Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ! Πήρα και εγώ πρόσφατα το standard kit v4 με το Gen 3 Router. Από την σκεπή κατεβάζω το καλώδιο σε σπιράλ, οι ταχύτητες max 440 και min 320~. Μέχρι τώρα δούλευα μόνο το Wifi γιατί έβαφα το δωμάτιο και δεν πήρα το πισι μέσα.
Η ερώτηση είναι τι καλώδιο χρησιμοποιείτε από το Router προς το PC? Εγώ πήρα ένα F/FTP Cat.7 της Ugreen των 3 μέτρων. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και είπα να ρωτήσω πως κινηθήκατε εσείς.
P.S. μένοντας στην επαρχία και προερχόμενος από ADSL γραμμή μπορώ να πω ότι βρήκα το φως μου!

• Απαντ. 581
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, ForgottenOne said:

Η ερώτηση είναι τι καλώδιο χρησιμοποιείτε από το Router προς το PC? Εγώ πήρα ένα F/FTP Cat.7 της Ugreen των 3 μέτρων. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και είπα να ρωτήσω πως κινηθήκατε εσείς.

Useless info of the day: Παίζω μια χαρά στο σπίτι 20-25 μέτρα "απλό" UTP (Panduit) Cat6 για LAN στα 10Gbps. 😛

Προφανώς δεν πάμε πλέον σε Cat5e, αλλά άψογα είναι και τα Cat6/6a.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ForgottenOne είπε

Καλησπέρα σε όλους ! Πήρα και εγώ πρόσφατα το standard kit v4 με το Gen 3 Router. Από την σκεπή κατεβάζω το καλώδιο σε σπιράλ, οι ταχύτητες max 440 και min 320~. Μέχρι τώρα δούλευα μόνο το Wifi γιατί έβαφα το δωμάτιο και δεν πήρα το πισι μέσα.
P.S. μένοντας στην επαρχία και προερχόμενος από ADSL γραμμή μπορώ να πω ότι βρήκα το φως μου!

Δες το σαν μελλοντική επένδυση. Μέχρι τώρα είσαι κάτω από 1GBps. Ακόμη και αν το περάσεις ένα cat6 στα 50m μπορεί να συγχρονίσει στα 10GBps. Ο εξοπλισμός σου όμως μπορεί;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Επειδή το σκέφτομαι για starlink αλλά θα με βόλευε να χρησιμοποιήσω δικό μου καλώδιο cat6 από το πιάτο μέχρι το ρούτερ, όσοι το έχετε κάνει λειτουργεί κανονικά και χωρίς θέματα?? Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manthos1979 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Επειδή το σκέφτομαι για starlink αλλά θα με βόλευε να χρησιμοποιήσω δικό μου καλώδιο cat6 από το πιάτο μέχρι το ρούτερ, όσοι το έχετε κάνει λειτουργεί κανονικά και χωρίς θέματα?? Ευχαριστώ πολύ

Από εμένα είναι ναι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Πριν μερικές μέρες πήρα το στάνταρντ Κιτ από κοτσοβωλο.

Ενώ μετά από μια μέρα οι ταχύτητες wifi σταθεροποιήθηκαν, οτιδήποτε συνδέω μέσω lan δεν πιάνει πάνω από 85mpbs.

Είναι πρόβλημα γιατί το σπίτι είναι μεγάλο και θέλω να κάνω bypass το μανισιο ρούτερ και να βάλω third party έτσι ώστε να καλύπτετε όλο το σπίτι με καλές ταχύτητες.

Δοκίμασα desktop,laptop,port switches, παλαιά ρούτερ που είχα όλα gbit lan εννοείτε. Άλλαξα καλώδια ethernet, κοντά μακρυά όλα cat6 αλλά καμία διαφορά.

Επικοινώνησα με την υποστήριξη, και μου είπαν ότι σε αυτούς το Κιτ είναι αναγνωρισμένο ως το mini και δεν πρόκειται να επιλυθεί η κατάσταση.

Πήγα και το αντικατέστησαν όλο το Κιτ, το ξανά έβαλα, έκανα και δεύτερο λογαριασμό και ξαναπληρωσα μιας και δεν συνδεόταν αλλιώς και δεν επιλύθηκε τίποτα απολύτως.

Έχει κανείς το ίδιο θέμα με αργές ταχύτητες από τις Λαν θύρες?

Screenshot_2025-02-28-09-33-25-823_com.starlink.mobile-edit.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Slow Ethernet LAN Link" λογικά παραπέμπει σε κλείδωμα στα 100MBbps αντί για το αναμενόμενο 1000Μbps. Πιθανώς θα υπάρχει και σχετική ένδειξη λάθους κάτω-κάτω στη σελίδα https://www.starlink.com/account/... (μέσω browser), εκεί που έχω το βελάκι:

image.png.b31463ba17da3c3be458aebc496b0fea.png

Ίσως κάτι τέτοιο:

image.png.5788a574b3e80fc6d0deeb8a766b1e40.png

Αν πας στο mobile app του Starlink, στις ρυθμίσεις για προχωρημένους (κάτω-κάτω) και μετά στο Debug στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείς να πατήσεις πάνω δεξιά για να σου κάνει export το debug_data.json. Εκεί ψάχνεις για κάτι τέτοιο:

"rawStatus": {
      "secondsToFirstNonemptySlot": 0,
      "popPingDropRate": 0,
      "downlinkThroughputBps": 212324.0625,
      "uplinkThroughputBps": 145559.125,
...
      "ethSpeedMbps": 1000,      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      "mobilityClass": 0,
...

Πιθανώς το ethSpeedMbps θα είναι στα 100.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα με το δικό μου (πλέον αρχαίο) Starlink kit και λύθηκε μόνο όταν αντικατέστησαν όλο τον εξοπλισμό.

Η υποστήριξη πολλές φορές λέει αρλούμπες. Εσένα σου είπαν για Mini kit ενώ είχες το Standard, εμένα μου έλεγαν ότι οι ταχύτητες του δορυφόρου δεν είναι εγγυημένες, όταν του έστελνα screenshots για 100Mbps LAN μεταξύ πιάτου-router. Οπότε μάζεψε και στείλε τους όσα screenshots μπορείς να δούμε τι θα πουν.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Καλησπέρα, λοιπόν και εγώ παίζω τώρα με starlink standard v4 εδώ και 4 μέρες, το βλέπω πάει εντάξει, δεν είναι σταθερή η ταχύτητα πχ κατέβαζα το νέο GTA V και κάπου έπιανε τάπα 484mbps και κάπου βούταγε στα 200mbps με μέσο όρο όσο κράτησε το download κοντά στα 320mbps. Καθόλου κακό βέβαια. Πόνος για μένα είναι το upload όπου πιάνει σπάνια τα 30mbps ενώ την πιο πολύ ώρα παίζει στα 22mbps.
Συνδεσμολογία είναι:
-Κλειστό wifi από το starlink router.
-Σύνδεση από την 1η eth σε mini pc που έχει 4x2.5gbps eth ports στην wan port και εκεί έχω βάλει στατική IP 192.168.1.10
-Το mini pc τρέχει pfSense και από την 2η ethernet δίνει σε 2.5gbps switch και από εκεί δίνω στο main pc (υπογραφής), στο wifi ax (6) access point και σε ένα fortiswitch managed poe switch όπου αυτό μετά δίνει σε διάφορους servers κτλ.

Η μέτρηση γίνεται με καλώδιο πάντα αλλά έγινε και με wifi και στο ίδιο το starlink router και στο δικό μου AP και δεν υπήρχε απόκλιση στις ταχύτητες.

Το αγκάθι για μένα είναι ότι δεν έχει ΝΑΤ και πχ το plex που τρέχω, έχω φτιάξει τα πάντα να το βλέπουν με το FQDN του, ναι ανοίγει κανονικά αλλά τα πάντα παίζουν σε super χαμηλή ανάλυση γιατί προσπαθεί να τα περάσει από το internet αντί να δει εσωτερικά τις ip και να κάνει resolve μέσα. Γενικά ότι είχα exposed στο internet έχει πέσει.
Η μια λύση τώρα είναι να κάνω ένα vps κάπου και να περάσω την κίνηση μέσα από tailscale δίκτυο απλά μου φαίνεται πολύ δουλειά και έχω λίγο χρόνο και κακή διάθεση για να το κάνω αυτό.

Το πιάτο το έχω βάλει στην ταράτσα της πολυκατοικίας που είμαι τώρα, σε κεραμίδια που είναι με μια κάποια κλήση και τώρα που δεν βρέχει/φυσάει είναι οκ, τι βάση παίζει για να το βάλω κάπου πιο μόνιμα;
Προτίμηση από Ελλάδα με παραλαβή από κατάστημα αντί να το φέρω σε 2 μήνες από aliexpress πχ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.thetoc.gr/oikonomia/article/i-maxi-tou-ote-na-stamatisei-tin-epektasi-tis-starlink-tou-elon-musk-stis-sundeseis-internet-se-perifereia-kai-nisia

Γελάει η υφήλιος.

[...] ο ΟΤΕ έχει ήδη έτοιμη την απάντηση.

Πρόκειται για την τεχνολογία σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA) μέσω της οποία οι περιοχές που δεν έχουν δίκτυο οπτικών ινών θα έχουν πρόσβαση ταχύτητες έως και 200 Gbps.

[...]

Πιο συγκεκριμένα ο ΟΤΕ προσφέρει μέσω της Cosmote τρία πακέτα σύνδεσης FWA με δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού (σ.σ. Με διετές συμβόλαιο) με τις τιμές και τις ταχύτητες να διαμορφώνονται ως εξής:

• 30,90 € / μήνα για ταχύτητες έως και 50 Mbps
  • 35,90 € / μήνα για ταχύτητες έως και 100 Mbps
  • 45,90 € / μήνα για ταχύτητες έως και 200 Mbps
  • Επίσης δίνεται και η δυνατότητα σύνδεσης χωρίς συμβόλαιο με 39,90 €/ μήνα με ταχύτητες έως και 200 Mbps. Το κόστος του εξοπλισμού ανέρχεται στα 349 €.

(ναι, 200 Gbps, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διορθώσουν το typo στο advertorial τους)

Πάω γρήγορα να κόψω το Starlink να βάλω ΟΤΕ.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Haha 1
Δημοσ.

image.png.a099241aeb2f4a1d3494fabc5201af37.png
Είπα να κάνω preload το GTA V Enhanced στο steamdeck μου και κάποια στιγμή το είδα να κατεβάζει με 510mbps και λέω "μπα τίποτα θα κόλλησε και έκανε caching και τα δείχνει μαζεμένα" αλλά πάω στο pfSense και βλέπω ότι όντως πέρασε τα 500mbps, όχι για πολύ ώρα βέβαια αλλά φαίνεται ότι αν θέλουν, έχει να δώσει γκάζι και το starlink!
Το dip που φαίνεται στην μέση είναι που έκανα ένα restart το steam client αφού του άλλαξα το default proton version

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...