Προς το περιεχόμενο

DxOMark: Οι κατασκευαστές δεν μας στέλνουν τη συσκευή τους αν δεν υπάρχει ενδεχόμενο κατάταξης στην πρώτη θέση

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι πως το DxO το έχω συμβουλευθεί πολλές φορές στο παρελθόν πριν την αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού. Έκει, ναι, θέλει πολύ περισσότερο ψάξιμο, διάβασμα και δείγματα λήψεων, αφού η αγορά εξοπλισμού είναι μια επένδυση (ενδεχομένως και επαγγελματικός εξοπλισμός), δεν είναι όπως ένα κινητό που τις φωτογραφίες τις βλέπει κανείς κυρίως στην οθόνη του και θα αλλαχθεί σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα. (Δε χρειάζεται να πω πως αν ανοίξεις τις φωτογραφίες από κινητό για επεξεργασία, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θαύμαζες στην οθόνη του και πως χρωματικά και ως ανάλυση δεν έχουν σχέση αρχεία κινητού με αρχεία φωτογραφικής μηχανής / φακών.)

Επεξ/σία από CyanBlue
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

17 ώρες πριν, georgerapp είπε

Εγω ενα πραμα ξερω να λέω.

Για οποιαδήποτε συσκευή ο τρόπος να μαθεις πράγματα για αυτήν ειναι τα forum . 

Για αυτό θα πρέπει να είμαστε ωραίοι τύποι, να ακολουθούμε θέματα στα οποια έχουμε γνώση κ εμπειρία για να βοηθάμε, να μην μαλώνουμε οσαν παιδάκια κ να εχουμε καθαρο μυαλό να αποδεχόμαστε τα θέλω του άλλου κ σημαντικό μια κακή αγορά που καναμε ή ενα λάθος αν δεν εχει να κανει με συσκευή , ετσι ωστε να προειδοποιουμε τους συμφορουμιτες να μην την πατήσουν.

Στο φιναλε μια σωστή πλευρά του διαδικτύου ειναι τα φόρουμ κ τα tutorials . 

Τωρα youtubers dxomark και λοιπά να ζήσουν θέλουν , οπότε μην περιμένετε σωστή κριτική. 

Προσπαθούν βεβαια για να μην χάσουν τον κοσμο τους , αλλά δείξτε κατανόηση κ μην πολύ βασιζεστε επάνω τους .

Έως ένα ποσοστό ναι σε ότι λες.Η δική μου άποψη μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας και συσκευών που έχω αλλάξει, έχω καταλήξει ότι αν δεν έχω την συσκευή στα χέρια μου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 εβδομάδα και ΙΔΑΝΙΚΑ έναν μήνα ότι και να διαβάσω στα φόρουμ (συνήθως εκεί ότι διαβάζεις είναι ευλογημένα γένια) ότι και βίντεο να δω από youtubers (εκεί πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ τι να δεις στα βίντεο που αναρτουν από την κάμερα του κάθε κινητού ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ την γνώμη τους που συνήθως είναι ΛΑΘΟΣ) δεν με καλύπτει ούτε στο 20%.

Από εκεί και πέρα το DXOMARK εκτός και εάν τα αρχεία που αναρτούν είναι ψεύτικα (που δεν το νομίζω να ρισκάρουν κάτι τέτοιο) μπορείς να το εμπιστευτείς αρκεί όπως τονίζω πάντα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ τι ακριβώς να παρατηρήσεις για να κρίνεις σωστά. Και πάλι από αυτούς αγνοώ σχεδόν την άποψη τους αλλά τα αρχεία που αναρτούν για κάθε κινητό από την κάμερα του είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χρήσιμα και τους εμπιστεύομαι 100%. Τώρα το θέμα βαθμολογίας που βάζει σε κάθε κινητό ενώ δεν το λες και απόλυτα έγκυρο ΣΙΓΟΥΡΑ όμως είναι ένα σημαντικό και έμπιστο στοιχείο για να έχεις μια γενική εικόνα και μπούσουλα να προχωρήσεις η όχι σε αγορά η έστω να έχεις μια άποψη για κάθε συσκευή.

• Like 2

1 ώρα πριν, tsarouc είπε

Έως ένα ποσοστό ναι σε ότι λες.Η δική μου άποψη μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας και συσκευών που έχω αλλάξει, έχω καταλήξει ότι αν δεν έχω την συσκευή στα χέρια μου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 εβδομάδα και ΙΔΑΝΙΚΑ έναν μήνα ότι και να διαβάσω στα φόρουμ (συνήθως εκεί ότι διαβάζεις είναι ευλογημένα γένια) ότι και βίντεο να δω από youtubers (εκεί πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ τι να δεις στα βίντεο που αναρτουν από την κάμερα του κάθε κινητού ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ την γνώμη τους που συνήθως είναι ΛΑΘΟΣ) δεν με καλύπτει ούτε στο 20%.

Από εκεί και πέρα το DXOMARK εκτός και εάν τα αρχεία που αναρτούν είναι ψεύτικα (που δεν το νομίζω να ρισκάρουν κάτι τέτοιο) μπορείς να το εμπιστευτείς αρκεί όπως τονίζω πάντα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ τι ακριβώς να παρατηρήσεις για να κρίνεις σωστά. Και πάλι από αυτούς αγνοώ σχεδόν την άποψη τους αλλά τα αρχεία που αναρτούν για κάθε κινητό από την κάμερα του είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χρήσιμα και τους εμπιστεύομαι 100%. Τώρα το θέμα βαθμολογίας που βάζει σε κάθε κινητό ενώ δεν το λες και απόλυτα έγκυρο ΣΙΓΟΥΡΑ όμως είναι ένα σημαντικό και έμπιστο στοιχείο για να έχεις μια γενική εικόνα και μπούσουλα να προχωρήσεις η όχι σε αγορά η έστω να έχεις μια άποψη για κάθε συσκευή.

Γιατί εσύ γνωρίζεις για αυτό, εσυ θες δείγματα οχι γνωμες , με τα δείγματα θα πάρεις την πληροφορία χωρίς καν να διαβασεις το κείμενο . 

Μιας κ μιλαμε για κάμερες επι του θέματος . 

Το σχόλιο μου ηταν πλήρως γενικευμένο .

• Like 1

19 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Εγώ θα πω κάτι πάνω σε αυτό .

Όλοι μα όλοι ανεξάρτητα με το που υπόκεινται ακόμα και οι πιο φανατικοί των android συσκευών παραδέχονται την ανωτερότητα των I phone στην εγγραφή βίντεο !

Όλοι !

Στο DXO μια φορά ΔΕΝ έχει συγκέντρωση την υψηλότερη βαθμολογία σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον βρε αδερφέ.

Δεν μιλάω για την φωτογραφία . Μιλάω ξεκάθαρα για το βίντεο .

Πως θέλεις να σε εμπιστευτούν ..

Ιδέα σου. Ρεαλιστική διόρθωση:

"Όλοι μα όλοι οι κάτοχοι iphone συσκευών παραδέχονται την ανωτερότητα των I phone στην εγγραφή βίντεο !

Όλοι !"

22 λεπτά πριν, spectaculator είπε

"Όλοι μα όλοι οι κάτοχοι iphone συσκευών παραδέχονται την ανωτερότητα των I phone στην εγγραφή βίντεο !

Όλοι !"

Προσωπικά ΠΛΕΟΝ θεωρώ ότι το iPhone όντως έχει πολύ καλύτερη εγγραφή video από τα αντίστοιχα android. 

Σε φωτογραφία δεν ισχύει το ίδιο, υστερούν τα iPhone. Πάντα αναφέρομαι σε ναυαρχίδες, προφανώς.

Παλιότερα και σε video υστερούσε αρκετά το iPhone, θυμάμαι το S7 του αδερφού μου να πατάει κάτω ακόμα και το iPhone X όταν το είχα πρωτοπάρει. Και δεν κάνω πλάκα, ισχύει 100%, ίδια βίντεο βγάζαμε και εκτός του ότι το zoom του ήταν πολύ καλύτερο (και καθαρό), όλη η ανάλυση και η σταθερότητα ήταν υπέρ του S7. 

17 ώρες πριν, AtiX είπε

Άσε που αν τα αγοράσουν θα αποφύγουν και πιθανές τροποποιήσεις στην εφαρμογή ή στην ίδια την κάμερα από την ίδια την εταιρία…

Γενικά η όλη φάση "πάρε το προϊόν μου και τέσταρέ το, και γράψε review" μπάζει. 

Ας τα αγοράζουν μόνοι τους, τόσα λεφτά βγάζουν τα μεγάλα κανάλια, και ας τα πουλάνε αμέσως μετά 80% κάτω. 

Με ένα 20% της αξίας κόστος λοιπόν, σβήνεις όλες τις θεωρίες για biased review. Αφού λοιπόν δεν το κάνουν, πρέπει και εμείς να διαβάζουμε 3-4 review και να κρίνουμε μόνοι μας. Τυφλά σαν πρόβατο αν πας, μπορεί να την πατήσεις. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, polaki είπε

Προσωπικά ΠΛΕΟΝ θεωρώ ότι το iPhone όντως έχει πολύ καλύτερη εγγραφή video από τα αντίστοιχα android. 

Σε φωτογραφία δεν ισχύει το ίδιο, υστερούν τα iPhone. Πάντα αναφέρομαι σε ναυαρχίδες, προφανώς.

Παλιότερα και σε video υστερούσε αρκετά το iPhone, θυμάμαι το S7 του αδερφού μου να πατάει κάτω ακόμα και το iPhone X όταν το είχα πρωτοπάρει. Και δεν κάνω πλάκα, ισχύει 100%, ίδια βίντεο βγάζαμε και εκτός του ότι το zoom του ήταν πολύ καλύτερο (και καθαρό), όλη η ανάλυση και η σταθερότητα ήταν υπέρ του S7. 

Γενικά η όλη φάση "πάρε το προϊόν μου και τέσταρέ το, και γράψε review" μπάζει. 

Ας τα αγοράζουν μόνοι τους, τόσα λεφτά βγάζουν τα μεγάλα κανάλια, και ας τα πουλάνε αμέσως μετά 80% κάτω. 

Με ένα 20% της αξίας κόστος λοιπόν, σβήνεις όλες τις θεωρίες για biased review. Αφού λοιπόν δεν το κάνουν, πρέπει και εμείς να διαβάζουμε 3-4 review και να κρίνουμε μόνοι μας. Τυφλά σαν πρόβατο αν πας, μπορεί να την πατήσεις. 

Στο Android πλέον έχεις Raw Video και στο Google Pixel 6 Pro το video είναι μακράν καλύτερο από οποιοδήποτε iphone (και το 14).  Διαφορετικά και τα δυο στο video είναι στα ίδια (δες τεστ εδώ) με το Pixel να έχει καλύτερο ήχο και με 4x telephoto. Στις νυχτερινές τα πάει κάπως καλύτερα το iphone αλλά με το θόρυβο που βγάζει το φέρνει στα ίδια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Όλοι !"

Άντε καλά η ιδέα μου είναι .

Εσυ μου παρέθεσες ΕΝΑ review στο οποίο ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά πως ακόμα και στην διάρκεια της ημέρας όταν γυρνάς το κινητό το βίντεο ΚΡΑΣΑΡΕΙ όπως σε όλα τα android (για νύχτα άστο ..) εγώ μπορώ να σου παραθέσω καμία 20 αρια αλλά που λένε ακριβώς αυτό που λέω και εγώ και όλος ο κόσμος που έχει δει Video σε I phone .

Πως έχει μακράν την καλυτερη εγγραφή εκεί έξω . Μακράν .

Εσυ συνέχισε να ζεις το μύθο σου 

Υ.Γ Για να δει κάποιος τα κρασαρισματα δεν χρειάζεται να ξοδέψει πολύ ώρα ηδη από τα πρώτα λεπτά συμβαίνει όταν και εστιάζει στο άγαλμα του βουδα και μετά γυρνάει την κάμερα ….

Αντικειμενικό review .. 

Δεν περίμενα και κάτι λιγότερο βέβαια από το (android)phone Arena 

Επεξ/σία από Chris_BMW

39 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Στο Android πλέον έχεις Raw Video και στο Google Pixel 6 Pro το video είναι μακράν καλύτερο από οποιοδήποτε iphone (και το 14).  Διαφορετικά και τα δυο στο video είναι στα ίδια (δες τεστ εδώ) με το Pixel να έχει καλύτερο ήχο και με 4x telephoto. Στις νυχτερινές τα πάει κάπως καλύτερα το iphone αλλά με το θόρυβο που βγάζει το φέρνει στα ίδια.

Oκ, είδα το άρθρο και προφανώς έχει δίκιο, δεν το αμφισβητώ, η εμπειρία μου ήταν μέχρι αρκετούς μήνες νωρίτερα. 

Αν και οι πρωτιές γενικά παίζονται στις λεπτομέρειες, 99 στους 100 χρήστες όποια ναυαρχίδα και να πάρουν δεν θα καταλάβουν διαφορά σε καθημερινή χρήση.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Τι τους έκανες ! Αντικειμενικά μόνο σε σελφι είναι καλύτερο το 14 pro max σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της Google 😂. Όταν θα βγει το pixel 7 οι  διάφορες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ειναι αυτό που έγραψα, ο μέσος χρήστης iphone έχει εμπειρία από android τύπου xiaomi mi και τέτοια που έχει ο περίγυρος του, ετσι βγάζει το συμπέρασμα ότι τα iphone έχουν το καλύτερο video. Ούτε έχουν δει από κοντά ναυαρχίδα android. Το iPhone ακόμα έχει την καλύτερη σελφι καμερα, σε βίντεο και φωτογραφία υπάρχουν καλύτερες επιλογές

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Εσυ μου παρέθεσες ΕΝΑ review στο οποίο ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά πως ακόμα και στην διάρκεια της ημέρας όταν γυρνάς το κινητό το βίντεο ΚΡΑΣΑΡΕΙ όπως σε όλα τα android (για νύχτα άστο ..) εγώ μπορώ να σου παραθέσω καμία 20 αρια αλλά που λένε ακριβώς αυτό που λέω και εγώ και όλος ο κόσμος που έχει δει Video σε I phone .

Πως έχει μακράν την καλυτερη εγγραφή εκεί έξω . Μακράν .

Εσυ συνέχισε να ζεις το μύθο σου 

Υ.Γ Για να δει κάποιος τα κρασαρισματα δεν χρειάζεται να ξοδέψει πολύ ώρα ηδη από τα πρώτα λεπτά συμβαίνει όταν και εστιάζει στο άγαλμα του βουδα και μετά γυρνάει την κάμερα ….

Αντικειμενικό review .. 

Δεν περίμενα και κάτι λιγότερο βέβαια από το (android)phone Arena 

Άμα σου λέω πως είναι ιδέα σου... Διάβασε και λίγο παραπέρα για να το διαπιστώσεις. Πού διάβασες πως κρασάρει; 'Η μάλλον τι θες να πεις με το:

...ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά πως ακόμα και στην διάρκεια της ημέρας όταν γυρνάς το κινητό το βίντεο ΚΡΑΣΑΡΕΙ όπως σε όλα τα android (για νύχτα άστο ..)...

Δεν βγαίνει νόημα με το τι λες. Το δικό μου όπως και να το γυρίσω δεν κρασσάρει. Και στο iphone 14 η κάμερα έκανε τρελά, δεν ξέρω αν το έφτιαξε η Apple. Τι μπούρδες τσαμπουνάς; Λίγες μέρες πριν το δημοσίευσε και το insomnia.

...εγώ μπορώ να σου παραθέσω καμία 20 αρια αλλά που λένε ακριβώς αυτό που λέω και εγώ και όλος ο κόσμος που έχει δει Video σε I phone ...

Για ρίξε ένα συγκριτικό να δούμε.

... Δεν περίμενα και κάτι λιγότερο βέβαια από το (android)phone Arena...

Σιγά-σιγά, μην πάθεις και κανένα εγκεφαλικό...

Και για τα δικά μου γούστα, το astrophotography του Pixel 6 Pro τα καταφέρνει καλύτερα από το iPhone (διάβασα πως στο ios το Nocturne τα καταφέρνει καλά αλλά πλέον δεν έχω iphone):

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1

36 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Άμα σου λέω πως είναι ιδέα σου... Διάβασε και λίγο παραπέρα για να το διαπιστώσεις. Πού διάβασες πως κρασάρει; 'Η μάλλον τι θες να πεις με το:

Πήγαινε στο άγαλμα του βούδα και όταν αλλάζει και γυρνάει πλάνο στο κινητό κοιτά το βίντεο στο πιξελ πως κρασαρει δεν είναι ομαλό 

μετά ξανά δες του I phone..

Βέβαια αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στο review .

Μπορεί όμως ο καθένας να κρίνει .

Και αυτό το θέμα ΔΕΝ το έχει μόνο το πιξελ το έχουν ΟΛΑ τα android.

10 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Πήγαινε στο άγαλμα του βούδα και όταν αλλάζει και γυρνάει πλάνο στο κινητό κοιτά το βίντεο στο πιξελ πως κρασαρει δεν είναι ομαλό 

μετά ξανά δες του I phone..

Βέβαια αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στο review .

Μπορεί όμως ο καθένας να κρίνει .

Και αυτό το θέμα ΔΕΝ το έχει μόνο το πιξελ το έχουν ΟΛΑ τα android.

Είσαι στην κοσμάρα σου! Επειδή ακούγεται λίγο μπαρούφα αυτό που λες δεν ρίχνεις και κανένα λινκ (πρόσφατο κατα προτίμηση) για να καταλάβω τι λες;

Υπήρχε bug στην αρχή κυκλοφορίας του Pixel 6 που διορθώθηκε και μάλιστα γρήγορα. Δεν ξέρω αν θα φρικάρει πάλι αν η κάμερα δει κάποιον βούδα, δεν έχω κάποιον βούδα δω τριγύρω να το τεστάρω... Το δικό μου δεν κρασάρει ποτέ, όπως κι αν γυρίσω το κινητό κι ότι άλλη χαζομάρα κάνω (εκτός του να το πετάξω κατάχαμα...).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Είσαι στην κοσμάρα σου! Επειδή ακούγεται λίγο μπαρούφα αυτό που λες δεν ρίχνεις και κανένα λινκ (πρόσφατο κατα προτίμηση) για να καταλάβω τι λες;

Υπήρχε bug στην αρχή κυκλοφορίας του Pixel 6 που διορθώθηκε και μάλιστα γρήγορα. Δεν ξέρω αν θα φρικάρει πάλι αν η κάμερα δει κάποιον βούδα, δεν έχω κάποιον βούδα δω τριγύρω να το τεστάρω... Το δικό μου δεν κρασάρει ποτέ, όπως κι αν γυρίσω το κινητό κι ότι άλλη χαζομάρα κάνω (εκτός του να το πετάξω κατάχαμα...).

Α πες μου πως έχεις πιξελ .

Οκ ! Έχεις το καλύτερο τηλέφωνο και τραβάει και το καλύτερο βίντεο !! Χαχαχαχχα

μου θες και link τρομάρα σου !

Πατα στο I phone 14 pro vs camera test οποίου θες και αν βρεις ένα που να λέει πως το I phone δεν έχει το καλύτερο βίντεο πόσταρε το εδώ 

τα έχετε ισοπεδώσει όλα μιλάμε με το κόμπλεξ σας σε λίγο θα μας πείτε πως έχετε και τον καλύτερο επεξεργαστή 

δηλαδή έλεος 

Επεξ/σία από Chris_BMW

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Α πες μου πως έχεις πιξελ .

Οκ ! Έχεις το καλύτερο τηλέφωνο και τραβάει και το καλύτερο βίντεο !! Χαχαχαχχα

μου θες και link τρομάρα σου !

Πατα στο I phone 14 pro vs camera test οποίου θες και αν βρεις ένα που να λέει πως το I phone δεν έχει το καλύτερο βίντεο πόσταρε το εδώ 

Καλύτερα άσε τα πράσινα άλογα και ρίξε κανα λινκ. Μιλάς για ένα ανύπαρκτο πρόβλημα κι άλλες μπαρούφες. Σου έριξα ένα λινκ, σου έριξα και δεύτερο με αστροφωτογραφία.

Στην φωτογραφία για δες εδώ:

https://www.tomsguide.com/reviews/iphone-14-pro

Να κι άλλο ένα:

https://www.stuff.tv/features/apple-iphone-14-vs-google-pixel-6-which-is-best/

Εσύ μέχρι τώρα μόνο αερολογείς.

Και για ποιο κόμπλεξ μιλάς; Εσύ είσαι ο "μετά το iphone το χάος".

Είσαι για γέλια! Δεν σου βγαίνει η παπατζα που πέταξες με την κάμερα και το γυρίζεις στον επεξεργαστή κάνοντας την στραβή...

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την σημερινή εποχη το εύκολο μετράει, το βλεπουμε καθημερινά. Είχα και απο τα 2 ανέκαθεν, εκτός από τα τελευταία χρόνια που πραγματικά βαρεθηκα να πρέπει να πειραξω μια συσκευή (βλεπε jailbreak) για να την φέρω στα μέτρα μου. Και ξεκάθαρα ο λόγος που εγώ γυρίσει σε ναυαρχιδες android.

Θέλεις point & shoot photography? Πας σε iPhone γιατι αυτο παιρνουν οσοι δεν νιωθουν (μην με παρεξηγήσει κάποιος, καλοπροαιρετα εννοω απλους χρήστες, σαφώς κάνουν και αυτά τρομερή δουλειά) και θελουν κατι ευκολο. Θέλεις κάτι αξιόλογο? Πας σε συσκευες οπως για παραδειγμα το Xiaomi A1 με gcam, εποχη που συσκευη κατω των 200 ευρώ εκανε παπαδες με το gcam hdr+.  Θελεις αποτελεσμα που δικαιωνει? Πας σε Pixel για original GCam experience, Huawei με Leica, Samsung, Sony. Και ποσες ακόμα αξιόλογες συσκευές/εταιρείες. Επιλογες σε συσκευές σήμερα εχουμε απειρες. Στην τελικη το story που θα εντυπωσιασει θα εχει βγει από basic user. Απλα τα πράγματα. 

Υγ: εχω συσκευή χωρις Google Mobile Services, η οποία περνάει από αλγόριθμο και πειραζει τερμα την εικόνα σε σύγκριση με οτι τραβάει σε raw. Το Θεωρώ fair deal, και τα 2 πειραζουν την εικόνα ψηφιακά για να διορθωσουν ατέλειες ή και να τονίσουν τα χρώματα.

Επεξ/σία από Extinction

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...