Προς το περιεχόμενο

Starlink Megathread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βγαζει τιμολογιο η σταρλινκ με τα 40ε/μηνα; ή αναγκαστικα παμε στο 50ε/το μηνα και αν ξερει κανεις που εχουν εδρα; στο τιμολογιο φαινεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 504
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία, πάντως μέχρι το καλοκαίρι δεν έδιναν κανονικό τιμολόγιο στο βασικό πακέτο των 40 ευρώ. Υποτίθεται αυτό που έδιναν, άλλοι λογιστές το περνούσαν κάπως σαν εταιρικά έξοδα και άλλοι δεν το δέχονταν.

Το business πακέτο των 50 ευρώ τον μήνα σίγουρα δίνει τιμολόγιο, αλλά έχει και σχεδόν διπλάσιο κόστος εξοπλισμού (800 ευρώ συν 58 μεταφορικά αντί για 349+20), γιατί δεν παρέχουν τα ίδια με το βασικό πακέτο, ούτε σαν hardware, ούτε σαν υπηρεσίες. Το business έχει public IPs, έχει καλώδιο 50 μέτρα, έχει mount κλπ.

Η Starlink κανονικά έχει έδρα την Ιρλανδία (Δουβλίνο αν θυμάμαι καλά), αλλά στα ελληνικά τιμολόγια δεν ξέρω τι γράφουν.

Μία λύση που είχαν δοκιμάσει διάφοροι που ήθελαν ντε και σώνει τιμολόγια (και μάλιστα πριν διατεθεί το Business πακέτο) ήταν να μην πληρώνουν απευθείας τη Starlink, αλλά να αγοράσουν/νοικιάσουν συνδρομή και εξοπλισμό μέσω τρίτου (πχ. τους κλασικούς "μάστορες" που εγκαθιστούν Starlink στην Ελλάδα), ο οποίος τους έκοβε τιμολόγιο και παράλληλα τους παρείχε και υπηρεσίες υποστήριξης, ανταλλακτικά κλπ.

Λογικά μια τέτοια υπηρεσία βγαίνει παραπάνω από 50 ευρώ το μήνα, οπότε δεν αξίζει μόνο και μόνο για το τιμολόγιο. Αξίζει όμως αν τυχόν ξεμείνει η επιχείρησή σου από Internet επειδή χάλασε κάτι στο hardware, οπότε αντί να περιμένεις βδομάδες μέχρι να σου στείλει αντικατάσταση η Starlink, έρχεται μετά από λίγες ώρες ο μάστορας (που θεωρητικά έχει στοκ) και σου φέρνει αυτό που χάλασε.

Επεξ/σία από nzeppos

Αύριο που θα το ενεργοποιησω (πήρα το κιτ από κωτσόβολο), θα τους στείλω ένα ερώτημα μήπως στις ατομικές πχ κόβουν, ή δίνουν κάτι. Αν είναι Ιρλανδία και κοπεί παιρναει σαν ενδοκοινοτικη συναλλαγή κάθε μηνα. 

Στις 17/10/2024 στις 7:39 ΜΜ, JeZus είπε

Αύριο που θα το ενεργοποιησω (πήρα το κιτ από κωτσόβολο), θα τους στείλω ένα ερώτημα μήπως στις ατομικές πχ κόβουν, ή δίνουν κάτι. Αν είναι Ιρλανδία και κοπεί παιρναει σαν ενδοκοινοτικη συναλλαγή κάθε μηνα. 

Στο email σου στέλνουν τιμολόγιο το οποίο όμως δεν γράφει το ΑΦΜ σου. 

Τους ρώτησα, για τιμολόγιο με ΑΦΜ να δούμε τι θα πουν. 

Επίσης πως λέτε να το βαλω/ βιδωσω στην ταράτσα; είναι φλατ. 

Ταχύτητες άριστες 400αρια βαράει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα θα έχει απαντηθεί αυτό που θα ρωτήσω αλλά επειδή δεν θα το βρω εύκολα, αν το βάλω στο μπαλκόνι δευτέρου ορόφου θα έχει κάποιο θέμα σχετικά με τα "εμπόδια"? (Μένω  εκτός πόλης οπότε μπροστά απ' το μπαλκόνι δεν έχω κάποιο άλλο κτήριο) Είναι κάποιος εδώ που το έχει δοκιμάσει σε μπαλκόνι?! Επίσης ισχύει ότι αν δεν με ικανοποιεί μπορώ μέσα σε 30 μέρες να το γυρίσω πίσω και να πάρω τα χρήματα? Αυτό ισχύει και αν το αγοράσω απ' τον Κωτσόβολο ή μόνο μέσα από το site tou starlink?

Επεξ/σία από giorgosgeorgiou

21 ώρες πριν, giorgosgeorgiou είπε

Σίγουρα θα έχει απαντηθεί αυτό που θα ρωτήσω αλλά επειδή δεν θα το βρω εύκολα, αν το βάλω στο μπαλκόνι δευτέρου ορόφου θα έχει κάποιο θέμα σχετικά με τα "εμπόδια"? (Μένω  εκτός πόλης οπότε μπροστά απ' το μπαλκόνι δεν έχω κάποιο άλλο κτήριο) Είναι κάποιος εδώ που το έχει δοκιμάσει σε μπαλκόνι?! Επίσης ισχύει ότι αν δεν με ικανοποιεί μπορώ μέσα σε 30 μέρες να το γυρίσω πίσω και να πάρω τα χρήματα? Αυτό ισχύει και αν το αγοράσω απ' τον Κωτσόβολο ή μόνο μέσα από το site tou starlink?

Αυτο με το μπαλκονι τι ειπαμε 1,2 σελιδες πισω.... Θες ουρανο καθαρο. αν το μπαλκονι σουν δεν εχει πουθενα εμποδιο στον ουρανο τοτε θα κανει...

Aυτό.

Κατέβασε το Starlink app στο κινητό σου και κάνε έλεγχο για πιθανά εμπόδια, η εφαρμογή σου δείχνει τι πρέπει να κάνεις και σου αναλύει τα αποτελέσματα. Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος πριν προχωρήσει σε παραγγελία.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν απαντηθεί ξανά, αλλά για να μη ψάχνω όλο το θέμα, λίγες πληροφορίες.

Μένω σε περιοχή που ο ΟΤΕ δίνει μέχρι 24 απ τα οποία βγάζει 8-12. Για το λόγο αυτό είμαι με κάρτα sim με την οποία όμως επειδή και πάλι το σήμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό είμαι και πάλι στα ίδια άντε λίγο παραπάνω.

Το σκέφτομαι λοιπόν κι εγώ για starlink και έχω 3 ερωτήσεις.

1. Ταχύτητα στα πόσα περίπου θα είμαι? Ή παίζει ρόλο το μέρος?

2. Επειδή κύρια χρήση είναι το gaming συστείνεται γι αυτό ή θα έχω τρελά ping?

3. Όταν πηγαίνω χωρίο μπορώ να το παίρνω μαζί να έχω internet και στο σπίτι εκεί?

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον βοηθήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Τυπικά 150 με 350mbps, κυρίως ανάλογα την ώρα και λιγότερο τον καιρό (βλ. καταιγίδα, αφού στην απλή βροχή ή συννεφιά δεν έχει θέμα). Αν πάει πιο κάτω, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τον εξοπλισμό ή με οπτικά εμπόδια. Το μέρος δεν παίζει ρόλο, πρέπει όμως να έχεις ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό προς βόρεια-βορειοδυτική γωνία. Κατέβασε το Starlink app στο κινητό για να σου κάνει το σχετικό έλεγχο και να σου δείξει αν βλέπει εμπόδια.

2. Δεν υπάρχουν τρελά ping, το μέσο latency εδώ και λίγους μήνες είναι γύρω στα 20-25ms με κάποια ελάχιστα spikes στα 40-50 (μιλάμε τώρα για 2-3 την ώρα, όχι συνέχεια). Τώρα να τύχει κάποια στιγμή πολύ σπάνια να σου πετάξει στιγμιαία ένα 100-200ms αλλά το ίδιο συμβαίνει με όλες τις συνδέσεις. Γενικά όμως δεν έχει θέμα με gaming. Αν κάποιος θέλει ντε και σώνει 5-10ms για να βγαίνει πρώτος στο Call of Duty, τότε ας μην βάλει Starlink (αλλά να τον δω τι άλλες εναλλακτικές έχει).

3. Ναι, μπορείς να μεταφέρεις όλο τον εξοπλισμό (πιάτο-router), αρκεί να μπεις στην εφαρμογή του Starlink και να δηλώσεις στο χάρτη τη νέα τοποθεσία. Με το παλιότερο πιάτο v2 αυτό μπορεί ήταν από απλό έως ολόκληρη ιστορία (ξεβίδωμα βάσης πιάτου, ξήλωμα custom καλωδίου ή στη χειρότερη αγορά εφεδρικής βάσης και καλωδίου). Το νέο πιάτο v3 δεν έχει ούτε σταθερή βάση, ούτε custom καλώδιο, οπότε το πρόβλημα λύνεται πολύ πιο εύκολα.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...