ss42ss Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Το Ζ είναι οι ημερήσιες εισπράξεις. Δεν νομίζω να μπορεί να ανεβάσει εκατοντάδες αποδείξεις μια μια Και όμως το κάνει πχ βλέπε λαϊκές αγορές… και γενικά υπαίθριο εμπόριο όπου δεν υπάρχει άμεση σύνδεση με το Ίντερνετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, ss42ss είπε Αν δεν κάνω λάθος, πολλές ταμειακές κάνουν την διαβίβαση στο κλείσιμο… δηλαδή με την έκδοση του Ζ Είναι υποχρεωτική πλέον η διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο. Οι παλιές ταμειακές έπρεπε είτε να αναβαθμιστούν είτε να αποσυρθούν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss42ss Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Είναι υποχρεωτική πλέον η διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο. Οι παλιές ταμειακές έπρεπε είτε να αναβαθμιστούν είτε να αποσυρθούν. Απλώς λέω ότι υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, ss42ss είπε Και όμως το κάνει πχ βλέπε λαϊκές αγορές… και γενικά υπαίθριο εμπόριο όπου δεν υπάρχει άμεση σύνδεση με το Ίντερνετ Κάποιες ΚΑΔ είχαν πάρει εξαίρεση... πχ λαϊκές, ταξί κλπ. Κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτικό σε όλους με wifi. Έτσι δουλεύουν και προμηθευτές στη χονδρική που βγαίνουν στη γύρα με το αυτοκίνητο (γάλατα, γιαούρτια, αυγά κλπ) και κόβουν τιμολόγιο όπου διαβιβάζεται άμεσα στην ΑΑΔΕ. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από ekrepali Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, ekrepali είπε Είναι υποχρεωτική πλέον η διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο. Οι παλιές ταμειακές έπρεπε είτε να αναβαθμιστούν είτε να αποσυρθούν. Έχει να κάνει με τον τύπο επιχείρησης. Οι ΦΗΜ είναι υποχρεωμένες να μπορούν να κάνουν σε πραγματικό χρόνο, το αν θα δεχτεί άμεσα η ΑΑΔΕ την διαβίβαση και ανανεώσει το αρχείο της είναι άλλο θέμα. Στην εστίαση η διαβίβαση γίνεται με τα τελικά σύνολα Ζ. Επίσης, όταν είναι να κάνεις καταγγελία μέσο της εφαρμογής για μι διαβίβαση, κάτω κάτω σε ρωτάει "αν η απόδειξη έχει εκδοθεί πριν τις *ημερομηνία-ωρα* κάντε καταγγελία", όπου υπολογίζει το 24ωρο του Ζ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Biohazard_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω βρει μία απόδειξη που έβγαλε η εφαρμογή για "μη ενεργή/μη δηλωμένη ταμειακή μηχανή" και το εν λόγω εστιατόριο δεν δεχόταν πληρωμή με κάρτα λόγω "χαλασμένου POS" (επί μήνες, χρόνια για την ακρίβεια από ότι τσεκαρα και τα σχόλια στο google maps). Για εμένα αυτό κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια και έφυγε καταγγελία. Επίσης, σε άλλο εστιατόριο δεν μπορούσε η εφαρμογή να αναγνωρίσει το qr (το οποίο έδειχνε όντως της πλάκας σε σχέση με τα qr σε όλες τις άλλες αποδείξεις μαγαζιων που έχω) και πουθενά η απόδειξη δεν ανέγραφε το σχετικό "έναρξη νόμιμης απόδειξης / λήξη νόμιμης απόδειξης", οπότε έφυγε και για αυτό καταγγελία. Το εστιατόριο αυτό έχει κάπου 100 τραπέζια και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το βραδυ περιμένεις από έξω αναμονή τουλάχιστον κανά μισάωρο για να βρεθεί τραπέζι να κάτσεις. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από _Biohazard_ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 51 λεπτά πριν, ekrepali είπε Είναι υποχρεωτική πλέον η διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο Εχουμε καποιο πρόχειρο link για αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/9/2022 στις 7:49 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Δεν ειναι ρουφιανια να πληρωνεις ΦΠΑ και 100 ευρω και ο μαγκας να στελνει αποδειξη 10 ευρω και να σε κλεβει .Ναι παντα με καρτα εκτος ισως το μισο κιλο ψωμι καθημερινα τα πληρωνω ολα . Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια, που την έχω διατυπώσει ξανά στο παρελθόν, αλλά θα την επαναλάβω : αυτός που δεν εκδίδει απόδειξη, δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλει τον νόμιμο ΦΠΑ, αλλά δεν φορολογείται κιόλας για το έσοδο (φόρος εισοδήματος). Συνεπώς, η κλοπή είναι διπλή. Άρα, κάτι απαντήσεις τύπου "αν ήθελε απόδειξη, γιατί δεν μου το έλεγε; Απλώς θα επιβαρυνθεί τον ΦΠΑ" είναι απλά για ηλίθιους. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, stormrain είπε Εχουμε καποιο πρόχειρο link για αυτό? https://www.taxheaven.gr/news/55029/stadiaka-apo-ton-septembrio-2021-xekina-h-ypoxrewtikh-diabibash-parastatikwn-sto-mydata-kai-h-diasyndesh-tameiakwn-mhxanwn-me-thn-aade Αναφορά σε κείμενο 2. Διασύνδεση φορολογικών μηχανισμών (ταμειακών μηχανών κ.λπ.) με την ΑΑΔΕ Σταδιακά, και μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς (ΦΗΜ) υποχρεούνται: - να αναβαθμίσουν τους φορολογικούς μηχανισμούς τους, ώστε να παράγουν αποδείξεις με ενσωματωμένο το QR Code ταυτοποίησης του φορολογικού μηχανισμού και της απόδειξης, - να διασυνδεθούν, ώστε να διαβιβάζουν τις συναλλαγές τους ανά συναλλαγή (1 προς 1) σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα myDATA, - να αποσύρουν πλήρως παλαιούς φορολογικούς μηχανισμούς που δεν έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης, τακτοποιώντας την εικόνα τους στο Φορολογικό Μητρώο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από ekrepali Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zygorito Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια, που την έχω διατυπώσει ξανά στο παρελθόν, αλλά θα την επαναλάβω : αυτός που δεν εκδίδει απόδειξη, δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλει τον νόμιμο ΦΠΑ, αλλά δεν φορολογείται κιόλας για το έσοδο (φόρος εισοδήματος). Συνεπώς, η κλοπή είναι διπλή. Άρα, κάτι απαντήσεις τύπου "αν ήθελε απόδειξη, γιατί δεν μου το έλεγε; Απλώς θα επιβαρυνθεί τον ΦΠΑ" είναι απλά για ηλίθιους. Επίσης κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον απέναντι που κόβει κανονικά αποδείξεις και του κάνει ζημία αφού τον κάνει undercut. Απλά λουκέτο σε τέτοιους απατεώνες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, zygorito είπε Επίσης κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον απέναντι που κόβει κανονικά αποδείξεις και του κάνει ζημία αφού τον κάνει undercut. Ε ρε φορολογικό uppercut που τους χρειάζεται.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε https://www.taxheaven.gr/news/55029/stadiaka-apo-ton-septembrio-2021-xekina-h-ypoxrewtikh-diabibash-parastatikwn-sto-mydata-kai-h-diasyndesh-tameiakwn-mhxanwn-me-thn-aade Ομως στο link αναφερεται η υποχρέωση να διασυνδεθουν ωστε να διαβιβαζουν σε πραγματικό και οχι υποχρέωση να διαβιβαζουν σε πραγματικο χρονο. Αντίθετα στο παρακάτω λινκ που ειναι και πιο πρόσφατο, αναφέρεται πως Σε περίπτωση διαπίστωσης μη διαβίβασης των δεδομένων, κατά το άρθρο 15Α, δηλαδή, των συνόψεων εκδοθέντων παραστατικών εσόδων λιανικής Αρα υποθέτω η υποχρέωση αφορά την αποστολή των συγκεντρωτικων Ζ και οχι καθεμίας αποδειξης σε πραγματικό χρονο, οποτε γι'αυτο και η εφαρμογή βγαζει ο,τι βγαζει. Just sayin' https://www.taxheaven.gr/news/60935/apo-31102022-ta-prostima-mh-diabibashs-lianikwn-fhm-sto-esend?nomobile=1 https://www.taxheaven.gr/news/60935/apo-31102022-ta-prostima-mh-diabibashs-lianikwn-fhm-sto-esend?nomobile=1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, stormrain είπε Ομως στο link αναφερεται η υποχρέωση να διασυνδεθουν ωστε να διαβιβαζουν σε πραγματικό και οχι υποχρέωση να διαβιβαζουν σε πραγματικο χρονο. - να διασυνδεθούν, ώστε να διαβιβάζουν τις συναλλαγές τους ανά συναλλαγή (1 προς 1) σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα myDATA, Διαβίβαση ανά συναλλαγή σε πραγματικό χρόνο... ξεκάθαρα το λέει. Εννοείται και τα Ζ διαβιβάζονται άμεσα. Εγώ είχα ταμειακή η οποία μπορούσε να διαβιβάσει μόνο τα Ζ, και την αναβάθμισα το 2020 ώστε να διαβιβάζει και τις συναλλαγές. Μου έβγαινε φτηνότερη τότε η αναβάθμιση (80ευρώ) καθώς είχα περιθώριο ακόμα για 1 χρόνο Ζ, απ'το να έπαιρνα καινούργια ταμειακή και να έκανα απόσυρση την παλιά στον 4ο χρόνο. Μετά δόθηκαν ένα σωρό παρατάσεις μέχρι το 2021 ως προς την απόσυρση και ουσιαστικά πλήρωσα τζάμπα την αναβάθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nlogginidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 53 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια, που την έχω διατυπώσει ξανά στο παρελθόν, αλλά θα την επαναλάβω : αυτός που δεν εκδίδει απόδειξη, δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλει τον νόμιμο ΦΠΑ, αλλά δεν φορολογείται κιόλας για το έσοδο (φόρος εισοδήματος). Συνεπώς, η κλοπή είναι διπλή. Άρα, κάτι απαντήσεις τύπου "αν ήθελε απόδειξη, γιατί δεν μου το έλεγε; Απλώς θα επιβαρυνθεί τον ΦΠΑ" είναι απλά για ηλίθιους. Μάλλον δεν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή είσαι πολύ τυχερός με τους πελάτες σου, γιατί 9/10 πελάτες το πρώτο πράγμα που ζητάνε είναι να μην κόψουμε απόδειξη/να κόψουμε μικρότερη απόδειξη για να γλυτώσουν το ΦΠΑ. Μην γενικεύεις χαρακτηρισμούς γιατί τα πράγματα στην αγορά είναι δύσκολα και δύσκολα διώχνεις/χάνεις πελάτη 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια, που την έχω διατυπώσει ξανά στο παρελθόν, αλλά θα την επαναλάβω : αυτός που δεν εκδίδει απόδειξη, δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλει τον νόμιμο ΦΠΑ, αλλά δεν φορολογείται κιόλας για το έσοδο (φόρος εισοδήματος). Συνεπώς, η κλοπή είναι διπλή. Αν κοπει αποδειξη και πληρωθει φπα και φορος εισοδηματος, παλι υπαρχει κλοπη, απλα αυτη τη φορα ο κλεφτης ειναι το κρατος. Αν δεν κοπει αποδειξη ομως η κλοπη μπορει να αποφευχθει κατοπιν συνεννοησης με τον επαγγελματια και πολλες φορες ειναι επωφελης και για τους δυο συναλλασσομενους. 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις