Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, nzeppos said:

Για UPS πήρα πέρσι το https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD-UPS-Line-Interactive-900VA-540W-me-6-Schuko-Prizes.html και μέχρι στιγμής έχει βγει μια χαρά. Ξέχασα τι σημαίνει διακοπή ρεύματος και έχει αρκετά συχνές εδώ των 1-2 δευτερολέπτων, που μου δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα.

[...]

Χρειάζεται 900άρι για το Starlink router+dishy; Λίγο υπερβολή μου φαίνεται... 😕

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, paredwse said:

Χρειάζεται 900άρι για το Starlink router+dishy; Λίγο υπερβολή μου φαίνεται... 😕

Όσο μεγαλύτερο έχεις, τόσο περισσότερη ώρα θα έχεις internet στο laptop/tablet/κινητό (αν κι έχουμε ok 4G/5G) σε διακοπή ρεύματος. 😛

• Like 2
Δημοσ.

Όχι, νομίζω και 500άρι (γύρω στα 300-350w) μια χαρά δουλειά θα κάνει. Αλλά είχε παραπλήσια τιμή με το 900 και πήρα το τελευταίο.

Επίσης είχα δει ότι πολλοί βάζουν ακόμα μεγαλύτερα, 1500 και πάνω ώστε να έχουν μερικές ώρες Internet ακόμα και σε περίπτωση παρατεταμένης διακοπής. Γενικά πάντως από ότι έχω καταλάβει δεν αξίζει να πάει κάποιος σε UPS κάτω των 130-150 ευρώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Hello σκέφτομαι να βάλω στο χωριό το starlink επειδή πρέπει να δουλευω και είναι τέρμα θεού με ίντερνετ 4mbps. Θα βρίσκομαι εκεί για ένα μήνα περίπου. Και βλέπω ότι το κόστος είναι 74 ευρώ + 55€ για ένα μήνα. Μπορώ να κάνω απλά τη δοκιμή των 30 ημερών και να το επιστρέψω και να πάρω πίσω το κόστος ενεργοποίησης;  Επίσης έχει κανείς εμπειρία ότι αν το επιστρέψω πρέπει να ξαναπληρωσω τα 24€ μεταφορικά; Με λίγα λόγια με 129 τη βγάζω για ένα μήνα ή θα παω στα 153€. Συμφέρει οριακά στα 129 ειδικά αν επιστραφεί το 50αρικο. Επίσης όντως τα δίνουν πίσω τα χρήματα; Αυτά συγγνώμη αν κούρασα απλά έχω ένα άγχος στο χωριό πάντα. Αααα ξέχασα το φέρνουν γρήγορα σε φάση 2βδομαδες ή αργεί και αλλο

Δημοσ.
40 minutes ago, Helloworldd said:

Hello σκέφτομαι να βάλω στο χωριό το starlink επειδή πρέπει να δουλευω και είναι τέρμα θεού με ίντερνετ 4mbps. Θα βρίσκομαι εκεί για ένα μήνα περίπου. Και βλέπω ότι το κόστος είναι 74 ευρώ + 55€ για ένα μήνα. Μπορώ να κάνω απλά τη δοκιμή των 30 ημερών και να το επιστρέψω και να πάρω πίσω το κόστος ενεργοποίησης;  Επίσης έχει κανείς εμπειρία ότι αν το επιστρέψω πρέπει να ξαναπληρωσω τα 24€ μεταφορικά; Με λίγα λόγια με 129 τη βγάζω για ένα μήνα ή θα παω στα 153€. Συμφέρει οριακά στα 129 ειδικά αν επιστραφεί το 50αρικο. Επίσης όντως τα δίνουν πίσω τα χρήματα; Αυτά συγγνώμη αν κούρασα απλά έχω ένα άγχος στο χωριό πάντα. Αααα ξέχασα το φέρνουν γρήγορα σε φάση 2βδομαδες ή αργεί και αλλο

Μπορείς να διαβάσεις τους όρους χρήσης. Πχ αυτό που ρωτάς για την επιστροφή, αυτοί αναλαμβάνουν τα μεταφορικά. Διάβασε το όλο και θα σου λυθούν οι απορίες

https://www.starlink.com/legal/documents/DOC-1083-61582-70?regionCode=GR

«Η Starlink θα σας εκδώσει μια ετικέτα αποστολής επιστροφής ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε το kit. »

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Helloworldd είπε

Με LTE θα σου ερθει πιο φθηνα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Με LTE θα σου ερθει πιο φθηνα.

Ναι αλλά δεν πιάνει σήμα εκεί καθόλου από καμία εταιρεία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dsgeo είπε

Τρύπα στον τοίχο για να περάσει το καλώδιο; 

Πώς την κάνατε; 

Εγω εχω δυνατα δαχτυλα........

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Δεδομένου ότι η τρύπα δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 2,5 με 3,5 εκατοστά σε διάμετρο, νομίζω το δύσκολο δεν είναι να τρυπηθεί ο τοίχος γιατί αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος με πολλούς τρόπους. Από κρουστικό δράπανο αν είναι μάστορας, μέχρι σουγαδιάκι αν είναι ισοβίτης. Το δύσκολο είναι να κλείσει καλά η τρύπα μετά, να διορθωθεί τυχόν εσωτερική ή εξωτερική μόνωση, να σοβαντιστεί, να βαφτεί κλπ. Αν το τελευταίο δεν είναι θέμα επειδή η τρύπα θα γίνει πχ. σε υπόγειο-αποθήκη και όχι στο σαλόνι, νομίζω και με απλό αφρό διόγκωσης μια χαρά μπορεί να κλείσει.

Πέρα από την πλάκα όμως, αν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακάνει και δεν έχεις εργαλεία ή διστάζεις να τα χρησιμοποιήσεις, καλύτερα να φωνάξεις μάστορα. Μετά περνάς το καλώδιο του Starlink από ηλεκτρολογικό σωλήνα τουλάχιστον Φ25 (προσωπικά προτείνω πάνω από Φ30 για να περάσει πιο εύκολα το βύσμα), λες του μάστορα να σου κλείσει την τρύπα και καθάρισες.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nzeppos είπε

Δεδομένου ότι η τρύπα δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 2,5 με 3,5 εκατοστά σε διάμετρο, νομίζω το δύσκολο δεν είναι να τρυπηθεί ο τοίχος γιατί αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος με πολλούς τρόπους. Από κρουστικό δράπανο αν είναι μάστορας, μέχρι σουγαδιάκι αν είναι ισοβίτης. Το δύσκολο είναι να κλείσει καλά η τρύπα μετά, να διορθωθεί τυχόν εσωτερική ή εξωτερική μόνωση, να σοβαντιστεί, να βαφτεί κλπ. Αν το τελευταίο δεν είναι θέμα επειδή η τρύπα θα γίνει πχ. σε υπόγειο-αποθήκη και όχι στο σαλόνι, νομίζω και με απλό αφρό διόγκωσης μια χαρά μπορεί να κλείσει.

Πέρα από την πλάκα όμως, αν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακάνει και δεν έχεις εργαλεία ή διστάζεις να τα χρησιμοποιήσεις, καλύτερα να φωνάξεις μάστορα. Μετά περνάς το καλώδιο του Starlink από ηλεκτρολογικό σωλήνα τουλάχιστον Φ25 (προσωπικά προτείνω πάνω από Φ30 για να περάσει πιο εύκολα το βύσμα), λες του μάστορα να σου κλείσει την τρύπα και καθάρισες.

Εγώ έβαλα σωλυνα αποχέτευσης πλυντηρίου - top γιατί είναι πολύ durable και αδιάβροχο.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και μπορεί να χαθεί αργότερα από την πρώτη σελίδα του Insomnia, ας ποστάρουμε κι εδώ αυτή την εξαιρετική είδηση:

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Great news everyone! 

Επανήλθε η ‘προσφορα’ των 250 ευρώ για το Gen2 πιάτο/router. Από την επίσημη σελίδα. 
IMG_8401.jpeg.d02406f4000f965a83872b3e5dd3b4c0.jpeg

• Like 5
Δημοσ.
Στις 20/6/2024 στις 11:29 ΠΜ, nzeppos είπε

Α! Γι' αυτό έβλεπα χθες στον Κωτσόβολο το νέο kit στα 350 ευρώ.

https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/modems-routers/299293-starlink-standard-kit-v4

(όσο πουλάνε και το παλΆντε ψήσου να πάρεις και το τέταρτο.

Καλησπέρα παιδιά λιγο βοήθεια Θελω αγόρασα το starlink το σπίτι ειναι μονοκατοικία στην Εύβοια διορωφο πάνω εχει κεραμίδια Θελω κάποιον να μου κανει την εγκατάσταση δν βρίσκω εδω κανέναν βρήκα μια εταιρία στο Ίντερνετ π θελει 300 ευρώ για εγκατάσταση μπορείτε να μ πείτε αν ξέρετε κάποιον να πάρω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...