Macosj Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Eloy είπε Κι αυτοί που πούλησαν τα μεταχειρισμένα τηλέφωνά τους στην συντριπτική πλειοψηφία των ios users, αγόρασαν μετά Xiaomi ή Samsung... Σωστά ? - Διότι καταλαβαίνεις οτι με άλλη εξήγηση δεν βγαίνει λογικό συμπέρασμα απο αυτό που είπες... Το ποσοστό iPhone στην Ελλάδα είναι περίπου 20%, ένα 4-5% αγοράζει κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια και το υπόλοιπο 15-16% αγοράζει τις συσκευές του 4-5%. Έτσι έχουμε μια κατανομή iPhone σε βάθος 5ετιας με ποσοστό στην αγορά κινητών περίπου 20%. Οπότε μια χαρά βγαίνει, και έτσι είναι η πραγματικότητα. Ο φίλος από πάνω είπε ότι για να έχει κάποιος το προνόμιο να έχει το ios πρέπει να δώσει 1700€. Αυτό είναι λάθος, η apple υποστηρίζει τις συσκευές 5 χρόνια, άρα μια χαρά λειτουργικό είναι κάποιο παλιό iphone. Μπορεί να πάρει κάποιος τώρα ένα iphone 7 με 100 ευρώ και να έχει το "μαγικό" ios Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από Macosj
Eloy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Macosj είπε Το ποσοστό iPhone στην Ελλάδα είναι περίπου 20%, ένα 4-5% αγοράζει κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια και το υπόλοιπο 15-16% αγοράζει τις συσκευές του 4-5%. Έτσι έχουμε μια κατανομή iPhone σε βάθος 5ετιας με ποσοστό στην αγορά κινητών περίπου 20%... Η διαφωνία μου είναι στο παραπάνω - όχι στις τιμές που μπορεί να βρεί τα καινούργια ή τα μεταχειρισμένα. Αν αντικαταστήσουμε τα ποσοστά με εύκολα (ενδεικτικά) νούμερα ωστε να φαίνεται πιο κατανοητό, λες οτι " οι χρήστες iPhone στην Ελλάδα είναι περίπου 20 χιλιάδες, οι 4-5 χιλιάδες αγοράζουν κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια και οι υπόλοιποι 15-16 χιλιάδες αγοράζουν τις συσκευές του 4-5 χιλιάδων. Ερώτηση - πως γίνεται 4-5 χιλιάδες μεταχειρισμένες συσκευές που πωλούνται, να καλύπτουν 15-16 χιλιάδες χρήστες που ψάχνουν για μεταχειρισμένη συσκευή... Τα 5 χρόνια, είναι λίγα για να γίνεται μετακύληση των μεταχειρισμένων - φτάνουν - αν επιζήσουν - το πολύ μέχρι "τρίτο χέρι"...Συνήθως μετά το δεύτερο χέρι καταλήγουν σε κάποιο συρτάρι - σε μικρό δεν το δίνεις γιατί θα τον δείρουν να του το πάρουν και ο γέρος δεν μπορεί να το δουλέψει. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από Eloy
Macosj Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Eloy είπε Η διαφωνία μου είναι στο παραπάνω - όχι στις τιμές που μπορεί να βρεί τα καινούργια ή τα μεταχειρισμένα. Αν αντικαταστήσουμε τα ποσοστά με εύκολα (ενδεικτικά) νούμερα ωστε να φαίνεται πιο κατανοητό, λες οτι " οι χρήστες iPhone στην Ελλάδα είναι περίπου 20 χιλιάδες, οι 4-5 χιλιάδες αγοράζουν κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια και οι υπόλοιποι 15-16 χιλιάδες αγοράζουν τις συσκευές του 4-5 χιλιάδων. Ερώτηση - πως γίνεται 4-5 χιλιάδες μεταχειρισμένες συσκευές που πωλούνται, να καλύπτουν 15-16 χιλιάδες χρήστες που ψάχνουν για μεταχειρισμένη συσκευή... Τα 5 χρόνια, είναι λίγα για να γίνεται μετακύληση των μεταχειρισμένων - φτάνουν - αν επιζήσουν - το πολύ μέχρι "τρίτο χέρι"...Συνήθως μετά το δεύτερο χέρι καταλήγουν σε κάποιο συρτάρι - σε μικρό δεν το δίνεις γιατί θα τον δείρουν να του το πάρουν και ο γέρος δεν μπορεί να το δουλέψει. Πραγματικά κάνεις αυτή την ερώτηση? Προφανώς το 15-16% δεν αγοράζει κάθε χρόνο μεταχειρισμένο iphone. Κάποιοι αλλάζουν κάθε χρόνο, κάποιοι κάθε δύο, κάποιοι κάθε πέντε. Το ότι μετά το δεύτερο χέρι πάνε στο συρτάρι δεν ισχύει, εκτός αν είναι κάποιο πάνω από 6ετιας. Και έτσι οι 4-5 χιλιάδες συσκευές ( στο παράδειγμα σου) που πηγαίνουν στην αγορά κάθε χρόνο, σε 5 χρόνια έχουν γίνει 20-25 χιλιάδες, οι οποίες είναι λειτουργικές και τις έχουν οι iphone χρήστες στην Ελλάδα, με οποιαδήποτε κατανομή ( π.χ iphone 7 - >15%, iphone 13-> 20% κτλ). Και προφανώς αναφέρομαι στην συντριπτική πλειοψηφία στα παραπάνω νούμερα, υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι που θα αγοράσουν καινούριο iphone κάθε 5 χρόνια, και αυτοί μέσα στο ποσοστό 4-5% των καινούριων iphone κάθε χρόνο εντάσσονται Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από Macosj 1
EuphangeL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, zahos147 είπε Ενα εχω να πω. Να ειναι καλα ο Ερντογαν!!! Έχεις γυρίσει το App Store σε Τουρκία;
zahos147 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, EuphangeL είπε Έχεις γυρίσει το App Store σε Τουρκία; Εχω 2 κ ελληνικο κ τουρκικο. Αναλογα τι θελω να κανω το αλλαζω. Προσοχη! Μονο το appstore οχι το icloud απο τις ρυθμισεις
EuphangeL Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, zahos147 είπε Εχω 2 κ ελληνικο κ τουρκικο. Αναλογα τι θελω να κανω το αλλαζω. Προσοχη! Μονο το appstore οχι το icloud απο τις ρυθμισεις Διαφορετικό account όμως; Δεν αλλάζεις το country/region στο ίδιο, right?
zahos147 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Διαφορετικό account όμως; Δεν αλλάζεις το country/region στο ίδιο, right? Διαφορετικα ναι ναι Το φτιαχνεις απο την αρχη ''Τουρικο'', οποτε θα βγαλει τις τιμες σε try. Εγω εχω κ Τουρκικο email για netflix κλπ κ εβαλα αυτο. Θες κ ενα vpn! Στειλε πμ αν θες μην φορτώνουμε το thread Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από zahos147
speedlife Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Στις 22/9/2022 στις 12:32 ΜΜ, zahos147 είπε Διαφορετικα ναι ναι Το φτιαχνεις απο την αρχη ''Τουρικο'', οποτε θα βγαλει τις τιμες σε try. Εγω εχω κ Τουρκικο email για netflix κλπ κ εβαλα αυτο. Θες κ ενα vpn! Στειλε πμ αν θες μην φορτώνουμε το thread Ζάχο στειλε και σε εμένα την διαδικασία σε παρακαλώ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα