comfuzio Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 2 minutes ago, Van Gerokost said: Μπορεί κάποιος με Starlink να μου κάνει ένα extended ping για να δώ latency στο παρακάτω ? login.p1.worldoftanks.eu thanks ! 1
bilt128 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ μία αύξηση στην ταχύτητα (έχω το πιάτο προηγούμενης γενιάς με το μοτέρ), ενώ πριν έπιανα στο download 150-250 και σπάνια 300, τώρα πιάνω 250-360 ενώ έχει αυξηθεί και η ταχύτητα του upload (από 35-40 τώρα ως και 100). Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος?
nzeppos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, bilt128 said: και η ταχύτητα του upload (από 35-40 τώρα ως και 100). Ωπ ωπ, ενδιαφέρον αυτό, θα δοκιμάσω αργότερα το απόγευμα να δω τι γίνεται στην πράξη με το upload (βλ. file upload και youtube streaming), έχω καιρό να το ψάξω. Στα τεστ που έκανα τώρα με το ίδιο πιάτο με μοτέρ (btw έχει αλλάξει τελείως το interface των speed tests στο Starlink app) μου δίνει 270-370 down και 35-45 up που νομίζω είναι όντως ταχύτητες υψηλότερες από το συνηθισμένο για τέτοια ώρα, παλιότερα σπάνια να έπιανε πάνω από 180-200 down και 20-30 up. Μιλάμε πάντα για ταχύτητες μεταξύ πιάτου-δορυφόρου, όχι για το ίδιο το Internet. Είτε το ένα είτε το άλλο, είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις τυπικές ταχύτητες που διαβάζω ότι έχουν σε ΗΠΑ/Αγγλία που συχνά δεν πιάνουν ούτε 100 down, οπότε πάλι καλά να λέμε... Το μελλοντικό πλάνο για το 1Gbps καλά κρατεί αν και δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για τους δορυφόρους Gen3 που υποτίθεται θα φέρουν αυτές τις ταχύτητες. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από nzeppos
nzeppos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Σε Ookla Speedtest τώρα είναι γύρω στα 300Mbps σε συνεχόμενες δοκιμές με καλώδιο. Έπιασε 370, έπιασε και 270. Αλλά γενικά σχεδόν ποτέ δεν έβλεπα τόσο μεγάλες ταχύτητες, οπότε σίγουρα κάτι έχουν αλλάξει. Το up βέβαια παραμένει καρφωμένο στα 30. 1
comfuzio Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Εγώ πάλι με το v4 kit (v3 router) είδα μεγάλη πτώση από την πρώτη βδομάδα. Καλά το upload ποτέ δεν πήγε πάνω από 30mbps αλλά την πρώτη βδομάδα είχα σταθερά πάνω από 380mbps download, τώρα ειδικά αυτήν την βδομάδα πιάνει και 90mbps, μιλάω για downloads από μεγάλα datacenters με καλό backbone. Στα benchmarks βγαίνει οκ αλλά σε πρακτικό επίπεδο είναι αργό αρκετά και την προηγούμενη βδομάδα το έγραψα και εδώ κι'όλας ότι σέρνονταν στα πάντα όμως για αρκετές ώρες, ακόμα και στην πρόσβαση σε δικούς μου servers όπου μπορώ να δω τι load υπάρχει (hint: χαμηλό) και αν έβαζα το κινητό σε hotspot, έμπαινα στα μπαμ σε όλα.
christos_kapi Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Καλησπερα, Υπαρχει καποιο αλλο thread που να αφορα download torrents ταινιες κλπ μεσω starlink? εψαξα και δε βρηκα κατι. Επειδη εχω χαθει λιγο με πληροφοριες που εψαξα στο google, μπορει να με βοηθησει καποιος; Ολοι μιλανε για συνδρομη VPN πχ NORDVPN, δεν ειναι το θεμα του το κοστος οκ, αλλα αλλοι λενε οτι δε λειτουργουν ολα τα vpn με το starlink κλπ. Θα ήθελα μια καποια βοηθεια αν καποιος γνωριζει.| Ευχαριστω εκ των προτερων.
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Όσα vpn ξέρω, όλα παίζουν. Αν έχεις ήδη Starlink, θα πρότεινα να δοκιμάσεις με ProtonVPN που έχει δωρεάν πλάνο. Αν χρειαστείς κάτι παραπάνω τότε κοιτάς κάποιο με συνδρομή.
comfuzio Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Εγώ πάλι βάζω και κατεβάζω torrents στο Synology NAS χωρίς vpn και ούτε email μου έχει έρθει ούτε μου έχουν κόψει την υπηρεσία. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω αλλά την Δευτέρα ανανέωσα τον 2ο μήνα, τον πρώτο μήνα κατέβασα κάτι ΤΒ συνολικά, όχι μόνο torrents αλλά και video games νόμιμα. Πιο πολύ με χαλάει ότι δεν έχει σταθερή ταχύτητα και την μια είμαι με 90mbps και την άλλη με 440mbps από μεγάλους hosts.
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι με τα νόμιμα αλλά με τα... άλλα. Επίσης δεν είναι ότι το Starlink παίρνει από μόνο του την πρωτοβουλία να τσεκάρει ποιος κατεβάζει torrent. Θα πρέπει πρώτα να τους γίνει καταγγελία από εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, που παρακολουθεί συγκεκριμένα torrent και προφανώς όχι τα πάντα. Το ρίσκο πάντα υπάρχει και είναι πολλές και σχεδόν καθημερινές οι προειδοποιήσεις που έχουν λάβει Έλληνες χρήστες, ακόμα και για υλικό που κατέβασαν πριν μήνες. Αν και δεν έχω ακούσει για περίπτωση διακοπής του Starlink, καθώς χρειάζονται αρκετές προειδοποιήσεις για να γίνει αυτό. Ένα VPN με 2ετές πλάνο στα 70 ευρώ δεν βλάπτει νομίζω. Κάτι Nordvpn και τέτοια υποστηρίζουν μέχρι 5 συσκευές ταυτόχρονα (ακόμα και σε διαφορετικά σπίτια), οπότε μπορεί να μοιραστεί το κόστος μεταξύ των χρηστών.
OldBoyPeri Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 4 ώρες πριν, nzeppos είπε Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι με τα νόμιμα αλλά με τα... άλλα. Επίσης δεν είναι ότι το Starlink παίρνει από μόνο του την πρωτοβουλία να τσεκάρει ποιος κατεβάζει torrent. Θα πρέπει πρώτα να τους γίνει καταγγελία από εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, που παρακολουθεί συγκεκριμένα torrent και προφανώς όχι τα πάντα. Το ρίσκο πάντα υπάρχει και είναι πολλές και σχεδόν καθημερινές οι προειδοποιήσεις που έχουν λάβει Έλληνες χρήστες, ακόμα και για υλικό που κατέβασαν πριν μήνες. Αν και δεν έχω ακούσει για περίπτωση διακοπής του Starlink, καθώς χρειάζονται αρκετές προειδοποιήσεις για να γίνει αυτό. Ένα VPN με 2ετές πλάνο στα 70 ευρώ δεν βλάπτει νομίζω. Κάτι Nordvpn και τέτοια υποστηρίζουν μέχρι 5 συσκευές ταυτόχρονα (ακόμα και σε διαφορετικά σπίτια), οπότε μπορεί να μοιραστεί το κόστος μεταξύ των χρηστών. Έχετε κάνει αλλαγή DNS ?
nzeppos Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Όπως πολλοί, έχω βάλει το DNS της Cloudflare. Αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό με το VPN που συζητάμε;
manolis940 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 5 ώρες πριν, OldBoyPeri είπε Έχετε κάνει αλλαγή DNS ? Η αλλαγή DNS βοηθούσε μόνο όσον αφορά στο μπλοκάρισμα που κάνανε τα τζιμάνια του Ελληνικού κράτους σε σελίδες υποτίτλων 😜 Αυτό γιατί εκεί επέλεξαν μέσω του DNS των παρόχων να μπλοκάρουν τις σελίδες.
Gogotsa Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 6 ώρες πριν, OldBoyPeri είπε Έχετε κάνει αλλαγή DNS ? Tι σχεση εχει αυτο?
Giwrgos71992 Δημοσ. Σάββατο στις 01:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:35 μμ Καλησπέρα παιδιά Έχω ένα θέμα με το Starlink μπας και γνωρίζετε από χθες πιάνω μόνο ίντερνετ με WiFi και δεν λειτουργεί το εθερνετ όταν κάνω επανεκκίνηση τον δρομολογητή πιάνει για 1 λεπτό και ξανά χάνετε λέτε να τα έπαιξε ο ανταπτορας αυτό έγινε μετά από διακοπή έκανε μπαμ το ups αλλά κράτησε το ρεύμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα