Crash24 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Το iOS 16 εισήγαγε μεταξύ άλλων μια νέα επιλογή απτικής ανάδρασης (haptic) για το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο. Όταν είναι ενεργοποιημένη η σχετική ρύθμιση, το iPhone κάνει μια ελαφριά δόνηση μετά από κάθε πάτημα πλήκτρου κατά την πληκτρολόγηση, παρέχοντας φυσική επιβεβαίωση ότι το πλήκτρο πατήθηκε. Η λειτουργία είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο iPhone, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη όπως αναφέρει η ίδια η Apple ότι ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία της συσκευής. «Η ενεργοποίηση της απτικής λειτουργίας του πληκτρολογίου ενδέχεται να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας», αναφέρει η Apple, σε ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η Apple δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες, οπότε δεν είναι σαφές το «πλήγμα» που επιφέρει η συγκεκριμένη λειτουργία στην αυτονομία ενός iPhone. Σημειώστε πάντως ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low Power Mode) δεν απενεργοποιεί την απτική ανάδραση, οπότε η μόνη επιλογή για τους χρήστες που ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι να διατηρήσουν τη λειτουργία απενεργοποιημένη. Οποιαδήποτε software λειτουργία σε ένα iPhone καταναλώνει προφανώς κάποιο χρόνο από την αυτονομία, αλλά το γεγονός ότι η Apple θεώρησε ότι αξίζει να το αναφέρει ρητά για την απτική ανάδραση είναι αξιοσημείωτο. Για να ενεργοποιήσετε το Haptic Keyboard, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, να πατήσετε το Sounds & Haptics → Keyboard Feedback πληκτρολογίου και ενεργοποιήστε την απτική ανατροφοδότηση (Haptic). Ο ίδιος διακόπτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την απενεργοποίηση της λειτουργίας σε οποιοδήποτε σημείο. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο iPhone 8 και νεότερα μοντέλα που τρέχουν iOS 16 ή νεότερη έκδοση και χρησιμοποιεί την Taptic Engine που ενσωματώνουν τα τελευταία iPhone. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Δημοφιλής ανάρτηση billdanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι γιατί χρειάζεσαι μεταπτυχιακό για να καταλάβεις πως αν ενεργοποιήσεις τη δόνηση κατά την πληκτρολόγηση, θα ξοδέψεις λίγη περισσότερη μπαταρία σε σχέση με το αν το έχεις απενεργοποιημενο! 😛 btw επειδή το ενεργοποίησα από την πρώτη μέρα μιας και μου φαίνεται πολύ καλύτερο από τον ήχο για κάθε πλήκτρο, δεν παρατήρησα καμία διαφορά στην αυτονομία. 27 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, billdanos είπε Ναι γιατί χρειάζεσαι μεταπτυχιακό για να καταλάβεις πως αν ενεργοποιήσεις τη δόνηση κατά την πληκτρολόγηση, θα ξοδέψεις λίγη περισσότερη μπαταρία σε σχέση με το αν το έχεις απενεργοποιημενο! 😛 Ελα ντε, αυτο ισχυε παντα, το θυμαμαι να ισχυει απο τα Windows Mobile ακομα. Μπδγ, haptic + key sound παντα ενεργα 😛 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Just_travel_everywhere Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αυτονομία δυο μέρες τώρα τ πάμε πάρα πολύ καλά και φορτίζει αρκετά γρήγορα μπορώ να πω 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, stormrain είπε Ελα ντε, αυτο ισχυε παντα, το θυμαμαι να ισχυει απο τα Windows Mobile ακομα. Μπδγ, haptic + key sound παντα ενεργα 😛 Καλά το haptic και εγώ απορούσα πως δεν το είχε η apple, αλλά με ήχο πως την παλεύετε με το τακ τακ συνέχεια. Και η δόνηση ακούγεται λίγο βέβαια, αλλά καμία σχέση. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Jts είπε Καλά το haptic και εγώ απορούσα πως δεν το είχε η apple, αλλά με ήχο πως την παλεύετε με το τακ τακ συνέχεια. Και η δόνηση ακούγεται λίγο βέβαια, αλλά καμία σχέση. Η δόνηση δεν ακούγεται καθόλου στο iPhone μιας και έχει από τις καλύτερες υλοποιήσεις στον haptic μηχανισμό. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Runner25 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 και εγω το ενεργοποιησα και οπως ειπανε και οι προλαλησαντες δεν παρατηρησα καμια επιπτωση στην αυτονομια ολα τζετ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επομενη ειδηση: Apple: Η αύξηση της φωτεινότητας μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία ενός iPhone Apple: Η προσθήκη θήκης μπορεί να αυξήσει το βάρος ενός iPhone Νομιζω φτανουν οι ειδησεις για apple/iphone, εκτος αν ειναι πραγματικη ειδηση Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από SabotazNic 19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, Jts είπε Καλά το haptic και εγώ απορούσα πως δεν το είχε η apple, αλλά με ήχο πως την παλεύετε με το τακ τακ συνέχεια. Και η δόνηση ακούγεται λίγο βέβαια, αλλά καμία σχέση. Tωρα αυτο να σου πω την αληθεια μου εχει μεινει απο την μεταβαση σε οθονη αφης τω καιρω εκεινω και ηθελα να ακουγεται ο ηχος για να ειμαι σιγουρος πως πατηθηκε το πληκτρο. Και εμεινε μονιμα ως τωρα 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
svartevarg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Νομίζω το haptic είναι καλύτερο από κάθε τύπου ηχητική ειδοποίηση, η οποία παραπέμπει σε παλιότερη / απαρχαιομένη τεχνολογία. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) η επόμενη είδηση στο insomnia. σας δινω ιδεες. θα βάλετε την λέξη iPhone όποτε όλοι θα μπουν για να κράξουν χωρίς απαραίτητα να διαβάσουν όλο τον τίτλο. και θα ναι κάπως ετσι με λαϊκό ύφος...." Iphone, εαν το χρησιμοποιεις τρωει μπαταρια και εαν το συνδεσεις με φορτιστη ξαναγεμιζει". Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από nickvas19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, stormrain είπε Ελα ντε, αυτο ισχυε παντα, το θυμαμαι να ισχυει απο τα Windows Mobile ακομα. Μπδγ, haptic + key sound παντα ενεργα 😛 α είσαι απο αυτους... Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lawlezz Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 λογικο δεν ειναι αν σε καθε κουμπι δονειται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mants118 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Επομενη ειδηση: Apple: Η αύξηση της φωτεινότητας μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία ενός iPhone Apple: Η προσθήκη θήκης μπορεί να αυξήσει το βάρος ενός iPhone Νομιζω φτανουν οι ειδησεις για apple/iphone, εκτος αν ειναι πραγματικη ειδηση πχ κάτι τέτοιο; --> Τρομερό: χρήστης iphone ξέχασε να φορτίσει τη συσκευή του και αυτή έκλεισε 😛😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cat1967 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Τραγικό το ότι δεν βάζουν number row. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα