Προς το περιεχόμενο

Starlink Megathread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Θα έλεγα να στείλεις στο Support τους (νομίζω αν γράψεις στα Ελληνικά θα σου απαντήσουν στην ίδια γλώσσα) και να περιγράψεις το πρόβλημα.

Για ενδιάμεσο δεν ξέρω, γιατί το πιάτο που σου στέλνουν είναι συνδεδεμένο με το λογαριασμό σου, άρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει τρίτος (ούτε και εσύ το δικό του). Πιο πιθανό να έχει γίνει κάποιο λάθος από τη μεριά του Starlink, άρα λογικά θα προβούν σε ανέξοδη αντικατάσταση.

Φίλε μου σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν μου έχουν στείλει κανένα πιάτο. Μόνο το router μου στείλανε στο κουτί που φαίνεται στην φωτογραφία.  Έστειλα ticket με τις φωτογραφίες.  Μπαίνοντας στον λογαριασμό μου βλέπω ότι για αυτούς δεν έχω ακόμα λάβει τίποτα κι ότι πρόκειται να μου στείλουν στο πακέτο που παράγγειλα στις 25-29 Ιουλίου. 

Λοιπόν ψάχνοντας τον αριθμό παραγγελίας κατάλαβα τι συνέβη. Είχα παραγγείλει και την τυπική περιστροφική βάση. Βλέποντας τώρα το order id κατάλαβα πως αντί να μου στείλουν την βάση μου έστειλαν κατα λάθος απ'ότι φαίνεται ένα gen 2 router. 

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 505
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α, έτσι εξηγείται. Γιατί router σκέτο δεν στέλνουν, το kit πάντα πάει πακέτο πιάτο+router+καλώδιο.

1 hour ago, Antonis_69P said:

Nzeppos 

Μέτα από τουλάχιστον 15 τεστ σε διαφορετικά σημεία; στην ταράτσα μου αυτη είναι η καλύτερη οπτική γωνία που μπορώ να βρω.... 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα 

Οι παροχοι ακόμη δεν μου δίνουν γραμμή γιατί δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη 

Οι δορυφόροι της starlink πιάνουν κατά 95-98% που από ότι έχω καταλάβει θα δημιουργεί πρόβλημα στην όλη εμπειρία χρήσης.... 

Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου 

Screenshot_2024-07-10-19-53-57-045_com.starlink.mobile.jpg

Εφόσον δεν είχα άλλη λύση (πχ. 5G) θα δοκίμαζα ενοικίαση για 1 μήνα να δω πως θα πάει και αν το πιάτο θα προσανατολιστεί από μόνο του να βρει όσο πιο καθαρό ουρανό μπορεί. Αν πάει καλά, τότε θα προχωρούσα σε αγορά με τη λογική ότι δεν υπάρχει περίπτωση για σταθερή γραμμή για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο (διαφορετικά θα συνέχιζα την ενοικίαση μέχρι να μπει fiber/VDSL). Αν είχα διακοπές, τότε επιστροφή...

Επεξ/σία από nzeppos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Α, έτσι εξηγείται. Γιατί router σκέτο δεν στέλνουν, το kit πάντα πάει πακέτο πιάτο+router+καλώδιο.

Εφόσον δεν είχα άλλη λύση (πχ. 5G) θα δοκίμαζα ενοικίαση για 1 μήνα να δω πως θα πάει και αν το πιάτο θα προσανατολιστεί από μόνο του να βρει όσο πιο καθαρό ουρανό μπορεί. Αν πάει καλά, τότε θα προχωρούσα σε αγορά με τη λογική ότι δεν υπάρχει περίπτωση για σταθερή γραμμή για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο (διαφορετικά θα συνέχιζα την ενοικίαση μέχρι να μπει fiber/VDSL). Αν είχα διακοπές, τότε επιστροφή...

Μάλλον έπρεπε να είχα προχωρήσει νωρίτερα σε ενοικίαση και τσάμπα το καθυστέρησα... Δεν είχα να χάσω κάτι.... Η σταθερή γραμμή αναμένεται εντός 3 με 6 μηνών 

Απλά για κάτι παροδικό όπως ενοικίαση λίγων μηνών ήθελα. Να αποφυγω εγκαταστάσεις τρυπήματα κλπκλπ 

Επεξ/σία από Antonis_69P
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, nzeppos είπε

.

UPDATE: Εχτές το απόγευμα έστειλα το ticket και σήμερα πρωί μου απάντησαν κιόλας. Θα μου στείλουν την βάση που είχα παραγγείλει και μου χάρισαν το gen2 router που μου έστειλαν κατά λάθος. 😀

13 ώρες πριν, Antonis_69P είπε

Nzeppos 

Μέτα από τουλάχιστον 15 τεστ σε διαφορετικά σημεία; στην ταράτσα μου αυτη είναι η καλύτερη οπτική γωνία που μπορώ να βρω.... 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα 

Οι παροχοι ακόμη δεν μου δίνουν γραμμή γιατί δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη 

Οι δορυφόροι της starlink πιάνουν κατά 95-98% που από ότι έχω καταλάβει θα δημιουργεί πρόβλημα στην όλη εμπειρία χρήσης.... 

Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου 

Screenshot_2024-07-10-19-53-57-045_com.starlink.mobile.jpg

Αν ψάξεις βιντεάκια στο youtube από χρήστες το πως το έχουν στήσει αυτοί, τι πατέντες έχουν κάνει και πόσα εμπόδια τους βγάζει θα καταλάβεις πως είσαι μια χαρά. Γενικά όλα τα σπίτια στο κόσμο έχουν χτιστεί έτσι ώστε να προφυλάσσονται από τον βοριά. Έτσι τα περισσότερα έχουν κάποιο φυσικό εμπόδιο στην βόρεια τους πλευρά. Αλλού υπάρχει λόφος, αλλού κάποια συστάδα από δέντρα...  Άμα το starlink έπιανε νότια τότε οι περισσότεροι δεν θα είχανε κανένα πρόβλημα. 

Στην δική σου την περίπτωση τώρα, βλέπω πως δεν έχετε 5G στην περιοχή οπότε το starlink είναι μονόδρομος για ταχύτητες πάνω από 100 mbps. 

Επεξ/σία από kriosgr
  • Like 2

54 λεπτά πριν, kriosgr είπε

UPDATE: Εχτές το απόγευμα έστειλα το ticket και σήμερα πρωί μου απάντησαν κιόλας. Θα μου στείλουν την βάση που είχα παραγγείλει και μου χάρισαν το gen2 router που μου έστειλαν κατά λάθος. 😀

Αν ψάξεις βιντεάκια στο youtube από χρήστες το πως το έχουν στήσει αυτοί, τι πατέντες έχουν κάνει και πόσα εμπόδια τους βγάζει θα καταλάβεις πως είσαι μια χαρά. Γενικά όλα τα σπίτια στο κόσμο έχουν χτιστεί έτσι ώστε να προφυλάσσονται από τον βοριά. Έτσι τα περισσότερα έχουν κάποιο φυσικό εμπόδιο στην βόρεια τους πλευρά. Αλλού υπάρχει λόφος, αλλού κάποια συστάδα από δέντρα...  Άμα το starlink έπιανε νότια τότε οι περισσότεροι δεν θα είχανε κανένα πρόβλημα. 

Στην δική σου την περίπτωση τώρα, βλέπω πως δεν έχετε 5G στην περιοχή οπότε το starlink είναι μονόδρομος για ταχύτητες πάνω από 100 mbps. 

Ναι δυστυχώς όπως έχω γράψει έχω ταλαιπωρηθεί πολύ... 

Σταθερη και internet  έχω αναμονή όπως γράφω μπας και ανοίξει γραμμή 

Ένα mobile 5g που μου έστειλαν μετά βίας ανοίγει καμία σελίδα στο chrome 

Οπότε τα online επαγγελματικά ραντεβού της γυναίκας έχουν φάει ξύλο... 

Ήμουν έτοιμος για starlink αλλά φοβήθηκα μήπως ήταν σημαντική αυτή η απόκλιση που χάνω λίγο τον βορρά όπως μου είπαν αλλά μέλη έστω και λίγο μπορεί να επηρεάσει πολύ 

Τέλος σκεφτόμουν αν θα πάω για ενοικίαση ή αγορά 

Και πολύ το έχω καθυστερήσει αλλά κάπου το φοβήθηκα 

ΥΓ Ωραίος ο ΕΛΟΝΑΣ σου χάρισε και το gen 2 ρουτερ χάχα 

• Like 1

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι θα εύχονταν να έχουν τόσα λίγα εμπόδια όσο εσύ.  Τα online games το πολύ να έχουν θέμα ping για 3-4 δευτερόλεπτα που μόνο αν παίζεις FPS θα το καταλάβεις κι αν.  Αφού σου γράφει ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ καλή εμπειρία τι άλλο θες ;

Εγώ για να σου πω την αλήθεια το starlink δεν το έχω ανάγκη.  Το αγόρασα μόνο από περιέργεια κι επειδή ήθελα να βιώσω την εμπειρία. Αυτή την στιγμή με εσωτερικό 5G router πιάνω αυτά στο speedtest.  Έχω κι έτοιμο εξωτερικό 5G router που θα πολλαπλασιάσει τα mbps up/down απλά δεν το χρειάζομαι προς το παρόν 😀

speedtest.jpg

IMG_0306.jpeg

9 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι θα εύχονταν να έχουν τόσα λίγα εμπόδια όσο εσύ.  Τα online games το πολύ να έχουν θέμα ping για 3-4 δευτερόλεπτα που μόνο αν παίζεις FPS θα το καταλάβεις κι αν.  Αφού σου γράφει ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ καλή εμπειρία τι άλλο θες ;

Εγώ για να σου πω την αλήθεια το starlink δεν το έχω ανάγκη.  Το αγόρασα μόνο από περιέργεια κι επειδή ήθελα να βιώσω την εμπειρία. Αυτή την στιγμή με εσωτερικό 5G router πιάνω αυτά στο speedtest.  Έχω κι έτοιμο εξωτερικό 5G router που θα πολλαπλασιάσει τα mbps up/down απλά δεν το χρειάζομαι προς το παρόν 😀

speedtest.jpg

IMG_0306.jpeg

Με το 5g mobile πιάνω μετά βίας 5 mbs ταχύτητα και αυτή οπότε θυμάται 

Άρα λες να το προχωρήσω άφοβα? Γιατί με "φοβησε" αυτό από τα. Λεγόμενα κάποιων μελών και ότι αυτά τα ελάχιστα εμπόδια θα μου δημιουργούν θέμα.... Άρα ενάμιση μήνα τώρα τσάμπα ταλαιπωρούμαι

Μετά η δεύτερη σκέψη ενοικίαση μέχρι να έρθει σταθερή γραμμή ή αγορά του 

@nzeppos ερώτηση... Αν πάω για ενοικίαση μέχρι να έρθει η σταθερή γραμμή τι γίνεται με τον προσαρμογερα ethernet που μου είχες πει αν έπαιρνα το μηχανοκίνητο τυπικό που λένε ? Η φέρνουν κατευθείαν το άλλο με το ενσωματωμένο ethernet ως μόνη επιλογή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ενοικίαση νομίζω στέλνουν μόνο Gen2 προς το παρόν, άρα χρειάζεται αντάπτορας. Τον οποίον (πάλι νομίζω) θα πρέπει να αγοράσεις, δεν συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό ενοικίασης. 

Την αγορά την κάνεις αφού ολοκληρώσεις την παραγγελία (δηλ. Rent -> Place Order), γιατί μόνο τότε σου ξεκλειδώνει το store για να πάρεις και τον αντάπτορα. Λογικά θα έρθει σε ξεχωριστό πακέτο.

Επεξ/σία από nzeppos

Άρα άμα πάω για ενοικίαση ας προχωρήσω χωρίς ethernet μην μου μείνει άδικα ο εξοπλισμός 

Έχω κουραστεί πάρα πολύ χωρίς internet στο σπίτι συν την εργασιακή ζημιά που τρώμε 

Μπορείς να δοκιμάσεις και χωρίς αντάπτορα, αλλά να ξέρεις ότι το wifi που δίνει το router είναι γενικά μέτριο. Ελάχιστη παραμετροποίηση, μικρή εμβέλεια.

Αν σου περισσεύει κανένα repeater να το βάλεις δίπλα στο Starlink router και από εκεί να τραβήξεις καλώδιο για τις συσκευές σου ή απλώς να ενισχύσεις το σήμα, έχει καλώς. Αλλά εγώ δεν θα βασιζόμουν στο wifi του Starlink να μου καλύψει όλο το σπίτι. 

Επίσης τον αντάπτορα πιστεύω εύκολα τον πουλάς στο insomnia ή άλλου όταν δεν θα τον χρειάζεσαι πλέον. Αν θέλεις να γλυτώσεις τα 40 ευρώ, δοκίμασε αρχικά χωρίς αντάπτορα και στην πορεία βλέπεις αν χρειάζεται ή όχι. 

20 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις και χωρίς αντάπτορα, αλλά να ξέρεις ότι το wifi που δίνει το router είναι γενικά μέτριο. Ελάχιστη παραμετροποίηση, μικρή εμβέλεια.

Αν σου περισσεύει κανένα repeater να το βάλεις δίπλα στο Starlink router και από εκεί να τραβήξεις καλώδιο για τις συσκευές σου ή απλώς να ενισχύσεις το σήμα, έχει καλώς. Αλλά εγώ δεν θα βασιζόμουν στο wifi του Starlink να μου καλύψει όλο το σπίτι. 

Επίσης τον αντάπτορα πιστεύω εύκολα τον πουλάς στο insomnia ή άλλου όταν δεν θα τον χρειάζεσαι πλέον. Αν θέλεις να γλυτώσεις τα 40 ευρώ, δοκίμασε αρχικά χωρίς αντάπτορα και στην πορεία βλέπεις αν χρειάζεται ή όχι. 

Πιο πολύ με καίει να έχω άμεσα ίντερνετ και από μπαλκόνι πόρτα πέρναγα τα καλώδια που λέει ο λόγος χάχα προκειμένου να είχα ίντερνετ χωρίς βαβούρα για να έκανα την δουλειά μου σου θα ήταν ενοικιαοζμενος εξοπλισμός 

10 ώρες πριν, Antonis_69P είπε

Ναι δυστυχώς όπως έχω γράψει έχω ταλαιπωρηθεί πολύ... 

Σταθερη και internet  έχω αναμονή όπως γράφω μπας και ανοίξει γραμμή 

Ένα mobile 5g που μου έστειλαν μετά βίας ανοίγει καμία σελίδα στο chrome 

Οπότε τα online επαγγελματικά ραντεβού της γυναίκας έχουν φάει ξύλο... 

Ήμουν έτοιμος για starlink αλλά φοβήθηκα μήπως ήταν σημαντική αυτή η απόκλιση που χάνω λίγο τον βορρά όπως μου είπαν αλλά μέλη έστω και λίγο μπορεί να επηρεάσει πολύ 

Τέλος σκεφτόμουν αν θα πάω για ενοικίαση ή αγορά 

Και πολύ το έχω καθυστερήσει αλλά κάπου το φοβήθηκα 

ΥΓ Ωραίος ο ΕΛΟΝΑΣ σου χάρισε και το gen 2 ρουτερ χάχα 

Δεν θα έχεις πρόβλημα, το έχω βάλει στο μπαλκόνι γιατί η πολυκατοικία που ζει η μητέρα μου έχει κλείσει την ταράτσα με σκεπή και δεν υπάρχει πρόσβαση.

ποιανω πολύ καλές ταχύτητες χωρίς προβλήματα 

IMG_0618.png

45 λεπτά πριν, militarist είπε

Δεν θα έχεις πρόβλημα, το έχω βάλει στο μπαλκόνι γιατί η πολυκατοικία που ζει η μητέρα μου έχει κλείσει την ταράτσα με σκεπή και δεν υπάρχει πρόσβαση.

ποιανω πολύ καλές ταχύτητες χωρίς προβλήματα 

IMG_0618.png

Άρα τσάμπα το καθυστέρησα λοιπον

Προχωράμε λοιπόν για ενοικίαση ή αγορά από εδώ και στο εξής 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nzeppos είπε

Για ενοικίαση νομίζω στέλνουν μόνο Gen2 προς το παρόν, άρα χρειάζεται αντάπτορας. Τον οποίον (πάλι νομίζω) θα πρέπει να αγοράσεις, δεν συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό ενοικίασης. 

Την αγορά την κάνεις αφού ολοκληρώσεις την παραγγελία (δηλ. Rent -> Place Order), γιατί μόνο τότε σου ξεκλειδώνει το store για να πάρεις και τον αντάπτορα. Λογικά θα έρθει σε ξεχωριστό πακέτο.

Μπήκα σήμερα στο shop και βλέπω πως δεν πουλάνε πια τον ethernet αντάπτορα.  Τσεκάρετε το κι εσείς.  Κατά την γνώμη μου modem (starlink) που δεν σου βγάζει εξοδο wan (ethernet) δεν αξίζει. Στην ουσία έχεις ένα hot spot μόνο κι όχι δρομολογητή (router).  Εκτός κι αν είσαι ανάπηρος στο κρεβάτι 24/7 . Τότε μόνο σε καλύπτει το hot-spot 😄 

Επεξ/σία από kriosgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...