Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Εγώ συναντώ πελάτες, που το πρώτο που σου λένε είναι: "χωρίς απόδειξη"... "δεν την χρειάζομαι" και κάποιοι το απαιτούν κιόλας λέγοντας εξυπνάδες 😡. Μήπως να βγει καμιά εφαρμογή ώστε να καρφώνουμε και τους πελάτες; 😂

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο καταργώντας τις συναλλαγές με μετρητά... Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα, και ξεπερνιούνται πολύ εύκολα.

Περιπτεράς κάποτε ελεγε στην μάνα μου ότι πήγαινε να κόψει απόδειξη σε έναν πελάτη και ο πελάτης του την είπε επειδή έκοβε απόδειξη για να πληρώσει τους κλεφτες (το κράτος και καλά). 

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Περιπτεράς κάποτε ελεγε στην μάνα μου ότι πήγαινε να κόψει απόδειξη σε έναν πελάτη και ο πελάτης του την είπε επειδή έκοβε απόδειξη για να πληρώσει τους κλεφτες (το κράτος και καλά). 

Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που "σκέφτονται" έτσι. 

Νομίζουν ότι κάνουν ηρωική αντίσταση στο κράτος.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που "σκέφτονται" έτσι. 

Νομίζουν ότι κάνουν ηρωική αντίσταση στο κράτος.

Και μετά ψάχνουν το κράτος να τους σώσει.....γελοίοι ....

• Like 3
Δημοσ.

Περα απο τα μαγαζακια  και τα μαστορια που δεν κοβουν αποδειξη μην ξεχναμε και παροχη υπηρεσιων (π.χ. ιδιαιτερα μαθηματα ξενες γλωσσες ,ΜΑθηματικοι , φυσικοι , φιλολογοι κλπ κλπ ) που κατα κανόνα δεν εχουν κανει καν εναρξη δραστηριοτητας στην εφορια.

Επισης κατι που δεν αναφερεται ειναι οτι αρκετοι απο τους παραπάνω δεν υποκρυπτουν  μονο εισοδηματα  και αποδοση ΦΠΑ αλλα κολλανε και σαν τσιμπουρι σε καποιον στην οικεγενεια και καλα προστατευομενα μελη και εμεις οι υπολοιποι  επομιζομαστε και το ασφαλιστικο κοστος μιας και δεν καταβαλουν.

κλεινω το οφ τοπικ μιας και η φοροδιαφυγη ειναι ευκολοτερη απο την νομιμη αποδοση εισφορων και φόρων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (Μηχανικός) και όταν αναφέρω την καθαρή αξία πλέον ΦΠΑ, τονίζω πάντα μα πάντα ότι τον διαχωρισμό τον κάνουμε, όχι για να παζαρέψουμε τον ΦΠΑ, αλλά γιατί έτσι τιμολογούμε. 

Πάντα κόβω μέσω του δωρεάν καναλιού διαβίβασης mytimologio, συνεπώς τα πάντα διαβιβάζονται άμεσα στο mydata. 

Και επειδή εγείρει ερωτήματα αυτή μου η επιλογή, θα σας εξηγήσω γιατί κόβω στα πάντα : μα πολύ απλά γιατί θέλω να αγοράσω σπίτι στο εγγύς διάστημα. Αν λοιπόν, δεν είναι κάποιος σε θέση να αποδείξει τεκμήριο διαβίωσης (και ζει μια ζωή στα μαύρα όντας κοντόφθαλμος και ελαφρόμυαλος), τότε όταν έρθουν στιγμές σαν αυτή, αρχίζει να αναρωτιέται τι πήγε στραβά και τι θα κάνει τώρα. Μονά - ζυγά σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον, δεν γίνεται. 

Άστοχη λοιπόν η υπόθεσή σας, όπως και η εν γένει λογική συλλογισμού σας. 

Να σταθω λιγο στο ετσι τιμολογουμε.. Αυτο των ελ. επαγγελματων  τοσο +φπα δεν το καταλαβα ποτε. Γιατι δεν λες την τελικη τιμη στην οποια μπορεις να τονισεις οτι συμπεριλαμβανεται φπα. Αφου αυτο πληρωνει ο πελατης. Τι διαφορα εχει ο τροπος τιμολογησης απο το εμποριο οπου οι τιμες συμπεριλαμβανουν το φπα και ειναι τελικες;

Νομιζω οτι ειναι παγια τακτικη για κλεισιμο του ματιου στον πελατη, οτι ειναι διαπραγματευσιμο και να δωσουν στον πελατη την ευθυνη της αντιπροτασης.

Δεν σε ψεγω, πηρα ως αφορμη το σχολιο σου περι τιμολογησης.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (Μηχανικός) και όταν αναφέρω την καθαρή αξία πλέον ΦΠΑ, τονίζω πάντα μα πάντα ότι τον διαχωρισμό τον κάνουμε, όχι για να παζαρέψουμε τον ΦΠΑ, αλλά γιατί έτσι τιμολογούμε. 

Μηχανικος αυτοκινητων? ή πολιτικός μηχανικός? Οτι απο τα δυο... το μαυρο ειναι το χρώμα σας.
100κ δινεις στον πολιτικο μηχανικο για να σου χτισει σπιτι, 30κ αποδειξη κοβει και σου ζηταει και 5κ ΦΠΑ. Λες και δεν το εχει συμψηφισει με το ΦΠΑ των υλικων, που καποια αναγκαστικα τα εχει αγορασει ασπρα.
Μιλαμε οτι ειναι πιστωτικός στο ΦΠΑ απο οταν εκανε έναρξη επαγγέλματος!

Δημοσ.

Όταν δίνεις κίνητρο για κατάδοση είναι αυτό που στην Ποινική Δικαιοσύνη ορίζεται ως δωροδοκία χάρη νομίμων πράξεων. Πχ. όταν δινουμε δώρο στον υπάλληλο για να κάνει τη δουλειά του σωστά, που ούτως ή άλλως υποχρεούται να την κάνει. Η διάκριση είναι πολύ λεπτή. Π.χ. σε μερικές περιπτώσεις έδιναν bonus σε αστυνομικούς να γράφουν τροχαίες παραβάσεις που ούτως ή άλλως είναι στην φύση της δουλειάς τους και στα καθήκοντά του να βεβαιώνουν. Δηλ. χωρίς "κίνητρο" δεν πρέπει να κάνει κανείς το καθήκον του; Αυτό επισημαίνω. Προσωπικά αντιτίθεμαι πλήρως στην επιβράβευση της καταγγελίας με χρηματικές αμοιβές.Ή κάνουμε το καθήκον μας ως πολίτες αφιλοκερδώς (που σωστό είναι στο προκείμενο) ή αν το καθήκον έχει χρηματικό αντίκρυσμα και κάποιοι ή πολλοί κινητοποιήθηκαν από το τυράκι που αφήνει να υπόσχεται η Πολιτεία ότι θα μοιραστεί με τον καταγγέλλοντα μέρος του προστίμου, τότε η φάση μου φαίνεται νοσηρή και σάπια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εχω βρεθει μπροστά σε ΕΦΟΡΙΑΚΟ! ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ! ΕΦΟΡΙΑΚΟ !! που ετρεχε να προλαβει τον μαγαζάτορα να μην κόψει απόδειξη!
Τι μου λες τωρα...
Ειναι βαθεια ριζωμένο στο DNA μας οτι το κρατος ειναι κατι ξεχωριστό και εχθρικό απο εμάς. Δεν αλλάζει εύκολα αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Να σταθω λιγο στο ετσι τιμολογουμε.. Αυτο των ελ. επαγγελματων  τοσο +φπα δεν το καταλαβα ποτε. Γιατι δεν λες την τελικη τιμη στην οποια μπορεις να τονισεις οτι συμπεριλαμβανεται φπα. Αφου αυτο πληρωνει ο πελατης.

Γιατί δεν είναι όλοι ιδιώτες. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα, αφού οι περισσότεροι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. 

Αν είναι b2b συναλλαγή, ο ΦΠΑ που θα αποδοθεί ως έξοδο από τον α' ελεύθερο επαγγελματία προς τον β' που του παρέχει υπηρεσία /είδος (ο λήπτης δηλαδή, του ΦΠΑ που θα πρέπει να τον δηλώσει ως έσοδο), δεν βαρύνει πρακτικά, κανέναν από τους δύο. Ο μεν α θα το "πιστωθεί" μέχρι να ισοσκελιστεί με το αντίστοιχο των εξόδων, ενώ ο δε β το αντίστροφο.

11 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Μιλαμε οτι ειναι πιστωτικός στο ΦΠΑ απο οταν εκανε έναρξη επαγγέλματος!

Με τις ευλογίες σας, να φανταστώ; 

Λες και δεν το εχει συμψηφισει με το ΦΠΑ των υλικων, που καποια αναγκαστικα τα εχει αγορασει ασπρα.

Σε μηχανικό που ασχολείται αποκλειστικά με μελέτες με τι το συμψηφιζει άραγε; Με τους καφέδες και τα σουβλάκια;

Μηχανικος αυτοκινητων? ή πολιτικός μηχανικός?

Πολιτικός αυτοκινήτων, με ειδίκευση στις ταβανόπροκες. 

14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

το μαυρο ειναι το χρώμα σας.

Καλά, δεν είπατε και τίποτα καινούριο. Αρκεί να κοιτάξει κανείς το nickname μου. 

14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εχω βρεθει μπροστά σε ΕΦΟΡΙΑΚΟ! ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ! ΕΦΟΡΙΑΚΟ !!

Εν εξάλλω σας βρίσκω, τι σας συνέβη Σάββατο και απόβραδο; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, kalmik είπε

Όταν δίνεις κίνητρο για κατάδοση είναι αυτό που στην Ποινική Δικαιοσύνη ορίζεται ως δωροδοκία χάρη νομίμων πράξεων. Πχ. όταν δινουμε δώρο στον υπάλληλο για να κάνει τη δουλειά του σωστά, που ούτως ή άλλως υποχρεούται να την κάνει. Η διάκριση είναι πολύ λεπτή. Π.χ. σε μερικές περιπτώσεις έδιναν bonus σε αστυνομικούς να γράφουν τροχαίες παραβάσεις που ούτως ή άλλως είναι στην φύση της δουλειάς τους και στα καθήκοντά του να βεβαιώνουν. Δηλ. χωρίς "κίνητρο" δεν πρέπει να κάνει κανείς το καθήκον του; Αυτό επισημαίνω. Προσωπικά αντιτίθεμαι πλήρως στην επιβράβευση της καταγγελίας με χρηματικές αμοιβές.Ή κάνουμε το καθήκον μας ως πολίτες αφιλοκερδώς (που σωστό είναι στο προκείμενο) ή αν το καθήκον έχει χρηματικό αντίκρυσμα και κάποιοι ή πολλοί κινητοποιήθηκαν από το τυράκι που αφήνει να υπόσχεται η Πολιτεία ότι θα μοιραστεί με τον καταγγέλλοντα μέρος του προστίμου, τότε η φάση μου φαίνεται νοσηρή και σάπια

Oταν το 50% των ντοπιων ιθαγενων θεωρει ρουφιανια καθε ειδους καταγγελια και το υπολοιπο 50% ειναι στη λογικη του "που να μπλεκω μωρε τωρα", ναι, η πολιτεια οφειλει πρωτον να δωσει κινητρα στην αρχη και δευτερον να παρεχει ευκολες και ασφαλεις διαδικασιες για καταγγελια. Ετσι μπορει να ελπιζει οτι σιγα σιγα και μακροπροθεσμα η μαζα θα αντιληφθει τις υποχρεωσεις της (μια απο αυτες, ειναι να καταγγελει πχ τους φοροφυγαδες), αλλα και τα σημαντικα ωφελη της εαν υιοθετησει την καταγγελια ως πρακτικη.

Το παραδειγμα σου με τους αστυνομικους ειναι ατυχες, διοτι ο αστυνομικος εχει προσληφθει με συγκεκριμενα καθηκοντα και ηδη αποζημιωνεται για να τα προσφερει (μισθοδοσια). Το οτι τους δινουν μπονους για να κανουν καλυτερα αυτα για τα οποια πληρωνονται, ειναι λαθος.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Γιατί δεν είναι όλοι ιδιώτες. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα, αφού οι περισσότεροι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. 

Αν είναι b2b συναλλαγή, ο ΦΠΑ που θα αποδοθεί ως έξοδο από τον α' ελεύθερο επαγγελματία προς τον β' που του παρέχει υπηρεσία /είδος (ο λήπτης δηλαδή, του ΦΠΑ που θα πρέπει να τον δηλώσει ως έσοδο), δεν βαρύνει πρακτικά, κανέναν από τους δύο. Ο μεν α θα το "πιστωθεί" μέχρι να ισοσκελιστεί με το αντίστοιχο των εξόδων, ενώ ο δε β το αντίστροφο.

Με τις ευλογίες σας, να φανταστώ; 

Σε μηχανικό που ασχολείται αποκλειστικά με μελέτες με τι το συμψηφιζει άραγε; Με τους καφέδες και τα σουβλάκια;

Πολιτικός αυτοκινήτων, με ειδίκευση στις ταβανόπροκες. 

Καλά, δεν είπατε και τίποτα καινούριο. Αρκεί να κοιτάξει κανείς το nickname μου. 

Εν εξάλλω σας βρίσκω, τι σας συνέβη Σάββατο και απόβραδο; 

Οταν επι δεκαετιες εχει διαμορφωθει μια αγορα που συγκεκριμενα επαγγελματα, τιμολογούν την δουλεια τους, και επανω σε αυτη την τιμολογηση εκ των υστέρων βάζουν και ενα ΦΠΑ με τσαμπουκά , απλά για να μην το κοβουν, ναι. Με τις ευλογίες μου.
Οταν εχει ριζωσει βαθεια στο μυαλο στον υδραυλικο οτι "για αυτη την εργασια δεν θα παρω ενα κατοστάρικο??" και εννοεί ως δεδομενο οτι θα ειναι ενα μαυρο 100αρικο και αν ζητήσεις αποδειξη σου ζηταει 24% παραπανω απλα για να μην το δωσεις, οποτε να μην πληρωσει και κανεναν φορο εισοδηματος, ναι. Με τις ευλογίες μου λοιπόν!
Ο μηχανικος που κανει μελέτες, αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι να κόψει αποδειξη. Εχω καμια 10αρια γύρω μου.

Παρολα αυτα υπαρχουν και κύριοι! Εβγαλα οικοδομική αδεια προσφατα, μαλλον σε έναν απο τους καλύτερους πολιτικους μηχανικους που υπάρχουν.
Συμφωνημένη τιμή, χρόνος παράδοσης 1μιση μήνας, εξόφληση τραπεζικά και έκδοση φορολογικού παραστατικού χωρίς καν συζήτηση, αποστολη της αδειας με ολα τα σχετικά με wetransfer, και εκτυπωμενα τα παντα επανω στο γραφειο του σε όμορφο κουτακι-ντοσιεδακι με λάστιχα για να περασω να τα πάρω!
Ουτε καν η προσφορά του δεν ηταν Χ ποσό + ΦΠΑ. Η προσφορά του ηταν Χ ποσό!
και εβγαλα και τροποποιηση αδειας και εργολαβία σε μηχανίκο που μου έβγαλε την ψυχή, έκανε 3 χρόνια, βγηκε εκτός προυπολογισμού και έμμεσα (σταματησε τις εργασιες) με εκβίασε για να πάρει περισσότερα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Κανενα μπερδεμα αγαπητε, b2b συναλλαγες γινονται σε ολα τα προιοντα. Αυτο που περιγραφεις ειναι διαδικαστικο, αναλογως τον πελατη. Και στο σουπερ μαρκετ η τιμη ειναι η τελικη, αν θελεις τιμολογιο η διαδικασια αλλαζει και αφαιρειται ο φπα. Απλα, βολευει το +φπα για το λογο που εθιξα..

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Κανενα μπερδεμα αγαπητε, b2b συναλλαγες γινονται σε ολα τα προιοντα. Αυτο που περιγραφεις ειναι διαδικαστικο, αναλογως τον πελατη. Και στο σουπερ μαρκετ η τιμη ειναι η τελικη, αν θελεις τιμολογιο η διαδικασια αλλαζει και αφαιρειται ο φπα. Απλα, βολευει το +φπα για το λογο που εθιξα.

Με ρωτήσατε κάτι και σας απάντησα. Αφού θέλετε απλώς να επιβληθείτε, χωρίς να δώσετε σημασία στο τι λέει ο άλλος, γιατί ρωτάτε; Στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξετε και πάλι, χωρίς να κουράζετε τον άλλο.

Κατά τα άλλα, σύμφωνοι για να μην σας στεναχωρήσω βραδιάτικα. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εχω βρεθει μπροστά σε ΕΦΟΡΙΑΚΟ! ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ! ΕΦΟΡΙΑΚΟ !! που ετρεχε να προλαβει τον μαγαζάτορα να μην κόψει απόδειξη!
Τι μου λες τωρα...
Ειναι βαθεια ριζωμένο στο DNA μας οτι το κρατος ειναι κατι ξεχωριστό και εχθρικό απο εμάς. Δεν αλλάζει εύκολα αυτό.

Αυτό συνοψίζεται σε κάτι που μου είχε πει ένα παλιός χρόνια τώρα.

"Στην Ελλάδα κλέβει ο ένας τον άλλον και οι δυο το Κράτος"

Ρουφιανιά λέει να σκανάρεις την απόδειξη του κάπελα που σε κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα σου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Κανενα μπερδεμα αγαπητε, b2b συναλλαγες γινονται σε ολα τα προιοντα. Αυτο που περιγραφεις ειναι διαδικαστικο, αναλογως τον πελατη. Και στο σουπερ μαρκετ η τιμη ειναι η τελικη, αν θελεις τιμολογιο η διαδικασια αλλαζει και αφαιρειται ο φπα. Απλα, βολευει το +φπα για το λογο που εθιξα..

Και στα μεγάλα super market που στοχεύουν σε πελάτες χονδρικής, πάντα τιμή + ΦΠΑ αναφέρουν. Το Leroy Merlin και το Mart το κάνουν για να τους ζητήσεις "χωρίς απόδειξη, wink wink";

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει ειναι γιατι αυτοί που αγοράζουν χονδρική δεν ενδιαφέρονται για το ΦΠΑ, γιατί θα τους επιστραφεί, και αυτοί που πουλάνε δεν μπορούν να ξέρουν σε τι καθεστός ανήκει ο αγοραστής. Θα εχεις κάτω απο το προιόν "Χ τιμή, Υ τιμή αν είστε σε νησί με χαμηλό συντελεστή, Ζ τιμή αν δεν ειστε υπόχρεως ΦΠΑ" και τα σχετικά;

Θέλω να αγοράσω ενα φούρνο και συγκρίνω φούρνους και την τιμή που θα δώσω και θα ειναι έξοδα για την επιχείρηση μου. 

Επεξ/σία από Skrobo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...