Προς το περιεχόμενο

Starlink Megathread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 06/09/2024 at 15:45, nzeppos said:

Κάπου είδα ότι στο shop πλέον δεν διατίθεται το Gen2 και θα στέλνουν μόνο Gen3 στο εξής.

Update: τσέκαρα τώρα και όντως έχει μόνο Gen3 στην παρακάτω τιμή:

image.png.166b5185ac92249cc95db533aa4dc847.png

Επίσης δεν φαίνεται πουθενά στη σελίδα επιλογή για ενοικίαση εκτός κι αν χάνω κάτι.

δεν θα μου φαινοταν παραλογο.συνηθως βγαινει ενα new gen για να καταργηθει το παλιο μολις τελειωσει το stock. δυσκολο σε προιοντα να βλεπεις να κυκλοφορουν 2 gen ταυτοχρονα εκτος αν ξεμεινει σε καποιον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 505
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχει δημιουργηθει προβλημα με το vodafone tv. Για καποιο λογο , δεν παιζει ουτε σε κινητο ουτε σε boxακι και κατοπιν επικοινωνιας με τη vodafone καταληξαμε οτι δεν ειναι δικο τους προβλημα αλλα του σταρλινκ. Στο γκρουπ στο fb , εχει αναφερθει σε δυο ποστς. Εχει κανεις παρομοια εμπειρια?

Στις 28/8/2024 στις 10:52 ΜΜ, ideal09 είπε

100 με 200-300(αντε και 400 μπορει να δεις).  Γενικως δεν πιανει συγκεκριμενη ταχυτητα οπως πχ. οπτικη ειναι που ειναι  fixed, επομενως ο μεσος ορος ταχυτητας θα μπορουσα να πω με βαση τα τεστ που εχω κανει γυρω στα 170 mbs και 20-30 upload.

Παιδιά μπαίνει και σε μπαλκόνι αν σε ένα βαθμό υπάρχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ουρανό; φυσικά όχι 360, θα έλεγα 100 μοίρες. Ευχαριστώ 

Στις 29/8/2024 στις 7:01 ΜΜ, lek88 είπε

Είμαι σε σκέψεις να βάλω και γω... Μένω σε δύσκολη περιοχή χωρίς κάλυψη σταθερής γραμμής και ίντερνετ. Για οπτική ίνα ούτε λόγος ακόμα. Εδώ κ ένα χρόνο έβαλα cosmote double play sim unlimited 4g και είδα το φως το αληθινό. Πιάνω 30-40mbps από κει που έπιανα 1,2 με το σταθερό ίντερνετ. Δεν πιάνει 5G η περιοχή ουτοσωστε να βάλω 5G ρουτερ οπότε σκέφτομαι ότι ισως να είναι μια καλή λύση η συγκεκριμένη δορυφορική υπηρεσία. Φοβάμαι όμως μη μπω στην διαδικασία και δώσω τόσα λεφτά για τον εξοπλισμό και πιάνω λιγότερα κ από το 4g της κοσμοτε.

Επίσης αν αγοράσω τον εξοπλισμό κ χρειαστώ υποστήριξη υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που μπορώ να μιλήσω μαζί τους; Ή κάποιο τσατ εξυπηρέτησης πελατών; Στα ελληνικά πάντα.

Είναι εύκολο στην εγκατάσταση  για κάποιον εντελώς άσχετο; Γιατί βλέπω ότι ο κωτσοβολος χρεώνει 67,90€ την εγκατάσταση.

Μιας κι έβαλα τον προηγούμενο μήνα  (Αύγουστος) μπορώ να σου πω τα εξής.

1) Καταρχήν βρες σε ποιο μέρος θα στήσεις το πιάτο. Το πιάτο θα πρέπει να είναι στραμμένο Βορειοδυτικά. Καλύτερα υπολόγισε το με μάτι κι όχι με το app όσο δεν έχεις το πιάτο ακόμα. 

2) Η μέση ταχύτητα όπως λένε και τα παιδιά είναι 170 - 270.  Εγώ χωρίς κανένα εμπόδιο πιάνω 210 - 310 κατά 80% των μετρήσεων και το high score μου είναι 450.

3) Απαντάνε μέσα στην μέρα ή νωρίς την επόμενη. Στα Ελληνικά. Εμένα μου χαρίσανε κι ένα ολοκαίνουργιο GEN 2 router που μου στείλαν κατά λάθος αντί της βάσης που είχα παραγγείλει. Μου είπαν πως αν θέλω μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν mesh κι όντως γίνεται απ' ότι είδα στο app. Δεν έχω μεγάλο σπίτι οπότε δεν χρειάστηκε να το δοκιμάσω.  Τον εξοπλισμό τον είχα παραγγείλει κατευθείαν από την Starlink και μου τον στείλανε με DHL.

4) Μην δεις κανένα βίντεο από ξένους γιατί είναι κασμάδες. Μόνο φόβο κι αμφιβολίες μορούν να σου προσφέρουν. Το πιο σωστό βίντεο που παρακολούθησα πριν το συνδέσω ήταν των unboxocholics. Η εγκατάσταση του Gen 3 που αγόρασα εγώ είναι πανεύκολη.  

5) Είχα βάλει θυμάμαι παλιά κι εγώ  4G LTE router με στικάκι. Έπιανα κανά σαραντάρι και ήμουν χαρούμενος που είχα 10mbps παραπάνω από την VDSL που έπιανα 30 με το ζόρι. 😆.  Σήμερα το σπίτι μου βρίσκεται σε περιοχή με την καλύτερη κάλυψη 5G (N78) στην Ελλάδα και πιάνω 440-580 μέσω όρο με 20 ping 😊 Το starlink το αγόρασα πιο πολύ για την εμπειρία και σαν backup σύνδεση .   

• Like 1
  • Thanks 1

Καλημέρα σας,

Κάτοχος του Starlink από εχθές. Προωρίζεται να εγκαταστηθεί σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Άνδρο. Το θέμα και επακολούθως η ερώτησή μου είναι η εξής. Ο τεχνικός δικτύου που συνεργάζομαι μου ζήτησε να του στείλω τον εξοπλισμό στην Αθήνα ώστε να κάνει προεργασία και να δει πως παίζει με σύνδεση VOIP αλλά και με ένα Mikrotic Router Center. 

Κατά την εγγραφή για την ενεργοποίηση του, είδα πως μπορείς να επιλέξεις την τοποθεσία μόνο μια φορά. Θα έχω κάποιο θέμα αν επιλέξω Άνδρο και το Starlink βρίσκεται Αθήνα αυτές τις μέρες?

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλορίζικο. Μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία από το https://www.starlink.com/account/home -> Your Starlinks -> Manage -> Service Address, οπότε δεν υπάρχει θέμα να δηλωθεί αρχικά Αθήνα και μετά Άνδρο.

Επεξ/σία από nzeppos

1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Καλορίζικο. Μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία από το https://www.starlink.com/account/home -> Your Starlinks -> Manage -> Service Address, οπότε δεν υπάρχει θέμα να δηλωθεί αρχικά Αθήνα και μετά Άνδρο.

Έγινε, ευχαριστώ! 

Έχω καιρό να δω ειδήσεις περί Starlink, αλλά σαν κάτι να άλλαξε τελευταία και το latency έχει πέσει αρκετά. Πλέον είναι στα σταθερά στα 18-20ms, όπως φαίνεται και από την κατανομή.

image.png.a98c21d79658d9e8ea38d42ab3840ae5.png

• Like 1

Στις 23/9/2024 στις 12:46 ΜΜ, nzeppos είπε

Έχω καιρό να δω ειδήσεις περί Starlink, αλλά σαν κάτι να άλλαξε τελευταία και το latency έχει πέσει αρκετά. Πλέον είναι στα σταθερά στα 18-20ms, όπως φαίνεται και από την κατανομή.

image.png.a98c21d79658d9e8ea38d42ab3840ae5.png

και εγω νοτια κρητη εχω 22-26 και 40 μου εβγαλε στο speedtest σεν εναν πελατη που κοιταξα εχθες.

• Like 1

Παιδιά περι MS υπάρχει τρόπος να μειωθεί?

Σε κονσόλα που έχω σε διπλανό δωμάτιο πιάνω συνήθως 75 με 90ms 

Σε τέλειες σπάνιες μέρες πιάνω 60 με 65ms

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώδιο;

Τα latencies που παραθέτουμε παραπάνω λογικά είναι μεταξύ δορυφόρου και πιάτου, όπως τα αναφέρει το Starlink app. Μέχρι το router άντε να έχει 1-2 ms ακόμα.

Αυτά που λες όμως φαντάζομαι είναι του Wifi, για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Όμως τα 60 έως 90ms πως τα μετράς; Είναι από την κονσόλα μέχρι το router; Είναι μέχρι το δίκτυο της Sony/Microsoft ή του speedtest;

Μήπως να τραβήξεις καλώδιο μεταξύ κονσόλας και router για να δοκιμάσεις; Μπορεί να μην είναι λύση να έχεις απλωμένο καλώδιο αλλά τουλάχιστον θα επιβεβαιώσεις αν η έξτρα καθυστέρηση οφείλεται στο Wifi. Θα πρέπει όμως να ελέγξεις όλες τις παραμέτρους της αλυσίδας, πχ. μήπως η κονσόλα δεν έχει καλή λήψη Wifi; Γιατί σε ένα σπίτι το latency μεταξύ access point/router και συσκευής που συνδέεται ασύρματα σε αυτό τυπικά είναι γύρω στα 10-15ms το πολύ, εκτός αν υπάρχουν εμπόδια, παρεμβολές κλπ.

Επεξ/σία από nzeppos

Στις 9/8/2024 στις 11:58 ΠΜ, nzeppos είπε

Θα συμφωνήσω όμως ότι καλύτερα να τσεκάρεις στο FB group ("Εγκατάσταση και προβλήματα"), γιατί εκεί υπάρχουν περισσότεροι μάστορες από ότι εδώ μέσα.

Επειδη το λινκ δε λειτουργεί, σε ποιο group αναφέρεσαι;

7 minutes ago, qonqo said:

Επειδη το λινκ δε λειτουργεί, σε ποιο group αναφέρεσαι;

Όντως το link δεν λειτουργεί, παρ' ότι το κάνω copy/paste απευθείας από το FB... Αυτό εδώ είναι το group: https://www.facebook.com/groups/starlinkgreece/?locale=el_GR

Και το σχετικό community chat το λένε "Εγκατάσταση και Προβλήματα".

• Like 1

ξέρω ότι θα χαθώ με τόσα δεδομένα. ας περιγράψω την ανάγκη μου και μου δίνετε τα φώτα σας. αυτή τη στιγμή, έχω ίντερνετ στο σπίτι και στο εξοχικό. στο σπίτι ftth, στο εξοχικό adsl, που πιάνει μετά βίας 9mbps. φυσικά, κυρίως με ενδιαφέρει για την περίοδο που είμαι εκεί το καλοκαίρι. ταυτόχρονα, έχω απεριόριστα gb στο κινητό. ας πούμε πως τώρα για τα 2 σπίτια δίνω 60 ευρώ το μήνα. (το κινητό το αφήνω απέξω προς το παρόν). 

βλέπω τις τιμές και για το σπίτι πχ έχει με 40 ευρώ. (δεν είδα να γράφει ταχύτητα βέβαια, εκτός κι αν μου ξέφυγε). μπορώ με μια σύνδεση σπιτιού, να καλύψω και το δεύτερο, δηλαδή, να το μεταφέρω στις διακοπές; αν όχι, το φορητό, έχει μόνο μια συσκευή; ή θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, που να ικανοποιήσει την ανάγκη για φορητοτητα και απεριόριστα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το βασικό πακέτο του Starlink είναι 40 ευρώ το μήνα με απεριόριστη χρήση, αλλά δεν αναφέρεται ταχύτητα γιατί δεν είναι σταθερή. Κυμαίνεται γύρω στα 150-300 mbps download (10-30 mbps upload), μεταβάλλεται μέσα στη μέρα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το latency πλέον είναι γύρω στα 20 ms.

Μπορείς να μεταφέρεις τον εξοπλισμό από το σπίτι στο εξοχικό σου οπότε και για όσο θέλεις, αρκεί να πας στις ρυθμίσεις και να δηλώσεις τη νέα τοποθεσία. Όταν επιστρέψεις από τις διακοπές, θα ξαναβάλεις την αρχική διεύθυνση.

Ο περιορισμός είναι αν το δίκτυο στην περιοχή σου έχει κορεστεί και δεν σηκώνει άλλα Starlink, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. 

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...