Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έκανα κράτηση σε ένα ξενοδοχείο στα Χανιά μέσω booking και είχε τιμή 8 ευρώ την βραδιά (κάτι το οποίο μου έκανε εντύπωση) για τις ημερομηνίες που ήθελα. Το έκλεισα για 7 νύχτες και η συνολική τιμή του ήταν 46 ευρώ. Η κράτησή μου έγινε κανονικά και μάλιστα επιβεβαιώθηκε από την booking. Το ξενοδοχείο όμως μου έστειλε μήνυμα ότι η κράτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή λόγω λάθους του συστήματος και μου είπαν να ακυρώσω την κράτηση μου. Αν πράγματι η κράτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή, τότε γιατί μου έστειλαν email επιβεβαίωσης από την booking; Επίσης γιατί πρέπει να την ακυρώσω εγώ και δεν την ακυρώνουν απευθείας από το ξενοδοχείο; 

Πάντως από την booking δεν μου έχουν στείλει κάποιο μήνυμα για να μου πουν ότι πρέπει να ακυρώσω την κράτηση μου.

Από νομικής άποψης τι ισχύει? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mary009 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Έκανα κράτηση σε ένα ξενοδοχείο στα Χανιά μέσω booking και είχε τιμή 8 ευρώ την βραδιά (κάτι το οποίο μου έκανε εντύπωση) για τις ημερομηνίες που ήθελα. Το έκλεισα για 7 νύχτες και η συνολική τιμή του ήταν 46 ευρώ. Η κράτησή μου έγινε κανονικά και μάλιστα επιβεβαιώθηκε από την booking. Το ξενοδοχείο όμως μου έστειλε μήνυμα ότι η κράτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή λόγω λάθους του συστήματος και μου είπαν να ακυρώσω την κράτηση μου. Αν πράγματι η κράτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή, τότε γιατί μου έστειλαν email επιβεβαίωσης από την booking; Επίσης γιατί πρέπει να την ακυρώσω εγώ και δεν την ακυρώνουν απευθείας από το ξενοδοχείο; 

Πάντως από την booking δεν μου έχουν στείλει κάποιο μήνυμα για να μου πουν ότι πρέπει να ακυρώσω την κράτηση μου.

Θα πας δικαστικα;

Αυτοματα λαμβανεις επιβεβαίωση απο booking όταν γινει οποιαδηποτε κρατηση. Ο ξενοδόχος το πήρε χαμπάρι εκ των υστέρων. Αν θες να  "κερδίσεις" κάτι, στείλε στην εξυπηρέτηση της booking μπας και σου δωσουν κανενα κουπονι ή εκπτωση. Αν πας να μεινεις για 7 μερες με 46€, δεν νομιζω να σε αντιμετωπισει με αγαπη ο ξενοδόχος.

• Like 1
Δημοσ.

Με 8 ευρω δε μενεις ουτε σε παγκακι, οχι ξενοδοχειο, ειναι προφανεστατα λαθος. Ο συγκεκριμενος ξενοδοχος δεν ξερω τι καπνο φουμαρει, ισως να ειναι τιμιος και να μην αξιζει να προσπαθησεις να τον εκμεταλλευτεις. Αν θες να εκμεταλλευτεις καποιον, προσπαθησε να το κανεις με τη booking. Την ακυρωση αποφευγουν να την κανουν οι ιδιοι οι ξενοδοχοι, γιατι εχει αρνητικο αντικτυπο σε εκεινους, γι'αυτο σου ζητησε να την κανεις εσυ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο στο ξενοδοχείο να ρωτησεις αν όντως ήταν αυτές οι τιμές και όχι να κλείσεις έτσι. 

Διοτι και αληθινές να ήταν οι τιμές, μάλλον σε κανένα ερειπωμένο κτίριο θα σας έβαζαν χωρίς φως και νερο. 

Edit: Αν σου ζήτησε ακύρωση από εσένα. Μην ακυρώσεις εσύ, άσε αυτόν να ακυρώσει. Υποτίθεται πως έπρεπε να έβλεπε το λάθος. Να έγραψε το σύστημα λάθος τιμή από μόνο του αποκλείεται διότι όλα είναι αυτοματοποιημενα.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Δημοσ.

Νομίζω σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου ο ξενοδόχος δεν είχε ακυρώσει την κράτηση και έφτασες εκεί, σου κλείνει το booking άλλο δωμάτιο από μόνο του. Φυσικά μετά από επικοινωνία μαζί τους.

Το έχω ακούσει και από booking και από Airbnb.

Αλλά ναι, καλύτερα να επικοινωνήσεις από τώρα με το booking και να τους ενημερώσεις. Πιθανότερο να σου δώσουν κάποιο κουπόνι για να κάνεις άλλη κράτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ακύρωσε την κράτηση και βρες κάτι άλλο. 

Ο ξενοδόχος έκανε το λάθος αλλά εσύ θα ταλαιπωρηθείς. Θα πας στο ξενοδοχείο και απλά θα σου πει ότι η κράτηση είναι άκυρη. Αυτός αντε το πολύ να χρεωθεί την ελάχιστη προμήθεια της booking.

Εσύ όμως δεν θα έχεις που θα μείνεις. Δεν είναι υποχρεωμένος να σου βρει κάπου να μείνεις. 

Η booking θα σου προτείνει κάποιο κατάλυμα ίσης αξίας. Θα βρει? Όχι. Θα σου πει: προτείνω αυτά. Πλήρωσε την διαφορά. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mary009 είπε

7 νυχτες * 8€=46€?????

Οπως και να έχει 8€ ξενοδοχείο δεν υπάρχει,το ξέρεις.Το αμέσως πιο ακριβό πόσο ειναι;

• Like 1
Δημοσ.

1. Κλείσε αλλού να μείνεις. 

2. Επικοινώνησε με το κατάλυμα των 8€ μέσω του συστήματος μηνυμάτων της booking κ οχι μέσω τηλεφώνου για να υπάρχει απόδειξη ότι αυτοί σου ζητούν ακύρωση (αν δεν έχει γίνει ήδη). 

3. Ζήτα κάτι από την booking για την... ταλαιπωρία. 

4. Θα πάρεις max κουπόνι 20-25€ για επόμενη κράτηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά η μόνη σωστή απάντηση είναι να επικοινωνήσεις με το support της Booking και να τους εξηγήσεις τη κατάσταση για να σε βοηθήσουν / κατευθύνουν αυτοί. 

Μην ακυρώσεις τίποτα από μόνος σου ακόμα. Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητές σου να σου κάτσει κάποια καλή περίπτωση (κουπόνι, έκπτωση κλπ). 

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, lector είπε

Με 8 ευρω δε μενεις ουτε σε παγκακι, οχι ξενοδοχειο, ειναι προφανεστατα λαθος. Ο συγκεκριμενος ξενοδοχος δεν ξερω τι καπνο φουμαρει, ισως να ειναι τιμιος και να μην αξιζει να προσπαθησεις να τον εκμεταλλευτεις. Αν θες να εκμεταλλευτεις καποιον, προσπαθησε να το κανεις με τη booking. Την ακυρωση αποφευγουν να την κανουν οι ιδιοι οι ξενοδοχοι, γιατι εχει αρνητικο αντικτυπο σε εκεινους, γι'αυτο σου ζητησε να την κανεις εσυ. 

Έχεις απόλυτο δίκιο, τα παράπονα μου θα τα κάνω στην booking μήπως μου δώσουν κάποιο κουπόνι. 

4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

7 νυχτες * 8€=46€?????

Οπως και να έχει 8€ ξενοδοχείο δεν υπάρχει,το ξέρεις.Το αμέσως πιο ακριβό πόσο ειναι;

Το αμέσως πιο ακριβό είναι 50 €

4 ώρες πριν, smpt είπε

για δες τώρα πόσο έχει το δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο

Το δωμάτιο τώρα έχει 90 ευρώ (!!!), ενώ είναι ένα μέτριο ξενοδοχείο 2 αστέρων και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να κάνει πάνω από 35 - 40 ευρώ.

Δημοσ.

Προσωπικα θα ζητουσα απο το ξενοδοχειο να μου κανει μια καλη τιμη (εκτος πλατφορμας booking για να ειναι πιο ευκολο για αυτους) και εφοσον συμφωνουσαν και μου εκαναν εναν -25% τουλαχιστον σε σχεση με την κανονικη τιμη booking, θα ακυρωνα την κρατηση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...