Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε χώρες εντός Σενγκεν διαβάζω ότι δεν απαιτείται διαβατήριο αλλά πρέπει να επιδείξεις έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) αν σου ζητηθεί. Έχει τύχει σε κάποιον να του ζητήσουν αποκλειστικά το διαβατήριο εντός Σενγκεν; Δεν έχω και ίσως χρειαστεί να ταξιδέψω το επόμενο διάστημα. 

Επίσης σχετικά με την ταυτότητα. Αν είναι "ληγμένη" κατά ένα χρόνο αλλά χωρίς φθορές, θα υπάρχει πρόβλημα ταυτοπροσωπίας; Θα εκτιμούσα απαντήσεις από όσους ταξίδεψαν εντός ενός έτους ας πούμε. 

Δημοσ.
7 minutes ago, 1comment said:

Σε χώρες εντός Σενγκεν διαβάζω ότι δεν απαιτείται διαβατήριο αλλά πρέπει να επιδείξεις έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) αν σου ζητηθεί. Έχει τύχει σε κάποιον να του ζητήσουν αποκλειστικά το διαβατήριο εντός Σενγκεν; Δεν έχω και ίσως χρειαστεί να ταξιδέψω το επόμενο διάστημα. 

Επίσης σχετικά με την ταυτότητα. Αν είναι "ληγμένη" κατά ένα χρόνο αλλά χωρίς φθορές, θα υπάρχει πρόβλημα ταυτοπροσωπίας; Θα εκτιμούσα απαντήσεις από όσους ταξίδεψαν εντός ενός έτους ας πούμε. 

έχει ημερομηνία λήξης η ταυτότητα; ή μιλάς πχ για σωμάτων ασφαλείας που νομίζω έχει λήξη; γενικά αν η ταυτότητα έχει αγγλικούς χαρακτήρες είσαι μια χαρά εντός Σένγκεν. Το διαβατήριο όμως γενικά βολεύει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, marmagia είπε

έχει ημερομηνία λήξης η ταυτότητα; ή μιλάς πχ για σωμάτων ασφαλείας που νομίζω έχει λήξη; γενικά αν η ταυτότητα έχει αγγλικούς χαρακτήρες είσαι μια χαρά εντός Σένγκεν. Το διαβατήριο όμως γενικά βολεύει

Για κανονική ταυτότητα λέω. Γι αυτό έγραψα "ληγμένη". Οι ταυτότητες λήγουν κάθε 15 χρόνια σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αλλά αυτό δεν είναι και απόλυτο. Συνήθως θα το εντοπίσουν μόνο σε αστυνομικό έλεγχο και θα σου πουν βγάλε άλλη. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 1comment είπε

ναι πριν 3-4 χρονια που στελναμε μεταναστες/προσφυγες να "λιαστουν" στην Ευρωπη και ειχε γεμισει ο τοπος πλαστες ελληνικες ταυτοτητες των 100 ευρω, οσοι Ελληνες ταξιδευαν με ταυτοτητα τρωγανε χοντρη αναμονη. Τωρα τελευταια εχει κοπασει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, 1comment said:

Για κανονική ταυτότητα λέω. Γι αυτό έγραψα "ληγμένη". Οι ταυτότητες λήγουν κάθε 15 χρόνια σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αλλά αυτό δεν είναι και απόλυτο. 

μπα μην ασχολείσαι καθόλου με τα 15 χρόνια. Η ταυτότητα μου είναι του 2000 και κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτό. Γενικά μετά την 1/1 που (νομίζω τότε χρονικά) γίνεται 10 έτης η ισχύς του διαβατηρίου βγάλε ένα. Αξίζει. Μειώνονται πολύ οι ουρές και οι αναμονές

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Δεν υπάρχει ληγμένη ταυτότητα εφόσον δεν αναγράφεται σε αυτή ημερομηνία λήξης. Φέτος όπου και να ταξίδεψα εντός σένγκεν  δεν είχα κανένα θέμα με την ταυτότητα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gravix είπε

Δεν υπάρχει ληγμένη ταυτότητα εφόσον δεν αναγράφεται σε αυτή ημερομηνία λήξης. Φέτος όπου και να ταξίδεψα εντός σένγκεν  δεν είχα κανένα θέμα με την ταυτότητα

13 λεπτά πριν, marmagia είπε

μπα μην ασχολείσαι καθόλου με τα 15 χρόνια. Η ταυτότητα μου είναι του 2000 και κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτό. Γενικά μετά την 1/1 που (νομίζω τότε χρονικά) γίνεται 10 έτης η ισχύς του διαβατηρίου βγάλε ένα. Αξίζει. Μειώνονται πολύ οι ουρές και οι αναμονές

Καλό αυτό. Άρα ταξιδεύω άνετα χωρίς διαβατήριο και με την ταυτότητα από το 2006 έκδοση. 

Δημοσ.

Η ταυτοτητα ληγει σε 15 χρονια και μπορει να εχεις πρόβλημα σε κάποιο έλεγχο.

Ασε που και ληγμένη να μην ειναι σε κοιτάνε σαν να ηρθες απο την Αφρική με αυτην την ταυτοτητα.

Βγαλε καινούργια πριν φυγεις ή διαβατήριο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Βγαλε καινούργια πριν φυγεις ή διαβατήριο 

Αν πάω για έκδοση διαβατηρίου, θα με παραπέμψουν να βγάλω ταυτότητα πρώτα. Θα δουν ότι πέρασε 15ετια. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, marmagia είπε

Τα 10ετή διαβατήρια είναι ηδη σε κυκλοφορία απο 1-09-2022.

Το ότι εν Ελλάδα δεν ασχολήθηκε κανείς με το πότε λήγει η ταυτότητα σου δεν σημαίνει κάτι.Πχ όταν κάνεις  check in  θα πρέπει να βάλεις λήξη.

7 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αν πάω για έκδοση διαβατηρίου, θα με παραπέμψουν να βγάλω ταυτότητα πρώτα. Θα δουν ότι πέρασε 15ετια. 

την ίδια μέρα μπορείς να το κάνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gravix είπε

image.png.cadd36ab1197d05e8105fa32f827920c.png

Το γεγονός οτι δεν ασχολούνται εδώ να σε βάλουν να αλλάξεις ταυτότητα επειδή είμαστε στο περίμενε 15 χρόνια με την έκδοση των καινούριων (αν ποτέ τελειώσουν οι ενστάστεις στους διαγωνισμούς που κούρασαν) και το τρενάρουν όσο πάει μην αλλάζεις 2 φορές δε σημαίνει οτι έξω τη δέχονται. πχ revolut μου λεει sorry ειναι ληγμένη πέρασαν 15 χρόνια από την έκδοση αλλά δέχτηκε την πλαστική κάρτα οδήγησης που ήταν περσινή.

(την τράπεζα τη βάζω ως παράδειγμα γιατί έχω δει σε κατάστημα εδώ μια φορά που έτυχε να βρίσκομαι να δέχονται μια κατάμαυρη ταυτότητα λογικά 50ετίας κομμένη από έναν δίπλα μου και σαφώς μόνο στα Ελληνικά, αλλά το οτι παράτυπα τις δέχονται εδώ δεν είναι κανόνας)

Επεξ/σία από zygorito
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zygorito είπε

Το γεγονός οτι δεν ασχολούνται εδώ να σε βάλουν να αλλάξεις ταυτότητα επειδή είμαστε στο περίμενε 15 χρόνια με την έκδοση των καινούριων (αν ποτέ τελειώσουν οι ενστάστεις στους διαγωνισμούς που κούρασαν) και το τρενάρουν όσο πάει μην αλλάζεις 2 φορές δε σημαίνει οτι έξω τη δέχονται. πχ revolut μου λεει sorry ειναι ληγμένη πέρασαν 15 χρόνια από την έκδοση αλλά δέχτηκε την πλαστική κάρτα οδήγησης που ήταν περσινή.

Α τόσο καλά... Δηλαδή ενδέχεται έξω να υπάρχει θέμα με ληγμένη ταυτότητα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Α τόσο καλά... Δηλαδή ενδέχεται έξω να υπάρχει θέμα με ληγμένη ταυτότητα. 

οχι απαραίτητα και εγώ πέρσι 2 ταξίδια εντός τα έκανα με τη δική μου που είναι του 2005 έχει αγγλικά αλλά δεν είναι εκτυπωμένη, ζήτησα βέβαια στην αστυνομία να μου αλλάξουν και λένε δε χρειάζεται./

πάντως θα βγάλω διαβατήριο να το έχω να πω την αλήθεια γιατί με τη 10ετία αξίζει πλέον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ταυτότητα φτάνει για ταξίδι, αν και έχω ταξιδέψει με ληγμένη, μου είπαν να κάνω καινούργια ώστε να μην έχω πρόβλημα την επόμενη φορά...

Με ταυτότητα περνάς και Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία κτλ...

Μόνο τα στοιχεία πίσω να μην είναι χειρόγραφα όπως παλιά...

Επεξ/σία από atpanos
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, atpanos είπε

Ταυτότητα φτάνει για ταξίδι, αν και έχω ταξιδέψει με ληγμένη, μου είπαν να κάνω καινούργια ώστε να μην έχω πρόβλημα την επόμενη φορά...

Με ταυτότητα περνάς και Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία κτλ...

Μόνο τα στοιχεία πίσω να μην είναι χειρόγραφα όπως παλιά...

Τυπωμένα και λατινικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...