Προς το περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη - Νέα Σύνδεση (τι να προτιμήσω)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,
Προσφατα νοίκιασα ένα σπιτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στην αρχή της Αγίου Δημητρίου και ψάχνω να βρω τι σύνδεση να βάλω (το μονο που θέλω να αποφύγω είναι adsl, fiber to the home και δορυφορικό).
Η πρώτη ερώτηση είναι αν κάποιος έχει γενικά εικόνα από την σταθερότητα που παρουσιάζουν οι συνδέσεις των διαφόρων εταιρειών στο κέντρο της θεσσαλονίκης και ποια θα ήταν καλύτερη επίλογη (κυρίως με απασχολούν οι αποσυνδέσεις), αλλά και γενικά ποια εταιρεία θεωρείται πιο αξιόπιστη ως προς την σταθερότητα του ίντερνετ ευρύτερα στην Ελλάδα.
Η δεύτερη ερώτηση για όποιον ξέρει είναι αν μπορώ να ξεκινήσω αίτημα για νέα γραμμή τηλεφώνου-ίντερνετ, ενώ βρίσκεται ακόμα σε διακοπή το ρεύμα του σπιτιού (έχω προχωρήσει σε αίτηση επανασύνδεσης και λογικά από βδομάδα θα έχω ρεύμα). Ουσιαστικά δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω πρώτα να μπει το ρεύμα και μετά να κάνω αίτηση ή αν μπορώ να ξεκινήσω το διαδικαστικό από τώρα. Σε επικοινωνία που είχα με την κοσμοτέ, δυστυχώς άκρη δεν εβγαλα. Μου απαντούσαν οτι για να λειτουργήσει το τηλέφωνο χρειάζεται ρεύμα (προφανώς), ενώ εγώ θέλω να ξέρω αν μπορεί να προχωρήσει η αίτηση ή αν χρειάζονται κάποιον λογαριασμό ηλεκτροδότησης ως δικαιολογητικό.
Ευχαριστω~
(:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού είσαι Θεσσαλονίκη θα μπορούσες να πας, είτε σε HCN η σε Inalan που έχουν FTTH αλλά αφού δε θέλεις τέτοιο, τότε η λύση θα ήταν VDSL, στη Vodafone η στην Nova αφού λες με COSMOTE δεν βρήκες άκρη. 

• Moderators

Αν υπάρχει υποδομή της hcn η inalan στην οικοδομή τότε από αυτές θα πάρεις της καλύτερες τιμές (και με συμμετρικα πακέτα)

Πάλι αν υπάρχει εγκατάσταση ftth στην οικοδομή είναι η καλύτερη περίπτωση για σίγουρες ταχύτητες

Αν θες καθαρά vdsl τότε 1ον πρέπει να δεις αν υπάρχει στη γειτονιά σου και εκεί ότι και αν βάλεις ίδιες ταχύτητες θα πάρεις μια και ο τελικός χαλκός μέχρι το σπίτι είναι κοινός

Στις 20/9/2022 στις 12:54 ΜΜ, Christos2694 είπε

Ουσιαστικά δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω πρώτα να μπει το ρεύμα και μετά να κάνω αίτηση ή αν μπορώ να ξεκινήσω το διαδικαστικό από τώρα. Σε επικοινωνία που είχα με την κοσμοτέ, δυστυχώς άκρη δεν εβγαλα. Μου απαντούσαν οτι για να λειτουργήσει το τηλέφωνο χρειάζεται ρεύμα (προφανώς), ενώ εγώ θέλω να ξέρω αν μπορεί να προχωρήσει η αίτηση ή αν χρειάζονται κάποιον λογαριασμό ηλεκτροδότησης ως δικαιολογητικό.

Για να προχωρησει η αιτηση, οχι δεν χρειαζεται ρευμα. Εσυ θα παρεις στην κοσμοτε και θα ρωτησεις τι δικαιολογητικα χρειαζεται (μπορεις και ονλινε). Ρωτα αμα γινεται με το ενοικιαστηριο, αφου προφανως δεν εχεις ακομα αλλο λογαριασμο

Στο κέντρο είναι καλή η κατάσταση με τις γραμμές. μόνο με την wind είχα πρόβλημα με απλή dsl με συνεχείς αποσυνδέσεις για τις οποίες δεν έκαναν τίποτα 

Τον τελευταίο καιρό καλη είναι η προσφορά της Νόβα με fiber 100 μέχρι την καμπίνα. 

Η hcn λιγο σπάνια στο κέντρο, inalan έχει σε αρκετά σημεία αλλά ούτως ή άλλως δεν θέλεις fiber home.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...