airtrelomike13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα Ως προπτυχιακό έχω πτυχίο ΤΕΙ, έχω μεταπτυχιακό ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτι πιστοποιήσεις όπως παιδαγωγική επάρκεια της ΑΣΠΑΙΤΕ κλπ Θα ήθελα το προπτυχιακό μου να το κάνω πανεπιστημιακό, αλλά όχι στα πρώην Τει, αλλά σε πανεπιστήμιο που ήταν ανέκαθεν από την ίδρυσή του πανεπιστήμιο και εμπεριέχει οικονομική σχολή. Οι επιλογές μου είναι δυο: - Κατατακτήριες στο ΕΚΠΑ, ΠΑΠΕΙ ή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο - Να μην δώσω κατατακτήριες και να πραγματοποιήσω τη προπτυχιακή σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΕΑΠ. Τι από τα δυο θεωρείτε τη πιο κατάλληλη επιλογή? ΥΓ: Αποκλείω το ενδεχόμενο των πανελληνίων, γιατί είναι ψυχοφθόρο
pi314 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ θα πήγαινα για κατατακτήριες στο ΕΚΠΑ. Πόσο είσαι?
airtrelomike13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, pi314 είπε Εγώ θα πήγαινα για κατατακτήριες στο ΕΚΠΑ. Πόσο είσαι? Σ ευχαριστώ για την απαντησή σου. 29. Το θεμα ειναι αν προλαβαινω να βγαλω την υλη μεσα σε 2,5 μηνες. Διαφορετικα θα ηταν να προετοιμαζομουν από τον Ιούλιο ( δικό μου λάθος).
pi314 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κοίτα εξαρτάται το υπόβαθρό σου και σε τι Σχολή στο ΕΚΠΑ στοχεύεις. Πχ αν εισαι από ΤΕΙ που είχε οικονομικά/μαθηματικά κτλ και πας να δώσεις στο Οικονομικό του ΕΚΠΑ, εγώ προσωπικά θα έλιωνα 2,5 μήνες και πιστεύω θα είχα πιθανότητες. Αν είσαι άπο άλλη 1η Σχολή ΤΕΙ και πας να δώσεις σε διαφορετικό πεδίο στο ΕΚΠΑ ναι εκεί εγώ προσωπικά θα το άφηνα για του χρόνου και θα έλεγα έχω 1 χρόνο να το αφιερώσω για κατατακτήριες. Γιατί φαντάζομαι θα ήθελε ενασχόληση. Όσον αφορά την ηλικία, μια χαρά είσαι....Άσε που δεν έχουν ηλικία αυτά...δηλαδή αν έχεις μια δουλειά και βγάζεις τα εξοδά σου, κανονίζεις απλά το διαβασμά σου και δίνεις για όπου θες, εν ανάγκη πας και σε κανα φροντιστήριο... Καλή τύχη... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από pi314
airtrelomike13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, pi314 είπε Κοίτα εξαρτάται το υπόβαθρό σου και σε τι Σχολή στο ΕΚΠΑ στοχεύεις. Πχ αν εισαι από ΤΕΙ που είχε οικονομικά/μαθηματικά κτλ και πας να δώσεις στο Οικονομικό του ΕΚΠΑ, εγώ προσωπικά θα έλιωνα 2,5 μήνες και πιστεύω θα είχα πιθανότητες. Αν είσαι άπο άλλη 1η Σχολή ΤΕΙ και πας να δώσεις σε διαφορετικό πεδίο στο ΕΚΠΑ ναι εκεί εγώ προσωπικά θα το άφηνα για του χρόνου και θα έλεγα έχω 1 χρόνο να το αφιερώσω για κατατακτήριες. Γιατί φαντάζομαι θα ήθελε ενασχόληση. Όσον αφορά την ηλικία, μια χαρά είσαι....Άσε που δεν έχουν ηλικία αυτά...δηλαδή αν έχεις μια δουλειά και βγάζεις τα εξοδά σου,, κανονίζεις απλά το διαβασμά σου και δίνεις για όπου θες, εν ανάγκη πας και σε κανα φροντιστήριο... Καλή τύχη... Oxi το προπτυχιακό μου στο ΤΕΙ ήταν στο τμήμ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο πρωην ΤΕΙ Πειραιά. Οπότε έχω μια επαφή. Απλά αφιέρωσα ένα χρόνο στα παιδαγωγικά λόγω της ΑΣΠΑΙΤΕ, και πιο πριν είχε πάει καιρός που τα είχα αφήσει, με αποτέλεσμα, να χρειάζομαι ένα reset να τα θυμηθώ. Όπως και να έχει σ ευχαριστώ
andreoulios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Οι κατατακτήριες τι μαθήματα έχουν προς εξέταση;
airtrelomike13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, andreoulios είπε Οι κατατακτήριες τι μαθήματα έχουν προς εξέταση; με μια προχειρη ματια, μαθηματικακ για οικονομολογους, αρχες οικονομικης θεωριας και διοικηση επιχειρησεων. ετσι σε γενικες γραμμες
andreoulios Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Το Εαπ τι να το κανείς αφού έχεις ήδη MBA, πιστεύεις θα σου προσφέρει κάτι; Αν μπορείς δώσε κατατακτήριες. Πιστεύω λίγο πολύ τα έχεις ξαναδεί και βγαίνουν σε 2,5 μήνες
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, andreoulios είπε Το Εαπ τι να το κανείς αφού έχεις ήδη MBA, πιστεύεις θα σου προσφέρει κάτι; Αν μπορείς δώσε κατατακτήριες. Πιστεύω λίγο πολύ τα έχεις ξαναδεί και βγαίνουν σε 2,5 μήνες Έχεις ένα δίκιο. Βέβαια θα πρέπει να προτιμήσω σε προπτυχιακό κάτι που να ΜΗΝ είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ( όπως αυτό του ΕΑΠ), αλλά κάτι σε Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής. Αυτές είναι οι επιλογές που υπάρχουν σε σχολές, δεν υπάρχει κάτι άλλο ( το ΔΕΤ της ΑΣΟΕΕ δεν μου κάνει τόσο αίσθηση). Κοίτα δεν είναι και λίγοι οι απόφοιτοι στην αγορά που έχουν προπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό ΜΒΑ. Ξέρω και βλέπω αρκετούς, οι οποίοι εργάζονται κιόλας. Ωστόσο, ο μοναδικός λόγος που θέλω να κάνω κατατακτήριες για να κάνω το πτυχίο μου πανεπιστημιακό είναι το Δημόσιο για τις ΠΕ θέσεις. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, μιας και στον ιδιωτικό τομέα δεν έχω συναντήσει ποτέ μου πρόβλημα με το πτυχίο ΤΕΙ
gii Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Έχεις ένα δίκιο. Βέβαια θα πρέπει να προτιμήσω σε προπτυχιακό κάτι που να ΜΗΝ είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ( όπως αυτό του ΕΑΠ), αλλά κάτι σε Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής. Αυτές είναι οι επιλογές που υπάρχουν σε σχολές, δεν υπάρχει κάτι άλλο ( το ΔΕΤ της ΑΣΟΕΕ δεν μου κάνει τόσο αίσθηση). Κοίτα δεν είναι και λίγοι οι απόφοιτοι στην αγορά που έχουν προπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό ΜΒΑ. Ξέρω και βλέπω αρκετούς, οι οποίοι εργάζονται κιόλας. Ωστόσο, ο μοναδικός λόγος που θέλω να κάνω κατατακτήριες για να κάνω το πτυχίο μου πανεπιστημιακό είναι το Δημόσιο για τις ΠΕ θέσεις. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, μιας και στον ιδιωτικό τομέα δεν έχω συναντήσει ποτέ μου πρόβλημα με το πτυχίο ΤΕΙ Για μένα πήγαινε προς ΕΚΠΑ επειδή θα βγεί η σχολή πιο εύκολα...έχω γνωστούς μέσα καμία σχέση με ΟΠΑ η ΠΑΠΕΙ. Ειδικά η οικονομικών επιστημών είναι εύκολη σχολή.
-Dimitris- Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Αν αποφασίσεις να δώσεις κατατακτήριες να κοιτάξεις τα παρακάτω: 1. Πόσοι δίνουν κάθε φορά. Άλλος ανταγωνισμός ανάμεσα σε 50 άτομα για 15 θέσεις και άλλος σε 200 άτομα. 2. Πρέπει να βρεις το eclass των μαθημάτων που θα εξεταστείς 3. Μια ματιά σε θέματα προπτυχιακών
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Πόσοι δίνουν κάθε φορά. Άλλος ανταγωνισμός ανάμεσα σε 50 άτομα για 15 θέσεις και άλλος σε 200 άτομα. Εδώ είναι το πιο σημαντικό σημείο. Στην Αθήνα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός , κυρίως λόγω πληθυσμού. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, μου είχε πει ένας φίλος, στις κατατακτήρεις που έδινε ( αν δεν κάνω λάθος για το Οικονομικό του ΠΑΜΑΚ), οι υποψήφιοι ήταν τόσο όσο και οι θέσεις. Βέβαια για να μπεις, πρέπει να γράψεις πάνω από τη Βάση. ΔΕΝ σημαίνει ότι αν οι θεσεις είναι στο συνολο 20 ατομα στις κατατακτήριες, και οι υποψήφιοι 20, ότι αν γράψει κάποιος κάτω από τη βάση ότι θα τον πάρουν στη σχολή. Απλά όσο πιο λίγοι οι υποψήφιοι, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες υπερ του υποψηφίου. Το ίδιο ισχύει και σε επαρχιακά παννεπιστήμια που έχουν οικονομικές σχολές. Είναι και μια εποχή, που πλέον όσοι δίνουν κατατακτήριες, δίνουν για σχολές παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης, ψυχολογία, κοιννωνικοί λειτουργοί οποτε ο ανταγωνισμός σε οικονομικές σχολές μειώνεται σημαντικά. Αυτό αποτελεί ένα στοιχείο πλεονεκτήματος. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν μπορώ να πάω Θεσσαλονίκη γιατί μένω και νοικιάζω Αθήνα. Εξάλλου και να μπορούσα, θα πήγαινα για 3 χρόνια και θα άφηνα την Αθήνα που έχει επαγγελματικές ευκαιρίες ( όσες έχουν απομείνει), ενώ η Θεσσαλονίκη δεν΄εχει δουλειές και θα ήμουν άνεργος. Άσε που και να βρεις εργασία στη Θεσσαλονίκη, οι μισθοί σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν αυτών της Αθήνας. Θα μου πεις είναι άλλο το κόστος ζωής, αλλά εντάξει δεν είναι το ίδιο σε πολλά πράγματα μεταξυ τα στοιχεία των δυο πόλεων.
andreoulios Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Εφ’οσον το θες για τον τίτλο και μόνο θα πας σε μια εύκολη, γιατί η οικονομική δε βγαίνει νεράκι..πρέπει να ασχοληθείς 1
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, andreoulios είπε Εφ’οσον το θες για τον τίτλο και μόνο θα πας σε μια εύκολη, γιατί η οικονομική δε βγαίνει νεράκι..πρέπει να ασχοληθείς Φυσικα. Μα εγω το επισημανα πιο πανω. Το κανω μονο και μονο για το δημοσιο. Στον ιδιωτικο τομεα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ οσον αφορα την ειδικοτητα μας, ειναι το ιδιο ως προς τα επαγγελματικα δικαιωματα. Ακομα και στην εκπαιδευση οι αποφοιτοι ΤΕΙ , ειμαστε ΠΕ Να παω σε μια ευκολη, το θεμα ειναι οτι μονο σε επαρχια μπορει να συμβει αυτο, λογω μειωμενης ανταγωνιστικοτητας Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από airtrelomike13
-Dimitris- Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Αν στο ΕΚΠΑ ο ανταγωνισμός είναι σχετικά μεγάλος, το πιθανότερο είναι να μη σου φτάσουν οι μήνες μέχρι το Δεκέμβριο. Όπως έγραψες δεν αρκεί μόνο να περάσεις τη βάση και στα 3 μαθήματα. Απο άποψη διαβάσματος οφείλεις να καλύψεις την ύλη απο τα προτεινόμενα συγγράμματα + το συμπληρωματικό υλικό που παρέχει η σχολή. Ίσως να ήταν σοφότερο να λάβεις συμετοχή για να δείς το ύφος και τι γίνεται με αυτές τις εξετάσεις και να προετοιμαστείς για το 2023. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα