Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 30/1/2025 στις 1:04 ΜΜ, paredwse είπε

Λοιπόν, κάτι που παρατήρησα, ομολογουμένως με μεγάλη μου έκπληξη: Συνδέομαι με το κινητό μου στο wifi του Starlink και μπαίνω στην εφαρμογή της Box (το γνωστό delivery app). Προχωράω κανονικά στην παραγγελία μου και όταν φτάνω στην πληρωμή (και με παραπέμπει στην επιβεβαίωση από την Τράπεζα)... μένει εκεί. Δεν προχωράει.

Το δοκίμασα σε δύο διαφορετικές συνδέσεις Starlink, έλαβα το ίδιο αποτέλεσμα. Ακυρώνω την διαδικασία, το 'γυρνάω' σε 5G, όλα καλά.

Τηλέφωνο: iPhone 12.

Κάρτα: Τράπεζα Πειραιώς.

flag η ip? 

• Απαντ. 564
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το starlink, αυτό που τρέχει τώρα η προσφορά, και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

έχω τώρα ασύρματο ίντερνετ, με κεραία στην ταράτσα και καλώδιο δικτύου αρκετών μέτρων, που κατεβαίνει στο σπίτι μου, μέσα σε καναλάκι. Στο σπίτι έχω το δικό μου router και 2 mesh extenders.

Από τα προηγούμενα posts κατάλαβα ότι αρκεί απλό καλώδιο δικτύου, αρκεί να υπάρχει σχετική στεγανοποίηση στο πιάτο. Για αυτό το λόγο έλεγα να βάλω το router μέσα στο δώμα, κάνοντας χρήση του 15 μετρου καλωδίου της συσκευασίας και να κουμπώσω σε μια από τις 2 θύρες, το υπάρχον καλώδιο της εγκατάστασης που έχω, ώστε να "στέλνει" το ιντερνετ στον εξοπλισμό που ήδη έχω στο σπίτι (router, mesh extenders). Η μία από τις 2 θύρες ethernet του starlink είναι για αυτή την δουλειά, να μπορούμε να συνδέσουμε μετά από αυτό, το δικό μας router;

Θα δουλέψει αυτή η συνδεσμολογία;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, camel555 είπε

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το starlink, αυτό που τρέχει τώρα η προσφορά, και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

έχω τώρα ασύρματο ίντερνετ, με κεραία στην ταράτσα και καλώδιο δικτύου αρκετών μέτρων, που κατεβαίνει στο σπίτι μου, μέσα σε καναλάκι. Στο σπίτι έχω το δικό μου router και 2 mesh extenders.

Από τα προηγούμενα posts κατάλαβα ότι αρκεί απλό καλώδιο δικτύου, αρκεί να υπάρχει σχετική στεγανοποίηση στο πιάτο. Για αυτό το λόγο έλεγα να βάλω το router μέσα στο δώμα, κάνοντας χρήση του 15 μετρου καλωδίου της συσκευασίας και να κουμπώσω σε μια από τις 2 θύρες, το υπάρχον καλώδιο της εγκατάστασης που έχω, ώστε να "στέλνει" το ιντερνετ στον εξοπλισμό που ήδη έχω στο σπίτι (router, mesh extenders). Η μία από τις 2 θύρες ethernet του starlink είναι για αυτή την δουλειά, να μπορούμε να συνδέσουμε μετά από αυτό, το δικό μας router;

Θα δουλέψει αυτή η συνδεσμολογία;

Αφού έχεις ήδη καλώδιο, πήγαινε στο σημείο που είναι το καλώδιο και κατέβασε την εφαρμογή την starlink για να είσαι σίγουρος ότι πιάνει.

Αν είσαι εντάξει αγοράζεις τον εξοπλισμό αγοράζεις και το ανταπτοράκι στεγανοποίησης που μας έδειξε πιο πίσω ο gogrge. Δεν είναι απαραίτητο αλλά φίλα τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Το Gen 3 router(Για συντομία Gen3R) έχει ξεχωριστή θύρα που θα κουμπώσεις την κεραία και άλλες δύο πάνω για να βάλεις δικές σου συσκευές. Μπορείς εκεί να βάλεις ότι θέλεις ακόμη και δικό σου router. Προτείνω επίσης να βάλεις το router του starlink σε passthrough mode (νομίζω έτσι λέγεται) να τραβήξεις ένα καλώδιο  από το switch του Gen3R στην WAN του δικού σου και να μην αλλάξεις απολύτως τίποτα άλλο στο δίκτυο σου.

Αφήνεις το 15αρι καλώδιο στην άκρη και αν χρειαστείς να το πουλήσεις πλασάρεις ότι έχεις και καινούργιο καλώδιο 😎

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, το αγόρασα και εγώ το τυπικό για το εξοχικό. Από ταχύτητες σταθερής χάλια  ενώ και η κινητή δεν δίνει τόσο καλό σήμα.
Πάνω κάτω για 3 μήνες το χρόνο το θέλω και κάπου διάβασα ότι θα μπορώ να το παύω και να το ενεργοποιώ ξανά όταν το χρειαστώ. Θα υπάρχει πρόβλημα με το τυπικό; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, taskon είπε

Καλησπέρα, το αγόρασα και εγώ το τυπικό για το εξοχικό. Από ταχύτητες σταθερής χάλια  ενώ και η κινητή δεν δίνει τόσο καλό σήμα.
Πάνω κάτω για 3 μήνες το χρόνο το θέλω και κάπου διάβασα ότι θα μπορώ να το παύω και να το ενεργοποιώ ξανά όταν το χρειαστώ. Θα υπάρχει πρόβλημα με το τυπικό; 

τυπικό;

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, taskon είπε

Το σπιτικό εννοώ

Όχι, γιατί να έχεις πρόβλημα; Και αυτό που λες ισχύει. Ναι μπορείς να το διακόψεις όποτε θες εσύ.

Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

Όχι, γιατί να έχεις πρόβλημα; Και αυτό που λες ισχύει. Ναι μπορείς να το διακόψεις όποτε θες εσύ.

Ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση, θα το ενεργοποιήσω γύρω στο Πάσχα τότε. Απλά μου φάνηκε περίεργο που στο mini το διαφημίζει ως υπηρεσία ενώ στο άλλο όχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να πάρω το standard kit στα 249 € το οποίο είναι σε προσφορά. Θα πήγαινα για το μίνι αλλά είδα πως έχει περιορισμούς στα gb ενώ το standard έχει απεριόριστα με 40ευρω το μήνα.

Μπορώ το στάνταρ να το χρησιμοποιώ δύο μήνες στην Α τοποθεσία (πχ Χαλκιδική) και άλλους δύο μήνες στην Β τοποθεσία (πχ Κατερίνη) ή κλειδώνει σε μια τοποθεσία;

Επεξ/σία από xakou
Δημοσ.

Το χρησιμοποιείς όπου θέλεις και για όσο θέλεις, αρκεί κάθε φορά  να δηλώνεις στο app σε ποια τοποθεσία βρίσκεται το πιάτο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...