι μέσα η κάρτα μπαίνει σε ανάπαυση. Αλλά εγώ στο τέλος της μέρας βγάζοντας την εκτύπωση παρατήρησα ότι μου έχει το κυκλικό σύμβολο οδήγησης και το χιαστί που σημαίνει εργασία. Άρα δεν μπήκε σε ανάπαυση σωστά? Και έτσι ίσως περνάω κάποιες ώρες? 

(μήπως αυτός που είπε ο παλιός παίζει σε άλλης μάρκας ταχογραφους? Εγώ είμαι σε samsung). 

Και η δεύτερη ερώτηση μου είναι λέει κάπου στο χαρτί εκτύπωσης την μέγιστη ταχύτητα που έχω τρέξει? Δηλ αν σε ένα δρομολόγιο πάτησα μέγιστο πχ 70. Αυτό αναφέρεται κάπου στην εκτύπωση? 

Δημοσ.
Στις 22/9/2022 στις 7:09 ΜΜ, di maria kun είπε

Αν πάθει βλάβη ο ταχογραφος επιτρέπεται να οδηγήσεις 7 ημέρες με την προϋπόθεση πως γράφεις χειρόγραφα τις ώρες που οδηγησες και τα διαλείμματα με ονοματεπώνυμο και υπογραφή στο πίσω μέρος από το ρόλο εκτύπωσης που διαθέτει ο ταχογραφος.

Αν κόψεις ένα κομμάτι από το ρόλο και κοιτάξεις το πίσω μέρος θα καταλάβεις.

Όμως πρέπει να φτιάξεις τον ταχογραφο σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα που φτιάχνει ταχογραφους μέσα σε 7 ημέρες από την βλάβη

Επίσης αν χάσεις την κάρτα σου πάλι επιτρέπεται να οδηγήσεις και να σημειώνεις τις ώρες πάλι στο πίσω μέρος του ρόλου όμως για 14 ημέρες σε αυτή την περίπτωση 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mak3don είπε

Αν πάθει βλάβη ο ταχογραφος επιτρέπεται να οδηγήσεις 7 ημέρες με την προϋπόθεση πως γράφεις χειρόγραφα τις ώρες που οδηγησες και τα διαλείμματα με ονοματεπώνυμο και υπογραφή στο πίσω μέρος από το ρόλο εκτύπωσης που διαθέτει ο ταχογραφος.

Όμως πρέπει να φτιάξεις τον ταχογραφο σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα που φτιάχνει ταχογραφους μέσα σε 7 ημέρες από την βλάβη

Επίσης αν χάσεις την κάρτα σου πάλι επιτρέπεται να οδηγήσεις και να σημειώνεις τις ώρες πάλι στο πίσω μέρος του ρόλου όμως για 14 ημέρες σε αυτή την περίπτωση 

ελλας το μεγαλειο σου,εχω εναν πασοκο ορθοδοξο εργοδοτη αντι για χαρτι ταχογραφου παιρνει χαρτι ταμειακης,δεν γραφει τπτ απο πισω(γιατι λεει ειναι 2 ευρω πιο φθηνα)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, di maria kun είπε

ελλας το μεγαλειο σου,εχω εναν πασοκο ορθοδοξο εργοδοτη αντι για χαρτι ταχογραφου παιρνει χαρτι ταμειακης,δεν γραφει τπτ απο πισω(γιατι λεει ειναι 2 ευρω πιο φθηνα)

Spoiler

karo_t650_tacho_thermorolle_600x600.jpg.3316778bfa811ace748b74d2aafdc83d.jpg

Spoiler

71WMqK26OeL._AC_SX522_.jpg.76ccb75f19019902d23e7f7e31101c06.jpg

Έτσι είναι η πίσω πλευρά έχει οδήγηση ανάπαυση και εργασία χωρίς οδήγηση ώρες από 0 ως 24 και τραβάς γραμμή με στυλό το ανάλογο κουτί στην ανάλογη ώρα και συμπληρώνεις τα στοιχεία σού.

Και όταν φτιαχτεί ο ταχογραφος περνάς τα στοιχεία Χειροκίνητα στην κάρτα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/9/2022 στις 9:21 ΠΜ, costacurta είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Εγώ είμαι σε ένα σχολικό με ενδιάμεσο κενό. Ρώτησα έναν παλιό οδηγό και μου είπε όταν βγάζεις το κλειδί και σβήνει το αυτοκίνητο ακόμα και όταν είναι μέσα η κάρτα μπαίνει σε ανάπαυση. Αλλά εγώ στο τέλος της μέρας βγάζοντας την εκτύπωση παρατήρησα ότι μου έχει το κυκλικό σύμβολο οδήγησης και το χιαστί που σημαίνει εργασία. Άρα δεν μπήκε σε ανάπαυση σωστά? Και έτσι ίσως περνάω κάποιες ώρες? 

(μήπως αυτός που είπε ο παλιός παίζει σε άλλης μάρκας ταχογραφους? Εγώ είμαι σε samsung). 

Και η δεύτερη ερώτηση μου είναι λέει κάπου στο χαρτί εκτύπωσης την μέγιστη ταχύτητα που έχω τρέξει? Δηλ αν σε ένα δρομολόγιο πάτησα μέγιστο πχ 70. Αυτό αναφέρεται κάπου στην εκτύπωση? 

Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Δεν το λέω για να "την πώ" στο συνάδελφό σου, όμως επειδή δούλευα κάποια χρόνια σε συνεργείο ταχογράφων, θέλουν γενικώς προσοχή οι συμβουλές από συναδέλφους διότι στο 90% των περιπτώσεων υπάρχει ημιμάθεια και μπορεί μια λάθος συμβουλή να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Η απάντηση είναι ότι ο ψηφιακός ταχογράφος "πέφτει" στα κρεββάτια με το σβήσιμο του διακόπτη ανάλογα με την version....Οπότε, σε κάποιους ψηφιακούς πρώτης γενιάς δεν υποστηρίζεται η λειτουργία αυτή ή υποστηρίζεται μετά από κάποιο update. Καλό θα ήταν, για το συγκεκριμένο αμάξι να περνούσες από κάποιο συνεργείο να ελέγξουν (δωρεάν) την version, εως τότε καλό είναι να το γυρνάς χειροκίνητα στο κρεβάτι, για να είσαι ήσυχος.

Όσον αφορά στο 2ο σκέλος της ερώτησης, πάλι ανάλογα την version υπάρχει η επιλογή εκτύπωσης της αναλυτικής ταχύτητας (κρατάει κάποιες ώρες, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες αλλά δεν θα μπορείς να δεις πχ ένα μήνα πίσω). Επίσης, υπάρχει η εκτύπωση των υπερβάσεων ταχύτητας (πάνω από 90km για πάνω από 1 λεπτό) το οποίο συνήθως χρησιμοποιεί το όργανο ελέγχου για να δει τις υπερβάσεις.

Στις 25/9/2022 στις 5:16 ΜΜ, mak3don είπε

Έχεις δίκιο σε όσα λες, με μερικές σημειώσεις όμως:

Η διαδικασία με τις χειρόγραφες καταγραφές που περιγράφεις (και είσαι απόλυτα σωστός!) αφορά στον ψηφιακό και στον αναλογικό. Απλά, στον αναλογικό αν κάποιος θέλει να είναι τυπικός συμπληρώνει τα ίδια πεδία στο πίσω μέρος του χάρτινου δίσκου ταχογράφου, όπως αντίστοιχα, κάποιος με ψηφιακό ταχογράφο συμπληρώνει στο πίσω μέρος του ρολού όπως ανέφερες.

Η δεύτερη σημείωση έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα...Δεν είναι ακριβως 7 μέρες και θέλει μια διαδικασία. Για το κάθε όχημα θα πρέπει να υπάρχει βιβλίο βλαβών θεωρημένο από την τροχαία πριν προκύψει ζημιά. Μόλις προκύψει βλάβη στον ταχογράφο, συμπληρώνει ο οδηγός το βιβλίο βλαβών και έχει ένα διάστημα 5 ημερών για επισκευή. Σε περίπτωση που δεν έχεις βιβλίο βλαβών ίσως μπορεί να ζητήσεις κάποιο χαρτί από τον ταχογραφιτζή σου (αν πχ είναι αρκετή απόσταση να πας ως εκεί) αλλά δεν σε καλύπτει 100% σε περίπτωση ελέγχου.

Για τα οχήματα που κάνουν διεθνείς μεταφορές, υπάρχει ένα τράτο 14 ημερών για επισκευή εφ' όσον όμως το όχημα είναι καθ' οδόν για επιστροφή στην έδρα του. Δεν μπορείς δηλαδή να φύγεις από την Ελλάδα για Ισπανία, να προκύψει βλάβη στην Ιταλία και να συνεχίσεις κανονικά χωρίς επισκευή, επειδή πχ θα γυρίσεις σε 6-7 μέρες...Δηλαδή, μπορείς, αλλά πάλι, δεν είσαι καλυμμένος και ίσως αν πέσεις σε έλεγχο να έχεις πρόστιμο.

Τέλος, αν η κάρτα χαθεί ή κλαπεί, πρέπει να πας στην αστυνομία να το δηλώσεις, να γίνει καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων και να πάρεις αντίγραφο το οποίο θα έχεις στο όχημα. Μόλις γίνει κατάθεση των δικαιολογητικών και παραβόλων, μετά από 2-3 μέρες παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου τον οποίο επίσης έχεις μαζί στο όχημα σε περίπτωση ελέγχου.

Για όποια άλλη απορία θα προσπαθώ να απαντώ όσο πιο σύντομα.

Επεξ/σία από gazp
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...