Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filarhos είπε Πέρα από τον φίλο, έχω και άλλη μαρτυρία που έχουν μετρήσει καινούριο και μετά από μερικά χρόνια και παρατήρησαν διαφορά στο ύψος. Μηχανικός υλικών δεν είμαι αλλά η λογική λέει ότι ένα ελατήριο λογικό είναι με τον καιρό αφού είναι μόνιμα σε τάση και όταν κινείται να πιέζεται να φθίρεται με τον καιρό και την χρήση. Αν ίσχυε αυτό, τότε ολα τα αυτοκίνητα 10,15,20 ετών που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα έχουν κάτσει τόσο χαμηλα που θα βρίσκουν στα σαμαρακια. Και πολύ αμφιβάλλω αν όλα αυτά αλλάζουν κάθε 10 χρόνια, στο περιπου, ελατήρια. Στη μαρτυρια που λες ότι έκατσε το αμάξι, η μέτρηση έγινε με τις ίδιες συνθήκες; 14 χρόνια και πάνω από 200.000χλμ,έχω τα eibach pro kit 30mm,και το αμάξι είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος. Το άλλο αμάξι που έχω Γερμανία ,μοντέλο του 2000,με τα εργοστασιακά ελατήρια ,είναι επίσης ακριβώς στο ίδιο ύψος όπως πάντα.25 χρόνια σε δεκάδες συνομιλίες με πολλά άτομα σχετικά με αναρτήσεις,ποτέ δεν άκουσα για φθορά ελατηρίων. Τα ελατήρια ούτε φθορά έχουν,ούτε κάθονται με τα χρόνια. ΕΚΤΟΣ από περιπτώσεις με φθηνιάρικα aftermarket κινεζικά ελατήρια.Εκεί ναι μετά από χρόνια κάθονται .Σε ποιοτικά ελατήρια δεν υπάρχει φθορά,τώρα αν κάτσουν 1-2 χιλιοστά μετά απο πολλά χρονια,ούτε που το καταλαβαίνεις. Αν τώρα εσυ θέλεις πάλι να τα αλλάξεις,γιατί δεν βάζεις πάλι τα μανισια;Διαφορά δεν θα δεις πάντως.Θα πετάξεις απλά τα λεφτά σου,ειδικά αν πάρεις κανα κινεζικό σετ. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα