Antonis_69P Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 18 ώρες πριν, nzeppos είπε Ε κοίτα, αν την ταράτσα δεν την πιάνει πολύς αέρας (μιλάμε 7-8 μποφόρ και πάνω), τότε δεν θα έχεις θέμα ακόμα και να το αφήσεις χύμα γιατί είναι αρκετά βαριά και σταθερή η βάση. Αλλά σε βάθος χρόνου καλά θα είναι να το ασφαλίσεις όσο μπορείς. Το ίδιο ισχύει και για το σωλήνα σπιράλ, μπορείς να το περάσεις αργότερα. Για Φ32 θα χρειαστεί σίγουρα ατσαλίνα και καλά τεντωμένο το σωλήνα, γιατί το καλώδιο έχει κάτι περίεργους ακροδέκτες που δεν περνάνε εύκολα. Για Φ40 και πάνω θα περάσει αέρα, αλλά τότε θα χρειαστεί να κάνεις μεγαλύτερη τρύπα στον τοίχο κλπ. Βλέποντας και κάνοντας. Ας σου έρθει πρώτα με το καλό και μετά τα βλέπεις αυτά με την ησυχία σου. Μόλις έκανα και μια σάρωση τον ουρανό από πάνω μου... Τι λες περί αυτού?
nzeppos Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Θεωρώ πως είναι αρκετά τα εμπόδια και θα σου κάνει διακοπές. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να το πας λίγο πιο πέρα στην ταράτσα, ίσως χρειαστεί να το βάλεις πιο ψηλά, σε στύλο. Για να πάρεις μια ιδέα, παραθέτω τυχαία φωτό από τυχαίο φόρουμ που δείχνει πως ακόμα και με αυτά τα φαινομενικά λίγα εμπόδια, ενδέχεται να κάνει διακοπές κάθε 7 λεπτά. Ιδανικά δεν θα πρέπει να έχει καθόλου κόκκινο. Όταν είχα πάρει το δικό μου, θυμάμαι έβγαζε λίγα κόκκινα pixel στις παρυφές του ορίζοντα, είτε από μεγάλα δέντρα που φούντωναν την άνοιξη, είτε από μια μικρή γωνία της στέγης του σπιτιού. Ακόμα και έτσι όμως, έκανε διακοπές 10-20" δευτερόλεπτα μέσα στη μέρα. Το μετακίνησα μισό μέτρο και έστρωσε. Σε βάθος χρόνου το πιάτο με μοτέρ μπορεί να αυτορυθμιστεί αν δει ότι σε κάποιες γωνίες έχει εμπόδια και να φτάσει να κοιτάει σχεδόν κάθετα τον ουρανό (αντί να κοιτάει βορρά υπό γωνία όπως γίνεται συνήθως). Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να στο δείξει ο έλεγχος μέσω του Starlink app. Αλλά καλά θα είναι να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσεις το πιάτο λίγο πιο πέρα ή ψηλότερα σε σχέση με ό,τι είχες υπολογίσει. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από nzeppos
Antonis_69P Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, nzeppos είπε Θεωρώ πως είναι αρκετά τα εμπόδια και θα σου κάνει διακοπές. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να το πας λίγο πιο πέρα στην ταράτσα, ίσως χρειαστεί να το βάλεις πιο ψηλά, σε στύλο. Για να πάρεις μια ιδέα, παραθέτω τυχαία φωτό από τυχαίο φόρουμ που δείχνει πως ακόμα και με αυτά τα φαινομενικά λίγα εμπόδια, ενδέχεται να κάνει διακοπές κάθε 7 λεπτά. Ιδανικά δεν θα πρέπει να έχει καθόλου κόκκινο. Όταν είχα πάρει το δικό μου, θυμάμαι έβγαζε λίγα κόκκινα pixel στις παρυφές του ορίζοντα, είτε από μεγάλα δέντρα που φούντωναν την άνοιξη, είτε από μια μικρή γωνία της στέγης του σπιτιού. Ακόμα και έτσι όμως, έκανε διακοπές 10-20" δευτερόλεπτα μέσα στη μέρα. Το μετακίνησα μισό μέτρο και έστρωσε. Σε βάθος χρόνου το πιάτο με μοτέρ μπορεί να αυτορυθμιστεί αν δει ότι σε κάποιες γωνίες έχει εμπόδια και να φτάσει να κοιτάει σχεδόν κάθετα τον ουρανό (αντί να κοιτάει βορρά υπό γωνία όπως γίνεται συνήθως). Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να στο δείξει ο έλεγχος μέσω του Starlink app. Αλλά καλά θα είναι να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσεις το πιάτο λίγο πιο πέρα ή ψηλότερα σε σχέση με ό,τι είχες υπολογίσει. Άρα να πάρω μέτρηση και από άλλο μέρος της ταράτσας? Το θέμα είναι ότι είμαι σε διπλό κατοικία οπότε καταλαβαίνεις ένας όροφος ουσιαστικά και μετά ταράτσα και το διπλανό μου σπίτι (αυτό που κάνει τις παρεμβολές προς τον βορρά) είναι 3οροφη κατοικία... Λες σε άλλο σημείο να στρώσει η θα χρειαστεί στυλό? Γιατί μετά πάει αλλού ή βαλίτσα
nzeppos Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Ναι θα χρειαστεί μέτρηση και αλλού, σε σημείο μακρύτερα από το διπλανό 3όροφο. Αν δεν υπάρξει βελτίωση, αναγκαστικά στύλος.
Antonis_69P Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, nzeppos είπε Ναι θα χρειαστεί μέτρηση και αλλού, σε σημείο μακρύτερα από το διπλανό 3όροφο. Αν δεν υπάρξει βελτίωση, αναγκαστικά στύλος. Δυστυχώς σε εκείνο το σημείο ήμουν σχεδόν όσο πιο μακριά μπορούσα... Αλλά θα κάνω μια ακόμη προσπάθεια
Antonis_69P Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 4 ώρες πριν, nzeppos είπε Ναι θα χρειαστεί μέτρηση και αλλού, σε σημείο μακρύτερα από το διπλανό 3όροφο. Αν δεν υπάρξει βελτίωση, αναγκαστικά στύλος. Αυτό εδώ κάνει την ζημιά δυστυχως Αλλά σε άλλο σημείο πήγαμε καλύτερα... Σε δύο ακόμη τεστ βγάζω ορισμένες διακοπές αντί για συνεχής 4 ώρες πριν, Antonis_69P είπε Δυστυχώς σε εκείνο το σημείο ήμουν σχεδόν όσο πιο μακριά μπορούσα... Αλλά θα κάνω μια ακόμη προσπάθεια Εδώ είμαι στα όρια της ταράτσας Και τέλος έκανα μια ακόμη προσωμοιωση σε ας πούμε στυλο
Redfield Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Καλησπέρα στην ομάδα! Έχει κανένας εμπειρία με starlink στην περιοχή της νότιας κέρκυρας, η ταχύτητα είναι όπως διαφημίζεται, υπάρχουν διακοπές στη σύνδεση ? Μιας και εκεί οι παρωχημένες γραμμές του Π-ΟΤΕ δεν λειτουργούν ποτέ όπως πρέπει. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια !
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου Μια γρήγορη ενημέρωση: αγόρασα ένα Starlink Gen2 από Κωτσόβολο και το ενεργοποίησα πρόσφατα (την περασμένη εβδομάδα). Σήμερα έλαβα από τη Starlink email με το οποίο με ενημερώνει ότι θα μου προσθέσει 2 εδδομάδες δωρεάν υπηρεσία γιατί αγόρασα από third-party provider και ενεργοποίησα το Starlink πριν τις 31.07.2024! Μπράβο, δεν έχω κάτι άλλο να πω! Spoiler 2
nzeppos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 18 hours ago, Redfield said: Καλησπέρα στην ομάδα! Έχει κανένας εμπειρία με starlink στην περιοχή της νότιας κέρκυρας, η ταχύτητα είναι όπως διαφημίζεται, υπάρχουν διακοπές στη σύνδεση ? Μιας και εκεί οι παρωχημένες γραμμές του Π-ΟΤΕ δεν λειτουργούν ποτέ όπως πρέπει. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια ! Η εμπειρία είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχουν διαφορές ειδικά εκτός Αθήνας (που λογικά έχει και τους περισσότερους χρήστες). Διακοπές στη σύνδεση δεν υπάρχουν εκτός α) αν έχεις (έστω και λίγα) εμπόδια προς το Βορρά (δες προηγούμενα σχόλια εδώ μέσα), β) κάνει κάποια αυτόματη αναβάθμιση το Starlink (μόνο το βράδυ μετά τις 3-4πμ), γ) επικρατούν πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δηλαδή από ισχυρή καταιγίδα και άνω. Από όλα αυτά μόνο το (α) μπορείς να ελέγξεις και αυτό γίνεται μέσω του Starlink app του κινητού.
OldBoyPeri Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Παραγγελία 30 Ιουν 24. Σήμερα 09 Ιουλ ακόμα δεν εστάλει . Είναι νορμαλ ;
nzeppos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Συνήθως στέλνουν μέσα σε 3-4 μέρες αλλά ίσως είναι θέμα αποθέματος των παλιών kit. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ούτως ή άλλως, μόνο υπομονή. Δεν είναι Πλαίσιο ή Κωτσόβολος (εντελώς τυχαία τα παραδείγματα) να σε κοροϊδέψουν και να σε αφήσουν για βδομάδες στην αναμονή χωρίς ενημέρωση. Το πολύ-πολύ αν δεις ότι μέχρι Δευτέρα δεν έχει φύγει, στείλτους μια ερώτηση. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από nzeppos
Antonis_69P Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Συνήθως στέλνουν μέσα σε 3-4 μέρες αλλά ίσως είναι θέμα αποθέματος των παλιών kit. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ούτως ή άλλως, μόνο υπομονή. Δεν είναι Πλαίσιο ή Κωτσόβολος (εντελώς τυχαία τα παραδείγματα) να σε κοροϊδέψουν και να σε αφήσουν για βδομάδες στην αναμονή χωρίς ενημέρωση. Το πολύ-πολύ αν δεις ότι μέχρι Δευτέρα δεν έχει φύγει, στείλτους μια ερώτηση. Ο παροχους ακόμη τον παίζει (φυσικά βέβαιο αφού μου έχουν δώσει μεγάλο χρονικό περιθώριο αναμονής) και έχουν αρχίσει και σπάνε τα νεύρα μου και δεν ξέρω τι θα κάνω
kriosgr Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ξενέρωσα πολύ. Ενώ στην παραγγελία μου φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει τρίτης γενιάς δρομολογητή αυτοί μου στείλανε έναν ταλαιπωρημένο δεύτερης για αρχή χωρίς τίποτα άλλο. Στο site τους φαίνεται πως η παραγγελία μου δεν έχει έρθει ακόμα και μυρίζομαι μαμουνιά κάποιου ενδιάμεσου που ήθελε να κάνει upgrade τον δρομολογητή του ανοίγοντας το πακέτο μου. Κοιτάζοντας αυτό το βίντεο βλέπω το κανονικό κουτί που παράγγειλα και τι περιέχει. Τι μου προτείνετε να κάνω; Επεξ/σία 10 Ιουλίου από kriosgr
nzeppos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Θα έλεγα να στείλεις στο Support τους (νομίζω αν γράψεις στα Ελληνικά θα σου απαντήσουν στην ίδια γλώσσα) και να περιγράψεις το πρόβλημα. Για ενδιάμεσο δεν ξέρω, γιατί το πιάτο που σου στέλνουν είναι συνδεδεμένο με το λογαριασμό σου, άρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει τρίτος (ούτε και εσύ το δικό του). Πιο πιθανό να έχει γίνει κάποιο λάθος από τη μεριά του Starlink, άρα λογικά θα προβούν σε ανέξοδη αντικατάσταση.
Antonis_69P Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, nzeppos είπε Θα έλεγα να στείλεις στο Support τους (νομίζω αν γράψεις στα Ελληνικά θα σου απαντήσουν στην ίδια γλώσσα) και να περιγράψεις το πρόβλημα. Για ενδιάμεσο δεν ξέρω, γιατί το πιάτο που σου στέλνουν είναι συνδεδεμένο με το λογαριασμό σου, άρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει τρίτος (ούτε και εσύ το δικό του). Πιο πιθανό να έχει γίνει κάποιο λάθος από τη μεριά του Starlink, άρα λογικά θα προβούν σε ανέξοδη αντικατάσταση. Nzeppos Μέτα από τουλάχιστον 15 τεστ σε διαφορετικά σημεία; στην ταράτσα μου αυτη είναι η καλύτερη οπτική γωνία που μπορώ να βρω.... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα Οι παροχοι ακόμη δεν μου δίνουν γραμμή γιατί δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη Οι δορυφόροι της starlink πιάνουν κατά 95-98% που από ότι έχω καταλάβει θα δημιουργεί πρόβλημα στην όλη εμπειρία χρήσης.... Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα