manolis940 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Καλημέρα. Σε φίλο πρότεινα πριν κάτι μήνες σε μία περοπχή του Ηρακλείου που το δίνανε εγγυημένη ταχύτητα ADSL στα 4Mpbs (😂) να βάλει skytelecom ή Starlink. Επέλεξε Starlink και εχθές μπήκε στην σελίδα του star για να βάλει να δει κάποιο πρόγραμμα και του έβγαλε ένα μήνυμα τύπου ότι δεν είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα στην περιοχή του. Του είπα να τσεκάρει τη δημόσια IP και φαινόταν Ελληνική. Υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα του starlink απ' τις Ελληνικές σελίδες; Στις 17/11/2024 στις 10:13 ΜΜ, gorge18 είπε Γιατι να παρεις τεχνικο; Τσαμπα χρηματα θα δωσεις που θα μπορουσες για 2,5 μηνες να ειχες ιντερνετ... Γιατί μήπως δεν είναι εύκολο για τον καθένα να ανοίξει μία 13αρα τρύπα στον τοίχο ή να βρει ένα σπιράλ που πάει ταράτσα; ή το 15m καλώδιο να μην του φτάνει; 13 ώρες πριν, Panos-art είπε Ώσπου να το αγοράσω θέλω να φτιάξω την βάση που χρειάζομαι. Οι διαστάσεις του starlink είναι 594 Χ 383 αλλά λογικά θέλω μικρότερη βάση. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλη Τη μέγεθος πρέπει να είναι το κομμάτι που θα πατάει πάνω του?, δηλ από τις βίδες έως μπροστά? Μπορεί κάποιος που έχει το gen3 να το μετρήσει Καθόλου κακή ιδέα αν και είναι κάτι που σου έρχεται αμέσως και δεν θα περιμένεις πολύ γενικά. Σωστές οι διαστάσεις που αναφέρεις, αυτό που θα χρειαστείς πρακτικά είναι κάπου να βιδώσει η βάση. Δυστηχώς δεν θυμάμαι την απόσταση αλλά έτσι κι αλλιώς θα βάλεις δύο απλές τρυπανόβιδες αν κάνεις μεταλική κατασκευή οπότε δεν είναι κάτι που πρέπει να σε νοιάζει. Το πιάτο πρέπει να στηθεί όπως βλέπεις στην εικόνα παρακάτω. Οπότε αν φτιάξεις μία βάση με ένα στρατζαριστό μήκους 20cm ίσως και να λέω πολύ θα βιδώσει. Μην την κάνεις πάρα πολύ ψηλή δεν χρειάζεται αν έχεις ανοιχτό χώρο γιατί δεν ξέρω η βάση που έχει πάνω του αν αντέξει σε αέρα. Το βασικό που θα κάνεις πάντως σίγουρα και θα σε βοηθήσει στην σωστή τοποθέτηση και τον προσανατολισμό του πιάτου είναι να κάνεις περιστρεφόμενο την βάση. Γιατί η αλήθεια είναι δεν σου λέει πάντα εξ' αρχής ότι είναι στραμμένη λανθασμένα οπότε αν θες να την γυρίσεις αργότερα 5 - 6 μοίρες δεξιά και αριστερά να μπορείς να το κάνεις εύκολα. Bonus μπορείς να πάρεις και μία έτοιμη κεφαλή η οποία κουμπώνει πάνω και θα χρειαστεί μόνο να βάλεις ένα στύλο και μία βάση πλαϊνού τοίχου ή οροφής ανάλογα την εγκατάσταση σου: AliExpress link 1 1
iliata2410 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Παιδιά το mini πιάτο που έχει,η ταχύτητα είναι μέχρι 100mbbs; Η είναι ίδια με το μεγάλο πιάτο;
nzeppos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Το mini πρέπει να έχει τυπικές ταχύτητες γύρω στα 120-150Mbps down με 7-10 up, αν και θεωρητικά πιάνει έως 200 αν θυμάμαι καλά. Το "μεγάλο" πιάτο πάει μέχρι 350-400Mbps down με 20-30 up, αν και πιο συνηθισμένες ταχύτητες είναι γύρω στα 250. Οπότε μπακάλικα το mini πιάνει περίπου τις μισές ταχύτητες από το κανονικό. Δεν είναι σωστή όμως η απευθείας σύγκριση, αφού το mini προορίζεται γενικά για διαφορετικές χρήσεις (βλ. φορητότητα).
iliata2410 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Το μόνο μείον με το mini είναι η ακριβότερη συνδρομή,και ο εξοπλισμός.Πιστευω σε βάθος χρόνου ότι θα αυξηθούν οι ταχύτητες και στο mini (εκτός αν βγάζουν νέα mini) .
manolis940 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Αυτό που είπα πιο πάνω πάνω με το Star είναι γενικό πρόβλημα της Starlink. Με κάλεσε και κάποιος άλλος γνωστός για το ertflix αλλά δεν ξέρω τι να του απαντήσω. Έχει αντιμετωπίσεις κάποιος από εσάς τέτοια προβλήματα με πρόσβαση σε σελίδες; Γνωρίζω ότι υπήρχε παλιά πρόβλημα γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν έβγαινες με Ελληνική IP έξω αλλά τώρα απ' ότι βλέπω βγαίνεις.
nzeppos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Με το Ertflix live είχα κι εγώ προβλήματα και δεν έπαιζε τίποτα στον browser εδώ και κάποιες εβδομάδες (παλιότερα ήταν μια χαρά). Δοκίμασα τώρα στο κινητό (από browser, όχι από app) και φαίνεται να παίζει ΟΚ μέσω Starlink. Θα ξαναδοκιμάσω αργότερα σε desktop browser. Προβλήματα με το Star (πιθανώς και με Disney+) έχουν αναφερθεί και στο Facebook group. Με το δεύτερο δεν έχω θέμα, αλλά με Star δεν έχω δοκιμάσει. Θα του ρίξω μια ματιά το απόγευμα. Πρόβλημα με άλλες σελίδες δεν έχει τύχει να δω. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις πάντως, η ευθύνη είναι από τη μεριά του παρόχου και όχι του Starlink. Παράδειγμα το wifi calling της Vodafone, που δεν παίζει. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από nzeppos 1
ababapanos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Αγόρασα σήμερα αυτό το standard kit. Ηθελα να ρωτήσω είναι το καινούριο ή το παλιό ; Γιατί ήξερα ότι το πιάτο ήταν μηχανικό και κινούταν αυτόματα ανάλογα το που είναι οι δορυφόροι. Μήπως πήρα κατωτερη έκδοση ; https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/modems-routers/299293-starlink-standard-kit-v4 Το ρουτερ του starlink θα τερματίζει το καλώδιο του στο υπόγειο οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί εκεί. Αλλά στην σοφίτα έχω γραφειο με υπολογιστή που θέλω να δώσω ίντερνετ. Με ποιον τρόπο μπορώ να του δωσω εκεί ίντερνετ χωρίς απολειες στην ταχύτητα; Υπάρχει κάποιο καλό δοκιμασμένο access point ? Να είναι mesh? Εχω διαβάσει καλά λόγια για τα fritz … κάποια άλλη πρόταση;
gorge18 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 55 λεπτά πριν, ababapanos είπε Αγόρασα σήμερα αυτό το standard kit. Ηθελα να ρωτήσω είναι το καινούριο ή το παλιό ; Γιατί ήξερα ότι το πιάτο ήταν μηχανικό και κινούταν αυτόματα ανάλογα το που είναι οι δορυφόροι. Μήπως πήρα κατωτερη έκδοση ; https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/modems-routers/299293-starlink-standard-kit-v4 Το ρουτερ του starlink θα τερματίζει το καλώδιο του στο υπόγειο οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί εκεί. Αλλά στην σοφίτα έχω γραφειο με υπολογιστή που θέλω να δώσω ίντερνετ. Με ποιον τρόπο μπορώ να του δωσω εκεί ίντερνετ χωρίς απολειες στην ταχύτητα; Υπάρχει κάποιο καλό δοκιμασμένο access point ? Να είναι mesh? Εχω διαβάσει καλά λόγια για τα fritz … κάποια άλλη πρόταση; Το νεο ειναι το μη μηχανικο. Το στρεφεις με το app ΒΔ και εισαι οκ. Βαλε το στο υπογειο και απο μια απο τις εξοδους του, τραβηξε καλωδιο στην σοφιτα. Μετα βαλε καποιο access point εκει. 1
nzeppos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, ababapanos said: Το ρουτερ του starlink θα τερματίζει το καλώδιο του στο υπόγειο οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί εκεί. Αλλά στην σοφίτα έχω γραφειο με υπολογιστή που θέλω να δώσω ίντερνετ. Με ποιον τρόπο μπορώ να του δωσω εκεί ίντερνετ χωρίς απολειες στην ταχύτητα; Υπάρχει κάποιο καλό δοκιμασμένο access point ? Να είναι mesh? Εχω διαβάσει καλά λόγια για τα fritz … κάποια άλλη πρόταση; Μια πρόταση είναι αυτό που περιγράφω στα σχόλια: https://www.insomnia.gr/forums/topic/799149-starlink-megathread/page/15/#findComment-60251267 και https://www.insomnia.gr/forums/topic/799149-starlink-megathread/page/18/#findComment-60257874 Τώρα το πόσο θα βοηθήσει ή θα μπερδέψει είναι άλλη ιστορία, επειδή όμως κάθε περίπτωση εγκατάστασης είναι διαφορετική ίσως σου δώσει ιδέες που δεν είχα σκεφτεί εγώ. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από nzeppos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα