Γηρυόνης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ideal09 είπε Εφόσον εχεις το Gen3, τοτε ναι ειναι το κλασσικο. Το θεμα ειναι κανει σωστη στεφανοποιηση στο πιατο γιατι το γνησιο οπως καταλαβαινεις σφραγιζει τελεια. Άρα μπορώ να αγοράσω το ίδιo καλώδιο με περισσότερα μέτρα από οπουδήποτε (που λογικά θα μου βγει και πιο φθηνό), δε χρειάζεται να πάρω της Starlink. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Υγ. Άρα λες ότι πιθανόν να μην εφαρμόζει το ίδιο καλά αν αγοράσω κάποιο άλλο; Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Γηρυόνης
manolis940 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Έχει κάτι σαν φλάτζα το γνήσιο για αδιαβροχοποίηση. Επειδή είναι απ' την κάτω μεριά δεν ξέρω αν είναι τόσο απαραίτητη. Μπορείς ωστόσο αν είναι εφικτό να κάνεις και το εξής. Να συνδέσεις το γνήσιο που εφαρμόζει άψογα, να βρεις μίας καλής ποιότητας μούφα και από εκεί να συνεχίσεις με το δικό σου καλώδιο. 1
Morosis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 2:58 ΜΜ, Γηρυόνης είπε Άρα μπορώ να αγοράσω το ίδιo καλώδιο με περισσότερα μέτρα από οπουδήποτε (που λογικά θα μου βγει και πιο φθηνό), δε χρειάζεται να πάρω της Starlink. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Υγ. Άρα λες ότι πιθανόν να μην εφαρμόζει το ίδιο καλά αν αγοράσω κάποιο άλλο; Φίλε μου καλησπέρα,επειδή έχω starlink το καινούργιο,μόνο το γνήσιο καλώδιο κάνει..Αν δεν σου κάνει το 15μ πρέπει να πάρεις το άλλο με κόστος 150 ευρώ (45m) έχει καλώδιο που τελειώνει σε κλασσικό router όμως έχει ειδικό clip που κουμπώνει στο πιάτο..Οπότε κάτι άλλο πέρα από το δικό του καλώδιο δεν κάνει
ideal09 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 52 λεπτά πριν, Morosis είπε Φίλε μου καλησπέρα,επειδή έχω starlink το καινούργιο,μόνο το γνήσιο καλώδιο κάνει..Αν δεν σου κάνει το 15μ πρέπει να πάρεις το άλλο με κόστος 150 ευρώ (45m) έχει καλώδιο που τελειώνει σε κλασσικό router όμως έχει ειδικό clip που κουμπώνει στο πιάτο..Οπότε κάτι άλλο πέρα από το δικό του καλώδιο δεν κάνει 1
Morosis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, ideal09 είπε Μπορεί κ να έχεις δίκιο,εγώ Παρ'ολα αυτά πήρα του starlink με τα 45μ να είμαι σίγουρος 1
manolis940 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 58 λεπτά πριν, Morosis είπε Μπορεί κ να έχεις δίκιο,εγώ Παρ'ολα αυτά πήρα του starlink με τα 45μ να είμαι σίγουρος Στο Gen 3 (δεν ξέρω για τα προηγούμενα) είναι κλασικό RJ45 το φις. Πάρε ένα τυπικό RJ45 και δες και αυτό που αγόρασες και σύγκρινε τα. Από την άλλη δεν ξέρω τι εξυπηρετούν τα καλώδια της εταιρειας πέραν απ' το να στεγανώσουν την θύρα που και αυτό μου φαίνεται ανούσιο αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις το πιάτο κάπου να κολυμπήσει ή να το γυρίσεις ανάποδα προς το πάτωμα. Τα μεγάλα καλώδια για μόνιμες εγκαταστάσεις συνήθως τα περνάς μέσα από condur, κανάλια, τοίχους κτλ. Ένα καλώδιο που έχει φυσάκι πάνω του χρειάζεται την διπλάσια τρύπα/αγωγό για να περάσει. Πχ σε μία διπλοτυχία για να περάσει άνετα θα χρειαστείς 20αρι τρυπάνι. 16αρι οριακά και 13αρι πιθανών να το τραυματήσεις.
Morosis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Στο Gen 3 (δεν ξέρω για τα προηγούμενα) είναι κλασικό RJ45 το φις. Πάρε ένα τυπικό RJ45 και δες και αυτό που αγόρασες και σύγκρινε τα. Από την άλλη δεν ξέρω τι εξυπηρετούν τα καλώδια της εταιρειας πέραν απ' το να στεγανώσουν την θύρα που και αυτό μου φαίνεται ανούσιο αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις το πιάτο κάπου να κολυμπήσει ή να το γυρίσεις ανάποδα προς το πάτωμα. Τα μεγάλα καλώδια για μόνιμες εγκαταστάσεις συνήθως τα περνάς μέσα από condur, κανάλια, τοίχους κτλ. Ένα καλώδιο που έχει φυσάκι πάνω του χρειάζεται την διπλάσια τρύπα/αγωγό για να περάσει. Πχ σε μία διπλοτυχία για να περάσει άνετα θα χρειαστείς 20αρι τρυπάνι. 16αρι οριακά και 13αρι πιθανών να το τραυματήσεις. Κοιτα,εγω πηρα το v4 standard kit τωρα προσφατα,κλασσικο rj45 ειναι και εκει,στο πανω ποστ μου μπερδεψα το clip του rooter με το ethernet cable,επειδη μετακομισα Λαρισα και εχει πολλες βροχες κ το καλοκαιρι βραζεις προτιμησα να δωσω τα παραπανω λεφτα για το καλωδιο της εταιριας,ειναι πιο χοντρο κ πιο ανθεκτικο στην συνδεση που κανει με το πιατο απο θεμα θερμοκρασιων κ βροχων Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από Morosis
manolis940 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, Morosis είπε Κοιτα,εγω πηρα το v4 standard kit τωρα προσφατα,κλασσικο rj45 ειναι και εκει,στο πανω ποστ μου μπερδεψα το clip του rooter με το ethernet cable,επειδη μετακομισα Λαρισα και εχει πολλες βροχες κ το καλοκαιρι βραζεις προτιμησα να δωσω τα παραπανω λεφτα για το καλωδιο της εταιριας,ειναι πιο χοντρο κ πιο ανθεκτικο στην συνδεση που κανει με το πιατο απο θεμα θερμοκρασιων κ βροχων Δεν είμαι ειδικός στην στεγανοποίηση, απλώς έχω περάσει αρκετές κεραίες, Mikrotik, Ubiquity, TpLink οι οποίες έχουν πιο εκτεθειμένη θύρα απ' ότι το starlink, χωρίς να έχουν πρόβλημα με υγρασία. Φυσικά σε καμία περίπτωση με θερμοκρασία. Το starlink μιας και κοιτάει προς τα πάνω θεωρώ και η θύρα προς τα κάτω μοιάζει αδύνατον να μπει νερό στην θύρα. Εκτός βέβαια αν δεν το στερεώσεις καλά και πέσει. Από κει και πέρα δεν λέω καλά κάνεις να χρησιμοποιείς το γνήσιο καλώδιο απλώς δεν χρειάζεται να αγοράσεις το μεγαλύτερο. Παίρνεις μια μούφα και συνεχίζεις με ένα κανωνικό καλώδιο ethernet όπως είπα και στον φίλο παραπάνω. Κατά προτίμηση καλό είναι να έχει και γείωση. (καλώδιο, φις, μούφα)
gorge18 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Αυτο θα μπορουσε να κανει δουλεια. Δεν το εχω δουλεψει αλλα θα το παρω να το δω! https://www.aliexpress.com/item/1005008219718860.html
manolis940 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, gorge18 είπε Αυτο θα μπορουσε να κανει δουλεια. Δεν το εχω δουλεψει αλλα θα το παρω να το δω! https://www.aliexpress.com/item/1005008219718860.html Φαίνεται αρκετά ωραία λύση αλλά πιστεύω ότι ένα στεγανό κουτί και μία μούφα cat6 με γείωση θα σου στοιχίσουν λιγότερο ακόμη και στην Ελλάδα. Το στεγανό είναι προαιρετικό μάλιστα μιας και μπορείς την μάσηση να την κάνεις μέσα στο κτήριο. Απ' την άλλη βέβαια μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου το καλώδιο της Starlink και ίσως μετρήσει θετικά σε περίπτωση που θες να πουλήσεις τον εξοπλισμό. 1
gorge18 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 22 λεπτά πριν, manolis940 είπε Φαίνεται αρκετά ωραία λύση αλλά πιστεύω ότι ένα στεγανό κουτί και μία μούφα cat6 με γείωση θα σου στοιχίσουν λιγότερο ακόμη και στην Ελλάδα. Το στεγανό είναι προαιρετικό μάλιστα μιας και μπορείς την μάσηση να την κάνεις μέσα στο κτήριο. Απ' την άλλη βέβαια μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου το καλώδιο της Starlink και ίσως μετρήσει θετικά σε περίπτωση που θες να πουλήσεις τον εξοπλισμό. Πιο πολυ για την σεγανωση το εβαλα γιατι σε μερος κοντα σε θαλασσα δεν θα ειχα σκετο το κλιπ ετσι 1
SergioX Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Για όποιον ενδιαφέρεται ο Κωτσοβολος έχει σε έκπτωση τα standard και mini kit 1
Antonis_69P Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, Χαρούμενος κάτοχος starlink στην Αθήνα εδώ και αρκετούς μήνες. Έχω την εξής απορία, υπάρχει κάποιος τρόπος όταν πηγαίνω στο εξοχικό η γενικά κάπου εντός Ελλάδος για κάνα δυο εβδομάδες να έχω παροχές του starlink με κάποιο τρόπο? Μιας και θα χρειάζεται για online συνεδρίες - δουλειά που κάνει η γυναίκα Τι εννοώ να κουβαλάω τον εξοπλισμό είναι λίγο δύσκολο, βέβαια ίσως και να το έκανα απλά αν άφηνα το καλώδιο πίσω ("Μιας και διαπερναει μόνιμα τον τοίχο) και να αγοράζα ένα καινούργιο (που δυστυχώς βγαίνει μόνο σε 45αρι στα 150 ευρώ) Δεύτερη ιδέα σκέφτηκα το starlink mini ΑΛΛΆ από ότι είδα τσιμπάει πολύ για mini στα 279 ευρώ και τέλος αν είδα καλά θα χρειάζεται έξτρα συνδρομή 40 ευρώ χωρίς να συ υπολογίζει την ήδη υπάρχουσα που έχω
manolis940 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Antonis_69P είπε Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, Χαρούμενος κάτοχος starlink στην Αθήνα εδώ και αρκετούς μήνες. Έχω την εξής απορία, υπάρχει κάποιος τρόπος όταν πηγαίνω στο εξοχικό η γενικά κάπου εντός Ελλάδος για κάνα δυο εβδομάδες να έχω παροχές του starlink με κάποιο τρόπο? Μιας και θα χρειάζεται για online συνεδρίες - δουλειά που κάνει η γυναίκα Τι εννοώ να κουβαλάω τον εξοπλισμό είναι λίγο δύσκολο, βέβαια ίσως και να το έκανα απλά αν άφηνα το καλώδιο πίσω ("Μιας και διαπερναει μόνιμα τον τοίχο) και να αγοράζα ένα καινούργιο (που δυστυχώς βγαίνει μόνο σε 45αρι στα 150 ευρώ) Δεύτερη ιδέα σκέφτηκα το starlink mini ΑΛΛΆ από ότι είδα τσιμπάει πολύ για mini στα 279 ευρώ και τέλος αν είδα καλά θα χρειάζεται έξτρα συνδρομή 40 ευρώ χωρίς να συ υπολογίζει την ήδη υπάρχουσα που έχω Θα πάρεις ένα κανονικό καλώδιο utp όσα μέτρα χρειάζεσαι το οποίο προερετικά να έχει και γείωση(shielded), δηλαδή αυτό που έχει μεταλικά βύσματα στις άκρες και θα πηγαίνεις όπου γουστάρεις. Αν φοβάσαι ότι θα βρέξει μπορείς extra να πάρεις και το ανταπτοράκι που φαίνεται στο link του aliexpress του @gorge18 και θα έχεις σφραγίσει και την θύρα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά φίλου μου το πήραμε και πήγαμε την βόλτα μας και δεν είχε κανένα θέμα. Άλλωστε απ' όσο ξέρω δεν έχει ούτε επίσημα γεωγραφικούς περιορισμούς και μάλιστα μπορείς να βγεις και στην Ευρώπη μαζί του και να έχεις το Internet σου κανονικά. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από manolis940
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Λοιπόν, κάτι που παρατήρησα, ομολογουμένως με μεγάλη μου έκπληξη: Συνδέομαι με το κινητό μου στο wifi του Starlink και μπαίνω στην εφαρμογή της Box (το γνωστό delivery app). Προχωράω κανονικά στην παραγγελία μου και όταν φτάνω στην πληρωμή (και με παραπέμπει στην επιβεβαίωση από την Τράπεζα)... μένει εκεί. Δεν προχωράει. Το δοκίμασα σε δύο διαφορετικές συνδέσεις Starlink, έλαβα το ίδιο αποτέλεσμα. Ακυρώνω την διαδικασία, το 'γυρνάω' σε 5G, όλα καλά. Τηλέφωνο: iPhone 12. Κάρτα: Τράπεζα Πειραιώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα