johnyskar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω πάρει όλα τα υλικά για να στήσω ένα σχεδόν νέο σύστημα εκτός του κουτιού. Θα ήθελα asap τη βοήθεια σας με σκοπό να καταλήξω για αγορά αύριο μετά τη δουλειά καθώς όπως είναι αντιληπτό υπάρχει μια ανυπομονησία αφού τα υλικά περιμένουν το "σπίτι" τους. Για την πλήρη εικόνα, τα υλικά είναι 12400f, msi pro B660m-A, Ripjaws V 3200 32gb και Corsair RMx 750w 2021, 1060 3gb και ενας Μ2 Samsung. Έχω παραγγείλει το MB520 RGB το οποίο ήθελε 1-4 μέρες και ενώ δεν έχει έρθει ακόμα από Δευτέρα(δεν έχει πληρωθεί) μπήκα σε σκέψεις αρχικά για να πάρω το MB520 ARGB, το οποίο είναι ουσιαστικά το ίδιο με διαφορά λίγο στην οροφή με παραπάνω τρυπίτσες και ότι τα fans είναι ARGB που από ότι κατάλαβα έχουν πιο αναλυτικούς σχεδιασμούς χρωμάτων και ελέγχονται από τη μητρική ενώ το 1ο έχει controller. Είδα επίσης το MB511 ARGB και την RGB πάλι version, η οποία όμως δεν είναι ετοιμοπαράδοτη ενώ όσα αναφέρω έχω δει ότι υπάρχουν σε τουλάχιστον ένα κατάστημα(θα το ελέγξω αύριο) για παραλαβή και με μικροδιαφορές στη τιμή. Το τελευταίο θα χρειαστεί και ένα έξτρα fan γιατί πίσω δεν έχει preinstalled. Ξεκίνησα τη σκέψη επειδή δε θέλω να περιμένω να φτάσει αυτό που έχω καταλήξει μέχρι και από βδομάδα, όμως ενισχύθηκε το δίλημμα μου γιατί τα κουτιά είναι πάνω κάτω όλα ίδια, με τη διαφορά ότι το 511 είναι mesh μπροστά. Άρα τα 520 είναι ενδεχομένως πιο όμορφα, ενώ το άλλο θα έχει καλύτερο εξαερισμό. Η πρώτη μου ερώτηση είναι λοιπόν αν δεν χρειάζεται τόσο ψείρισμα για το τζαμάκι του 520 που παίρνει αέρα από τα πλάγια, ή αν είναι σοβαρός λόγος να επιλέξω το 511 και γενικά η γνώμη σας/εμπειρία αν έχετε κάποιο. Η δεύτερη είναι ότι εφόσον το 511 δεν έχει πίσω ανεμιστηράκι και χρειαστεί να αγοράσω, πχ αυτό που δείχνει οικονομικό και θα είναι ARGB όπως τα άλλα, αν θα είναι οκ οι συνδέσεις του κουτιού με τη μητρική μου. Στα Specs μητρικής, αναφέρει μεταξύ άλλων 1x 4-pin RGB LED connector, 2x 3-pin RAINBOW LED connectors και 2x 4-pin system fan connectors. Να υποθέσω ότι χρειάζονται ένα 3πλο pin όλοι οι μπροστινοί fan στο rgb + ένα ο πίσω που θα πάρω; Και από ένα 4 pin για το ρεύμα οπότε θα καλυφθούν ίσα ίσα; Ρωτάω εκ των προτέρων γιατί αν με τους ανεμιστήρες είναι όλα κομπλέ θα είναι και πιο ταιριαστό να υπάρχει και πίσω χρώμα(τα υπόλοιπα κουτιά έχουν απλό πίσω) γέρνω κάπως στο 511 λόγω του mesh. Βέβαια και να μη γίνεται να μπει rgb πίσω, δε με πειράζει παίρνω και έναν απλό fan. Αν βέβαια η διαφορά των περίπου 15€ που θα βγει δεν αξίζει μένω απλά στην αρχική μου επιλογή. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από johnyskar
nickol-us Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Πάντα τα mesh κουτιά έχουν καλύτερες θερμοκρασίες λόγω αυξημένης ροής αέρα, το ποσό μεγάλη εξαρτάται, θα πρέπει να βρεις συγκριτικά. Συνήθως 4-5 βαθμούς κάτω (cpu / gpu) πάνε σχετικά εύκολα. Η διαφορά rgb με argb δεν είναι ο controller (vs) Για το argb δεν υπάρχει φοβερός λόγος ανησυχίας, στη τελική αν δεν υπάρχει περιθώριο στον controller, παίρνεις και κάνα hub. Ξέρω ότι δεν έχει rgb, όμως παίζει σε πολύ καλή τιμή το nr600, ριξτου μια ματιά
johnpopexi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 M-atx είναι η μητρική σου. Τα κουτάκια που κοιτάς είναι ATX όλα. Σε αισθητική χάνεις αν δεν πας σε m-atx κουτί , αλλά κερδίζεις σε airflow λόγω επιπλέον χώρου. Οπότε απο τα άμεσα διαθέσιμα κοιτάς nr400 m-atx, mb311l m-atx, nr600 ΑΤΧ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα