Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξερει καποιος αν το παραστατικο που στελνουν για την κλασικη απλη χρηση (40ευρω/μηνα) περναει σε εξοδα εταιρίας;

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, gorge18 said:

ξερει καποιος αν το παραστατικο που στελνουν για την κλασικη απλη χρηση (40ευρω/μηνα) περναει σε εξοδα εταιρίας;

Αν δεν κάνω λάθος, το παραστατικό έως 100 ευρω, μπορεί να περάσει ως έξοδο εταιρείας (άρθρο 10 του ν. 4308/2014 για τα ΕΛΠ). 

Τσέκαρε όμως και με τον λογιστή σου…

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, απλα να αναφέρω πως τις τελευταίες μέρες έχω μεγάλο θέμα με την σύνδεση μου μόνο μέσω κινητού Android. Το Twitter/X δεν φορτώνει εικόνες, το Viber στέλνει μηνύματα αλλα δεν ανεβάζει εικόνες (κολλάει στο  0%), καποιες αλλες εφαρμογές δεν κανουν load όπως Skroutz κτλ. Αντίθετα εφαρμογές οπως browsers λειτουργούν κανονικά κάνοντας φορτώνοντας τα πάντα, οπως και ebay, Instagram κτλ δουλεύουν πάντα χωρίς κανένα.

Εαν συνδεθώ σε άλλο wifi ή στο LTE όλα λειτουργούν κανονικότατα ολες οι εφαρμογες που κολλάνε.

Με τον υπολογιστή δεν έχει κανένα θέμα πουθενα...

Βρήκα μερικά ανοιχτα θέματα τριγύρω που αναφέρουν τα ίδια πράγματα για συνδέσεις με Android, εκανα και μια συζητηση και με το ChatGPT αλλα δεν λυθηκε κατι μετά απο custom DNS, factory reset, κτλ. Ισως να εχω θέμα με το IPv6.

Απλά ήθελα να το αναφέρω εδω σε περιπτωση που τύχει και σε άλλον. Ελπίζω μετά απο καποιο update, σε μια απο τις δυο πλευρές, να λυθεί.

Επεξ/σία από Te0sX
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Te0sX είπε

Καλησπέρα παιδιά, απλα να αναφέρω πως τις τελευταίες μέρες έχω μεγάλο θέμα με την σύνδεση μου μόνο μέσω κινητού Android. Το Twitter/X δεν φορτώνει εικόνες, το Viber στέλνει μηνύματα αλλα δεν ανεβάζει εικόνες (κολλάει στο  0%), καποιες αλλες εφαρμογές δεν κανουν load οπως skroutz κτλ. Αντίθετα εφαρμογές οπως browsers λειουργουν κανονικα κανοντας load τα παντα, οπως και ebay, Instagram κτλ δουλεύουν παντα χωρίς κανενα θέμα κανοντας load τα παντα γρηγορα.

Εαν συνδεθώ σε άλλο wifi ή στο LTE όλα λειτουργούν κανονικότατα ολες οι εφαρμογες που κολλάνε.

Με τον υπολογιστή δεν έχει κανένα θέμα πουθενα...

Βρήκα μερικά ανοιχτα θέματα τριγύρω που αναφέρουν τα ίδια πράγματα για συνδέσεις με Android, εκανα και μια συζητηση και με το ChatGPT αλλα δεν λυθηκε κατι μετά απο custom DNS, factory reset, κτλ. Ισως να εχω θέμα με το IPv6.

Απλά ήθελα να το αναφέρω εδω σε περιπτωση που τύχει και σε άλλον. Ελπίζω μετά απο καποιο update, σε μια απο τις δυο πλευρές, να λυθεί.

Κλείσε το IPV6 και μείνει μόνο με IPv4.

Δημοσ.

Μάλιστα κι έλεγα τι φταίει.

Μου έστειλε στο Viber η γυναίκα μου ένα βιντεάκι της μικρής, αλλά με τίποτα δεν μπορούσα να το δω στην συλλογή του τηλεφώνου μέσα στον φάκελο του Viber.

Τώρα που το διάβασα, δοκίμασα κλείνοντας το wi-fi και με δεδομένα, κατέβηκε και εμφανίστηκε κανονικά μέσα στον φάκελο!

Το IPV6 που αναφέρεται, από που εννοείται, από το μόντεμ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@manolis940 Καλησπέρα, το είχα ψάξει και προηγουμένως αλλα με το default router της spacex σε Gen 3 αυτό δεν γίνεται απο όσο έχω βρει.

Επίσης αυτό ειναι το αποτελεσμα μου απο https://test-ipv6.com/  (το ιδιο και απο κινητο). Απλα το βαζω σε περιπτωση που σε εσας βγάζει κατι άλλο.

Screenshot2025-04-07at5_06_32PM.png.de6bb9f56caa6ff2c0184c57481c0f6f.png

@cantonas αρα ναι δεν συμβαίνει μόνο σε εμενα, ευχαριστώ👀. Μεχρι πριν λίγες ημέρες ήταν οκαυ, δεν είχα παρατηρήσει ποτέ θέμα. Τότε ελπίζω να είναι κάτι που θα λυθεί συντομα.

Επεξ/σία από Te0sX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Facebook έχουν αναφέρει αρκετοί το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχω δοκιμάσει να σκαλίσω το IPv6 (δεν ξέρω αν γίνεται κιόλας), αλλά από την Παρασκευή έχω κι εγώ τα ίδια προβλήματα με διάφορα mobile apps (Skroutz, Eurobank, Lidl κλπ μερικά ενδεικτικά apps που είτε φορτώνουν πολύ αργά, είτε καθόλου). Προς το παρόν σαν workaround απλώς πατάω να μπω μέσω VPN ή mobile data, αλλά όταν αυτό χρειάζεται να γίνει 20 φορές τη μέρα γίνεται ενοχλητικό...

edit: τεστ από κινητό δίνει ότι το IPv6 είναι off. Κάπου αλλού πρέπει να είναι το πρόβλημα και επικεντρώνεται μόνο σε apps. Αν μπεις μέσω mobile browser, τότε δεν έχει θέμα. Για IPv4 DNS έχω σετάρει αυτούς της Cloudflare απευθείας στο router. Τους IPv6 DNS δεν τους έχω πειράξει αν και απ' ότι θυμάμαι η Starlink χρησιμοποιεί Cloudflare by default.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή το καλώδιο που είχε μέσα δε φτάνει θα χρειαστώ μακρύτερο.

Κάνει οποιοδήποτε ethernet καλώδιο ή πρέπει να πάρω το πανάκριβο δικό τους?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/04/2025 at 20:50, nzeppos said:

Ελπίζω γιατί έχω βαρεθεί να μπαίνω στο VPN 20 φορές τη μέρα. 

Καλησπέρα. Μια καλή, εύκολη, δωρεάν λύση για όσο διάστημα κάνουν να διορθώσουν το θέμα που δημιουργήθηκε σε εμάς που έχουμε Android συσκευές είναι:

1) Κατέβασμα του Intra απο το Play Store, εφαρμογή της Jigsaw, ερευνητικής ομάδας της Google.
2) Ανοιγμα της εφαρμογής, πατήστε στο διακόπτη επανω δεξια για να το ενεργοποιήσετε. Εαν δεν ενεργοποιείται, συνδεθείτε στα mobile data σας, ενεργοποιείστε το για να γράφει On Protected και επιστρέψτε στο Wifi του Starlink.
3) Ολα δουλεύουν και πάλι απροβλημάτιστα. 🙂

Επεξ/σία από Te0sX
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, SakafliaC είπε

Επειδή το καλώδιο που είχε μέσα δε φτάνει θα χρειαστώ μακρύτερο.

Κάνει οποιοδήποτε ethernet καλώδιο ή πρέπει να πάρω το πανάκριβο δικό τους?

Κάνει οποιοδήποτε. Το δικό τους μόνο έχει την διαφορά ότι στην πλευρά του πιάτου στεγανώνει καλύτερα τo φις. Ωστόσο υπάρχει λύση που μας έδειξε λίγο πιο πίσω ο gorge18

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και ψωνίζω συχνά μικροπράγματα από Temu, δεν θα έπαιρνα από εκεί βάση για να στηρίξω ένα πράγμα που κάνει 200+ ευρώ και πρέπει να αντέχει σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες.

Θα κοιτούσα κάτι δοκιμασμένο (έστω από Aliexpress) με κριτικές σε forum κλπ. Στο Amazon έχουν πολλά τέτοια αλλά τα περισσότερα κοστίζουν 60-80 ευρώ, συχνά με δωρεάν μεταφορικά. Σχεδόν όλα μου φαίνονται κινέζικα που μπορούν να βρεθούν απευθείας από Aliexpress και από συναφή site σε χαμηλότερες τιμές.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...