Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 14/04/2024 at 00:43, CleanthisD said:

Οπωσδήποτε vpn με τα τόρρεντ. Ο Έλον δεν αστειεύεται με αυτά

Ερώτηση. Εγώ torrent δεν κατεβάζω πλέον αλλά δουλεύω πολύ με το vpn σε Netflix κλπ. Θα έχω θέμα; ;;

Δημοσ.
1 hour ago, CleanthisD said:

Από μεριάς starlink όχι ! Ότι θέμα έχεις με το Netflix 

Δεν έχω θέματα με τις πλατφόρμες οπότε νομίζω είμαστε καλά. 

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο CleanthisD. Το Netflix δεν πρόκειται να παραπονεθεί στο Starlink, αφού εσύ δεν κάνεις κάτι παράνομο. Ακόμα κι αν βγει κάποτε το Netflix και πει ότι το VPN δεν επιτρέπεται από τα terms and conditions του, δεν θα αφορά τον ISP. Οπότε δεν θα επηρεαστεί η σύνδεσή σου με το Internet.

Τα "παράνομα" torrent, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι άλλη υπόθεση. Γενικά φαίνεται να κάτι που επηρεάζει περισσότερο το εξωτερικό παρά την Ελλάδα, αλλά ένα VPN ποτέ δεν βλάπτει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nzeppos είπε

Αυτό που λέει ο CleanthisD. Το Netflix δεν πρόκειται να παραπονεθεί στο Starlink, αφού εσύ δεν κάνεις κάτι παράνομο. Ακόμα κι αν βγει κάποτε το Netflix και πει ότι το VPN δεν επιτρέπεται από τα terms and conditions του, δεν θα αφορά τον ISP. Οπότε δεν θα επηρεαστεί η σύνδεσή σου με το Internet.

Τα "παράνομα" torrent, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι άλλη υπόθεση. Γενικά φαίνεται να κάτι που επηρεάζει περισσότερο το εξωτερικό παρά την Ελλάδα, αλλά ένα VPN ποτέ δεν βλάπτει.

Οταν εχεις Starlink παντως τα παρανομα torrent δεν ειναι country-dependent. Οταν το κοιταζα περυσι, ανεξαρτητως χωρας το Starlink μπορει να σου στειλει παρατηρηση για torrents. 

Επισης, επειδη ειμαι εξωτερικο αυτον τον καιρο ειχα καιρο να δω το thread. 

Αν υπαρχουν χρησιμα links/notes που θελετε να βαλω στο αρχικο post, καντε μου ενα reply/PM να τα βαλω.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, έχω διαβάσει πολύ το τοπικ και επειδή στα μέρη μου έχω θέμα με την ταχύτητα πήρα την απόφαση και έβαλα σταρλινκ. 3η μέρα τώρα και ενώ η ταχύτητα παίζει ψηλά, το ping παίζει κοντά στο 55-65 και έχω φοβερά frame drops σε streaming. COSMOTE tv nova μέσω app στην τηλεόραση. Μίλησα με την υποστήριξη όπου απάντησαν αρκετά γρήγορα και αφού κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους ότι η συνδεσμολογία μου είναι εντάξει, καταλήξαμε στο καλώδιο. Επειδή δεν το αγόρασα αλλά το νοίκιασα για να δω πως θα πάει, όταν ήρθε η συσκευασία πρόσεξα ότι το καλώδιο που πάει στο πιάτο μπαινόβγαινε πολύ εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι αυτό αλλά θα δείξει όταν έρθει το νέο καλώδιο. Επίσης σε casual gaming που ασχολούμαι είδα κάποια lag όχι πολλά. Έχω κάνει επέκταση με ένα Xiaomi extender που είχα από πριν και δουλεύει εντάξει αλλά και εκεί τα ίδια frame drops. Έχει κάποιος ανάλογο θέμα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, christos2413 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, έχω διαβάσει πολύ το τοπικ και επειδή στα μέρη μου έχω θέμα με την ταχύτητα πήρα την απόφαση και έβαλα σταρλινκ. 3η μέρα τώρα και ενώ η ταχύτητα παίζει ψηλά, το ping παίζει κοντά στο 55-65 και έχω φοβερά frame drops σε streaming. COSMOTE tv nova μέσω app στην τηλεόραση. Μίλησα με την υποστήριξη όπου απάντησαν αρκετά γρήγορα και αφού κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους ότι η συνδεσμολογία μου είναι εντάξει, καταλήξαμε στο καλώδιο. Επειδή δεν το αγόρασα αλλά το νοίκιασα για να δω πως θα πάει, όταν ήρθε η συσκευασία πρόσεξα ότι το καλώδιο που πάει στο πιάτο μπαινόβγαινε πολύ εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι αυτό αλλά θα δείξει όταν έρθει το νέο καλώδιο. Επίσης σε casual gaming που ασχολούμαι είδα κάποια lag όχι πολλά. Έχω κάνει επέκταση με ένα Xiaomi extender που είχα από πριν και δουλεύει εντάξει αλλά και εκεί τα ίδια frame drops. Έχει κάποιος ανάλογο θέμα;

Στην πρώτη μου παραγγελία, το καλώδιο ήταν χαλασμένο και δεν είχα καλές ταχύτητες και disconnects. Μου έστειλαν καινούργιο σετ αμέσως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εντυπωσιακές ταχύτητες παράδοσης απο τον Κωτσόβολο: έβαλα παραγγελία το Σάββατο 01.06.24, την Τρίτη 04.06.24 παραδόθηκε αε μεταφορική, παράδοση σήμερα 05.06.24. 

Δύο εργάσιμες απο την παραγγελία στην παράδοση (σημ.: σε παράδοση εντός Αττικής αναφέρομαι). 

• Like 2
Δημοσ.

Μπράβο; Θα έχουν μεγάλο απόθεμα μάλλον, πιθανότατα λόγω μεγάλης ζήτησης. Αν είναι έτσι και όσο κρατάει το στοκ, αξίζει να παραγγείλει κάποιος από εκεί αντί να περιμένει τις 10-15 μέρες του Starlink. Ειδικά αν το βιάζεται, αν θέλει και την (πανάκριβη) υπηρεσία εγκατάστασης, αν θέλει να πληρώσει με δόσεις κλπ.

Καλορίζικο και το δεύτερο πιάτο (φαντάζομαι είναι αυτό που προορίζεται για το πατρικό).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nzeppos είπε

Μπράβο; Θα έχουν μεγάλο απόθεμα μάλλον, πιθανότατα λόγω μεγάλης ζήτησης. Αν είναι έτσι και όσο κρατάει το στοκ, αξίζει να παραγγείλει κάποιος από εκεί αντί να περιμένει τις 10-15 μέρες του Starlink. Ειδικά αν το βιάζεται, αν θέλει και την (πανάκριβη) υπηρεσία εγκατάστασης, αν θέλει να πληρώσει με δόσεις κλπ.

Καλορίζικο και το δεύτερο πιάτο (φαντάζομαι είναι αυτό που προορίζεται για το πατρικό).

Συνηθως οταν υπαρχει ζητηση, δεν υπαρχουν αποθεματα. Μαλλον το αντιθετο συμβαινει ή κατι αλλο..... μελλοντικοι στοχοι πωλησεων, κ.λ.π.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, nzeppos said:

Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το τρίτο πιάτο - με έχετε καταστρέψει, ειλικρινά δεν θέλω να σας δω μπροστά μου. 

Το δεύτερο το πήρα από τη Starlink (πρόλαβα τα 250 ευρώ) αλλά το τρίτο το άργησα και ήθελα τιμολόγιο όποτε το πήρα απο Κωτσόβολο στα 350. 

• Haha 1
Δημοσ.

Όπως το πας στο τέταρτο θα σου στείλει και ιδιόχειρες ευχαριστίες ο Elon. 😅

• Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, nzeppos said:

Όπως το πας στο τέταρτο θα σου στείλει και ιδιόχειρες ευχαριστίες ο Elon. 😅

ΟΚ, θα εξομολογηθώ ότι το είχα σκεφτεί (να πάρω τέταρτο) για το σπίτι στο χωριό. :D

Αλλά α) το νοικιάζω και δεν νομίζω να χρειάζεται (παίρνω internet από μικροκυματική σύνδεση) και β) θα χρησιμοποιείται μόνο έξι μήνες το χρόνο. Εντάξει, θα έμπαινα πιο πολύ στον πειρασμό αν ήταν ακόμη στα 250 ευρώ. Τώρα γλύτωσα. :) 

Αλήθεια, έχει κανείς υπ' όψιν του κάνα απλό UPS για το Starlink router; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για UPS πήρα πέρσι το https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD-UPS-Line-Interactive-900VA-540W-me-6-Schuko-Prizes.html και μέχρι στιγμής έχει βγει μια χαρά. Ξέχασα τι σημαίνει διακοπή ρεύματος και έχει αρκετά συχνές εδώ των 1-2 δευτερολέπτων, που μου δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα.

Το πιάτο έκανε πάνω από 5 λεπτά να επανεκκινήσει και να συνδεθεί με δορυφόρο, ενώ τις περισσότερες φορές έτρωγε σκάλωμα επειδή σηκωνόταν πρώτα το router και μετά το πιάτο. Σε αυτή την περίπτωση δεν έμπαινε αυτόματα στο Internet με τίποτα γιατί διακοπτόταν η σύνδεση μεταξύ των δυο. Οπότε για να διορθωθεί έπρεπε να κάνω δεύτερο χειροκίνητο restart στο πιάτο (άααλλα 5+ λεπτά αναμονής). Αν δεν ήμουν στο σπίτι, έπρεπε να μπω στο dish μέσω 4g και starlink app, να κάνω restart και να προσευχηθώ ότι θα καταφέρει να συνδεθεί με το router. 

Τραγικές καταστάσεις ειδικά αν εκείνη την ώρα ήμουν εν μέσω conf call. Και όλα αυτά για 1 δευτερόλεπτο πτώση τάσης. 

Με το UPS τα παραπάνω τελείωσαν. Παίζει σερί από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, εκτός από τα προγραμματισμένα restart λόγω update. Ακόμα και με παρατεταμένη διακοπή, κρατάει άνετα 45' ή περισσότερο. Έχω ρίξει επίσης πάνω του ένα switch, ένα Deco για wifi και το edgerouter X που ακόμα δεν έχω σεταρει... 

Δεν είναι "απλό" UPS όμως την έννοια ότι είναι line interactive και κοστίζει 200 ευρώ. Ξεκίνησα να ψάχνω για TurboX των 50-70 ευρώ αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι α) έχουν ανέβει πολύ οι τιμές ούτως ή άλλως, β) ρισκάρω να τιναχτώ στον αέρα καμία μέρα και δεν θέλω, ειδικά αφού το UPS το έχω σε υπόγειο-αποθήκη χωρίς ιδιαίτερη επίβλεψη. Είδα μερικές παρουσιάσεις από το εξαιρετικό YT κανάλι Hardware Busters Greece και ψήθηκα να πάρω κάτι καλύτερο. 

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...