nova_centurion Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, andreaspA είπε Οταν επι δεκαετιες εχει διαμορφωθει μια αγορα που συγκεκριμενα επαγγελματα, τιμολογούν την δουλεια τους, και επανω σε αυτη την τιμολογηση εκ των υστέρων βάζουν και ενα ΦΠΑ με τσαμπουκά , απλά για να μην το κοβουν, ναι. Με τις ευλογίες μου. Οταν εχει ριζωσει βαθεια στο μυαλο στον υδραυλικο οτι "για αυτη την εργασια δεν θα παρω ενα κατοστάρικο??" και εννοεί ως δεδομενο οτι θα ειναι ενα μαυρο 100αρικο και αν ζητήσεις αποδειξη σου ζηταει 24% παραπανω απλα για να μην το δωσεις, οποτε να μην πληρωσει και κανεναν φορο εισοδηματος, ναι. Με τις ευλογίες μου λοιπόν! Ο μηχανικος που κανει μελέτες, αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι να κόψει αποδειξη. Εχω καμια 10αρια γύρω μου. Παρολα αυτα υπαρχουν και κύριοι! Εβγαλα οικοδομική αδεια προσφατα, μαλλον σε έναν απο τους καλύτερους πολιτικους μηχανικους που υπάρχουν. Συμφωνημένη τιμή, χρόνος παράδοσης 1μιση μήνας, εξόφληση τραπεζικά και έκδοση φορολογικού παραστατικού χωρίς καν συζήτηση, αποστολη της αδειας με ολα τα σχετικά με wetransfer, και εκτυπωμενα τα παντα επανω στο γραφειο του σε όμορφο κουτακι-ντοσιεδακι με λάστιχα για να περασω να τα πάρω! Ουτε καν η προσφορά του δεν ηταν Χ ποσό + ΦΠΑ. Η προσφορά του ηταν Χ ποσό! και εβγαλα και τροποποιηση αδειας και εργολαβία σε μηχανίκο που μου έβγαλε την ψυχή, έκανε 3 χρόνια, βγηκε εκτός προυπολογισμού και έμμεσα (σταματησε τις εργασιες) με εκβίασε για να πάρει περισσότερα. Μπράβο στον επαγγελματία που έκανε ότι έπρεπε σωστά. Στο μόνο που διαφωνώ είναι το ένα ποσό (μαζί με τον ΦΠΑ). Ολες οι τιμές κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι προ ΦΠΑ και με ΦΠΑ ώστε όλοι να μαθαίνουν το ότι ο ΦΠΑ είναι κάτι ξένο. Ετσι όταν ανεβαίνει ο ΦΠΑ πρέπει να ανεβαίνουν οι τιμές (και όχι να λένε οι πολιτικοί να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις) και όταν κατεβαίνει να πέφτουν οι τιμές. Στην Αμερική (΄πρωτεύουσα του καπιταλισμού) οι τιμές είναι προ φόρων και μετά μπαίνει το tax. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από nova_centurion 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ όλες οι αποδείξεις αμέσως μόλις εκδίδονται. πχ στην εστίαση έχουν 3 ώρες περιθώριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanpas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε 1 ώρα πριν, bjj-p είπε Να σταθω λιγο στο ετσι τιμολογουμε.. Αυτο των ελ. επαγγελματων τοσο +φπα δεν το καταλαβα ποτε. Γιατι δεν λες την τελικη τιμη στην οποια μπορεις να τονισεις οτι συμπεριλαμβανεται φπα. Αφου αυτο πληρωνει ο πελατης. Γιατί δεν είναι όλοι ιδιώτες. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα, αφού οι περισσότεροι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αν είναι b2b συναλλαγή, ο ΦΠΑ που θα αποδοθεί ως έξοδο από τον α' ελεύθερο επαγγελματία προς τον β' που του παρέχει υπηρεσία /είδος (ο λήπτης δηλαδή, του ΦΠΑ που θα πρέπει να τον δηλώσει ως έσοδο), δεν βαρύνει πρακτικά, κανέναν από τους δύο. Ο μεν α θα το "πιστωθεί" μέχρι να ισοσκελιστεί με το αντίστοιχο των εξόδων, ενώ ο δε β το αντίστροφο. Τρεις ειναι οι λογοι και ειναι λογιστικης φυσης και οχι "κουτοπονηρης" φυσης Ο πρωτος αναφερθηκε παραπανω. 2ος) Σε πολλες περιπτωσεις ο πελατης αν και ειναι Ελληνας, εχει εταιρια με εδρα την Κυπρο...την Αγγλια...κλπ...και αρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ καν τον ΦΠΑ. Θα πληρωσει μονο την καθαρη αξια. Εσυ οταν δινεις "κοστος" δεν γνωριζεις τι ειναι ο πελατης. Αρα το σωστο πραγματι ειναι να το διαχωρισεις.. ΚΟΣΤΟΣ+ΦΠΑ και ο πελατης αναλογα τι εταιρια εχει θα πληρωσει ή δεν θα πληρωσει το ΦΠΑ. 3ος) Σε περιπτωσεις παροχης υπηρεσιων υπαρχει πιθανοτητα να γινει "παρακρατηση φορου 20%" αναλογα με την εταιρια του "πωλητη" και του "πελατη". Η παρακρατηση φορου 20% γινεται επι του καθαρου ποσού και οχι επι του τελικου. Αρα πρεπει να εχεις δωσει ξεχωριστα το κοστος και ξεχωριστα το φπα ωστε να γινει η παρακρατηση στο καθαρο κοστος και οχι στην τελικη τιμη. Το τελικο πληρωτεο ποσο δηλαδη δεν ειναι το "(κοστος) + (φπα)" αλλα ειναι το "(κοστος) + (φπα) - (παρακρατηση)" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, bjj-p είπε Να σταθω λιγο στο ετσι τιμολογουμε.. Αυτο των ελ. επαγγελματων τοσο +φπα δεν το καταλαβα ποτε. Γιατι δεν λες την τελικη τιμη στην οποια μπορεις να τονισεις οτι συμπεριλαμβανεται φπα. Αφου αυτο πληρωνει ο πελατης. Τι διαφορα εχει ο τροπος τιμολογησης απο το εμποριο οπου οι τιμες συμπεριλαμβανουν το φπα και ειναι τελικες; Νομιζω οτι ειναι παγια τακτικη για κλεισιμο του ματιου στον πελατη, οτι ειναι διαπραγματευσιμο και να δωσουν στον πελατη την ευθυνη της αντιπροτασης. Δεν σε ψεγω, πηρα ως αφορμη το σχολιο σου περι τιμολογησης. Η τιμολόγηση γίνεται με αυτόν τον τρόπο για να ξέρει ο πελάτης πόσα από τα λεφτά του είναι η αμοιβή του επαγγελματια και πόσα για το κράτος διότι ο ΦΠΑ είναι φόρος στον καταναλωτή αγοραστή η λήπτη της υπηρεσίας όχι του επαγγελματία ο οποίος θα πληρώσει τον φόρο εισοδήματος αφού αφαιρεθεί ο ΦΠΑ. Αρκετοί πελάτες επίσης μπορεί να θεωρήσουν υψηλή την τιμή, οπότε σου λέει ο επαγγελματίας τον ΦΠΑ για να καταλάβεις πόσα ζητάει αυτός. Ο περισσότερος κόσμος βέβαια χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τα μαγαζιά που λένε μια τιμή μια κι έξω και σου λένε το ίδιο να κάνει και ο επαγγελματίας, τότε βέβαια θα ξεσηκωθεί κόσμος για τα κόστη των επαγγελματιών και ότι είναι ακριβοί. Εγώ θα έλεγα μήπως να έκαναν το ίδιο και οι επαγγελματίες. Σε πολλά eshop αναφέρεται και ο ΦΠΑ στο προϊόν που κοιτάς. 2 ώρες πριν, andreaspA είπε Εχω βρεθει μπροστά σε ΕΦΟΡΙΑΚΟ! ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ! ΕΦΟΡΙΑΚΟ !! που ετρεχε να προλαβει τον μαγαζάτορα να μην κόψει απόδειξη! Τι μου λες τωρα... Ειναι βαθεια ριζωμένο στο DNA μας οτι το κρατος ειναι κατι ξεχωριστό και εχθρικό απο εμάς. Δεν αλλάζει εύκολα αυτό. Μα φυσικά. Ποιος είπε πως οι εφοριακοί δεν κάνουν τα ίδια με τον μέσο πολιτη; Εδω λάμβαναν και φακελάκια για να σβήσουν πρόστιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, nova_centurion είπε Στην Αμερική (΄πρωτεύουσα του καπιταλισμού) οι τιμές είναι προ φόρων και μετά μπαίνει το tax. Αυτο το εμαθες απο το ινσομνια και απο τις καρτες γραφικων και απο τα iphone που εχουν msrp? Γιατι τα προιοντα στα ραφια τους, μια χαρα τελικες τιμες εχουν σε καθε πολιτεια. Ακομα να καταλαβετε καποιοι οτι αν εξαφανιστουν οι μαυρες συναλλαγες αυριο, δεν θα βγενετε το ιδιο συχνα στα εστιατορια και στα καφε λογω αυξησης τιμων, ο μαστορας/ηλεκτρολογος/υδραυλικος θα σας ειναι πιο ακριβος, και ο γιατρος θα σας ζηταει πιο πολλα. Και ολα αυτα, με βασικους μισθους. Οσοι δεν πληρωνουν με καρτες σημερα, κρατανε τις τιμες χαμηλες για τους υπολοιπους. Καλα, το οτι υπαρχουν φουρνοι με χρηματοκιβωτια, ασχολιαστο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Σύμφωνοι, αυτό θα κάνουμε. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου! (Παρατηρώ ότι τη λέξη "κλοπή" τη χρησιμοποιείτε πολύ επιλεκτικά. Μην ντρέπεστε, πείτε το ανοιχτά "να κλέψουμε και οι δύο πλευρές, όχι μόνο η μία"!) Εγω δεν ειπα οτι οι δυο πλευρες (επιχειρηματιας και πελατης) κλεβουν, ειπα οτι το κρατος κλεβει. Μη μπερδευεις την κλοπη με τα διαφυγοντα κερδη. Ο φορος δεν ειναι χρηματα που ανηκουν στο κρατος και του τα κλεψαμε, δεν ανοιξε κανεις τα ταμεια του κρατους να τα ληστεψει, ειναι χρηματα που ανηκουν σε μας και τα διεκδικει το κρατος γιατι ετσι. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Και πώς,θα ζήσουν οι,άπειροι κομματικά διορισμένοι άχρηστοι ΔΥ, αν όχι από τους φόρους σας; αχαριστοι τς τς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, BackFromHell είπε Ναι ξερω "ξεκινα πρωτα απο τους 300 στη Βουλη και μετα ασχολησου με το μικροεπιχειρηματια κλπ". Οχι, λεω να ξεκινησω απο αυτους που κλεβουν μπρος στα ματια μου κι εχω τα εργαλεια να τους αντιμετωπισω με ευκολια και χωρις μπλεξιματα, πλεον. Με λιγα λογια μας λες δηλαδη οτι ο μικροεπιχειρηματιας σου εκλεψε 50 ευρω και οι 300 σου εκλεψαν 50 εκατομμυρια, αλλα εσυ θα ξεκινησεις απο το μικρο γιατι εκει σε παιρνει, αλλιως που να μπλεκεις. Παλικαρας απο τους λιγους. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1807 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα αν είσαι μισθωτός είσαι ο χαμένος γιατί πληρώνεις κανονικά το φόρο που σου αναλογεί, ενώ ο μέσος επιχειρηματίας παίρνει και επίδομα γιατί έχει στα χαρτιά χαμηλό εισόδημα. Μη σχολιάσω τη λογική ότι αν έκοβαν αποδείξεις θα ακρίβαιναν όλα. Σοβαρά; Ανοίγεις επιχείρηση με business plan να φας ΦΠΑ + Φόρο εισοδήματος; Κανένας πολιτικός δεν τα τρώει μόνος του. Ίσως βολέυει να το σκεφτόμαστε έτσι, αλλά μέρος του τροχού είμαστε όλοι και με τη δική μας ψήφο εκλαίγονται. Είναι κομμάτι του δικού μας συστήματος και της πελατειακής μας σκέψης. 9 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, george1807 είπε ενώ ο μέσος επιχειρηματίας παίρνει και επίδομα γιατί έχει στα χαρτιά χαμηλό εισόδημα. Εγω παντως ξερω ατομα που εχουν ταμειο και δουλευουν εξωτερικο σεζον ή μαυρα Ελλαδα, τσιμπησαν επιδοματακι covid και συνεχισαν να δουλευουν μαυρα, τσιμπανε τουρισμος για ολους και αλλα επιδοματα, και παλι επειδη δηλωνουν λιγα κτλ κτλ κτλ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, lector είπε Με λιγα λογια μας λες δηλαδη οτι ο μικροεπιχειρηματιας σου εκλεψε 50 ευρω και οι 300 σου εκλεψαν 50 εκατομμυρια, αλλα εσυ θα ξεκινησεις απο το μικρο γιατι εκει σε παιρνει, αλλιως που να μπλεκεις. Παλικαρας απο τους λιγους. Τοθς χαρακτηρισμους κρατα τους για τον εαυτουλη σου τυπε που πιστευεις οτι ο ΦΠΑ ειναι φορος που επιβαρυνει τον μαγαζατορα και προτεινεις να τον κλεβουν… 🤡 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, lector είπε . Μη μπερδευεις την κλοπη με τα διαφυγοντα κερδη. Ο φορος δεν ειναι χρηματα που ανηκουν στο κρατος και του τα κλεψαμε, δεν ανοιξε κανεις τα ταμεια του κρατους να τα ληστεψει, ειναι χρηματα που ανηκουν σε μας και τα διεκδικει το κρατος γιατι ετσι Εγώ δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Μάλλον εσείς τα έχετε μπερδέψει στο κεφάλι σας : οφείλει να τα αποδίδει κανείς, με νόμο του Κράτους. Είναι δηλαδή μια υποχρέωση που απορρέει από τον Νόμο. Για να τα κάνουμε και τάληρα, αν κάποιος πιαστεί να μην αποδίδει αυτά που πρέπει να αποδοθούν, του επιβάλλονται κυρώσεις. Τώρα, αν εσείς διαφωνείτε ριζικά με την όλη διαδικασία και την κλοπή την ονομάζετε "διαφυγόντα κέρδη" προσπαθώντας με άστοχο - κατά τη γνώμη μου - τρόπο να στρογγυλεύσετε τις γωνίες, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Δεν βρίσκει έρεισμα πουθενά και παραμένει μια προσωπική θέση και άποψη. Καλώς κάνετε και την υποστηρίζετε σθεναρά, μην προσπαθείτε όμως να βαφτίσετε το κρέας ψάρι! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις