Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!! Μια ερώτηση! εχει πάρει κανεις με ενοικίαση εξοπλισμού ή δεν γίνεται στην ελλάδα αυτο;

• Απαντ. 510
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ και καναδυο μήνες έχουν αφαιρέσει την επιλογή αυτή για την Ελλάδα. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα το επαναφέρουν αλλά δεν νομίζω να υπάρχει καμια επίσημη ενημέρωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και επαρχία στα χωριά θα αργήσει να έρθει η οπτική ίνα έχω κάποιες απορίες για το starlink άν ΄πιάνει τις ταχύτητες που υπόσχεται και ειδικά για το τί παίζει με την αλλαγή DNS και την static IP.

Edit: Εντάξει η ερώτηση για την αλλαγή DNS και static IP έχει απαντηθεί αλλάζει κανονικά από το router της Starlink 

Επεξ/σία από zvarthangalos
Δημοσ.

Καλησπέρα στη ομάδα θέλω να αγοράσω starlink γιατί χωριό το internet χαλιά έβαλα 5g της cosmote αλλά από Μάιο μέχρι Σεπτεμβρίο μπουκωνει η κεραία και πάνω από 10 Mbps δεν έχω

Η ερώτηση είναι η έξεις είμαι τορενακιας σειρές ταινίες παιχνίδια λένε ότι σε μπαναρει ισχύει 

Αν ναι υπάρχει λύσει να ξέρω μην αγοράσω άδικα τον εξοπλισμό 

Δημοσ.

Θεωρητικά ισχύει, αν και πρώτα σου στέλνουν προειδοποιήσεις. Στις πόσες προειδοποιήσεις κάνουν ban δεν ξέρω, πιθανώς γύρω στις 5 σύμφωνα με παλιότερα σχόλια του reddit αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Το καλύτερο είναι να ξεκόψεις από τέτοιου είδους torrents :) 

Διαφορετικά κοίτα για VPN, ώστε με 30-40 ευρώ το χρόνο να έχεις το κεφάλι σου (θεωρητικά) ήσυχο.

Δημοσ.
On 07/10/2024 at 19:38, zvarthangalos said:

Μιας και επαρχία στα χωριά θα αργήσει να έρθει η οπτική ίνα έχω κάποιες απορίες για το starlink άν ΄πιάνει τις ταχύτητες που υπόσχεται και ειδικά για το τί παίζει με την αλλαγή DNS και την static IP.

Edit: Εντάξει η ερώτηση για την αλλαγή DNS και static IP έχει απαντηθεί αλλάζει κανονικά από το router της Starlink 

Ποια είναι η ταχύτητα που θεωρείς ότι υπόσχεται? Σαν Starlink για το Residential πακέτο λένε 25-100 Mbps download & 5-10Mbps upload, ο Κωτσόβολος έλεγε έως 300mbps download. Στα Business - Priority λέει 40-220Mbps download &  8-25 upload. Εμένα το Gen2 πιάνει 200-300Mbps download και 10-30 upload, για την ώρα δεν έχει κάποιο cap στην Ελλάδα.
https://www.starlink.com/legal/documents/DOC-1400-28829-70

DNS αλλάζεις κανονικά και από το Router της Starlink, για στατική IP πρέπει να πάρεις το μικρό Business πακέτο (Priority 50gb με 50€, το Residential με τα 40€ δεν έχει).

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, nzeppos είπε

Θεωρητικά ισχύει, αν και πρώτα σου στέλνουν προειδοποιήσεις. Στις πόσες προειδοποιήσεις κάνουν ban δεν ξέρω, πιθανώς γύρω στις 5 σύμφωνα με παλιότερα σχόλια του reddit αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Το καλύτερο είναι να ξεκόψεις από τέτοιου είδους torrents :) 

Διαφορετικά κοίτα για VPN, ώστε με 30-40 ευρώ το χρόνο να έχεις το κεφάλι σου (θεωρητικά) ήσυχο.

Το θεμα με τα torrents δεν υπαρχει αν καποιος κατεβαζει απο private torrent trackers.

Πολυ προχειρα και πιθανως με λαθη - εχω καιρο που το εψαξα - ο λογος που οι ISPs (e.g. Starlink) στελνουν ειδοποιησεις ειναι επειδη τα studios (e.g. Disney, Universal) κανουν seed δημοσια torrents και βλεπουν ποιες IPs κατεβαζουν κατι, και μετα σκανε δικηγορικα μηνυματα στους ISPs οι οποιοι μετα ενημερωνουν εσενα επειδη ξερουν σε ποιον ανηκει η IP. More info here.

Αυτο δεν γινεται οταν δεν ειναι δημοσιο το tracker. Μια ιδεα ειναι Stremio + Real Debrid. Μια αλλη ειναι ιδιωτικα φορουμ που θες invite για να μπεις και κατεβαζεις απο private trackers - ομως πρεπει να κανεις seed οσο κανεις download.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά αλλά οι private trackers είναι από μόνοι τους ξεχωριστή κατηγορία, αφού συνήθως θα πρέπει να πάρεις πρόσκληση για να μπεις, να πληρώνεις συνδρομή ή να seed-άρεις με το ζόρι (άρα να καις παραπάνω ρεύμα εκτός αν τρέχεις τον torrent client σε κανα raspberry) κλπ. Γενικά θεωρώ πως ακόμα και αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα των private, όλο και κάτι θα χρειαστεί να κατεβάσουν από public tracker, οπότε θα πρέπει να έχουν το νου τους.

Οι ειδοποιήσεις από τη Starlink καλά κρατούν, σήμερα αναφέρθηκε παρόμοια περίπτωση στο γνωστό ελληνικό group του Facebook που λέγαμε σε προηγούμενες σελίδες. Δεν είπαν για άμεσο ban, αλλά ούτε και πόσες ακόμα προειδοποιήσεις θα στείλουν πριν επέλθει το ban.

Με ένα VPN έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο.

+1 για Stremio+RD αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για στριμάρισμα ταινιών/σειρών και όχι κατέβασμα παιχνιδιών κλπ. 

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nzeppos είπε

Σωστά αλλά οι private trackers είναι από μόνοι τους ξεχωριστή κατηγορία, αφού συνήθως θα πρέπει να πάρεις πρόσκληση για να μπεις, να πληρώνεις συνδρομή ή να seed-άρεις με το ζόρι (άρα να καις παραπάνω ρεύμα εκτός αν τρέχεις τον torrent client σε κανα raspberry) κλπ. Γενικά θεωρώ πως ακόμα και αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα των private, όλο και κάτι θα χρειαστεί να κατεβάσουν από public tracker, οπότε θα πρέπει να έχουν το νου τους.

Οι ειδοποιήσεις από τη Starlink καλά κρατούν, σήμερα αναφέρθηκε παρόμοια περίπτωση στο γνωστό ελληνικό group του Facebook που λέγαμε σε προηγούμενες σελίδες. Δεν είπαν για άμεσο ban, αλλά ούτε και πόσες ακόμα προειδοποιήσεις θα στείλουν πριν επέλθει το ban.

Με ένα VPN έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο.

+1 για Stremio+RD αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για στριμάρισμα ταινιών/σειρών και όχι κατέβασμα παιχνιδιών κλπ. 

Stremio+RD ειναι πραγματι ο,τι καλυτερο, και βγαινει 32 ο χρονος - ομως αντικαθιστα ολες τις συνδρομες (e.g Netflix, HBO, Disney+, Apple etc) και με το παραπανω. Και δεν χρειαζεται να seedαρεις τιποτα, και λειτουργει cross platform (βλεπω απο την smart TV μου) χωρις μεταφορες αρχειων κλπ.

Παντως, οσον αφορα τις ειδοποιησεις, δεν εχω λαβει ποτε ειδοποιηση απο την Starlink (κατοχος 2 χρονια) και σιγουρα δεν χρησιμοποιουσα VPN παντα. Ισως δεν ηταν tracked. 

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι να παραγγείλω starlink σε νησί που το σταθερό είναι αρκετά κακό.
Από τον optional εξοπλισμό θα προτείνατε κάτι?
Το σπίτι είναι 2 όροφο και πέτρινο, θα πρέπει να εγκατασταθεί εξωτερικά?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sukalas είπε

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι να παραγγείλω starlink σε νησί που το σταθερό είναι αρκετά κακό.
Από τον optional εξοπλισμό θα προτείνατε κάτι?
Το σπίτι είναι 2 όροφο και πέτρινο, θα πρέπει να εγκατασταθεί εξωτερικά?

Θα παρεις ενα δορυφορικο πιατο και ενα ρουτερ στην ουσια. Εννοείτε οτι πρεπει να μπει εξωτερικά το πιατο. Πως θα βλεπει ουρανο αν το εχεις στο σαλονι σου για τραπεζακι; 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, gorge18 said:

Θα παρεις ενα δορυφορικο πιατο και ενα ρουτερ στην ουσια. Εννοείτε οτι πρεπει να μπει εξωτερικά το πιατο. Πως θα βλεπει ουρανο αν το εχεις στο σαλονι σου για τραπεζακι; 

Καλό το καλαμπούρι, σου το δίνω!
Έλεγα μήπως (υπο) λειτουργούσε και δίπλα από παράθυρο για να μην μπλέκω με σκαρφαλώματα και τρύπες στην πέτρα που είναι δύσκολο.

Επεξ/σία από sukalas
  • Like 1
Δημοσ.

Όχι, αποκλειστικά έξω για να έχει καλή θέα προς το βορρά. Άρα θα χρειαστεί κάπου να τρυπήσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, sukalas είπε

Καλό το καλαμπούρι, σου το δίνω!
Έλεγα μήπως (υπο) λειτουργούσε και δίπλα από παράθυρο για να μην μπλέκω με σκαρφαλώματα και τρύπες στην πέτρα που είναι δύσκολο.

Όχι με τίποτα δεν θα λειτουργήσει.  Θέλει ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό και πιο πολύ βόρειο δυτικά. 

Κατέβασε την εφαρμογή του starlink να δεις.

Επεξ/σία από gorge18
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το αφήνω εδώ να υπάρχει, γιατί θα χαθεί από την πρώτη σελίδα σε λίγες μέρες.

Είναι φρέσκο νέο, αλλά το προφανές blocker είναι ότι πρέπει πρώτα η Starlink να ολοκληρώσει τις δοκιμές του Starship.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...