Προς το περιεχόμενο

Starlink Megathread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό προφανώς με τη λογική ότι θα πάρεις το Starlink Gen3, γιατί το παλιότερο/φθηνότερο Gen2 kit έχει router με Wifi 5.

Εδώ νομίζω πως ισχύει το αξίωμα "Αν είναι να το στήσεις από την αρχή, τότε πάρε extender με Wifi 6 για να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για το μέλλον. Αν έχεις ήδη υποδομή σε Wifi 5, τότε μάλλον δεν έχει πολύ μεγάλο όφελος να τα αναβαθμίσεις όλα".

Οπότε όπως το καταλαβαίνω, καλύτερα να κοιτάξεις για Wifi 6 extender.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 505
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε εξοχική κατοικία, όπου η σύνδεση μου στο internet τα τελευταία 2 χρόνια έχει διαρκώς προβλήματα με αποσυνδέσεις και ο παροχος αδυνατεί να βρει και να επιδιορθωσει το πρόβλημα, σκέφτομαι να αλλάξω σε δορυφορικό ιντερνετ με Starlink. 

Η ερώτηση μου είναι, αν στη Starlink έχω τη δυνατότητα να διακόπτω και να ενεργοποιώ ξανά τη συνδρομή μου όποτε θέλω. Επειδή η κατοικία είναι εξοχική, δεν μένουνε εδώ όλο το έτος, αλλά μόνο για 3-4 μήνες το καλοκαίρι και ίσως 1 μηνα αθροιστικά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Με τη τωρινή σύνδεση, αναγκάζομαι να πληρώνω 27.90€ για 12 μήνες το χρόνο, ενώ πραγματικά το χρειάζομαι μόνο για 5-6 μήνες το πολύ. Συν ότι πολλές απο τις μέρες που το χρειάζομαι, δεν το έχω διαθέσιμο λόγω των αποσυνδέσεων. 

Επομένως, αν και η συνδρομή Starlink είναι ακριβότερη (40€) και υπάρχει και το πάγιο του εξοπλισμού, θεωρώ οτι αν έχω δυνατόητα να το πληρώνω μόνο για τους 5-6 μήνες που χρειάζομαι το internet, οτι θα βγαίνει πιο φθηνά απο τη σταθερή σύνδεση. 

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν έχω αυτή τη δυνατότητα με τη Starlink? 

3 λεπτά πριν, thomason993 είπε

Σε εξοχική κατοικία, όπου η σύνδεση μου στο internet τα τελευταία 2 χρόνια έχει διαρκώς προβλήματα με αποσυνδέσεις και ο παροχος αδυνατεί να βρει και να επιδιορθωσει το πρόβλημα, σκέφτομαι να αλλάξω σε δορυφορικό ιντερνετ με Starlink. 

Η ερώτηση μου είναι, αν στη Starlink έχω τη δυνατότητα να διακόπτω και να ενεργοποιώ ξανά τη συνδρομή μου όποτε θέλω. Επειδή η κατοικία είναι εξοχική, δεν μένουνε εδώ όλο το έτος, αλλά μόνο για 3-4 μήνες το καλοκαίρι και ίσως 1 μηνα αθροιστικά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Με τη τωρινή σύνδεση, αναγκάζομαι να πληρώνω 27.90€ για 12 μήνες το χρόνο, ενώ πραγματικά το χρειάζομαι μόνο για 5-6 μήνες το πολύ. Συν ότι πολλές απο τις μέρες που το χρειάζομαι, δεν το έχω διαθέσιμο λόγω των αποσυνδέσεων. 

Επομένως, αν και η συνδρομή Starlink είναι ακριβότερη (40€) και υπάρχει και το πάγιο του εξοπλισμού, θεωρώ οτι αν έχω δυνατόητα να το πληρώνω μόνο για τους 5-6 μήνες που χρειάζομαι το internet, οτι θα βγαίνει πιο φθηνά απο τη σταθερή σύνδεση. 

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν έχω αυτή τη δυνατότητα με τη Starlink? 

Καλημέρα; φίλε μου. Η starlink λειτουργεί ας πούμε με μέθοδο προπληρωμής (και καλά κάνει για εμένα). Πληρώνεις το 40αρι έχεις ένα μήνα ίντερνετ. Μόλις περάσει ο μήνας πληρώνεις πάλι ( η χειροκίνητα η με αυτόματη εντολή) έχεις ίντερνετ πάλι για ένα μήνα. Αν αποφασίσεις στην επόμενη ανανέωση  να μην πληρώσεις σταματάει η παροχή του  ίντερνετ μέχρι να πληρώσεις πάλι είτε αυτό είναι 1 μέρα είτε 2 3 6 μήνες 

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Antonis_69P είπε

Καλημέρα; φίλε μου. Η starlink λειτουργεί ας πούμε με μέθοδο προπληρωμής (και καλά κάνει για εμένα). Πληρώνεις το 40αρι έχεις ένα μήνα ίντερνετ. Μόλις περάσει ο μήνας πληρώνεις πάλι ( η χειροκίνητα η με αυτόματη εντολή) έχεις ίντερνετ πάλι για ένα μήνα. Αν αποφασίσεις στην επόμενη ανανέωση  να μην πληρώσεις σταματάει η παροχή του  ίντερνετ μέχρι να πληρώσεις πάλι είτε αυτό είναι 1 μέρα είτε 2 3 6 μήνες 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 

Άρα καταλαβαίνω ότι με βολεύει για να κάνω τη χρήση που θέλω (πληρωμή για τους μήνες του καλοκαιριού και μετά διακοπή μέχρι πχ το Πασχα). 

Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο μέγιστο χρονικό όριο που μπορείς να μη πληρώσεις συνδρομή? Πχ αν πληρώσω Σεπτέμβρη και αποφασίσω να πληρώσω ξανά τον επόμενο Ιουλιο (9 μήνες κενό διάστημα) θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? 

4 λεπτά πριν, thomason993 είπε

Άρα καταλαβαίνω ότι με βολεύει για να κάνω τη χρήση που θέλω (πληρωμή για τους μήνες του καλοκαιριού και μετά διακοπή μέχρι πχ το Πασχα). 

Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο μέγιστο χρονικό όριο που μπορείς να μη πληρώσεις συνδρομή? Πχ αν πληρώσω Σεπτέμβρη και αποφασίσω να πληρώσω ξανά τον επόμενο Ιουλιο (9 μήνες κενό διάστημα) θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? 

Αυτό μπορώ να το ψάξω αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διαβάσει κάτι τέτοιο δεν θεωρώ πως υπάρχει περιορισμός. Επί της ουσίας κρατάς αυτό: Στην τωρινή σύνδεση δίνεις 27 επί 12 ίσον 324€ τον χρόνο. Starlink ας πούμε θα πληρώνεις 6 επί 40 ίσον 240€. Γλιτώνεις 85€ τον χρόνο. Αλλά είσαι ανεξάρτητος με μακράν καλύτερες ταχύτητες από οποιοδήποτε παροχο ειδικά στις εξοχικές κατοικίες. Στην πράξη σε 4 χρόνια θα έχεις βγάλει τα έξοδα του εξοπλισμού. Οπότε τα βάζεις κάτω και πράττεις όπως επιθυμείς. 

8 λεπτά πριν, thomason993 είπε

Ενδεικτικά δες αυτό. Που μεταξύ μας είναι τόσο λίγοι οι χρήστες στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό που δεν υπάρχει πρόβλημα επανασύνδεσης..Τυπικα είναι αυτά για την παγκόσμια κλίμακα. 

Screenshot_2024-08-04-15-00-28-341_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2024-08-04-15-01-00-965_com.android.chrome.jpg

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, Antonis_69P είπε

Αυτό μπορώ να το ψάξω αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διαβάσει κάτι τέτοιο δεν θεωρώ πως υπάρχει περιορισμός. Επί της ουσίας κρατάς αυτό: Στην τωρινή σύνδεση δίνεις 27 επί 12 ίσον 324€ τον χρόνο. Starlink ας πούμε θα πληρώνεις 6 επί 40 ίσον 240€. Γλιτώνεις 85€ τον χρόνο. Αλλά είσαι ανεξάρτητος με μακράν καλύτερες ταχύτητες από οποιοδήποτε παροχο ειδικά στις εξοχικές κατοικίες. Στην πράξη σε 4 χρόνια θα έχεις βγάλει τα έξοδα του εξοπλισμού. Οπότε τα βάζεις κάτω και πράττεις όπως επιθυμείς. 

Κατάλαβα. Κι εγώ κάνοντας τα μαθηματικά είδα ότι μάλλον συμφέρει το Starlink, συν ότι έχεις καλύτερες ταχύτητες, γλιτώνεις τη δέσμευση του συμβολαίου και το κυριότερο τις αποσυνδέσεις που έχω διαρκώς αυτή τη στιγμή. 

Θα κάνω κι εγώ αναζήτηση αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ποσό καιρό μπορείς να αφήσεις ανενεργή τη συνδρομή σου, αλλα λογικά θα μετακινηθω στη Starlink κι εγώ. 

Ίσως επιστρέψω με άλλες απορίες για το τι εξοπλισμό είναι καλύτερο να επιλέξω (Gen2 ή Gen3). 

Ευχαριστώ και πάλι! 

45 λεπτά πριν, thomason993 είπε

Κατάλαβα. Κι εγώ κάνοντας τα μαθηματικά είδα ότι μάλλον συμφέρει το Starlink, συν ότι έχεις καλύτερες ταχύτητες, γλιτώνεις τη δέσμευση του συμβολαίου και το κυριότερο τις αποσυνδέσεις που έχω διαρκώς αυτή τη στιγμή. 

Θα κάνω κι εγώ αναζήτηση αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ποσό καιρό μπορείς να αφήσεις ανενεργή τη συνδρομή σου, αλλα λογικά θα μετακινηθω στη Starlink κι εγώ. 

Ίσως επιστρέψω με άλλες απορίες για το τι εξοπλισμό είναι καλύτερο να επιλέξω (Gen2 ή Gen3). 

Ευχαριστώ και πάλι! 

Εγώ εκεί πήγα και σώθηκα. 5 λεπτά εγκατάσταση 20 λεπτα σεταρισμα. Δεν έχω μέχρι στιγμής ούτε μια αποσύνδεση και σταθερά υψηλές ταχύτητες και μάλιστα σε αστικό ιστό της Αθήνας 

• Like 2

Έδωσα 60-70€ για να δοκιμάσω το starlink. Το πέταξα αρχικά στο μπαλκόνι έτσι για μια πρόχειρη δοκιμή. Χωρίς πολλά πολλά χτύπησε 100+Μbps (είδα και 150). Όσο περνούσε η ώρα όμως τόσο έπεφτε. Το έφερα βόλτες στα άλλα μπαλκόνια αλλά είτε δε συνδεόταν καθόλου, είτε η ταχύτητα ήταν ~50Mbps. Τώρα δεν έχει καθόλου σήμα.

Γενικά έχει μεγάλες διακυμάνσεις και οι ταχύτητες που είδα δεν δικαιολογούν το κόστος.

Ελπίζω να ευθύνεται το ότι δεν έχει πολύ πρόσβαση σε ουρανό αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω αύριο στην οροφή αλλά πολύ δουλειά για μια δοκιμή ρε γμτ.

Για την ακρίβεια πρέπει να έχεις πλήρη πρόσβαση σε ουρανό προς βορρά, ιδανικά χωρίς καθόλου εμπόδια. Ένας έλεγχος στο Startlink app θα σου δείξει πόσα εμπόδια βρήκε η κεραία. Θεωρητικά στην οροφή δεν θα έχεις τόσα προβλήματα.

Ολα καλα ρε παιδια, αλλα πως περασατε το καλωδιο μεσα στο σπιτι?! Περιμενω φιλο να μου δανεισει τρυπανι για να τραβηξω μεσα το καλωδιο χωρις να τραυματισω ακροδεκτες...

51 λεπτά πριν, DimitrisM. είπε

Ολα καλα ρε παιδια, αλλα πως περασατε το καλωδιο μεσα στο σπιτι?! Περιμενω φιλο να μου δανεισει τρυπανι για να τραβηξω μεσα το καλωδιο χωρις να τραυματισω ακροδεκτες...

Με το δαχτυλο αν εισαι δυνατος........ εχει ξανασυζητηθει το θεμα !!!

Ξερεις γιατι το αναφερω? Γιατι ολοι ειμαστε ευχαριστημενοι απο την υπηρεσια, αλλα αν κ εχω ουκ ολιγα εργαλεια αυτο με δυσκολεψε πιο πολυ απ ολα. Γιατι οι ακροδεκτες ειναι ογκωδεις και μου κανει εντυπωση πως κανεις δε σχολιαζει τον τροπο που περασε το καλωδιο!

• Like 1

42 λεπτά πριν, DimitrisM. είπε

Ξερεις γιατι το αναφερω? Γιατι ολοι ειμαστε ευχαριστημενοι απο την υπηρεσια, αλλα αν κ εχω ουκ ολιγα εργαλεια αυτο με δυσκολεψε πιο πολυ απ ολα. Γιατι οι ακροδεκτες ειναι ογκωδεις και μου κανει εντυπωση πως κανεις δε σχολιαζει τον τροπο που περασε το καλωδιο!

Μπες στο γκρουπ στο fb. Εδω στο ινσομνια είναι λιγο χαλαρή η κατάσταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι ο καθένας θα βρήκε διαφορετικό τρόπο ανάλογα τι ακριβώς θέλει να τρυπήσει και κυρίως πως θα το μπαλώσει. Άλλο να έχεις θερμοπρόσοψη-φελιζόλ, άλλο να έχεις μισό μέτρο πέτρα  στο αρχαίο σπίτι του χωριού, άλλο να έχεις σκέτο τούβλο, άλλο να έχεις βάλει και 2 πόντους σοβά μετά το τούβλο, άλλο να θέλεις να τρυπήσεις στο σαλόνι σε φανερό μέρος και άλλο σε καμια αποθήκη κλπ.

Καλά θα είναι το καλώδιο να περαστεί μέσω από σωλήνα σπιράλ, οπότε μιλάμε τουλάχιστον για μια τρύπα Φ32 με Φ40. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί προσοχή να μην κοπεί κανα καλώδιο μέσα στον τοίχο ή να μην πέσεις σε σίδερα, άρα καλά θα είναι να υπάρχει ένα cable detector. Αλλά και πάλι η δυσκολία (για όσους δεν είναι μάστορες) είναι πως θα κλείσουν την τρύπα μετά και πως θα μονώσουν το σπιράλ, γιατί προφανώς δεν γίνεται να μείνει ανοιχτό.

Στη δική μου περίπτωση ήμουν τυχερός, γιατί περνούσαν ήδη υδραυλικοί σωλήνες PPR από μια τρύπα στο ημιυπόγειο που δεν είχαμε κλείσει ακόμα, οπότε χώρεσα να περάσω το σπιράλ με το καλώδιο του Starlink, μπάλωσα την τρύπα με αφρό διόγκωσης και μαστίχη, έβαλα και καπάκι στις 2 άκρες του σπιράλ ίσα ίσα να περνάει το καλώδιο και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ παραπάνω, ούτε να βάψω, ούτε να σοβαντίσω (υπόγειο γαρ). Το πολύ πολύ κάποια στιγμή να στουμπώσω και ένα αεροστόπ ή υαλοβάμβακα ή κάτι αντίστοιχο μέσα στις άκρες του σπιράλ για να το μονώσω λίγο. Μην πάρετε τίποτα από τα παραπάνω στα σοβαρά, γιατί δεν είμαι ειδικός, πειράματα έκανα αλλά τελικά έγινε η δουλειά.

Θα συμφωνήσω όμως ότι καλύτερα να τσεκάρεις στο FB group ("Εγκατάσταση και προβλήματα"), γιατί εκεί υπάρχουν περισσότεροι μάστορες από ότι εδώ μέσα.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...