Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/4/2025 στις 8:18 ΜΜ, viman είπε

Δωρεάν το πιάτο σε μερικές χώρες με 12μηνο συμβόλαιο 

https://gr.pcmag.com/networking/49438/e-spacex-prospherei-dorean-piata-starlink-gia-na-proselkusei-perissoterous-khrestes

Καλησπέρα ,γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να το πάρουμε από Ελλάδα με vpn ; Ζητάει ΔΕΚΟ;

• Confused 1
  • Απαντ. 686
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Πριν 2 μήνες πήρα το Starlink Gen3 και μέχρι στιγμής λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. 

Το έχω το τοποθετήσει στο κέντρο της ταράτσας μου (μονοκατοικία), προτείνετε να πάρω κάποια βάση ώστε να μην είναι στο πάτωμα λόγω βροχής; 

Επίσης, θα ήταν καλό να περάσω στο καλώδιο κάποια μόνωση ή σωλήνα σπιραλ για τον ήλιο η δεν χρειάζεται. 

Αν κάποιος είχε link από πράγματα που έχει χρησιμοποιήσει ή να προτείνει, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, man_anag said:

Καλησπέρα ,γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να το πάρουμε από Ελλάδα με vpn ; Ζητάει ΔΕΚΟ;

Όχι δεν ζητάει αποδεικτικό από ΔΕΚΟ αλλά θεωρώ πως απλώς δεν θα παίξει Ελλάδα. Είτε θα δουν μη υποστηριζόμενη διεύθυνση αποστολής, είτε θα δουν λάθος τοποθεσία όταν ανάψει το πιάτο. Γενικά από αυτά που διαβάζω δεν φαίνεται να είναι συνήθως πρακτική η παραγγελία από άλλη χώρα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολύ ειδική και πρωτόγνωρη περίπτωση (δωρεάν εξοπλισμός με 12μηνη δέσμευση).

2 hours ago, roro77 said:

Το έχω το τοποθετήσει στο κέντρο της ταράτσας μου (μονοκατοικία), προτείνετε να πάρω κάποια βάση ώστε να μην είναι στο πάτωμα λόγω βροχής; 

Επίσης, θα ήταν καλό να περάσω στο καλώδιο κάποια μόνωση ή σωλήνα σπιραλ για τον ήλιο η δεν χρειάζεται. 

Από τη βροχή δεν θα έχει θέμα, εκτός αν έχεις φόβο να κρατήσει νερά η ταράτσα και να πλημμυρίσει επειδή πχ. βούλωσαν λούκια. Πάντως δεν είναι κακή ιδέα να το βάλεις πάνω σε κάποια υποτυπώδη βάση, ας είναι και άδειο πλαστικό καφάσι από μπύρες. Ίσα ίσα να έχει λίγο αέρα από το έδαφος, που λογικά θα το βοηθήσει και σε μέρες με καύσωνα. Μετά βέβαια θα πρέπει να εξασφαλίσεις πως δεν θα στο πετάξει κάτω ο αέρας.

Για το καλώδιο θα πρότεινα ένα απλό σωλήνα σπιράλ, κυρίως για προστασία από τον ήλιο αλλά και για να μην το πατήσει/κόψει κάποιος κατά λάθος κλπ. Μόνωση δεν χρειάζεται. Υπάρχουν και σπιράλ βαρέως τύπου που αντέχουν περισσότερο σε καιρικά φαινόμενα, μηχανικές καταπονήσεις κλπ αλλά νομίζω δεν είναι απαραίτητα (εγώ τέτοιο έβαλα και εκ των υστέρων βλέπω πως είναι overkill).

Αν βάλεις σπιράλ (Φ25 με Φ32 όπως προτείναμε στην προηγούμενη σελίδα), προσπάθησε να στεγανοποιήσεις την άκρη όσο μπορείς για να μην πάρει μέσα νερά ή γενικά εγκλωβιστεί υγρασία που δεν θα βγαίνει με τίποτα μετά (είτε με κούρμπα του σωλήνα στην άκρη του σαν ανάποδο U, είτε με κάποιο καπάκι/τάπα αντίστοιχου μεγέθους και σιλικόνη για να σφραγίσει, είτε όλα αυτά μαζί).

Κάπως έτσι δηλαδή:

ChatGPTImageApr14202503_20_38PM.png.90e62a7171ea10126782fdedbf619c3f.png

Επεξ/σία από nzeppos
  • Thanks 3
Δημοσ.

Υποτίθεται ότι πρέπει να μου ρθει ένα mail για την ενεργοποίηση σωστά; 
Εδώ και μισή ώρα περιμένω και τίποτα.

IMG_4569.png

Δημοσ.

Πέρασαν τα 29 λεπτά που έλεγε και τώρα δεν έχω internet. Άνοιξα ticket, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας αφού δεν έχω λογαριασμό.

Τη 1 ώρα που δούλευε είδα internet της προκοπής και γούσταρα και τώρα πακέτο. Κακή η εμπειρία μέχρι τώρα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, SakafliaC είπε

Πέρασαν τα 29 λεπτά που έλεγε και τώρα δεν έχω internet. Άνοιξα ticket, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας αφού δεν έχω λογαριασμό.

Τη 1 ώρα που δούλευε είδα internet της προκοπής και γούσταρα και τώρα πακέτο. Κακή η εμπειρία μέχρι τώρα.

Πληρωμη εκανες;

Δημοσ.

Είχα κάνει κανονικά, απλά μου στειλαν το mail για να κάνω λογαριασμό μετά από 5 ώρες.

Τέλος πάντων όλα καλά, πετάει!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Free το πιάτο (350€ + μεταφορικά) δοκιμαστικά και στην Ελλάδα με την προϋπόθεση 12 μήνες παραμονή στο πακέτο 40€
:)
δεν μπορείς να αλλάξεις θέση στο πιάτο και ούτε πρόγραμμα για 12 μήνες 

Free starlink.png

• Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, BadIronTree είπε

Free το πιάτο (350€ + μεταφορικά) δοκιμαστικά και στην Ελλάδα με την προϋπόθεση 12 μήνες παραμονή στο πακέτο 40€
:)
δεν μπορείς να αλλάξεις θέση στο πιάτο και ούτε πρόγραμμα για 12 μήνες 

Free starlink.png

Θα ήταν ωραίο να είχε το lite. Αυτά τα προγράμματα σε αναγκάζουν να προπληρώσεις τους 12 μήνες;

Δημοσ.

https://www.starlink.com/support/article/3a6a481b-f039-c82d-fa60-9a41fca1d1cb?referral=RC-516239-11127-5&utm_source=twitter&utm_medium=organic&utm_campaign=us_twt_res_v4s_stc_en-us_pmo-0-terms

During the service commitment, taking any of the following actions will result in a Change Fee.

• Change service address
  • Cancel service
  • Fail to timely pay your bill
  • Attempt to transfer your kit to another user
  • Cancel service during the 30-day trial and not return your kit

Note: Customers on the 12-month Residential plan must reach out to Customer Support in order to change their service plan and will be charged a Change Fee, pro-rated for the month of their service plan change.

The Change Fee is reduced on a monthly, pro-rated basis over the 12-month period. The Change Fee differs by market. Please consult the 12-month commitment confirmation email you received after placing your order for your Change Fee and other revelant information.

Countrywide availability:

• Italy
  • Germany
  • Spain
  • Greece
  • Ireland
  • Poland
  • Austria
  • Norway
  • Netherlands
  • Croatia
  • Czech Republic
  • Switzerland

Just now, manolis940 said:

Θα ήταν ωραίο να είχε το lite. Αυτά τα προγράμματα σε αναγκάζουν να προπληρώσεις τους 12 μήνες;

όχι 40 κάθε  μήνα 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 13/04/2025 at 21:05, nzeppos said:

Όσο σκέφτομαι πως αν δεν υπήρχε το Starlink, αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβαζα με έως 1 MB/s... ε, με πιάνει μια ανατριχίλα.

To θυμήθηκα εγκαίρως. :D

On 13/04/2025 at 21:13, Thresh said:

Δεν το λέω ειρωνικά, σε 2 βδομάδες που θα έχουμε νέα season θα σου στείλω screenshot να δεις ταχύτητες KB/sec.

Θα ανεβάσω screenshots για να γελάσουμε σήμερα και θα κρατήσω τελικό χρόνο για το πόσο πήρε το σημερινό patch για να γελάσουμε λίγο. 😛

Δημοσ.

Α έχει patch σήμερα; Καλή φάση. Τότε να το βάλω κι εγώ το βράδυ να δούμε πως θα πάει. Όταν έκανα την εγκατάσταση πάντως (πριν λίγες βδομάδες) δεν είχα θέμα αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβώς έκανε, το πάτησα κι έφυγα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, nzeppos said:

Α έχει patch σήμερα; Καλή φάση. Τότε να το βάλω κι εγώ το βράδυ να δούμε πως θα πάει. Όταν έκανα την εγκατάσταση πάντως (πριν λίγες βδομάδες) δεν είχα θέμα αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβώς έκανε, το πάτησα κι έφυγα.

Αρχίζει η Season 8, όπου θα κατεβάζουν αρκετοί. Στις 19:00 λογικά θα είναι διαθέσιμο.

12 λεπτά που κάνει Initializing τα 253.49MB σε NVME Gen4.

Μετά είναι λέει 8.8GB patch.

20 λεπτά για το Initializing τελικά κι άλλα 5 για το κατέβασμα του patch. Ευτυχώς αυτή τη φορά ξεκόλλησε και δεν ξόδεψε αρκετό χρόνο με KB/sec.

1.jpg.c4593cdc47663e664006dfe3e3e04073.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,
Η Starlink πρόσφερε 12μηνο συμβόλαιο με δώρο τον εξοπλισμό.
Μένω στη Λούτσα και σκέφτομαι να το προτιμήσω. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ Vodafone 4G+ router με κόστος 19 ευρώ τον μήνα, φτάνοντας ταχύτητες 250-300 Mbps.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ο περιορισμός των δεδομένων στα 300 GB, μετά τον οποίο η ταχύτητα μειώνεται στα 12 Mbps. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από άλλους παρόχους για αξιόπιστο ίντερνετ.

Σχετικά με το Starlink:
Μπορώ να το εγκαταστήσω στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας όπου μένω; Απαιτείται κάποιος τεχνικός ή μπορώ να το στήσω μόνος μου;
Επιπλέον, υπάρχει τρόπος να ελέγξω εάν το σήμα είναι καλό στην περιοχή μου μέσω της εφαρμογής, πριν το παραγγείλω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...