mpouris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τι ταχύτητες 5g παίζουν γενικά στην Ελλάδα κατά μέσο όρο. Εγώ πάντως με το 5g δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με το 4g στην περιοχή μου, μένω Θεσσαλονίκη.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, mpouris είπε Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τι ταχύτητες 5g παίζουν γενικά στην Ελλάδα κατά μέσο όρο. Εγώ πάντως με το 5g δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με το 4g στην περιοχή μου, μένω Θεσσαλονίκη. σε τι ακριβως να δεις διαφορα ? σε speedtest? Η στο θεμα αποκρισης ?
mpouris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Inuyasha είπε σε τι ακριβως να δεις διαφορα ? σε speedtest? Η στο θεμα αποκρισης ? Σε speedtest, οι ταχύτητες είναι οι ίδιες πάνω κάτω με αυτές που είχα και με το 4g
pluss Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποια εταιρία έχεις και ποιο κινητό; Με Cosmote πάντως οι διαφορές μεταξύ 4G και 5G είναι πολύ σημαντικές στις περισσότερες περιοχές που κινούμαι προσωπικά. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από pluss
mpouris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, pluss είπε Ποια εταιρία έχεις και ποιο κινητό; Με Cosmote πάντως οι διαφορές μεταξύ 4G και 5G είναι πολύ σημαντικές στις περισσότερες περιοχές που κινούμαι προσωπικά. Στην Cosmote είμαι και εγώ, τι ταχύτητες πιάνεις ;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Cosmote Θεσσαλονίκη στα όρια υουμπα/χαριλάου
mpouris Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, Inuyasha είπε Cosmote Θεσσαλονίκη στα όρια υουμπα/χαριλάου Μάλιστα, κατάλαβα. Έχει διαφορά αλλά όχι και κάτι το τρομερό όπως το παρουσιάζουν το 5g, τουλάχιστον ακόμα, στο μέλλον μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα. Εγώ με 4g έχω πιάσει μέχρι και 90 upload και γύρω στο 300 download στην Καλαμαριά. Από ότι κατάλαβα στο download η μεγαλύτερη διαφορά, γιατί όταν έκανα upload ένα βίντεο στο YouTube με 5g το ανέβασε στον ίδιο χρόνο σχεδόν με το 4g.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, mpouris είπε Μάλιστα, κατάλαβα. Έχει διαφορά αλλά όχι και κάτι το τρομερό όπως το παρουσιάζουν το 5g, τουλάχιστον ακόμα, στο μέλλον μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα. Εγώ με 4g έχω πιάσει μέχρι και 90 upload και γύρω στο 300 download στην Καλαμαριά. Από ότι κατάλαβα στο download η μεγαλύτερη διαφορά, γιατί όταν έκανα upload ένα βίντεο στο YouTube με 5g το ανέβασε στον ίδιο χρόνο σχεδόν με το 4g. 3χ download και 2χ upload δεν το λες και μικρη διαφορα επισης παιζει πολυ μεγαλο ρολο και η κινηση στη κεραια που περνεις σημα , αν εκεινη την ωρα ειναι 500 ατομα και δουλευουν ιντερνετ θα εχεις τελειως διαφορετικα νουμερα απο οτι αν εισαι σε μια κεραια με 10 ατομα (τυχαια νουμερα για να καταλαβεις απλα)
mpouris Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Inuyasha είπε 3χ download και 2χ upload δεν το λες και μικρη διαφορα επισης παιζει πολυ μεγαλο ρολο και η κινηση στη κεραια που περνεις σημα , αν εκεινη την ωρα ειναι 500 ατομα και δουλευουν ιντερνετ θα εχεις τελειως διαφορετικα νουμερα απο οτι αν εισαι σε μια κεραια με 10 ατομα (τυχαια νουμερα για να καταλαβεις απλα) Μάλιστα κατάλαβα. Εε εντάξει το 2χ στο upload που με ενδιαφέρει κυρίως εμένα δεν το λες και τρελή διαφορά. Το 5g μας το παρουσίαζαν σαν κάτι απίστευτα πιο γρήγορο αλλά εγώ βλέπω μέχρι στιγμής ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά με το 4g.
Sudowoodo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, mpouris είπε Το 5g μας το παρουσίαζαν σαν κάτι απίστευτα πιο γρήγορο αλλά εγώ βλέπω μέχρι στιγμής ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά με το 4g. Εκτός από αυτά που είπε ο Inuyasha, περί ατόμων που χρησιμοποιούν την κεραία κτλ. Να προσθέσω ότι το 5G χρησιμοποίει δυο αρκετά διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων. Περιληπτικά το «απλό» 5G δεν χρησιμοποίει πολύ μεγαλύτερες συχνότητες από το 4G LTE, και για αυτό το λόγο δεν θα δεις και πολύ μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα τους. H τρομακτική-πρωτοποριακή διαφορά στην ταχύτατα του 5G (σε σύγκριση με το 4G) έρχεται όταν αυτό χρησιμοποίει πολύ υψηλές συχνότητες (millimeter-wave). Το 5G με χρήση millimeter-wave θα αργήσει πολύ να επεκταθεί σε πολλές περιοχές της χώρας (άρα θα αργήσουμε να δούμε τις τρομακτικές διαφορές στην ταχύτητα του 5G με 4G) γιατί οι κεραίες αυτές δεν έχουν μεγάλη εμβέλεια, αρά οι πάροχοι χρειάζεται να βάλουν πάρα πολλές κεραίες. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από Sudowoodo
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mpouris είπε Μάλιστα κατάλαβα. Εε εντάξει το 2χ στο upload που με ενδιαφέρει κυρίως εμένα δεν το λες και τρελή διαφορά. Το 5g μας το παρουσίαζαν σαν κάτι απίστευτα πιο γρήγορο αλλά εγώ βλέπω μέχρι στιγμής ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά με το 4g. Δηλαδή τι περίμενες διπλάσιο up είναι μισός χρόνος ανεβάσματος σε σημεία του κέντρου σήμερα το speed test έδειχνε 870 down 130 κάτι up
mpouris Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 24/9/2022 στις 7:35 ΜΜ, Sudowoodo είπε Εκτός από αυτά που είπε ο Inuyasha, περί ατόμων που χρησιμοποιούν την κεραία κτλ. Να προσθέσω ότι το 5G χρησιμοποίει δυο αρκετά διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων. Περιληπτικά το «απλό» 5G δεν χρησιμοποίει πολύ μεγαλύτερες συχνότητες από το 4G LTE, και για αυτό το λόγο δεν θα δεις και πολύ μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα τους. H τρομακτική-πρωτοποριακή διαφορά στην ταχύτατα του 5G (σε σύγκριση με το 4G) έρχεται όταν αυτό χρησιμοποίει πολύ υψηλές συχνότητες (millimeter-wave). Το 5G με χρήση millimeter-wave θα αργήσει πολύ να επεκταθεί σε πολλές περιοχές της χώρας (άρα θα αργήσουμε να δούμε τις τρομακτικές διαφορές στην ταχύτητα του 5G με 4G) γιατί οι κεραίες αυτές δεν έχουν μεγάλη εμβέλεια, αρά οι πάροχοι χρειάζεται να βάλουν πάρα πολλές κεραίες. Μάλιστα. Νομίζω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις σε κάποια σημεία που το 4g είναι πιο γρήγορο από το 5g.
Sudowoodo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mpouris είπε Νομίζω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις σε κάποια σημεία που το 4g είναι πιο γρήγορο από το 5g. Σίγουρα ισχύει σε κάποια σημεία, και για αυτό φταίνε πολύ παράγοντες, μεταξύ αυτών αυτά που είπε ο Inuyasha και εγώ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αργά ή γρήγορα το 5G θα επικρατήσει του 4G στα περισσότερα σημεία.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, mpouris είπε Μάλιστα. Νομίζω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις σε κάποια σημεία που το 4g είναι πιο γρήγορο από το 5g. ναι , κακη ληψη , μακρια απο κεραια , πιταρισμενη κεραια κτλ κτλ
radiotileorasi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στο νοσοκομείο στα Γιάννενα στην είσοδο του Πανεπιστημιακού που βρέθηκα έπιανε καμπάνα 5g τρομερή ταχύτητα σαν να επιανα στο ρούτερ στο ίντερνετ στο σπίτι μου 105 ταχύτητα.Εν τω μεταξύ πάντα με απασχολούσε το 5g στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου κοντά πιθανολογω στην Μεραρχία πρέπει να είναι η κεραία παρακολουθούσα το 5g και πουθενά αλλού κι εκεί πήγαινε σφαίρα Υπόψη ότι μένω Πρέβεζα όπου δεν έχει δύο εβδομάδες όπου ξεκίνησαν να βάζουν 5v σε εμάς στην πόλη μας κι κόμη δεν έχω καταλάβει πόσο καιρό θα πάρει να ολοκληρωθεί και στην Πρέβεζα το 5g Όλο σκαμπανεβάσματα βλέπω Αλλά έξω από την πόλη και περιμετρικά δουλεύει πολύ καλά και στην βιομηχανική ζώνη της Πρέβεζας στο δρόμο από Μύτικα Πρέβεζας προς Πρέβεζα παντού δεν το έχασα Τώρα στην πόλη το έκανε αλλού κι αλλού ξανάρχισαν και δεν γνωρίζω σε πόσο καιρό θα το σταθεροποιήσουν Υπόψη ότι στα Γιάννενα στη Νομαρχία πριν ενα χρονο από τώρα που γράφω ήξερα κι έζησα το 5g και στο νοσοκομείο το Πανεπιστημιακό μόνο και μόνο φέτος το είδα στο κινητό.Αυτα λοιπόν Μόνο αν γνωρίζει κανείς πόσο κάνει σε μια πόλη να καταργήσουν το 4g και να καθιερώσουν το 5g να με ενημερώσει Πιστεύω ότι το γεγονός ότι στην πόλη μας πριν λίγες εβδομάδες περί τον Αύγουστο διεξήχθει το δεύτερο κατά σειρά πανελλαδικό συνέδριο καινοτόμων τεχνολογιών και ειδικοτήτων και θεμάτων σχετικά με το 5 g και το περσινό πάλι έγινε εδώ στην πόλη μας πιστεύω ότι συνέβαλλε να θυμηθούν και σε εμάς να τοποθετήσουν το 5g 🤫🤔😏
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα