ideal09 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Χρεώνει και τις εισερχόμενες κλήσεις; Γιατί κάτι τέτοιο θυμάμαι παλαιώτερα που είχα ασχοληθεί. Τώρα όμως δεν βλέπω να αναγράφει κάτι τέτοιο στο site της. 'Οχι δεν χρεώνει. Τουλαχιστον για κλησεις απο Ελλαδα. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 21 hours ago, nzeppos said: https://www.msn.com/el-gr/news/other/ανάρπαστο-στην-ελλάδα-το-starlink-του-έλον-μασκ/ar-AA1wT8nB Αν δεν γράψουν απόλυτους αριθμούς δεν λέει τίποτα. 😛 Πχ υπολογίζουν ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2024 όλη η Ευρώπη είχε περίπου 448.000 συνδρομητές. Πόσοι να είναι στην Ελλάδα?
kmangr79 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου καλησπερα και καλη χρονιά σε όλους. εχω ενα εξοχικο σε ενα χωριό στην Πελοπόννησο και για internet χρησιμοποιώ ενα sim router με καρτα απο vodafone μιας και η cosmote δεν πιάνει. η ταχυτητα με το ζορι πιάνω τα 1,5 mbps. Σκεφτομαι να βαλω starlink μιας και με παιδια δεν μπορω να το αποφυγω. ηθελα να ρωτησω αν μπορω να συνδεσω tv box ευχαριστώ
manolis940 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:07 μμ Στις 4/1/2025 στις 10:04 ΜΜ, kmangr79 είπε καλησπερα και καλη χρονιά σε όλους. εχω ενα εξοχικο σε ενα χωριό στην Πελοπόννησο και για internet χρησιμοποιώ ενα sim router με καρτα απο vodafone μιας και η cosmote δεν πιάνει. η ταχυτητα με το ζορι πιάνω τα 1,5 mbps. Σκεφτομαι να βαλω starlink μιας και με παιδια δεν μπορω να το αποφυγω. ηθελα να ρωτησω αν μπορω να συνδεσω tv box ευχαριστώ Μια χαρά μπορείς. Αν και έχω ακούσει κάποια προβλήματα με το ertflix και τα Ελληνικά Ιντερνετικά κανάλια από γνωστούς - πελάτες. Ωστόσο έκανα ερώτηση και εδώ τις προάλλες αλλά δεν υπήρχε κάποιος να το επιβεβαιώσει. Οπότε μην έχεις σίγουρα ότι είναι ελληνικό εκτός και αν κάποιος σου πει κάτι διαφορετικό. Θα πρότεινα επίσης να το παίρνεις μαζί σου και να μην το αφήνεις στην ταράτσα σου στο χωριό γιατί είναι πολύ εύκολο να στο κλέψουν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. Πέμπτη στις 05:52 πμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 05:52 πμ On 04/01/2025 at 22:04, kmangr79 said: [...] Σκεφτομαι να βαλω starlink μιας και με παιδια δεν μπορω να το αποφυγω. ηθελα να ρωτησω αν μπορω να συνδεσω tv box ευχαριστώ On 06/01/2025 at 18:07, manolis940 said: Μια χαρά μπορείς. Αν και έχω ακούσει κάποια προβλήματα με το ertflix και τα Ελληνικά Ιντερνετικά κανάλια από γνωστούς - πελάτες. Ωστόσο έκανα ερώτηση και εδώ τις προάλλες αλλά δεν υπήρχε κάποιος να το επιβεβαιώσει. Οπότε μην έχεις σίγουρα ότι είναι ελληνικό εκτός και αν κάποιος σου πει κάτι διαφορετικό. [...] Επιβεβαιώνω ότι μια χαρά μπορείς, χρησιμοποιώ αποκλειστικά Starlink εδώ και ένα χρόνο με tv box και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα πουθενά, ούτε στο Ertflix (άλλα ελληνικά δεν έχω δοκιμάσει). Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, Ertflix παίζουν κανονικότατα και απροβλημάτιστα. 1
kmangr79 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:53 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:53 πμ 3 ώρες πριν, paredwse είπε Επιβεβαιώνω ότι μια χαρά μπορείς, χρησιμοποιώ αποκλειστικά Starlink εδώ και ένα χρόνο με tv box και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα πουθενά, ούτε στο Ertflix (άλλα ελληνικά δεν έχω δοκιμάσει). Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, Ertflix παίζουν κανονικότατα και απροβλημάτιστα. ευχαριστώ πολυ όλους για τις απαντήσεις. να υποθέσω οτι το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που εχω mag και βλέπω κανάλια. σωστά?
nzeppos Δημοσ. Πέμπτη στις 02:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:24 μμ Παίζει, αλλά νομίζω για τέτοιες περιπτώσεις δεν θα έβλαπτε ένα VPN (όπως πχ. και για Stremio).
kmangr79 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:49 μμ 19 λεπτά πριν, nzeppos είπε Παίζει, αλλά νομίζω για τέτοιες περιπτώσεις δεν θα έβλαπτε ένα VPN (όπως πχ. και για Stremio). και πως γινεται να βάλουμε VPN?
nzeppos Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ (επεξεργασμένο) Το VPN γενικά χρειάζεται για προφανείς λόγους σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η εφαρμογή του μπορεί να διαφέρει ανάλογα τι είδους traffic θέλεις να περάσεις από αυτό και για ποιες συσκευές. Στην απλούστερη περίπτωση για μια απλή εφαρμογή που τρέχει σε PC ή σε κινητό και πρέπει να περάσει από VPN (πχ. ένας torrent client), τότε αρκεί ένας VPN client να τρέχει στην ίδια συσκευή (οι περισσότεροι πάροχοι VPN έχουν το δικό τους πλέον). Αλλά συγκεκριμένα για το Mag (που ναι μεν τρέχει κάποιο Linux αλλά λογικά θα είναι κλειδωμένο για να μην μπορείς να το σκαλίσεις) νομίζω πρέπει να περάσεις την κίνησή του από router που τρέχει τον VPN client. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο PC που θα κάνει το routing ή ένα ξεχωριστό router που θα μπει πριν το Starlink. Από το λίγο που έχω διαβάσει, γενικά το IPTV θέλει λίγο ψάξιμο στο Starlink γιατί μπορεί να μην ξέρεις από πριν πόσο κλειδωμένο μπορεί να είναι το πρώτο ή ποιες IP μπορεί να μπλοκάρει το Starlink. Θεωρητικά ένα VPN λύνει αυτά τα προβλήματα. Αλλά νομίζω δεν είναι να αναλυθεί περισσότερο στο παρόν thread. Από την άλλη δεν νομίζω πως το αν το Mag θα λειτουργεί ή όχι με το Starlink είναι αποτρεπτικός λόγος. Αν παίξει, έπαιξε. Αν όχι, δεν υπάρχει εναλλακτική. Υποτίθεται το Starlink το βάζεις γιατί οτιδήποτε άλλο φθηνότερο είναι πιο αργό. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:26 μμ από nzeppos
manolis940 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Λίγο που το έψαξα στο Internet δεν βρίσκω κάποιον να καρφώνει το VPN αμέσως στο mag αλλά χρησιμοποιεί κάποιο router τύπου Mikrotik που ρυθμίζει όλο το traffic μέσα από αυτό να περνάει σε κάποιο VPN. 1
nzeppos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Ναι συνήθως αυτό κάνουν. Χρειάζεται λίγο σκάλισμα βέβαια αλλά είναι καλή λύση. Φυσικά είναι και επιπλέον έξοδο, τόσο για τον εξοπλισμό όσο και για την ίδια τη συνδρομή του VPN. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε για το Starlink, αλλά είναι καλό να υπάρχει για προφανείς λόγους. Άσχετο. Τελευταία βλέπω κάτι speed test στο ελληνικό γκρουπ του Facebook με ταχύτητες 400-500 και βάλε εντός της εφαρμογής. Πιθανολογώ από gen3. Υπάρχει κάποιος με gen2 που να πιάνει τέτοιες ταχύτητες; Γιατί εμένα πάνω από 200-250 δεν φαίνεται να πηγαίνει ποτέ και δεν έχει ούτε obstructions ούτε τίποτα. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από nzeppos
Gogotsa Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Αν το υλοποιησεις με mikrotik, δε χρειαζεσαι συνδρομη VPN, μιας και η ΜΤ εχει δικια της υλοποιηση με VPN server, το BTTH (Back to the Home) με zerotier, ή wireguard.
infin1tyGR Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Gogotsa said: Αν το υλοποιησεις με mikrotik, δε χρειαζεσαι συνδρομη VPN, μιας και η ΜΤ εχει δικια της υλοποιηση με VPN server, το BTTH (Back to the Home) με zerotier, ή wireguard. Δεν έχει σχέση με το VPN που αναφέρουν εδώ για λόγους privacy. Το Back to the Home είναι για να σηκώνεις tunnel με το MikroTik σου από άλλο σημείο (χρησιμοποιώντας ενδεχομένως relay της MikroTik αν δεν υπάρχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης), οπότε πάλι η δικιά σου IP φαίνεται αν κάνεις κάτι παράνομο. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από infin1tyGR 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα