Προς το περιεχόμενο

Εφαρογη της ΑΑΔΕ για ελεγχο αποδειξεων

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, _Biohazard_ είπε

Επιχειρηματολογησες λεγοντας ότι το μαγαζί πληρώνει διπλό φόρο (ΦΠΑ και φορολογική δήλωση)...ναι ή όχι;

Έχει σχέση αυτό με την πραγματικότητα....ναι ή όχι;

Άλλος ένας μπουρδολογος του πληκτρολογίου...ναι ή όχι;

Έλα βρε, απάντησα στο παιδί πιο πάνω. Δίκιο είχε, άλλο σκεφτόμουν άλλο έγραψα. Γράψτε λάθος. Και ευχαριστώ για την διόρθωση του παιδιού. Εσύ δεν κατάλαβα γιατί τσίτωσες τόσο; 

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μην τον σταυρώσουμε τον άνθρωπο, ήταν μια λάθος σκέψη και διατύπωση. Υποτίθεται ότι γράφουμε για να μάθουμε και κάτι, όχι για να βγάζουμε τα σώψυχά μας. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

BTW την μπουρδα οτι ο μαγαζατορας πληρωνει ΦΠΑ στο κρατος δεν την εγραψε μονο ενας , ο οποιος στην τελικη παραδεχθηκε οτι εκανε λαθος και μπραβο του.

Επεξ/σία από BackFromHell

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Το σωστό θα ήταν, να λέγατε πχ "να μειωθεί η φορολογία", μαζί σας. 

Βέβαια η φορολογία νομικών προσώπων (εταιριών) πρόσφατα μειώθηκε από το 29% στο 22%

Σχεδόν 25%. Απλά "μας διαφεύγει".  

Το γράφω περισσότερο για τους άλλους "συμμετέχοντες" αλλά παίρνω αφορμή από το δικό σου σχόλιο. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω ξανά γράψει, στην Ελλάδα κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα. Αν όλες οι συναλλαγές γινόταν νόμιμα η Ελλάδα δεν θα ειχ κανένα πρόβλημα χρέους και οι φόροι θα μειώνονταν. Πολύ καλή κίνηση να επιστρατεύουν τους πολίτες ως ελεγκτές. Απλά μην περιμένετε λεφτά από πρόστιμα, ολα αυτα είναι κίνητρο. Και χωρίς ανταμοιβή πρέπει να σκαναρετε κάθε απόδειξη, για να πάει μπροστά το κράτος 

Επεξ/σία από Macosj

Πριν 10 χρονια μπορει να εκανα τον ελεγκτη - τωρα απλα δε με ενδιαφερει . Περα απο τουριστικες hot περιοχες που σου κοπανανε 10 ευρο τη σαλατα και τους στανταρντ κλεφτες μαστορες δηλαδη που εκει δε σου δινουν αποδειξη να σκαναρεις :P

8 λεπτά πριν, vlassis-zap είπε

Διαιρεί και βασίλευε...

την ιδια μπουρδα ξανά και ξανά!
Λοιπον...
Δεν εχω τιποτα κοινό με τον απατεώνα φούρναρη στην γειτονιά μου, που εχει χρηματοκιβώτιο μέσα για να βάζει τα μαύρα λεφτά, με ταμειακες που κλεινουν μαύρα ταμεία, και λιαν συντόμως μαύρο ταμείο σε cloud ετσι ωστε να μην μπορει να πιαστεί ούτε απο έλεγχο επιτόπιο.
Ούτε καλημέρα δεν θέλω με τον βρωμιάρη! μόνο να τον δώ πίσω απο τα κάγκελα θέλω.

αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nlogginidis είπε

Μάλλον δεν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή είσαι πολύ τυχερός με τους πελάτες σου, γιατί 9/10 πελάτες το πρώτο πράγμα που ζητάνε είναι να μην κόψουμε απόδειξη/να κόψουμε μικρότερη απόδειξη για να γλυτώσουν το ΦΠΑ. Μην γενικεύεις χαρακτηρισμούς γιατί τα πράγματα στην αγορά είναι δύσκολα και δύσκολα διώχνεις/χάνεις πελάτη 

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (Μηχανικός) και όταν αναφέρω την καθαρή αξία πλέον ΦΠΑ, τονίζω πάντα μα πάντα ότι τον διαχωρισμό τον κάνουμε, όχι για να παζαρέψουμε τον ΦΠΑ, αλλά γιατί έτσι τιμολογούμε. 

Πάντα κόβω μέσω του δωρεάν καναλιού διαβίβασης mytimologio, συνεπώς τα πάντα διαβιβάζονται άμεσα στο mydata. 

Και επειδή εγείρει ερωτήματα αυτή μου η επιλογή, θα σας εξηγήσω γιατί κόβω στα πάντα : μα πολύ απλά γιατί θέλω να αγοράσω σπίτι στο εγγύς διάστημα. Αν λοιπόν, δεν είναι κάποιος σε θέση να αποδείξει τεκμήριο διαβίωσης (και ζει μια ζωή στα μαύρα όντας κοντόφθαλμος και ελαφρόμυαλος), τότε όταν έρθουν στιγμές σαν αυτή, αρχίζει να αναρωτιέται τι πήγε στραβά και τι θα κάνει τώρα. Μονά - ζυγά σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον, δεν γίνεται. 

Άστοχη λοιπόν η υπόθεσή σας, όπως και η εν γένει λογική συλλογισμού σας. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 5

Εγώ συναντώ πελάτες, που το πρώτο που σου λένε είναι: "χωρίς απόδειξη"... "δεν την χρειάζομαι" και κάποιοι το απαιτούν κιόλας λέγοντας εξυπνάδες 😡. Μήπως να βγει καμιά εφαρμογή ώστε να καρφώνουμε και τους πελάτες; 😂

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο καταργώντας τις συναλλαγές με μετρητά... Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα, και ξεπερνιούνται πολύ εύκολα.

• Like 2
  • Thanks 2

1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο καταργώντας τις συναλλαγές με μετρητά... Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα, και ξεπερνιούνται πολύ εύκολα.

Ακριβώς αυτό. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...