Προς το περιεχόμενο

Η Nvidia παρουσιάζει το DLSS 3, τη νέα έκδοση της εντυπωσιακής τεχνολογίας upscaling

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, randomcat είπε

προφέρεται γουοκιές και είναι κάτι σαν τις μπρεϊκιές που κάνουν στα ρέιβ πάρτυ

Ρειβ πάρτι... Ωρε μαν.. Και εσύ μπάρμπας σαν εμένα θα είσαι :) ευχαριστώ παντος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν εχω δει τοσο μεγαλη διαφορά σε fps  ισως εχω δει μείωση με dlss λετε να κανω κανα λάθος;

Α μήπως για εμας με σειρα 3 θα βγει κανα firmware update να μην παίρνουμε νεα;;; 🤣🤣🤣🤣

Επεξ/σία από kinitos

45 λεπτά πριν, ChownTuen είπε

Η εταιρεία σου δίνει ένα προϊόν πίσω, το οποίο μάλιστα μόνος σου δεν μπορείς να φτιάξεις ούτε σε 1000 χρόνια. Ήταν πολύ ξεκάθαρη στην περιγραφή του προϊόντνος, ενώ μάλιστα είναι μια εταιρεία με μπόλικη ιστορία και άρα μπορεις να κάνεις και μελέτη για το τι ακριβώς παίζει. Εσύ πλουτίζεις αποκτόντας κάτι που δεν έχει ελπίδα να φτιάξεις μόνος σου πότε. 

Δεν είναι woke αυτή η λογική, είναι alt-right. 
Καλημέρα χρύσε μου! 

Η λογική σου ότι σου δίνει κάτι που ούτε σε 1000 χρόνια δεν φτιάχνεις μόνος σου δεν έχει απολύτως καμία λογική. (Επίσης δεν ξέρεις σε ποιον μιλάς και τι μπορεί να φτιάξει). Για τον λόγο αυτό έχουμε το "χρήμα" και δεν ανταλλάζουμε πατάτες με μήλα, οπότε αν ο μισθός κάποιου είναι 10,000 π.χ. μπορεί να "παράγει μία κάθε μήνα". Αυτή είναι η λογική που λειτουργεί ο κόσμος και όχι αυτή που αναφέρεις.

Τώρα στο θέμα των τακτικών ετραιριών που εδώ κάνει ότι μπορεί για να ξεζουμίσει τους καταναλωτές χωρίς να τους δώσει κάτι για να κρατάει το loyalty είναι θέμα της εταιρίας. Εγώ προσωπικά σιχαίνομαι τέτοιες εταιρίες και τις αποφεύγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kinitos είπε

Εγω δεν εχω δει τοσο μεγαλη διαφορά σε fps  ισως εχω δει μείωση με dlss λετε να κανω κανα λάθος;

Α μήπως για εμας με σειρα 3 θα βγει κανα firmware update να μην παίρνουμε νεα;;; 🤣🤣🤣🤣

Μην ανησυχείς, θα πετάξουν το τυράκι σε 2-3 μήνες με καινούργιο driver που θα υποστηρίζει DLSS3 σε σειρές 20x0 και 30x0. Δε νομίζω ότι χρειάζεται νέο firmware, άλλωστε το έχει κάνει encrypted o δερμάτινος Jen-Hsun για το LHR lock (lol).

Απλά "δεν θα έχει τόσο καλή απόδοση, πάρτε μια 4άρα".

Όπως έκαναν με το RT στις 10x0. Στην αρχή έλεγαν "απολύτως αδύνατο" και η συνέχεια γνωστή. Νέος driver, 1050, 1060, 1070, 1080, 1080Ti (περιέργως) όλες στα 15fps RT. Και όλοι οι youtubers ψάχνανε να βρούνε καμιά λιμνούλα στο Battlefield ώστε να δείξουν τί ωραίες είναι οι επιφάνεις με ray tracing. Κωμικοτραγικά πράματα.

Επεξ/σία από this.is.elia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sn4il είπε

Ρε παιδιά, δε μπορω να καταλάβω, όταν βλέπω νέα για gpu νιώθω πλέον σα να είναι irrelevant. Είναι επειδή εγώ έχω σταματήσει να ασχολούμαι;

Όχι, είναι επειδή οι εταιρείες έχουν σταματήσει ν'ασχολούνται με τους gamers.
Πριν 10 χρόνια, η πιο ακριβή κάρτα ήταν στα 400 ευρώ.
Τώρα, αυτή είναι η τιμή των φθηνότερων καρτών και οι οποίες δε βγαίνουν καν στην κυκλοφορία παρά μόνο ένα εξάμηνο και βάλε μετά την κυκλοφορία των νέων καρτών.
Γι'αυτό και τα καλά παιχνίδια πλέον βγαίνουν πολύ πιο αραιά και χωρίς καμία μεγάλη καινοτομία ή με εντυπωσιακά γραφικά. Το μόνο που παρουσιάζουν είναι τα frames, πολύ ενδιαφέρον...

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mythoplasths είπε

Δλδ θες να πεις ότι η 3090 δεν;  ΜΑ Η 3090?????? ΡΕ είναι αδύνατον.... Ήταν η καλύτερη κάρτα στο σύμπαν...μα έδωσα ένα νεφρό να την πάρω και τώρα μου λες να την βάλω στο πάτο μου;  μμμα αφού... Επόμενη.... Ελπίζω τώρα που σχεδιαζουν την 5000 σειρά και το επόμενο DLS να μην αφήσουν στην απ έξω την 4000...  

οπως τα λες. το πιο πιθανο θα την εφαρμοσει και στις 3000,μη σου πω και στις 2000..κ 1000..

οσοι πηραν 2080,2070,3080, δεν μπορει να εχουν μεταπωλητικη αξια ενα σουβλακι.

θα μου πεις καπως ετσι εγινε με τις 2080, αλλα τελικα αθτο θα γυρισει μπουμεραγκ στην βιντια

Επεξ/σία από Stefanos683

2 ώρες πριν, randomcat είπε

προφέρεται γουοκιές και είναι κάτι σαν τις μπρεϊκιές που κάνουν στα ρέιβ πάρτυ

Κάτι σε σταρ γουόρς νόμιζα ότι ήταν, γράψε λάθος

1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε

μεταπωλητικη αξια

Πέντε μέρες να κάνω ανάλυση για τα προϊόντα πληροφορικής δεν έχουν μςταπωλιτικη αξία,  δεν θα βγει πουθενά. Εντάξει υπάρχει κόσμος που θέλει να ξεφορτωθεί * παλαιότερα απάρτια * και να πάρει νέα.  Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι άλλο πόσο αξίζει μια παλιά κάρτα σε παιχνίδια.. Και τι μςταπωλιτικη αξία έχει. Δύο διαφορετικά πράγματα εντελώς.  Παράδειγμα... Έχεις μια 1660 στο υπολογ και είναι αρκετή με το παραπάνω για 1080.  Σε επιδώσεις μιας κάρτας 250 ευρώ.. Θα μου πεις 250 κάνει καινούργια με 2 έτη εγγύηση.. Έλα μου ντε.... Η μία ακόμα παλιότερη παράδειγμα 580.. 3 ετών.  Έχει παρόμοιες επιδώσεις με μια 6500..θα πεις 200 μετάχ γιατί 200 κάνει η 6500?  Αμ έλα που αυτό δεν δούλεψε ποτέ στα μετάχ.  Το να θες μςταπωλιτικη αξία σε απάρτια υπολογιστή,  την στιγμή που αυτοκίνητο 3 ετών έχει χάσει το 30% τις αξίας τους.  Θα μπωρουσα να σου αναφέρω 30000 παραδείγματα και ακόμα 3000 λόγους γιατί το να περιμένεις μεταπωλ/ αξία σε απάρτια υπολογιστή είναι λίγο ουτοπία.  Άποψη μου. 

• Like 2

Το οτι δεν θα εχει full dlss 3 support η σειρα 3000 ειναι απλα το κερασακι στην τουρτα.

ειδατε τα καινουρια msrps?

ειδατε τις 2 "διαφορετικες" 4080? η μια με τα 16gb ειναι οντως 4080 και η αλλη με τα 12gb ειναι ουσιαστικα μια μακιγιαρισμενη 4070 που θελουν να την πουλησουν στις τιμες των 4080.

image.jpeg.5caa25be80c2104b77b103e1d219824c.jpeg

ο πετσινος το εχει ξεφτιλισει πραγματικα.

• Like 6

Τελευταία ελπίδα η ...AMD. Αυτά κάνει δυστυχώς η έλλειψη ανταγωνισμού. Η Nvidia όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την κρυπτο-αποκάλυψη αλλά θέλει να κοροιδέψει και να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες (4070 με ονομα 4080 και επιπλέον 300€ ). Ο κόσμος όμως είναι ξύπνιος....

• Like 2

1 ώρα πριν, omghi2u είπε

Το οτι δεν θα εχει full dlss 3 support η σειρα 3000 ειναι απλα το κερασακι στην τουρτα.

ειδατε τα καινουρια msrps?

ειδατε τις 2 "διαφορετικες" 4080? η μια με τα 16gb ειναι οντως 4080 και η αλλη με τα 12gb ειναι ουσιαστικα μια μακιγιαρισμενη 4070 που θελουν να την πουλησουν στις τιμες των 4080.

image.jpeg.5caa25be80c2104b77b103e1d219824c.jpeg

ο πετσινος το εχει ξεφτιλισει πραγματικα.

Τώρα ο είδα... Μιλάμε για τραγικότητες. Πως γινεται να το περάσουν αυτό χωρίς κράξιμο;

6 ώρες πριν, shadowlike είπε

όπως πάντα , διαλέγετε τι παθαίνετε με το πορτοφόλι σας.

1) Υποστηρίζεται και στις παλιότερες κάρτες με ουσιαστικό performance gain μόνο στις δυνατότερες εξ αυτών. Λογικό και αναμενόμενο με τόση πολυπλοκότητα που έχει πλέον.

2) Το DLSS 3 πατάει πάνω στην δουλειά που έχει ήδη γίνει από το DLSS 2.x για να βγάλει το επόμενο καρέ. Εκ των πραγμάτων λοιπόν όπου υπάρχει DLSS 3 θα υποστηρίζεται και το 2.x(το οποίο εξακολουθεί να βελτιώνεται ποιοτικά).

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss3-ai-powered-neural-graphics-innovations/

3) Μέχρι σήμερα, αν και proprietary, μετράει υποστήριξη σε πάνω από 160 games. Τα περισσότερα AAA και διάσημα AA.

https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high-fidelity_upscaling

4) Μειώνει και το CPU bottleneck που μαστίζει πολλούς με CPUs μέχρι το 2017. Συνήθως Ryzen μπαχατέλες με άθλιο STP. Γιατί τα μισά καρέ προβλέπονται και σχεδιάζονται από την GPU χωρίς ανάγκη επιπλέον δεδομένων από τη CPU.

Όπως πάντα, συνεχίστε να αγοράζετε LADΑ, που είναι φτηνά, θεωρώντας ότι η Maserati πουλάει ακριβά γιατί κοροϊδεύει τους αφελείς.

• Confused 5
  • Sad 1

"Αναμενόμενα, το DLSS 3 θα υποστηρίζεται αποκλειστικά στις τελευταίες GPU της σειράς RTX 40."

Κλασική nVidia , ριχνει τυράκια με "νεες" τεχνολογίες αλλά μόνο στις νέες σειρές . Πολλές φορές οι εξτρά τεχνολογίες της είναι άχρηστες , το Ray Tracing στα παιχνίδια που παιζω δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα , το οποίο μαζί με το dlss είναι σε μετρημένους τίτλους και δεν το χρησιμοποιώ . Τα cuda cores δεν τα εχω δει σε κανένα πρόγραμμα που έχω δουλέψει για επεξεργασία εικόνας και βίντεο.

Και κάτι τελευταίο που δεν εχω δει πουθενά να έχει σχολιαστεί : Αν το freesync ηταν δική της τεχνολογία το ΣΙΓΟΥΡΟ είναι οτι δεν θα άφηνε την AMD να βγαλει drivers και να γίνει συμβατό με την δικλη της τεχνολογία . Το λεγόμενο δλδ G sync compatible.  

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...